Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיזל 1.6 של פיז'ו למייטב ידעתי אין קירור מים לטורבו בשום גירסה וזה עדיין עובד עם S&S.

ואני מניח שזה לא המנוע היחיד בלי קירור מים לטורבו שעובד עם S&S.

אז השאלה שלי איך היצרנים פותרים את בעיית ההמתנה לפני כיבוי במנועים האלו.

פורסם

עד כמה שאני יודע, גם ב-K9K של רנו אין שום משאבה חשמלית (אצלי אין S&S, אבל אני מאמין שבדגמי רנו/דאצ'יה חדשים יש ויש).

צריך להזהר משימוש ליברלי מדי במלים "יש משאבת מים חשמלית" כפי שנכתב פה יותר מדי פעמים כאמירה כללית, בלי שיודעים מה בדיוק יש או אין ברכב.

מעבר להוראות בספר להמתין כך וכך, או לנסוע רגוע, שאלה טובה. אמנם מנועי דיזל מפיקים פחות חום ליחידת הספק, אבל פה מוקד העניין הוא בכלל המגדש.

חזיר דיזל

פורסם

יותר חשוב שהמגדש טורבו יתקרר מאשר הסיבובים שלו ירדו לפני דימום מנוע.

מגדש טורבו מגיע לטמפ' גבוהות בנסיעה מאומצת לאורך זמן ולא נסיעה רגילה ושם הצורך הקריטי לחכות אפילו כמה דקות לקירור, אם מתכוונים בדיוק לדומם אחרי נסיעה מאומצת וחזקה.

מגדשי טורבו מקוררי מים כמובן, מתחממים פחות ומתקררים מהר יותר ולכן חשופים פחות לבעיית התקררות איטית וטיגון השמן בתוך בית הציר ולכוון צינור עודפי השמן.

לשאלת פותח השרשור, לפי תיאור הנסיעות בוקר שלך, דומם מנוע לא חשש וללא המתנה.

פורסם

קודם כל, לא ידעתי שהשאלה תיצור כזה דיון ער, תודה למשיבים.

מעיון בספר הרכב של קרוז 2015 באתר UMI מופיעה התיחסות יחידה לעניין הטורבו:

לאחר שהמנוע פעל בסל"ד גבוה או

בעומסי מנוע גבוהים, הפעל אותו

לפרק זמן קצר בעומס נמוך או בהילוך

ביניים במשך כדקה או שתיים בסל"ד

סרק לפני שתדומם אותו, כדי להגן על

מגדש הטורבו.

נראה מהכתוב שאכן בנסיעה עירונית אין צורך בקירור או סיכה של המגדש

אלא רק מיד בסיום נסיעה מאומצת / סל"ד גבוה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אוקיי אז היום בבוקר בזמן שאני עומד ו"מקרר את הטורבו" במשך 2 דקות כמו שתמיד חשבתי שצריך לעשות התחלתי לחשוב איך בעצם הטורבו מתקרר אם המנוע גם ככה לא עובד בגלל מערכת ה S&S?

לא הבנתי את ההסברים פה אז אם מישהו יוכל להסביר באופן ברור וחד משמעי אני יותר מאשמח.

מדובר בסיאט לאון 2014 מנוע 1400 FR.

פורסם

גם אני לא הבנתי על איזה קירור טורבו עם מנוע כבוי אתה מדבר.

אם יש לך Start&Stop, תכבה וזהו. אין מה לנמתין לפני כיבוי.

יש טעם להמתין רק אחרי נסיעה מאמצת, אז Start&Stop לא אמור להיכנס לפעולה.

פורסם
בדיזל 1.6 של פיז'ו למייטב ידעתי אין קירור מים לטורבו בשום גירסה וזה עדיין עובד עם S&S.

ואני מניח שזה לא המנוע היחיד בלי קירור מים לטורבו שעובד עם S&S.

אז השאלה שלי איך היצרנים פותרים את בעיית ההמתנה לפני כיבוי במנועים האלו.

לגבי שאלתך זו, טמפרטורות פליטה של דיזל הרבה יותר נמוכות מאשר בנזין, יתכן שמצאו שזה מספיק כדי לחסוך את הסיבוך של מערכת קירור לטובת קירור המגדש.

פורסם
אוקיי אז היום בבוקר בזמן שאני עומד ו"מקרר את הטורבו" במשך 2 דקות כמו שתמיד חשבתי שצריך לעשות התחלתי לחשוב איך בעצם הטורבו מתקרר אם המנוע גם ככה לא עובד בגלל מערכת ה S&S?

לא הבנתי את ההסברים פה אז אם מישהו יוכל להסביר באופן ברור וחד משמעי אני יותר מאשמח.

מדובר בסיאט לאון 2014 מנוע 1400 FR.

המנוע יכבה בעצירות אם הטורבו לא נמצא בטמפרטורות גבוהות מידי שעלולות לגרום לנזק או בלאי חריג.
  • תוכן חדש...