Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאיות החלפת רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי חברים, זוג נשוי, אשר כרגע מחזיקים ברכב מסוג סוזוקי ויטרה 2X4 אשר נקנתה אי שם ב-2016 תמורת 140 אלף חדשה, במימון מלא.

כרגע נשאר לשלם עליה כ-80 אלף, והתשלום החודשי הוא 1800 ש"ח. כלומר עוד 3.7 שנים.

בגדול הם מחפשים להוזיל את עלויות משק הבית שלהם. אמנם הם כן צריכים רכב ביום יום אבל לא צריכים רכב כזה. זוג נשוי בלי ילדים (גם בתכנון) אשר נוסעים לקניות ולבילויים מדי פעם. 80% מהזמן יש בן אדם אחד באוטו ו20% שניהם.

ממה שבדקתי במחירון יד 2 המחיר של רכב כזה (בשקלול יד וקילומטרז') הוא 89 אלף שקל.

העצתי להם הייתה למכור את הרכב הזה, לסגור את החוב מול הבנק\חברת מימון, לקנות איזה מיני או סופר מיני באותו השנתון 2016 בכ-30 אלף שקל ובכך לצמצם את החוב ביותר מ60%. (כמובן שגם ההוצאה על הדלק, הביטוח, והאגרה השנתית ירדו).

השאלה האם אני מפספס איזה קטץ' פה והעסקה שלי בעצם לא כדאית?

מה הייתם מציעים במקום הרעיון שלי?

תודה רבה לכל העונים!

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בס"ד

על הדרך, מצמיד להם יועץ כלכלי.

ויטארה 100% מימון ובלי ילדים, לא הקניה הכי חכמה, התנהלות כלכלית בעייתית.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תחילה .. לא מקבלים ייעוץ כללי בי לדעת את כל הנתונים , בעיקר בלי לקבל עיצות מנחות נוספות.

הטעות וההפסד הכספי כבר בוצע ב 2016, בעצם רכישת הרכב ב 140 אלף . לקיחת ההלוואה.

נפילת הערך של הרכב כבר מאחוריהם ... מבחינת ההלוואה הבנק כבר הרוויח עליהם ועלויות ההלוואה.

מכירת הרכב הזה וקניית רכב זול יותר ב 30,000 , לא תפחית להם את ההוצאות החודשיות ב 1800 ש"ח..

אלא בהרבה פחות...

צריך לבדוק את מה ירידת הערך הצפויה של הויטרה ל 3 שנים הבאות.

מה ירידת הערך של הרכב שהם יקנו ב 30,000 ב 3 שנים הבאות.

מה עליות הביטוח של הויטרה לעומת הרכב הזול יותר (לדעתי ההפרש לא יותר מ 100 ש"ח בחודש).

דלק ותיקונים ... לא בטוח שפה הרכב הזול יותר מנצח..

מה הריבית על ההלוואה של ה 80,000?

כמה ריבית הם יקבלו על ההלוואה החדשה של ה 30,000?

מניסיון מי שלא יודע להתנהל נכון כלכלית גם לאחר החלפת הרכב ימצא את עצמו שוב באותה נקודה,

נורא קל להרגיש הרגשת רווחה אחרי ההחלפה (אין את ההלוואה הגדולה) ואז למצוא את עצמך יוצא 4 פעמים יותר בחודש

למסעדה וכדומה .. ולהוציא עוד 1000 ש"ח בחודש רק בגלל הרווחה שפתאום הופיעה.

פורסם

אף אחד לא יתן להם 89 אלף על רכב שנמצא 3 שנים על הכביש ואלוהים יודע מה עבר עליו כאשר ניתן להוציא ויטרה מהחברה ב-125 אלף וזה עוד לפני מבצעים ויד 1 0 ק"מ.

חסכון בביטוח ואגרה שנתית זניח.

לדעתי הרכב ימכר ב-70 אלף במקרה הטוב, 40 אלף ילכו לבנק לצמצום החוב והיתרה תלך לרכישה של איזה מיני שחוקה.

המהלך יחסוך להם גג 500 - 600 שקל בחודש.

אם הם ממש נואשים לכסף אז שילכו על זה, אבל אם לא עדיף להם להמשיך להשתמש ברכב כמה שיותר שנים. בנוסף הם לא יצטרכו לשדרג רכב עוד שנה - שנתיים כאשר יחליטו להביא צאצאים לעולם.

פורסם

קורולה וכימאי - ההוצאה החודשית על החזר ההלואה תתבטל. זה שנגרם הפסד משמעותי בשל ירידת הערך זה סיפור נפרד, אבל המאזן החודשי ישתפר.

ההבנה שלי היא שה-1800 ש"חי האלה הם רק החזר ההלואה, שאר ההוצאות השוטפות לא ישתנו בהרבה (ולהפך, הם עלולים לשלם קצת יותר על טיפולים ברכב שלא ידוע מה עבר עליו בחייו).

לגבי הרחבת משפחה - אף אחד לא כתב שמדובר בזוג צעיר שמתכנן ילדים אולי מדובר בזוג בני 50? מכל מקום, גם אם מדובר בזוג צעיר משפחה תתרחב - אפילו עם תאומים או שני ילדים ברצף - לא יהיה שום קושי להסתדר עם סופרמיני (לא אלטו, אבל כן סויפט. לא i10 אבל כן i20).

על הדרך, מצמיד להם יועץ כלכלי.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

המשפט הכי חכם בשרשור הזה. בתקווה שילמדו משהו מהארוע הזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קורולה וכימאי - ההוצאה החודשית על החזר ההלואה תתבטל. זה שנגרם הפסד משמעותי בשל ירידת הערך זה סיפור נפרד, אבל המאזן החודשי ישתפר.

לא הבנת.

יתרת הלוואה עומדת על 80 אלף שקל והרכב שווה לפי מחירון 89.

נניח ימכרו את הרכב במחירון. נניח. חלק מהכסף ילך לסגירת הלוואה וחלק ילך לרכישת רכב משומש.

נראה אותם מקבלים מחירון 89 אלף על רכב שנמצא 3 שנים על הכביש כאשר אותו רכב בדיוק נמכר חדש ב-125 אלף.

פורסם

זו ספיגה של ירידת הערך. צריך להבחין בין הנזק ההוני שכבר נעשה (ירידת ערך כולל מכירה מתחת ל"מחירון" ועלויות ההלוואה) לבין ההפסד העתידי והקושי בתזרים הנגרמים על ידי המשך המצב הקיים.

הזוג הזה היה צריך לחשוב כמה פעמים לפני שהתחיל את ההרפתקה. את הנעשה אין להשיב. אבל מכירת הרכב תוכל לצמצם נזקים.

איך הם יסתדרו עם מה שיקבלו במכירה? קודם כל שיראו כמה הם מקבלים, כמה הם יכולים להקצות מחסכונותיהם לטובת הרכב המחליף, ואז יחליטו כצד לנהוג. בתקוה שהפליק שקיבלו ילמד אותם לקח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המעשה הלא חכם כלכלית כבר נעשה ב-2016, עכשיו מנסים לצמצם הפסדים.

אני הייתי מוכר את הרכב וסוגר את ההלוואה אפילו אם הרכב נמכר במחיר נמוך במקצת מהיתרה. לוקח הלוואה אחרת ורוכש רכב ב-30K.

לא אידאלי אבל זה הדבר הכי טוב לדעתי שאפשר לעשות במצב הנוכחי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני חושב שכדאי להם להמשיך להחזיק ברכב עד שיתחילו ליפול ממנו ברגים ובמקביל לצמצם הוצאות אחרות ו/או להגדיל הכנסות.

אין טעם להחליף רכב איכותי, גדול ואמין בגרוטאה קטנה ב-30 אלף שקל. עוד שנה יש ילד ומה יעשו עם רכב קטן? מקום לעגלה יש? כוח לסחוב את המשפחה? בטיחות?

נזק נעשה. הם ספגו את ירידת הערך הגדולה. לפחות שיהנו מהרכב.

פורסם
נראה אותם מקבלים מחירון 89 אלף על רכב שנמצא 3 שנים על הכביש כאשר אותו רכב בדיוק נמכר חדש ב-125 אלף.

אתה חוזר על הטענה הזו פעמיים, ומבטל פער של 36 אלף ש"ח !!! כאילו זה זניח ומבחינת רוכש רכב פוטנציאלי זה אותו דבר אם הוא שם 89 או 125 אלף. זו תוספת של 40 אחוז !!!

אז אני בכלל לא בטוח שאנשים שרוצים ויטארה או רכב דומה, יסכימו עם השיקול שלך.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

בהלוואה מסוג זה לרוב הרכב משועבד כנגד ההלוואה , במידה והם ימכרו, הבנק ידרוש לשלם את יתרת ההלוואה.

עכשוו יש להם ביד רכב בן שנתיים אמין ויחסית חדש. להכנס להלוואה חדש בשביל לקנות רכב משומש ב30K , זה לדעתי הרפתקה מיותרת שעוד עלולה לעלות יותר במידה והרכב ידרוש תיקונים למינהם.

כפי שמגיבים לפני ציינו ההפסד הכלכלי כבר נגרם , בשלב הזה האופציה הכי פחות גרועה זה להמשיך להנות מהרכב הקיים.

פורסם (נערך)

נזק נעשה - אז לא למנוע נזק עתידי?

אנחנו לא מכירים את הזוג ואת צרכיו. ההתיחסות להרחבת משפחה היא ספקולטיבית לחלוטין. יתכן שהזוג כלל אינו מתכנן ילדים, או מתכנן אותם רק בעוד מספר שנים. וכמובן - יתכן שאין לו ברירה אלא להפחית מרמת החיים בכל מיני דרכים, בין השאר על ידי שימוש בתחב"צ או ברכב בן 6 או 8 שנים. וכבר כתבתי, סופרמיני זו ממש לא מילה גסה למשפחה, בודאי בתחילת דרכה.

דרך אגב, פות"ש: מדובר ברכב יחיד של הזוג או שיש רכב נוסף?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

אני מתייחס לדברים משיקולים של תמורה למחיר ולעניות דעתי החלפה של רכב חדש ברכב ישן בן 6-8 שנים, תוך כדי לקיחת הלוואה כדי לממנו היא אופציה גרועה יותר מאשר להשאר עם הרכב הנוכחי שעליו כבר נגרם נזק.

אם אין להם ברירה כתוצאה מגורמים כאלו ואחרים בחייהם , אז שימכרו את הרכב ובמידת הצורך שיעברו לתחבורה ציבורית .

פות"ש שאל לגבי "כדאיות" העסקה ועל כן השבתי בנושא הכדאיות בין שתי האופציות.

ובנושא של סופר מיני היא לא מילה גסה , אני בהחלט מסכים אבל לא רלוונטי למהות הדיון.

עריכה אחרונה על ידי borisYalzin
פורסם

לעבור מרכב של 90 אלף לרכב של 30 אלף זה מפחית את ההלוואה מ-1800 ל-700 שקל בחודש, ובאותו זמן מפחית את הירידת ערך בערך ב-800 שקל בחודש.

איך זה לא משמעותי מבחינה כספית וממליצים להם להשאר עם הרכב הקיים, נשגב מבינתי.

זה לא בהרבה שונה ממישהו שיבקש המלצה לרכב ב-30 אלף, אבל תמליצו לו לקנות רכב ב-90 אלף כי הוא היה שייך למישהו שידוע שטיפל ברכב כמו שצריך. מעט אבסורדי.

• תוכן חדש...