Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי חשש שהמצבר שלי עומד למות.

במקום לחכות שימות ולהיתקע איפשהו, האם ניתן לקנות מצבר חדש ולשים אותו בינתיים בבית עד שהקודם ימות?

או שתמיד חייבים להחזיר את המצבר הקודם כשקונים חדש?

ועוד שאלה - חוץ מאמפר, גודל ויצרן המצבר, מה עוד צריך לשים לב כשקונים מצבר חדש?

פורסם

מה דגם הרכב?

אפשר לא להחזיר את הישן, רק תצטרך לשלם 50 ש"ח יותר.

תוכל לקחת פתח ממוכר מצברים, להחזיר לו את המצבר הישן מאוחר יותר ולקבל זיכוי 50 ש"ח.

חוץ מאמפר שעה וגודל פיזי, יש עוד נתון - כושר התנעה. תוודא שהוא שווה או גדול יותר ממה שדורש יצרן הרכב. נתון כושר התנעה יוכל להופיע בכמה תקנים שונים:

EN, IEC, SAE, DIN.

תוודא שאתה משווה נתונים באותו תקן.

פורסם

חשוב גם מיקום הקטבים במצבר, אם הפלוס בצד ימין או שמאל וגם באופן כללי לשאול את המוכר אם הוא מתאים לרכב, יש רכבים שצריכים מצבר מיוחד בשביל מערכת start&stop למשל.

על מצבר 72Ah ישן שהשארתי אצלי הוסיפו 30 ש"ח למחיר. את המצבר הישן אפשר אחר כך גם למכור לברזל

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

למה לא לבדוק את המצבר תחת עומס ולראות האם אכן צריך כבר להחליפו?

כל חשמלאי רכב או מוכר מצברים מצויד במכשיר מדידה תחת עומס,...

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם
חשוב גם מיקום הקטבים במצבר, אם הפלוס בצד ימין או שמאל וגם באופן כללי לשאול את המוכר אם הוא מתאים לרכב, יש רכבים שצריכים מצבר מיוחד בשביל מערכת start&stop למשל.

על מצבר 72Ah ישן שהשארתי אצלי הוסיפו 30 ש"ח למחיר. את המצבר הישן אפשר אחר כך גם למכור לברזל

עופרת היא חומר רעיל ומזהם. עדיף לתת את המצבר בחזרה לספק על מנת שיילקח למחיזור בצורה ראויה. אין ממש מה לסוחר ברזלים מה לעשות עם מצבר.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

במקום לחכות שימות ולהיתקע איפשהו, האם ניתן לקנות מצבר חדש ולשים אותו בינתיים בבית עד שהקודם ימות?

ועוד שאלה - חוץ מאמפר, גודל ויצרן המצבר, מה עוד צריך לשים לב כשקונים מצבר חדש?

על סמך מה אתה מבטא את החשש שלך למותו הקרוב של המצבר, איזה מאפיינים אתה רואה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
עופרת היא חומר רעיל ומזהם. עדיף לתת את המצבר בחזרה לספק על מנת שיילקח למחיזור בצורה ראויה. אין ממש מה לסוחר ברזלים מה לעשות עם מצבר.

ספק המצברים ומגרש הברזל מוכרים את המצבר הישן לאותו מפעל מיחזור

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

אפשר, אבל זה טפשי. האחריות שלך מתחילה ביום רכישת המצבר. ואם לא תצטרך אותו חצי שנה ? לא חבל לבזבז חודשי אחריות ?

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם

זה לא ייקצר את חיי (בתנאי שיהיה בחדר קריר ומאורר)

זה כן יקצר את האחריות אז עדיף למשוך איתו עוד קצת ולהסתובב עם כבלים ברכב.

• תוכן חדש...