Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2827 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מגרש השדים - לא מדוייק.

רכב שניזוק במידה משמעותית בתאונה אמור לעבור בדיקה לאחר תיקונו ולפני שהוא חוזר לכביש. כמו בכל תחום אחר, קיימת שאלה של יישום התקנות ואכיפתן, אבל לבעיה שהעלית בתחילת הפוסט יש תשובה.

לגבי החלק השני - כן, המדינה זקוקה לכסף. מישהו צריך לשלם תמורת השירותים שאנחנו מקבלים. אז כפי שמי שמרויח 50,000 ש"ח בחודש משלם מס גבוה מזה של מי שמרויח 10,000 ש"ח בחודש (באחוזים מתוך הכנסתו) כאן מנסים ליצור איזו פרוגרסיביות גם במס העקיף. ברור לי שלקוחות סוכנות הרכב בה אתה עובד יקטרו, אבל הם הרב פחות רגישים למיסוי מעובדי הסוכנות. את הדיון על דרכי השימוש בכספי המיסים נשאיר לדיון בעוף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אה וברור שאת המדינה לא מעניינת הבטיחות או הזיהום, וכל מה שמעניין את המדינה זה כסף.

את המדינה מעניינים גם הבטיחות, גם הזיהום וגם הכסף. בכל אחד מהם מתעניינים פקידים אחרים.

בדיון שבכתבה הופיע הפקיד שמתעסק בכסף, והוא דיבר על מה שמעניין אותו.

מכאן לקפוץ לכל מיני מסקנות ילדותיות זה חינני אבל חסר תועלת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

שוגי, מגרש השדים מתפרנס ממכירת רכבי יוקרה. מסביר את הגישה שלו: חושש ממיעוט מכירות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אה וברור שאת המדינה לא מעניינת הבטיחות או הזיהום, וכל מה שמעניין את המדינה זה כסף.

ביום שמבינים שהמדינה מתנהלת כמו חברה בע"מ ולא כמו מדינה, הכל נראה הגיוני יותר.

הכל טוב ויפה, אבל,

מעניין אם איזה חבר כנסת קורא בכלל את השורות הללו, או אכפת להם בכלל מה הציבור חושב ...

פורסם

אכפת להם שאותם 140 וכמה אלף הללו פחות כל אלה שצויינו לפני כן שמחזיקים רק ברשיונות והרכבים כבר מזמן לא על הכביש, ישלמו את האגרה זאת השורה התחתונה.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

פורסם

אני רק אציין שיש מקומות בעולם בהם אגרת הרישוי (מס הרכב) ומבחן הרישוי מופרדים לחלוטין.

לדעתי למכון הרישוי לא צריך להיות אכפת אם שילמתי אגרה או לא. הוא צריך לבדוק את הרכב בתמורה ל-96₪ שאני משלם ולתת אישור בטיחות/תנועה.

את עניין האגרות יש לסגור בנפרד.

פורסם
מגרש השדים - לא מדוייק.

רכב שניזוק במידה משמעותית בתאונה אמור לעבור בדיקה לאחר תיקונו ולפני שהוא חוזר לכביש. כמו בכל תחום אחר, קיימת שאלה של יישום התקנות ואכיפתן, אבל לבעיה שהעלית בתחילת הפוסט יש תשובה.

לגבי החלק השני - כן, המדינה זקוקה לכסף. מישהו צריך לשלם תמורת השירותים שאנחנו מקבלים. אז כפי שמי שמרויח 50,000 ש"ח בחודש משלם מס גבוה מזה של מי שמרויח 10,000 ש"ח בחודש (באחוזים מתוך הכנסתו) כאן מנסים ליצור איזו פרוגרסיביות גם במס העקיף. ברור לי שלקוחות סוכנות הרכב בה אתה עובד יקטרו, אבל הם הרב פחות רגישים למיסוי מעובדי הסוכנות. את הדיון על דרכי השימוש בכספי המיסים נשאיר לדיון בעוף.

כן מדויק. רכב שעבר תאונה קשה, תלוי מה ניזוק בו. אם לא ניזוק חלק ספציפי שנופל תחת ההגדרה של תקנה 309, הוא לא יצטרך לעבור שום בדיקה.

חוץ מזה, על מנת שמישהו בכלל ידרוש את הבדיקה הזאת, במידה וחלק כזה כן ניזוק, צריך שיהיה מעורב איזה גורם אחר מלבד בעל הרכב.

המוסך כעיקרון אמור לדעת ולטפל בזה במידה ויש חלק שניזוק והוא מופיע תחת תקנה 309, אבל שנינו יודעים שזה לא אומר בהכרח שזה קורה.

אתה יודע מה? בוא לא נלך רחוק, עזוב תאונה קשה עם נזק וכו', בוא נלך על סתם מערכת בלימה דפוקה. תקלה, לא תאונה. הלכה משאבת וואקום, אין בלימה טובה, אבל מבחינת בעלי הרכב זה סבבה, בולם מספיק טוב בשבילו, אז מה אם בגלל מרחק הבלימה התארך משמעותית? עד הטסט שבו הוא ייכשל על עוצמת בלימה, הוא ייסע ככה.

גם במכון הטסטים, מספיק שאתה מכיר מישהו שמכיר מישהו (רק שני מישהו זה מספיק), והופ, אתה יכול לעבור. כמובן שלא עם כל דבר יתנו לך לעבור, אבל די בקלות יוותרו לך על חלק מהדברים ותעבור טסט עם רכב שבתכלס היה אמור להיכשל.

שורה תחתונה, מכון טסטים אינו אמת מידה לבטיחות. הלוואי והיה.

לגבי החלק השני, איפה טענתי שהמדינה לא זקוקה לכסף? אם כבר אז להיפך, בזה שאמרתי שהמדינה מתנהלת כמו חברה, בעצם אמרתי שכסף *זה* מה שמעניין אותה.

שהמדינה תיקח כמה מיסים שהיא רוצה, ואין לי שום בעיה שהחילו את מס היוקרה על ההיברידיות, זה בסך הכל הגיוני.

מה שמפריע לי זה הסיבה שבגללה כאילו לוקחים את המיסים האלה.

אומרים שזה לשמור על בריאות הציבור, בפועל זה חרטא בפיתה. פשוט זה מה שהאזרחים רוצים לשמוע, אז זה מה שאומרים להם.

בדיוק כמו מצלמות המהירות. אומרים לך שמהירות הורגת ושרוצים להוריד את המהירות כדי שימותו פחות, אבל אתה יודע שזה חרטא וזה מס נהגים.

בקיצור, כסף, לא בריאות ולא נעליים.

אגב, אני בטוח שיש אנשים שבאמת איכפת להם, הם פשוט לא בעמדות המפתח.

את המדינה מעניינים גם הבטיחות, גם הזיהום וגם הכסף. בכל אחד מהם מתעניינים פקידים אחרים.

בדיון שבכתבה הופיע הפקיד שמתעסק בכסף, והוא דיבר על מה שמעניין אותו.

מכאן לקפוץ לכל מיני מסקנות ילדותיות זה חינני אבל חסר תועלת.

מסקנה ילדותית זה לא, אבל תודה על העקיצה.

הייתי נכנס איתך עכשיו לדיון על למה המדינה היא כמו שאמרתי, אבל זה יסטה מהדיון.

שוגי, מגרש השדים מתפרנס ממכירת רכבי יוקרה. מסביר את הגישה שלו: חושש ממיעוט מכירות.

כמו הרבה הודעות שלך, התגובה הזאת הייתה מיותרת אבל שיהיה.

מאיך שאתה אומר את זה אני מינימום בעלים של מגרש רכבים שמתעסק רק בפרימיום.

אז קודם כל כדאי שתבדוק איזה גרסה יש לך כי אתה לא מעודכן.

גם כשהתעסקתי עם זה, הייתי פשוט נציג מכירות, שלא בטעות מישהו עוד יקשיב לך ויחשוב שאני איזה סוחר.

דבר שני, אני לא מתעסק בזה כבר שנה וחצי. דבר שלישי, כשכן התעסקתי עם זה, ממש לא עניין אותי כמה רכבים יימכרו.

הכל טוב ויפה, אבל,

מעניין אם איזה חבר כנסת קורא בכלל את השורות הללו, או אכפת להם בכלל מה הציבור חושב ...

אני בספק שחבר כנסת קורא פה, אבל לך תדע.

אני בטוח שיש חברי כנסת שאיכפת להם מהציבור, אני פשוט חושב שהם מעטים.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

תקנה 309 מחוייבת לרשימת חלקים שנפגעה בתאונה, לרוב הם מתארים נזק בטיחותי שנדרש לבדוק - הבעיה? המוסך מעביר ברוב המקרים את התקנה מול המכון בעצמו ואי אפשר לדעת מה קורה מאחורי הקלעים.

במקרה שהיה לי נגרם נזק למסרק הגה והוא הוחלף ולכן השמאי דאג שהמוסך יעביר את הרכב 309.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אל תשכחו כמובן שאם יש לסוחרי נבלות אינטרס לשפץ את הרכב, אז שמאים מסויימים יכולים להתעלם מהנזק לחלקים מסויימים (שמחייבים את תקנה 309) ולכסות את העלות מדוח על חלקים אחרים שניזוקו שבעצם לא ניזוקו.

זו תעשיה משומנת מאוד שפועלת בחסות חברות הביטוח בתחום אפור מאוד.

הרבה מאוד נבלות שלא היו ברות שיקום (ברמה הבטיחותית) מסתובבות על הכביש מבלי בכלל שהבעלים יודעים על כך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יפה, מה שרק מחזק את זה שבשום מקום פה אין אמת מידה לבטיחות.

לא מוסך, לא מכון בדיקה, לא מכון טסטים, כלום.

Always go sideways

פורסם

מגרש השדים - קודם כל, קבל את התנצלותי. התייחסתי למה שזכרתי לגביך מלפני מספר שנים, ובאותו תפקיד אני מניח שהיית נשאל שאלות על ידי הלקוחות, בדיוק כשם שרוכש דירה שולל על מיסי ועד הבית והארנונה.

לגבי 309 - שים לב שהתיחסתי הן לקיומה והן ליישום שלה. התקנה קיימת (גם אם אולי מצריכה עדכון), אבל - כפי שפירטת בהודעתך האחרונה ובאגירה הרחיב על כך, יש הרבה גורמים שעוקפים אותה. זה חלק מהבעיה הכוללת של האכיפה בארץ - חוקים נכונים, אבל אכיפה חלשה עד לא קיימת.

פורסם

לקוחות היו שואלים, אבל זה לא קשור למדיניות הממשלה.

המדיניות היא כסף, וכמה שיותר. בגלל זה אמרתי שהמדינה מתנהלת כמו חברה ולא כמו מדינה.

אם הייתה מתנהלת כמו מדינה, הייתה גם דואגת לאכוף ולהעניש בהתאם.

היא הייתה מטפלת בכל המעקפים, ומכון טסטים היה יכול באמת להיות אמת מידה לבטיחות.

בפועל זה אינו המצב, אבל הכסף נכנס, וזה מה שחשוב.

הבעיה היא שהמדינה עושה מהלכים שמטרתם הכנסת כסף, באמתלה של דאגה לציבור. זיהום, בטיחות וכו'.

בגלל זה מחוקקים את החוקים, כדי שיוכלו לקבל את הכסף, אבל לא אוכפים כי הכסף כבר נכנס.

הבטיחות והזיהום הם רק כדי להצדיק את גביית הכסף, כאשר בפועל זו לא באמת המטרה.

אין ספק שכסף למדינה זה חשוב, זה ברור, אבל במקרה דנן הכסף הוא המטרה ולא האמצעי.

זה הכל.

Always go sideways

פורסם

תראה, אני משוכנע שיש במערכת הרבה אנשים טובים עם כוונות טובות ואפילו ניסיונות לפעולה נכונה.

יש כאלה שכל מה שמעניין אותם הוא איזה הצגה טובה. הדוגמא העדכנית - פרשת ההתעקשות על הפעלת הרכבת לירושלים לפני שהגיעה לבשלות.

ויש לי תחושה שיש גם אנשים שמחבלים במכוון, למשל מחלישים את המשטרה.

ויש אותם פקידי אוצר בכירים שאין לי ספק שיש להם כוונות טובות בשמירה על כספי המדינה, אבל כנראה חוסר הבנה את צורכי השטח.

מהלך ההפרטה של מכוני הבדיקה היה אחד ממהלכי ההפרטה המוקדמים ביותר. אני בכלל לא בטוח שלא היה עדיף להשאיר את המכונים בניהול ממשלתי, זה היה מפחית את הפעילות שנועדה להגדיל את רווחי המכון עצמו. האם זה היה מונע שחיתות של הבוחנים? שאלה טובה. ברור שלא באופן מוחלט, אבל השאלה היא באיזה היקף.

פורסם

מגרש השדים - זאת ראיה קצת קיצונית ולא באמת תואמת מציאות.

יש יחידות שמפעילות בדיקות ומעקבים על מכוני טסטים, מכונים נסגרים ובעלים מועמדים לדין.

אולי לא מספיק יחידות, אולי לא מספיק מעקבים וסגירות והעמדות לדין, אבל המדינה בהחלט מוציאה מכיסה כסף שלא יחזור אליהם בשום צורה חוץ מבטיחות הרכבים והאזרחים בדרכים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אנחנו חיים במדינה של תחמנים. אבל אני לא בטוח שבאמתיותר גרועים מהרבה מאד מדינות שנחשבות פחות מושחתות, הרי את השחיתות קשה מאד למדוד, היא מסתתרת מתחת לפני השטח.

חוסר האכיפה בארץ בעייתי מאד. זה נכון בכל מקום, והפיקוח על מכוני הרישוי הוא דוגמא אחת בלבד. זה מתחיל באכיפה בכבישים ונגמר בצמרת המדינה. אבל אני לא בטוח שהאכיפה תהיה יעילה בלי חינוך, כאשר אנשים יבינו שהמערכות קיימות לטובתם. מי שחושב שמבחן הרישוי קיים כדי לסחוט מנו כסף ולא כדי לודא שהבלמים והצמיגים שלו במצב מספק כדי לשמור על חייו יעדיף לשחד בוחן על פני לתקן את הרכב. מי שמבין שמהמדינה מנסה להגן עליו ועל הסובבים אותו יעדיף לתקן תקלות. ועדיף שרכב ישלח לתיקון לאחר שהיתה בו תקלה חצי שנה על פני רכב שלא מגיע לתיקון כלל.

• תוכן חדש...