Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה יודע מה הבעיה של אנשים כמוך?

בוא אני אגיד לך: אין לך מושג בתכלס באודיו והכי חשוב ניסיון , אתה לוקח תיאוריות

(ברור לי שחוט עבה מוליך יותר טוב) שבשטח לא בהכרח קיימות ואני מוכן לעשות איתך התערבות לגבי הכבלים.

אני אחבר לרמקול שלך חוט של4G , 8GU ושל 16G ולא תבחין בהבדל בחיים , אז למה אתה מתווכח עם אנשים שרואים את הדברים האלה יום יום.

אם הכל היה כמו בתיאוריה תאמין לי שלכולנו היה קל יותר, תחשוב על זה!

( ואחי אל תיקח את זה קשה זו רק ביקורת בונה )

פורסם

עוד מישהו שחושב שמה שמכשיר מדידה בקושי מודד הוא שומע.

כשמדובר במרחקים קצרים כאלו לא תוכל לשמוע שום הבדל, עובדה שנקבעה במבחנים עיוורים רבים.

דרך אגב גם לרמקול יש התנגדות משתנה, שמשתנה מקצה לקצה גם מ2 אוהם ועד 30 אוהם (לדוגמא) לפי התדר שמופק, אז דווקא שינוי בהתנגדות שגורם הכבל תשמע? תאמין במה שאתה רוצה אבל אתה מתווכח עם דברים שמהנדסי חשמל שגם בנו מוצר או שניים בתחום, אומרים.

אין לי כל כוונה להיכנס לוויכוח, אם אתה רוצה עשה חיפוש בפורום על "מיתוסים לגבי כבלים".

פורסם

קודם כל זה תלוי מי מקשיב, יש כאלה שיגידו לך שהם שומעים הבדל ויש כאלה שלא... תלוי באוזן שלך.

שנית ההתנגדות של רמקול לא משתנה ! מה שכתוב עליו נכון בסטייה של 5%+-

ודבר שלישי אין לך מושג אם יש לי ניסיון במוזיקה או לא

פורסם

אני עייפתי מזמן מוויכוחים ילדותיים, מה שאתה אומר לא נכון והוא מגובה באנשי מקצוע בעל שם עולמי בתחום, אם אתה עדיין רוצה לחשוב שאתה יודע יותר טוב מהם שיבושם לך אבל אל תציף את הפורום בדברי הבל.

פורסם
קודם כל זה תלוי מי מקשיב, יש כאלה שיגידו לך שהם שומעים הבדל ויש כאלה שלא... תלוי באוזן שלך.

שנית ההתנגדות של רמקול לא משתנה ! מה שכתוב עליו נכון בסטייה של 5%+-

ודבר שלישי אין לך מושג אם יש לי ניסיון במוזיקה או לא

:shock:

:?:

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

פורסם

ואוו ... התלהבתם יותר מדי מהר מהשאלה הזאת ולא עניתם נכון !!!

קודם כל ככה - לעובי החוט אין שום קשר לאיכות הצליל היוצאת ממנו , נכון, אולם יש חשיבות לגבי העוצמה.

בואו ניקח דוגמה פשוטה של המגבר של אייל , מונובלוק שמגיע ל 1000W ב 1ohm ונניח שנחבר אליו חוט רמקול של 20ga. החוט לא יהיה מסוגל להעביר בצורה יעילה את המתח ויקרו הדברים הבאים - החוט ייתחמם ויישרף בשלב כלשהו וכן הרמקול לא יוכל להנות מכל ההספק שמוציא המגבר.

חשוב כן להשתמש באוטו בחוט מאיכות מינימלית - כלומר חוט רב גידי של לפחות 18awg לרמקולים ושל 16awg לסאב , כאשר במידה ומדובר בסאב חזק עדיף אפילו 12awg.

אל תשכחו שבסוף היום גם לרמקולים רץ מתח.

Leon Cupra 2009

פורסם

להספקים של רמקולים גם חוט פשוט ורגיל יספק, הוא דיבר על "חוטים עבים מוזהבים".

להספק של סאב גם לא צריך חוט עבה במיוחד כי המרחק הוא מאוד קצר.

אם תשים לב שאלתי בהודעה הראשונה הייתה איזה מגברים יש לו כדי שאוכל באמת להתייחס יותר לעובי החוט ביחס להספק(משום מה נראה לי שההספקים שהוא ציין מופרזים). אבל בכל אופן על האיכות לא תהיה השפעה ודרך אגב צריך כבל מאוד מאוד דק בשביל שהוא ישרף בעיקר שאין שם זרם קבוע אלא משתנה (לא התכוונתי לחליפי למרות שהוא באמת חליפי) לפי תדרי המוסיקה ובדרך כלל לא יגיע להספק המקסימלי חוץ מאולי לשברירי שניה.

אז בתאוריה הכל טוב ויפה אבל מה שמשנה פה זה התכלס ולכן ענינו נכון!!!!

פורסם

איל , אני בעיקרון מסכים איתך.

אבל ... לא ספציפית למקרה שלו ... לא הייתי מחבר סאב ל 20awg וגם אתה לא.

לגבי החוטים ספציפית אליו ... הוא ציין גם 5 ש"ח למטר ... לא בדיוק מחירי Monster Cable, זה עוד באזור המחירים הסביר מאוד.

Leon Cupra 2009

פורסם

הבעיה שהוא לא מוכן לקבל את העובדה שכבל דק ישמע בדיוק אותו הדבר כמו כבל עבה. (ב99% מהפעמים), בכל אופן גם אני שאלתי לגבי מגבר ורמקולים. בכל אופן יתרה מזאת הצעתי לו מבחן עיוור (וגם כסף לא היה מזיק פה).

• תוכן חדש...