Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי קונה 2 קטנים במקום אחד גדול.

קרא פה על סוגי מטפים, תלוי בייעוד שלו. (הפרסום הוא למטף אבקה).

http://www.team3.co.il/%D7%91%D7%9C%D7%95%D7%92/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%98%D7%A3-%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A2%D7%A1%D7%A7-%D7%9C%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%95%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%A1%D7%97%D7%A8%D7%99/

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מטפי אבקה גם דורשים תחזוקה תקופתית - עם הזמן האבקה מתמצקת בתחתית המטף ואחת לכמה שנים צריך לקחת אותו ליצרן מטפים על מנת ש"ינער" אותו בעזרת מכונה ויפזר מחדש את האבקה, או ירוקן אותו וימלא מחדש. במטפי הלון התחזוקה כוללת בדיקה של הלחץ בשעון בלבד, מה שאפשר לעשות לבד מן הסתם.

"ai motoare capul doare"

פורסם

בעיה נוספת עם אבקה היא שהיא קטלנית למכשירים אלקטרוניים כי היא קורוסיבית. אתה יכול לכבות עם זה שריפת שמן קטנה במטבח ולגמור עם צורך בהחלפת מכשירים אלקטרוניים בעשרות אלפי שקלים, מעבר לניקוי המפרך של האבקה מכל חור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני מקווה שאני לא צריך להזכיר ששריפות חשמל לא מכבים עם מטף קצף, והכי יעיל זה מטפי גז.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בעיה נוספת עם אבקה היא שהיא קטלנית למכשירים אלקטרוניים כי היא קורוסיבית. אתה יכול לכבות עם זה שריפת שמן קטנה במטבח ולגמור עם צורך בהחלפת מכשירים אלקטרוניים בעשרות אלפי שקלים, מעבר לניקוי המפרך של האבקה מכל חור.

גם אני הכרתי את העניין הזה, אבל בקישור שרזמל נתן כתוב במפורש:

מטף אבקה מתאים גם לשימוש ציוד חשמלי ואלקטרוני.

יכול להיות שקיימים היום מטפי אבקה עם חומר ידידותי יותר?

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)

אני חושב שהכוונה שניתן לכבות באמצעותו אש שפרצה בציוד חשמלי (בלי ליצור קצר, ולחשמל את הכבאי, דוגמת שימוש במים לכיבוי) - ולא שהחומר איננו מזיק לציוד חשמלי.

מטף CO2 הוא הידידותי ביותר לסביבה ולמעשה לא משאיר אחריו שום שאריות.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

מטף? אין דבר כזה.

לעומת זאת, יש מטפה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

טוב, מניסיון ממושך בחברה שהתמחותה מערכות כיבוי ממוחשבות אני מבקש להוסיף כמה הרחבות והמלצות.

לשימוש ביתי אני מחזיק מטפי גז הלון. הכמות הנדרשת יחסית קטנה כי מנגנון הכיבוי הוא שינוי של מסלול יצירת היונים ותוצרי החימצון הסופיים ולא מניעת חמצן. כמו כן אפקט הקירור של מטף כזה יחסית מתון ולא סביר שמישהו יקבל כוויית קור.

מטף CO2 מצריך יותר חומר ומקרר הרבה יותר. זה יותר מסוכן אם יותז ישירות על העור.

לשריפות בתוך מטבח או בחדרים בבית ובמיוחד אם השריפה בתחילתה גז עדיף.

אם השריפה כבר התפשטה ונפלט חום רב חייבים לקרר אחרת תתרחש הצתה חוזרת ואז קצף הוא פתרון יעיל, כמובן אם חשמל הוא לא חלק מהמשוואה. גם אבקה המתיישבת על האזור הבוער ומייצרת מעין שמיכה תהייה יעילה ותתאים גם במקומות בהם יש חשמל, אבל הלכלוך מאד גדול.

במקומות פתוחים (נניח תא מנוע של רכב בכביש וכדומה) מטף גז לא יהיה יעיל בגלל שלא יבנה ריכוז כיבוי.

לדעתי חשוב מאד גם להבין איך להתיז את חומר הכיבוי כי זה לבד יכול לגרום לכשלון תהליך הכיבוי.

בכל מקרה צריך להביא בחשבון שלא בריא לנשום את חומר הכיבוי ורצוי 'לקחת אוויר' ולהתרחק מדי כמה שניות כדי לא להיפגע.

יש גם אנשים שרגישים יותר מאחרים לחומרי כיבוי מסוימים (וזכור האסון של חניך בקורס מפקדי טנקים שנפטר לאחר שנשם ריכוז גבוה יחסית של הלון 1301 למרות שבזמנו בצעה חברת דופונט שפיתחה את הגז ניסוי 'בשפן ניסוי אנושי' ששרד ללא פגע).

זכרו בבקשה שאין דומה למשל גז כיבוי ממשפחת ההלונים הנפלט 'על יבש' ללא אש למה שתנשמו אם הגז כיבה אש בפועל.

שלא תצטרכו.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

אם כבר אז כבר - מה עם מטף לאוטו? צריך? איזה סוג?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
גם אני הכרתי את העניין הזה, אבל בקישור שרזמל נתן כתוב במפורש:

יכול להיות שקיימים היום מטפי אבקה עם חומר ידידותי יותר?

האבקה היא אותה אבקה בכולם: סודיום ביקרבונט - הלא הוא סודה לשתיה.

אני חושב שהכוונה שניתן לכבות באמצעותו אש שפרצה בציוד חשמלי (בלי ליצור קצר, ולחשמל את הכבאי, דוגמת שימוש במים לכיבוי) - ולא שהחומר איננו מזיק לציוד חשמלי.

מטף CO2 הוא הידידותי ביותר לסביבה ולמעשה לא משאיר אחריו שום שאריות.

קרו מקרים בהם אנשים פרקו מטפה CO2 בחדר סגור וחטפו הרעלת פד"ח בשל הכמות הגדולה ששאפו.

נכון להיום, אם אני לא טועה אין יותר מטפי הלון אלא עברו לגז ידידותי יותר הנקרא הלוקרון, שהוא יקר משמעותית מאבקה והלון.

עוד בעיה אגב במטפה אבקה, שהאבקה בחום צובעת את מה שהיא מתיישבת עליו. ז"א אם יש שריפת שמן, היא כנראה תגמור את הכיריים. מה גם שהשיטה הטובה ביותר לכבות שריפת שמן היא אריג ספוג במים שיונח על השמן הבוער.

עבדתי בחברת אש מגור למי שמכיר, שנותר ממנה רק סניף ירושלים.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

• תוכן חדש...