Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן כללי, נראה לי קצת לא הגיוני שכשאני מוריד את שני הילדים בבוקר במסגרות לחכות בכל כיבוי מנוע 2 דקות,

כשכל הנסיעה היא בקושי 10 דקות (בסל"ד שלא עובר את ה-2000).

השאלה בכותרת מתייחסת גם לנסיעה ארוכה, כשמסימים אותה בנסיעה עירונית מלאה בבאמפרים / רמזורים כשהסל"ד בקושי מגיע ל-1800.

אם יש הבדלים בין מנועים, אז אצלי מדובר בקרוז טורבו 2015

פורסם

בנסיעה רגועה של 10 דקות השמן המנוע בקושי מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה. אין שום צורך לכבות לפני כיבוי.

בכללי אין צורך לשרוף דלק בסרק אחרי נסיעה עירונית,שממילא כוללת עמידה ברמזורים ושיוט איטי במהירויות עירוניות.

אני כנוהל תמיד נוהג רגוע מאוד בשני קילומטרים האחרונים לפני חניה. לא מחכה שניה מיותרת.

אחרי 6 שנים ויותר מ100 אלף קמ על רכבי טורבו עתיקים, השיטה מוכיחה את עצמה

יום טוב גם לך

פורסם

ככה,

א. טורבו צריך זמן לעצור, לא להתקרר. אם מכבים את הרכב בזמן שהוא עדיין מסתובב אזי - מפסיק השימון, וטורבו בינתיים מסתובב ללא סיכוך. וזה בעצם מה שמסוכן.

ב. ברכבים משנתונים מתקדמים בהם מערכת עצור וסע אין צורך להמתין משום שהטורבו בנוי מראש לעצירות מרובות ואף לפעמים מותקנות מערכות לשימון גם במצב רכב כבוי.

ג. סביר להניח שבנסיעה לא מאומצת על טורים נמוכים (2-2.5 אלף סל"ד) הטורבו בכלל לא נכנס לעבודה, וגם אם כן אז ממש לא משהו מאומץ שדורש זמן המתנה לפני כיבוי.

ד. תשתדל לפתוח את ספר ההוראות הנהג, סיכוי גדול שתמצא שם תשובה מדויקת לשאלתך.

שבת שלום,

Sent from my PH-1 using Tapatalk

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

הטורבו עוצר מהר.. מאוד מהר.

נסה לסובה אותו פעם עם היד ותבין כמה מהר הוא עוצר.

הסיבה העיקרית היא החום, לא סתם יצרנים מוסיפים משאבת מים חשמלית שממשיכה לקרר את המגדש לאחר כיבוי, על מנת להוריד את העול מהנהג.

יום טוב גם לך

פורסם

לא צריך להמתין 2 דקות בשום מצב, זה מיותר ורק מבזבז דלק.

רוצה להיות סופר פדאנט, תמתין 10-15 שניות, זה מספיק. אחרי נסיעה מאומצת, 30 שניות.

פורסם
בנסיעה רגועה של 10 דקות השמן המנוע בקושי מספיק להגיע לטמפרטורת עבודה. אין שום צורך לכבות לפני כיבוי.

יגאל, איך זה קשור? זאת אומרת איך טמפ' עבודה של השמן קשורה להמתנה או אי אמתנה לפני כיבוי?

ג. סביר להניח שבנסיעה לא מאומצת על טורים נמוכים (2-2.5 אלף סל"ד) הטורבו בכלל לא נכנס לעבודה,

אין דבר כזה טורבו לא נכנס לעבודה. הוא תמיד בעבודה, כל עוד המנוע מונע. זה שהוא פחות אפקטיבי בסל"ד נמוך זה משהו אחר. אבל הוא מסתובב כל הזמן.

פורסם
יגאל, איך זה קשור? זאת אומרת איך טמפ' עבודה של השמן קשורה להמתנה או אי אמתנה לפני כיבוי?

הקשר הוא טמפרטורת מכלולי המנוע, בין היתר הטורבו. כמובן שאפשר להביא את הטורבו לטמפרטורה די גבוהה גם כשהשמן קר בלחיצה מאוד בריאה, אבל זה ידרוש יותר מאמץ מאשר מנוע בטמפרטורת עבודה, וזה גם לא התסריט שמתאר פותש

יום טוב גם לך

פורסם

למה ממתינים לפני כיבוי מנוע טורבו? כדי לאפשר לטורבו לרדת לסיבובי סרק שלו. מסיבובי סרק יקח לו פחות זמן לעצור לגמרי.

לאחר כיבוי המנוע הספקת שמן למייסב של הטורבו נפסקת.

אם הטורבו מסתובב בסל"ד גבוה, לוקח לו זמן עד שיעצור.באותו זמן השמן שנמצא במייסב נשרף עקב חוסר תחלופה ומשאיר משקעים על המייסב שבסופו של דבר הורסים אותו.

אם התאוריה הזאת נכונה אז לדעתי אין ממש הבדל בין כיבוי לאחר 10 דקות נסיעה לבין כיבוי אחרי שעה נסיעה.

פורסם
למה ממתינים לפני כיבוי מנוע טורבו? כדי לאפשר לטורבו לרדת לסיבובי סרק שלו. מסיבובי סרק יקח לו פחות זמן לעצור לגמרי.

להבנתי זו לא הסיבה היחידה.

על פי מאמרים שקראתי בזמנו בנושא, הסיבה העיקרית להמתנה היא שכאשר מכבים מנוע לאחר נסיעה מאומצת, כאשר הטורבו חם מאוד, השמן עוצר בתוכו ועובר טיגון עמוק, וכתוצאה מהחום השמן מתפרק ונשארים משקעים בתוך מכלול הטורבו, בעצם סוג של בוצה.

כיוון שקירור המכלול (בניגוד לעצירת המניפה) לוקח יותר מכמה שניות, ההמלצה בזמנו הייתה לאחר נסיעה מאומצת לחכות דקה שתיים.

על מנת להתגבר על הבעיה הזו, ולהוריד מהנהג את עול ההמתנה (או לטובת מערכות S&S), יצרנים רבים שילבו משאבות חשמליות שממשיכות לסחרר נוזלים לקירור הטורבו גם לאחר כיבוי מנוע. במנועים שבהם קיימת משאבה שכזו, גם אם זו רק משאבת נוזל קירור, לרוב לא תמצא בספר שום מילה על המתנה לפני כיבוי.

יום טוב גם לך

פורסם

כן אתה צודק, זה לא רק מניפה שמסתובבת. אם הטורבו מאוד חם תהליך שריפת השמן שאני גם תארתי בהודעה הקודמת יבוא יותר לידי ביטוי.

מעניין היה לראות באיזה מנועים באמת יש קירור מים לטורבו (ממש לא בכל מנוע טורבו מודרני) ואיך מסתדרת מערכת S&S עם טורבו בלי קירור מים.

לדעתי, בגדול, מטפלים בזה על ידי שימוש בשמנים עם טמפ' שריפה גבוהה ולא יותר מזה.

פורסם
להבנתי זו לא הסיבה היחידה.

על פי מאמרים שקראתי בזמנו בנושא, הסיבה העיקרית להמתנה היא שכאשר מכבים מנוע לאחר נסיעה מאומצת, כאשר הטורבו חם מאוד, השמן עוצר בתוכו ועובר טיגון עמוק, וכתוצאה מהחום השמן מתפרק ונשארים משקעים בתוך מכלול הטורבו, בעצם סוג של בוצה.

כיוון שקירור המכלול (בניגוד לעצירת המניפה) לוקח יותר מכמה שניות, ההמלצה בזמנו הייתה לאחר נסיעה מאומצת לחכות דקה שתיים.

על מנת להתגבר על הבעיה הזו, ולהוריד מהנהג את עול ההמתנה (או לטובת מערכות S&S), יצרנים רבים שילבו משאבות חשמליות שממשיכות לסחרר נוזלים לקירור הטורבו גם לאחר כיבוי מנוע. במנועים שבהם קיימת משאבה שכזו, גם אם זו רק משאבת נוזל קירור, לרוב לא תמצא בספר שום מילה על המתנה לפני כיבוי.

בקליאו 0.9 (רכב שבא עם מערכת S&S) יש לרכב משאבה חשמלית שמונעת את הצורך להמתין בסיום הנסיעה?

כרגע אני מנסה להקפיד לחכות דקה בסיום כל נסיעה, ואני לא אשקר שזה יכול קצת להטריח לפעמים, אבל אני רוצה לשמור על הרכב כמה שאפשר כי הוא צריך לשמש אותי לעוד שנים ארוכות.

פורסם
בקליאו 0.9 (רכב שבא עם מערכת S&S) יש לרכב משאבה חשמלית שמונעת את הצורך להמתין בסיום הנסיעה?

כרגע אני מנסה להקפיד לחכות דקה בסיום כל נסיעה, ואני לא אשקר שזה יכול קצת להטריח לפעמים, אבל אני רוצה לשמור על הרכב כמה שאפשר כי הוא צריך לשמש אותי לעוד שנים ארוכות.

מה כתוב בספר הרכב?

יום טוב גם לך

פורסם

לא מצויין כלום על הנושא, רשום במסך טיפים במולטימדיה של הרכב שאין צורך לחמם את המנוע בסרק לפני נסיעה אבל לא כתוב לגבי קירור אחרי.

פורסם

בואו נעמיק את הדיון. מישהו יכול לאשר שבמנוע 1.6 טורבו דיזל של פיז'ו בשום דגם אין קירור מים לטורבו ובמנוע 1.6 טורבו בנזין של פיז'ו יש קירור מים לטורבו?

בשני הדגמים היום יש S&S. איך מסתדרים בלי קירור מים לטורבו?

פורסם

ב1.6 טורבו בנזין יש קירור מים לטורבו ע"י משאבה חשמלית, שמעתי והרגשתי על הצינור שמים זורמים בו לאחר כיבוי מנוע.

לגבי הדיזל אני לא זוכר למרות שהחלפתי טורבו במנוע כזה לא מזמן, זוכר רק 2 צינורות שמן, אבדוק את זה.

• תוכן חדש...