Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר AGM לפריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בטח מכרו לו את זה בטענה שזה agm. לפחות המחיר סביר.

כבר מכרו לחבר שלי מצבר סטארט אפ פשוט בתור מצבר ג'ל.

האם היתה כוונה לסטופ סטרט ?

פורסם (נערך)

המחשב התריע לי שהמצבר ב 36٪ , אז עצרתי בענק המצברים ביהוד ושאלתי גם עבור הרכב שלך.

מסתבר שגם הם מתקינים בפריוס שנתון שלך מצבר חומצה (בוש s4 ₪550 60Ah EFB) ועדיין לא קיבלו טענות על כשל טעינה , פיצוץ , אש וכדומה. הם יודעים שהמקורי הוא AGM. ככה כבר הרבה זמן והם מחליפים לא מעט.

מעלה את התהייה האם הפריוס באמת זקוק ל AGM ?

אין לי אחוזים בחנות הזו אבל בבחינה תאורטית (ומעשית) נראה שהם יודעים לפרק מצבר בפיקאסו חדשה (זה לא טריוויאלי). אז נתתי להם אלפייה על מצבר AGM לרכב שלי.

שמתי בוש כי נותנים יותר אחריות מוורטה למחיר הזה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
תיקון : ה S4 המוזכר בהודעה הקודמת אינו EFB. סתם חומצה.

המחשב התריע לי שהמצבר ב 36٪ , אז עצרתי בענק המצברים ביהוד ושאלתי גם עבור הרכב שלך.

מסתבר שגם הם מתקינים בפריוס שנתון שלך מצבר חומצה (בוש s4 ₪550 60Ah EFB) ועדיין לא קיבלו טענות על כשל טעינה - כשל טעינה לא.

פיצוץ , אש וכדומה. הם יודעים שהמקורי הוא AGM. ככה כבר הרבה זמן והם מחליפים לא מעט.

מעלה את התהייה האם הפריוס באמת זקוק ל AGM ?

האם אתה רואה סיבה שייצרן הרכב מתקין מצבר יקר שעולה פי 3 ממצבר חומצת עופרת רגיל ללא סיבה טכנית ?

אין לי אחוזים בחנות הזו אבל בבחינה תאורטית (ומעשית) נראה שהם יודעים לפרק מצבר בפיקאסו חדשה (זה לא טריוויאלי). אז נתתי להם אלפייה על מצבר AGM לרכב שלי.

שמתי בוש כי נותנים יותר אחריות מוורטה למחיר הזה.

על מה שילמת אלפיה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כשניהלתי את מועדון הרודסטרים הישראלי, עמדנו בפני אותה דילמה לגבי החלפת מצבר AGM מקורי של פנסוניק בתא המטען של מיאטה NA NB. במוסכי דלק מוטורס התקינו מצברי שנפ שנזלו, דלפו גז מימן והחלידו את תאי המטען, גם היה ידוע לנו אודות מיאטה אחת שתא המטען שלה הוצת כתוצאה מדליפת גז מימן.

בשיתוף עם טלרון, התחלנו לשווק לחברים את מצבר אופטימה האדום הקטן שהתאים בול במגש המצבר במיאטה. מצבר אטום לחלוטין שלא זקוק לצינורית דליפת גזים. למי שרצה לחסוך כסף, התאמנו בשיתוף עם טלרון מצבר ווארטה כחול שחובר לצינורית פינוי הגזים המקורית ללא כל בעיה ובא לציון גואל.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
אם המצבר נמצא בתוך הרכב (תט נוסעים או מטען) אז לשם מצבר מסוג EFB זה סיכון ויש לשם מצבר ג'ל או EFB.

אולי התכוונת ל-AGM ?

פורסם (נערך)

אז אם ככה במיאטה , טלרון לא טעו בגדול בהמלצה על ורטה כחול רגיל בפריוס.

רק צינורית.

האופטימה כנראה מעולים .. רק המחיר בארץ לא תחרותי.

מה שכן היתרון של מצבר בתא מטען בפירוק הוא אדיר. בפיקאסו הוא עבד קשה מאד להגיע למצבר שנמצא במקום לוח השעונים ברכב רגיל.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם (נערך)
אז אם ככה במיאטה , טלרון לא טעו בגדול בהמלצה על ורטה כחול רגיל בפריוס.

רק צינורית. - צינורית לא פותרת בעיה במקרה שהמצבר נסדק או מישהו מאחורה דפק לך את הרכב וגרם לפגיעה במצבר ולדליפת חומצה שתהרוס לך את תא המטען או במקרים אחרים את הסלון של הרכב.

מצבר חומצת עופרת 'רגיל' תוצרת בוש/וורטא עם צינורית לניקוז גזים רעילים אינו מצבר ממשפחת מצברים הנקראים VRLA שבהם בדרך כלל מותקן שסתום הנפתח רק בלחץ מסויים ומשחרר גזים רעילים לאטמוספירה וגם מצוייד במנגנון שמונע כניסה של להבות אש במקרה שהגזים הנפלטים מהמצבר הוצתו מסיבה מסויימת.

* לא כול המצברים ממשפחת VRLA מצויידים במנגנון למניעת כניסת להבות לתוך המצבר.

בזה הרגע הוכחת שאינך מבין מאומה במצברים וההבדלים בין מצבר AGM למצבר חומצת עופרת רגיל.

עדיף שתעצור כאן עם ההמלצות השגויות שלך ותקרא את התקציר בתשובה שלי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...