Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא ברור לי איך בנסיעה בין עירונית שבה לוחצים על דוושת הדלק כל הזמן ( כמעט) ונוסעים יותר מהר הצריכה היא פחותה מנסיעה בעיר?

כן ברור לי איפשהו כל עניין האינרציה אבל עדיין איפשהו זה מרגיש לא הגיוני!

והאם ההורדה של הרגל מהדוושה בכל מצב מפחיתה את צריכת הדלק?

ובאיזה מצב כדאי להשתמש בניוטראל ברכב אוטומטי כדי לחסוך? תודה.

עריכה אחרונה על ידי Mike808
פורסם

בבינעירוני אתה נמצא רוב הזמן בהילוך הגבוה ביותר שהוא הכי חסכוני - מעט סיבובי מנוע מתורגמים למרחק גדול שהאוטו עובר. לחצת על הגז רצוף במשך 10 דקות - עברת 15 ק"מ.

צרכת ליטר דלק, אתה מקבל צריכה 1 ל 15.

בעיר, לחצת על הגז פעם יותר, פעם פחות, היית בהילוכים נמוכים, ב 10 דקות שרפת גם ליטר דלק אבל נסעת רק 7 ק"מ, אתה מקבל צריכה 1 ל 7.

הורדת הרגל מהגז כאשר הרכב בהילוך מפסיקה את צריכת הדלק לגמרי. אך הרכב מאט ואחרי זה יצטרך להאיץ, מה שצורך דלק.

לגבי ניוטרל - אף פעם. כל עוד הרכב בתנועה, הגיר צריך להיות משולב להילוך.

פורסם

הוסיף שאחת מהסיבות העיקריות היא שההעצה לוקחת הרבה אנרגיה יחסית לשמירה על מהירות.

ניוטרל בירידה יכול לחסוך אנרגיה בהנחה שאתה לא צריך לבלום מבחינה בטיחותית(אבל לא מומלץ בכלל).

מעניין שמשאיות כבדות רובטיות התחילו להשתמש באופציה הזאת לאחרונה(אני עשיתי את זה כבר לפני שנים לעיתים רחוקות)

פורסם

מעניין שמשאיות כבדות רובטיות התחילו להשתמש באופציה הזאת לאחרונה(אני עשיתי את זה כבר לפני שנים לעיתים רחוקות)

גם במכוניות פרטיות של פולקסווגן עם גיר DSG בגירסאות החדשות ואצל עוד יצרנים יש היום פיצ'ר בגיר שמעביר לניוטרל אחרי שעוזבים את דוושת הגז. זה נקרא Eco Roll או Coasting, לא מיועד לשימוש בירידות אלא במישור.

פורסם

רוצה לחסוך? קנה רכב חסכוני יותר.

כול הטריקים האלה של הורדת רגל מהדוושה, העברה לניוטראל ושאר שטויות, יחסכו לך 20 שקל בחודש במקרה הטוב, ובמקרה הרע ידפקו לך את הרכב, או שיגרמו לך להיות מעורב בתאונה.

פורסם

לא מעבירים לניוטרל בנסיעה בשום מצב.

איפה שיש את הפונקציה הזאת מובנית בתוכנה של הגיר, הגיר ידע לשלב להילוך ברבע שניה מתי שזה ידרש. נהג לא יוכל לעשות את זה כל כך מהר.

פורסם
רוצה לחסוך? קנה רכב חסכוני יותר.

כול הטריקים האלה של הורדת רגל מהדוושה, העברה לניוטראל ושאר שטויות, יחסכו לך 20 שקל בחודש במקרה הטוב, ובמקרה הרע ידפקו לך את הרכב, או שיגרמו לך להיות מעורב בתאונה.

מנוע קטן לא בהכרח חסכוני יותר.

אם זכור לך גאטס מנוע 1.4 בדגמים הראשונים - שתתה דלק כמו מנוע 5000

יש מנועים טובים יותר ויש פחות

דוגמה לרכב הקודם שלי (נסיעה שחלקה עם רגל כבדה מאד)

20180915_143249.jpeg

Sent from my SM-N920I using Tapatalk

קובי

:-)

פורסם (נערך)
האממ לא אמרתי רכב עם מנוע קטן יותר. אמרתי רק חסכוני יותר

מה זה "חסכוני" ? המנוע המדובר 220 כ"ס ומומנט 35 אז "חסכוני הוא לא בהגדרה אבל בפועל כן. מנוע גאז 1.4 שןתה יותר אף על שהוא "חסכוני"

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

פורסם (נערך)
נהיגה בין עירונית יותר חסכונית כי אין האצות ובלימות.

בדיוק

על מה אתה מדבר? אתה בטוח שאתה בשרשור הנכון?

אם מופנה אלי? אז כן

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

פורסם

הורדת הרגל מהגז כאשר הרכב בהילוך מפסיקה את צריכת הדלק לגמרי.

מתעלק שניה על הקטע הזה - האם במידה והעובדה הנ"ל לא מתקיימת אצלי ברכב, זה אומר בהכרח שיש בעיה איפשהו? הרכב הוא שברולט סוניק ויש לי מכשיר כזה שמתחבר ל OBD וקורא צריכת דלק רגעית (לצערי מחשב הדרך לא מספק רגעית אלא רק ממוצעת) ובוודאות כשאני מוריד את הרכב מדוושת הגז בתוך העיר (לא יצא לי עדיין לבדוק בחוץ) לא משנה באיזה הילוך (ז"א גם נניח בהילוך רביעי כשהרכב משייט על 60 קמ"ש), יש צריכת דלק לא זניחה במכשיר של בין 2-2.5 ל 5-6 ליטר ל 100 ק"מ, שזה אמנם לא הרבה אבל אם זה אמור להיות 0 לגמריי (ואכן כך זה היה בספארק ליסינג שהייתה לי) אולי זה מה שגורם אצלי לצריכת דלק גבוהה?

ספציפית מדובר בסוניק RS מנוע 1.4 טורבו.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
. זה נקרא Eco Roll או Coasting, לא מיועד לשימוש בירידות אלא במישור.

לא.

זה מיועד לשימוש בירידות מתונות לפחות במשאיות. במישור המערכת לא יעילה כי המשאית תאבד מהירות, שתידרש יותר אנרגיה כדי לחזור עליה מאשר שהמנוע רק ישמור עליה בהמשך פעולה.במידה ותרצה הביא סימוכים מנתוני החברות, כרגע אני מסתמך על הגיון ונסיון.

בעניין הנהיגה בניוטרל אני בהחלט לא ממליץ. רק הוסיף שנהג משאית מיומן מסוגל לשלב הילוך במהירות נאותה,הדבר נדרש בעת נהיגה בירידות חזקות וקל בהרבה בירידה מתונה שבא נעשה שימוש במערכת.

פורסם
לא.

זה מיועד לשימוש בירידות מתונות לפחות במשאיות. במישור המערכת לא יעילה כי המשאית תאבד מהירות, שתידרש יותר אנרגיה כדי לחזור עליה מאשר שהמנוע רק ישמור עליה בהמשך פעולה.במידה ותרצה הביא סימוכים מנתוני החברות, כרגע אני מסתמך על הגיון ונסיון.

בגדול מסכים רק שירידה כמה שאתה מדבר עליה צריכה להיות בשיפוע מאוד מאוד מתון.

המערכת יעילה גם גם במישור אם אתה מתכנן עצירה בעוד נניח 500 מטר, אתה יכול חלק מהמרחק הזה לעשות בניוטרל.

• תוכן חדש...