Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר AGM לפריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלך המצבר לפריוס 2007. עשיתי מחקר קטן, וממה שאני מבין חשוב שהמצבר יהיה מצבר deep cycle, ומסיבות בטיחותיות שיהיה AGM אטום שמתאים לחיבור לצינורית ניקוז הגזים ובמידות המתאימות.

נראה שאין כזה מצבר בארץ, פרט אולי לאופטימה צהוב ב-2500 שקל(!). כמה מקומות שדיברתי איתם הציעו מצבר שנפ סטנדרטי בגודל מתאים.

זו באמת גזירת גורל? מצבר שאינו deep cycle וודאי דורש שימוש תכוף ברכב, ואני מעדיף לא לפלוט גזים רעילים ומתלקחים לתוך חלל הנוסעים, או להסתכן בפיזור חומצה חזקה במקרה של תאונה.

מה האופציה הכי טובה שזמינה?

תודה!

פורסם (נערך)

אכן מצבר נדיר . רוחב של 13 ס"מ שזה ממש צר. לדעתי המחשב וכל ניהול הטעינה מתאימים רק למצבר מסוג AGM . לשים שם שנפ רגיל ולקוות שזה לא ינזל זה הימור גדול מדי.

התקשרת לאיציק מצברים מראשל"צ ? מה ההצעה המחיר שלו ?

בכללי אין כנראה מה לעשות , זה עלות התחזוקה השוטפת.

לפחות זו לא סוללת ליתיום...

עריכה אחרונה על ידי save
  • ספונסר פורום
פורסם

ערב טוב,

להערכתנו הטעו אותך.

אתה צריך מצבר רגיל, לא AGM, של 35AH.

ממליצים לבדוק שוב, לרבות במפרט הטכני של הרכב.

בברכה,

שרות לקוחות טלרון.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
ערב טוב,

להערכתנו הטעו אותך.

אתה צריך מצבר רגיל, לא AGM, של 35AH.

ממליצים לבדוק שוב, לרבות במפרט הטכני של הרכב.

בברכה,

שרות לקוחות טלרון.

על סמך מה אתה כותב שהטעו את פותח האשכול לגבי סוג המצבר ?

המצבר המקורי שמגיע עם הרכב הוא בהחלט מצבר AGM מסוג VRLA המתאים להתקנה בתא המטען של הרכב. ייצרן הרכב אוסר התקנה של מצבר 'רגיל'.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

ערב טוב,

אם טעינו - נתקן.

נשמח אם פותח השרשור יצלם את המצבר הקיים כרגע ברכב או ישלח לנו שם וטלפון ונתקשר אליו ישירות.

בברכה,

שרות לקוחות טלרון

עריכה אחרונה על ידי שרות לקוחות טלרון

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

הרכב של פותח האשכול משנת 2007 ככה שהמצבר המקורי כבר הוחלף לכן לא בטוח שצילום המצבר המותקן ברכב יעזור אלא אם הותקן מצבר מקורי עם לוגו של טויוטה.

פורסם

המצבר אכן הוחלף בעבר, כשהרכב עוד היה ברשות ההורים.

אולם במסמכי האחזקה של יוניון מוטורס מצויין במפורש מצבר 45AH (ולא 35AH)

https://union-motors.toyota.co.il/public-website-files/getFile.php?file_id=25&maintenance=1

ובכל מסמך פירוט באנגלית שמצאתי מצוין בנוסף מצבר AGM, כשהתואם הנפוץ היחיד אליו בשוק המערבי הוא אופטימה צהוב. אלא שבארץ הוא עולה כמו 5 מצברים ונמכר בחנות וחצי.

אמנם המצבר שכרגע ברכב הוא (כנראה) רגיל, אבל אין לי כוונה לחכות לתאונה בה הסוללה תיסדק או לפעם שבה יצטבר מימן בתא הנוסעים.

אבדוק עם איציק, לא מכיר אותו. תודה!

בדקתי מול יוניון מוטורס שבדקו מול המוסך, ואמרו לשים שנפ. לא יאומן שהנציג הרשמי לא עוקב אחר הוראות היצרן.

פורסם (נערך)

תמיד יש כאלה שעוקפים את הוראות הייצרן. בכול מקרה אינני ממליץ על התקנת מצבר תוצרת שנפ/וולתא סטנדרטים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
תמיד יש כאלה שעוקפים את הוראות הייצרן. בכול מקרה אינני ממליץ על התקנת מצבר תוצרת שנפ/וולתא סטנדרטים.

יש לך רעיון למצבר חלופי?

אני נוטה לוורטה כחול, הוא היחיד שמצאתי איזושהי עמדה עקבית שאפשר "להתפשר" עליו. לא שברור לי למה, גם הוא לא deep cycle, AGM ולא ברור אם הוא אטום עם שסתום חירום שמתאים לצינורית ניקוז הגזים.

פורסם

למצברים תוצרת בוש/וורטא יש בכול פינה חריר לחיבור צינורית לניקוז גזים רעילים. השאלה הנשאלת האם הפתח מתאים לחיבור הצינורית הקיימת ברכבך.

מצורפת תמונה של מיקום הפתחים במצבר תוצרת בוש שרכשתי עבור גולף דור 5.

מצבר בוש-נקנה ב-2014-3 (.jpg

מצבר בוש-נקנה ב-2014-2 (.jpg

פורסם
למצברים תוצרת בוש/וורטא יש בכול פינה חריר לחיבור צינורית לניקוז גזים רעילים. השאלה הנשאלת האם הפתח מתאים לחיבור הצינורית הקיימת ברכבך.

מצורפת תמונה של מיקום הפתחים במצבר תוצרת בוש שרכשתי עבור גולף דור 5.

אברר, תודה!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לא בטוח רלוונטי אבל השכן החליף כעת בפריוס שלו לבוש AGM S4 ממה שצויין כבר למעלה. עלה 580 ש"ח כולל התקנה בבית. כמה כבר יעלה מצבר חומצה זהה ?

זה מוזר שמתקינים את המצבר בתא המטען.

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...