Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר בגרמניה סיפר לי שבגרמניה נהוג לפני החלפת שמנים לבצע פלאש מנוע, כהמשך לדיוני המסננים (אוויר ושמן) זה נשמע מעניין.

אשמח לשמוע דעות

פורסם (נערך)

ברכב שמטופל בשמנים טובים,שאתה יודע מה ההיסטוריה שלו,אני לא רואה סיבה למה לעשות את זה כל טיפול.

אם זה היה עולה 20 שח אז זה מחיר זניח אבל הפלאשים יקרים יחסית.

מה שגם אם יש גושים משמעותיים של בוצה זה משתחרר ויכול לחסום מעברים ולגרום לחוסר שמן.

מצרף תמונה מלפני כמה ימים של הגלי זיזים במנוע שלי עם 186K קילומטר.

מטופל כל 15 אלף בעיקר עם קסטרול אבל גם מותגים אחרים.

יש שכבה דקה של שמן על הדפנות שהגיוני שתיהיה אחרי לפחות 12 החלפות שמנים לאורך 15 שנה.

ךללח.PNG

עריכה אחרונה על ידי outnex
פורסם

עזוב את גרמניה ואל תשתמש בפלאש חבל על הכסף ועל הנזק שלעיתים זה יכול לגרום. אם קיימת בוצה נקה אותה באופן ידני כמו שצריך. אם אין בוצה תמשיך להשתמש בשמנים איכותיים.

פורסם

שמועה ששמעתי שיש לעיתים המלצות לרכבים אירופאים לעשות פלאש במידה והמרווח טיפולים הוא לונג לייף - שנתיים או 30 אלף ק"מ ושימוש בשמנים דלילים 0W30, 5W30 , 0W20 כדי למנוע הצטברות בוצה ופיח במנועים המוגדשים בעזרת טורבו.

בישראל אין משטר זה נהוג למיטב ידיעתי מלבד כמה יבואנים של כמה מותגי רכב שהחליטו לעשות זאת במוסכים המורשים שלהם, כנראה משיקולים מסחריים. (נתקלתי בפיאט לדוגמא). לדעתי האישית, שאינה מגובה בדבר מלבד שכל ישר והמלצות של אנשי מקצוע שהם לא אני, אין שום סיבה הגיונית לעשות פלאשינג בין טיפול לטיפול. מנוע זה לא בית מרקחת ויש יותר סיכוי לנזק לטווח קצר וארוך מאשר תועלת. חוסכים בהחלפות שמנים ואז משלמים על זה במה? בהחלפות של אטמים שניזוקים והעבודה להחליפם, פלאש ועבודה כתוספת לתשלום על החלפת שמן, וגם סיכוי לנזק שאיזה חלקיק שישתחרר יסתום את הרשתית של המשאבה או איזה מעבר שמן או מתז שמן איפה שהוא ויגרום לכשל שימון וכשל במנוע. מקרים למשל שמנועי VTEC יצאה המלצה לא עשות להם פלאש מכיוון שזה סותם את המנגנון VTEC. בנוסף, אני לא מכיר את הפרקטיקה הגרמנית הזו ויש לי מכרים ואנשים בתחום הרכב שאני מכיר שם שגם לא מכירים. מצד שני, גרמניה מאוד גדולה... והצד המסחרי והשיווקי תמיד עובד שעות נוספות להצדיק מוצרים שאף אחד לא צריך ברוב המקרים.

הזול עולה ביוקר

פורסם
שמועה ששמעתי שיש לעיתים המלצות לרכבים אירופאים לעשות פלאש במידה והמרווח טיפולים הוא לונג לייף - שנתיים או 30 אלף ק"מ ושימוש בשמנים דלילים 0W30, 5W30 , 0W20 כדי למנוע הצטברות בוצה ופיח במנועים המוגדשים בעזרת טורבו.

בישראל אין משטר זה נהוג למיטב ידיעתי מלבד כמה יבואנים של כמה מותגי רכב שהחליטו לעשות זאת במוסכים המורשים שלהם, כנראה משיקולים מסחריים. (נתקלתי בפיאט לדוגמא). לדעתי האישית, שאינה מגובה בדבר מלבד שכל ישר והמלצות של אנשי מקצוע שהם לא אני, אין שום סיבה הגיונית לעשות פלאשינג בין טיפול לטיפול. מנוע זה לא בית מרקחת ויש יותר סיכוי לנזק לטווח קצר וארוך מאשר תועלת. חוסכים בהחלפות שמנים ואז משלמים על זה במה? בהחלפות של אטמים שניזוקים והעבודה להחליפם, פלאש ועבודה כתוספת לתשלום על החלפת שמן, וגם סיכוי לנזק שאיזה חלקיק שישתחרר יסתום את הרשתית של המשאבה או איזה מעבר שמן או מתז שמן איפה שהוא ויגרום לכשל שימון וכשל במנוע. מקרים למשל שמנועי VTEC יצאה המלצה לא עשות להם פלאש מכיוון שזה סותם את המנגנון VTEC. בנוסף, אני לא מכיר את הפרקטיקה הגרמנית הזו ויש לי מכרים ואנשים בתחום הרכב שאני מכיר שם שגם לא מכירים. מצד שני, גרמניה מאוד גדולה... והצד המסחרי והשיווקי תמיד עובד שעות נוספות להצדיק מוצרים שאף אחד לא צריך ברוב המקרים.

דחיית החלפת שמן מנוע לאחת לשנתיים נועדה להפחית זיהום הסביבה אין כאן שיקולי חיסכון

פורסם

היצרנים משווקים את זה כמעין - "הנה אצלנו תחסוך כסף בטיפולים וגם תראה פחת מוסך" ללקוחות כמו פעם ששיווקו בישראל - פיז'ו - טיפול רק כל 30 אלף ק"מ ואז חזרו בהם עם הזנב בין הרגליים. השיווק הוא ללקוח - כמה שפחות כניסות למוסך. כמובן שליצרן זה מוריד מיסוי זיהום הסביבה אך בפועל, כיום אין עדות שזה מוריד את ה total cost of ownership מכיוון שרוב הרכבים (בעיקר בנזין) שעוברים משטר טיפולים כזה לא מאריכים ימים ובסוף ללקוח זה לא חוסך - לא כסף בטיפולים שוטפים ולא כאבי ראש.

הזול עולה ביוקר

פורסם
היצרנים משווקים את זה כמעין - "הנה אצלנו תחסוך כסף בטיפולים וגם תראה פחת מוסך" ללקוחות כמו פעם ששיווקו בישראל - פיז'ו - טיפול רק כל 30 אלף ק"מ ואז חזרו בהם עם הזנב בין הרגליים. השיווק הוא ללקוח - כמה שפחות כניסות למוסך. כמובן שליצרן זה מוריד מיסוי זיהום הסביבה אך בפועל, כיום אין עדות שזה מוריד את ה total cost of ownership מכיוון שרוב הרכבים (בעיקר בנזין) שעוברים משטר טיפולים כזה לא מאריכים ימים ובסוף ללקוח זה לא חוסך - לא כסף בטיפולים שוטפים ולא כאבי ראש.

שונה לגמרי, המטרה בהגדלת תדירות החלפת שמן לאחת לשנתיים או 30,000 ק"מ היא הפחתת כמויות פסולת שמן השרוף, פסולת שפוגעת בסביבה וקשה להיפטר ממנה.

פורסם (נערך)

זו המטרה העיקרית והרשמית אמנם שדי שנוח להם לשווק. בפועל, יש עוד סיבות. לדוגמא: תמריץ פיננסי ליצרני הרכב על פחות החלפות של שמנים ונוזלים לאורך חיי הרכב. לדוגמא: תיבות הילוכים אוטומטיות, שלא מחליפים להם ATF לפי הוראת היצרן (ואפשר ורצוי כדי להאריך חיי התיבה ובפועל, רוב מי שעשה זאת לא נתקל בצורך בהחלפתה או שיפוץ יקר - שגם לא מיטיב עם הסביבה). היצרן קבע זאת משיקולים שלא מיטיבים עם הצרכן או הסביבה לרוב, אך עם האג'נדה הפיננסית שלו או של תעשיית החלפים - בהחלט כן.

לייצר עוד מנועים שכשלו מהר עקב אינטרוולי החלפה ארוכים, לעומת מה שהיו כושלים במרווחים רגילים, זה טוב לסביבה? עוד בוכנות, עוד מיסבים, עוד רינגים, וכדומה...

אפשר למחזר שמן מנועי בעירה פנימית - זה אפילו כל כך זול היום שעל פינוי שמן אתה משלם כסף ולא כמו פעם מקבל כסף. כמעט ואין תמריץ, מכיוון שעלות שמן בסיס מאוד זולה. לדעתי יותר זול מלייצר מנועים. אני פשוט אומר את המובן מאליו - יש המון שיקולים מעבר למה שהם מדברים עליהם או אוהבים להציג בכנסים ובפלטפורמת השיווק וזה בעיקר מה שחוסך להם כסף, או מרוויח להם יותר כסף. לגיטימי? בערבון מוגבל - אני לא קונה את זה.

סתם דוגמא על עצמי: מי שמכיר אותי, יודע שאני מחזיק (בכוונה תחילה) רכב די קשיש (הנמצא בחתימתי) אך ורק בגלל שזה רכב שדורש התעסקות מדי פעם וזה משרת את אהבתי ורצוני לעסוק בתחום המכונאות החובבנית (מה יותר טוב מואגית מזדקנת לשם המטרה?).

אני מחליף נוזל תיבת הילוכים ATF מדי פעם. (הוראת יצרן לא לגעת - לייף טיים בולשיט, למרות שזה לא מדויק כי ע"פ VW גרמניה יש סעיף שמורה על תנאים קשים שבו כדאי להחליף את נוזל ה ATF כל 4 שנים או 60 אלף ק"מ). בפועל בישראל, צ'מפיון או היצרן (לא חשוב מי), החליטו שהם לא נוגעים בגיר הזה ושאין מבצעים בו החלפות נוזל ATF. תשאל מוסכים ומכוני גיר כמה גירים 01M הם החליפו או שיפצו ובאיזה ק"מ ומה היו הסיבות - חוץ מאשר פריצת הקולר הידועה לשמצה. (אחסוך את המחקר - לרוב זה נבע מבלאי כזה או אחר עקב התחממות ונוזל הATF היה שרוף שלא ביצע את תפקידו כראוי).

איש המקצוע המוסמך שרתם אותי לעשות את ההחלפות, זאת לאחר ששוחחנו על כוונותיי לעתיד עם הרכב הנ"ל עד לגריטה או אספנות - מה שבא קודם, הוא רון אוחנה ממוסך רון, בהסבר מאוד פשוט: נס שהחזיק עד עכשיו - תבטל קולר מקורי, תתקין מחליף חום שמן אוויר ותחליף שמן גיר ופילטר כל כמה שנים או כמה עשרות אלף ק"מ. כמובן שמאז שיחה זו לפני 4 שנים כבר עשיתי 3 החלפות. אחת מהן מלאה.

אפרופו גרמניה, יש לי מכר באחת החברות הכי גדולות בגרמניה בתחום האוטומוטיב, שהוא גם חובב DIY ועם השנים הפכנו גם לסוג של חברים. באחת הפגישות באוטומכניקה דיברנו על רכבים ישנים והגולף 4 של מי תחזיק יותר ק"מ או זמן...אפילו התערבנו על בקבוק ויסקי (ברור לי שאפסיד). הוא הראה לי בלוגים בגרמניה של אנשים שעשו מעל חצי מיליון ק"מ ואפילו כמה שהגיעו כמעט ל 900 אלף ק"מ עם הגיר 01M, ללא שיפוץ רק בגלל החלפות נוזל תיבת הילוכים והמסנן כל 60 אלף ק"מ וביטול קולר הגיר כמובן והחלפתו במחליף חום חיצוני על הרדיאטור.

עכשיו אני שואל את עצמי: אם החלפתי שמן גיר 3 או 4 פעמים בחיי הרכב שלי, או שהייתי צריך לשפץ או לקנות גיר חדש - מה גורם ליותר זיהום: ש. האספקה וייצור הגיר שהייתי צריך להחליף, או 4 ליטר ליטר נוזל ATF כל 4 שנים שיש למחזר בתהליך פשוט וזול?

כנ"ל שמן מנוע - מחליף כל 7 וחצי אלף ק"מ ולכן המכונית שלי בת 18 ועדיין במצב מצוין וזאת עוד גולף דור 4, לא אמינה - תיאורטית. מעשית - פשוט לא תוכננה להיות מתוחזקת כראוי, כנראה בכוונה תחילה של מישהו שרוצה שנחליף רכבים מהר. רכבים חדשים, מנועים חדשים וגירים חדשים זו תעשייה מזהמת בהחלט.

רק משתף את מחשבותי.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

• תוכן חדש...