Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואז מה יעזור?

ירימו ובמקום סתם לסגור יתחילו לשחק במרווחים, או שאפילו יקראו לכמה מכונאים מתחילים שיתאמנו בכיוון השסתומים.

זה כמו נוזל בלמים...

הרבה רכבים (גם שטיפלו במוסכים מורשים) נוסעים היום על כבישי הארץ עם אותו נוזל בלמים מקורי.

ואין להם בעיות עם משאבת הבלם המרכזית...

לעומת רכבים שהתעקשו על ניקוז מלא במוסכים שלא ידעו איך עושים זאת וסיימו עם החלפת משאבת בלם.

פורסם

Alfa GT 2.0 JTS Blackline,  Alfa 159 1.8 Turbo TBI Sportwagon Elegante

אקסיות: Alfa 164 TS, Alfa 156 V6 QSystem, Alfa 166 V6,  Alfa 166 V6 Super Q2, Alfa Giulietta QV,  Renault EDC RS CUP

פורסם
אז מה אתה מציע לבחור לעשות ?

אני מציע לו לקרוא את השירשור שוב פעם ולהחליט לבד באיזה גישה הוא בוחר

מה שאמרנו לו מהתחלה. שזה מה שהוא רוצה לעשות.

קצת מצחיק שימוש בפועל אמרנו ... אנחנו כקבוצה אמרו לו הרבה דברים ודי סותרים,

וזה נכון , בסוף הוא באמת יעשה מה שהוא רוצה לעשות ולא מה שאמרנו לא לעשות.

ב 2009 רכשתי רכב חדש מהיבואן , זה היה הרכב החדש הראשון שרכשתי מיבואן אחרי עשור של החלפת רכבי ליסינג כל 3 שנים.

טיפול ראשון - המוסך המרכזי של היבואן.

השארתי את הרכב והקפיצו אותי לעבודה (5 דקות משם ) , אחרי שעה מצלצלים ואומרים שצריך ברקסים

וחבל לא להחליף כי הם לא יחזיקו עד הטיפול הבא ויהרסו לי את הצלחות..

הייתי תמים אמרתי בסדר.

כ-8 חודשים מאוחר יותר טיפול שני.. אותו מוסך אותו נוהל, אותה שיחה...

הפעם רפידות + צלחות - המחיר הפתיע אותי... שאלתי למה?

אמרו שבפעם הקודמת חרטו את הצלחות , ואסור לחרוט פעמיים ולכן צריך להחליף גם צלחות

עניתי, אבל למה חרטו פעם קודמת , הרי החלפנו רפידות כטיפול מונע שלא נצטרך לחרוט ושהצלחות לא יהרסו

ענו לי זה הנהלים שלנו.. כל החלפת ברקסים חורטים ואסור לחרוט פעמים.

למזלי אמרתי לו לא להחליף ולהמשיך רק את הטיפול ..

טיפול הבא עברתי למוסך מורשה יבואן אחר שלא בבעלות היבואן , אחרי שביררתי שהם מוכנים להחליף רק רפידות בלי לחרוט אוטומטית.

הברקסים החזיקו כמו גדולים עד הטיפול הבא והכי מפתיע הצלחות החזיקו עוד מספר החלפות של רפידות בלי חריטה

והוחלפו רק אחרי מספר שנים.

הבעיה היא שאין שחור לי לבן, אין טוב בלי רע, ואין חיובי בלי שלילי ... המוסך הזה היה מעולה לטיפולים שוטפים

הוא לא עשה כולם חוץ משמן , פילטרים ,ברקסים ופעם אחת פלגים .

רק אחרי 7 שנים ו 108 אלף ק"מ .. הבנתי שהם מעולם לא החליפו נוזל בלמים, מעולם לא החליפו שמן גיר, מעולם לא החליפו נוזל קירור... למרות שהלוח הטיפולים היו צריכים להחליף את הנוזלים האלה.

זמנו לא עקבתי אחרי לוח הטיפולים והרכב נסע ונסע ונסע ונסע ונסע ונסע ...

נמכר במצב מעולה ... ולא ברור מה היה נכון יותר לעשות.

Nakamichi האם התשובה שלך הייתה שונה במידה והיה מדובר באאוטלנדר שסיים 45 אלף ב3 שנים והגיע ל 60,000 ק"מ

בשנה ברביעית, האם גם אז ההמלצה הייתה להגיע למוסך מורשה ולפתוח מכסה שסתומים ?

הניסיון הקצר שלי (כולל רכבי הליסינג שהיו לי) שבדר"כ מוסכים רק מזיקים לרכבים, אם עובד לא נוגעים.

אני מאמין שרוב האאוטלנדרים בארץ מגיעים לטיפול 60 אחרי תום האחריות ולא פותחים להם את מכסה השסתומים בכלל.

וגם המוסכים שפותחים (כמו שרשמו פה) זה רק כסת"ח... פותחים מסתכלים מה המצב (99% שהכל תקין) וסוגרים.

ומותר שיהיו דעות שונות , ומותר להמליץ על גישות שונות ... לא צריך לריב ולהתנגח אחד בשני ... ולהתפרש לשירשורים אחרים במלחמות.

מי שפותח שירשור , שיקבל הצעות לכמה גישות ויחליט מה הוא רוצה לעשות , 90% שלא משנה מה הוא יבחר הרכב יעבוד תקין עוד עשרות אלפי ק"מ ...

והיום אי אפשר לדעת האם פתיחת המכסה תגרום לכשל ,

או שיש כשל כלשהו במנוע ופתיחה וכיוון מחדש של השסתומים תציל את המנוע.

פורסם

ומותר שיהיו דעות שונות , ומותר להמליץ על גישות שונות ... לא צריך לריב ולהתנגח אחד בשני ... ולהתפרש לשירשורים אחרים במלחמות.

מי שפותח שירשור , שיקבל הצעות לכמה גישות ויחליט מה הוא רוצה לעשות , 90% שלא משנה מה הוא יבחר הרכב יעבוד תקין עוד עשרות אלפי ק"מ ...

+1.

אהבתי את הפתיחות שלך והתשובה העניינית.

איזה כייף לי :)

פורסם

חמור ולא הגיוני, שכל מוסך מורשה מבצע על דעת עצמו מה שמתחשק לו ברכב שנמצא תחת אחריות. או שאין הוראות ברורות לגבי שגרת הטיפולים או שאין פיקוח על מוסכי הרשת.

מעניין, אם ברכב שלא בוצע כיוון שסתומים במוסך מורשה ( במוסך שפשוט לא עושה זאת בטיפול 60 אלף ) יהיה צורך להחליף מנוע בתקופת האחריות, האם יבטלו את האחריות ויפילו את העלויות על בעל הרכב ?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הנחתי את זה כאן כבר מזמן.

בגלל זה המלצתי לו להתקשר לעוד מוסך.

חמור מאוד מה שקראתי בלינק.

תשמע, אתה לא מגיב לי יותר. אבל אני כן אגיב לך.

נדמה לאחרונה שמשהו לא טוב עובר עלייך. כאילו אתה מחפש רק להטריל ולריב. למרות שאין לי ספק שאתה יודע שאתה טועה. כבר אין שום קשר לוגי בין הודעות שלך. אתה משנה כיוונים כל כך הרבה פעמים בשרשור אחד שקשה לעקוב. הדבר החמור מאוד שקראת מופיע כבר והגבת עליו כבר. אחרת לגמרי אגב.

זה מאוד חבל, כי לדעתי בעבר תרמת פה לאנשים.

ב 2009 רכשתי רכב חדש מהיבואן , זה היה הרכב החדש הראשון שרכשתי מיבואן אחרי עשור של החלפת רכבי ליסינג כל 3 שנים.

טיפול ראשון - המוסך המרכזי של היבואן.

השארתי את הרכב והקפיצו אותי לעבודה (5 דקות משם ) , אחרי שעה מצלצלים ואומרים שצריך ברקסים

וחבל לא להחליף כי הם לא יחזיקו עד הטיפול הבא ויהרסו לי את הצלחות..

הייתי תמים אמרתי בסדר.

כ-8 חודשים מאוחר יותר טיפול שני.. אותו מוסך אותו נוהל, אותה שיחה...

הפעם רפידות + צלחות - המחיר הפתיע אותי... שאלתי למה?

אמרו שבפעם הקודמת חרטו את הצלחות , ואסור לחרוט פעמיים ולכן צריך להחליף גם צלחות

עניתי, אבל למה חרטו פעם קודמת , הרי החלפנו רפידות כטיפול מונע שלא נצטרך לחרוט ושהצלחות לא יהרסו

ענו לי זה הנהלים שלנו.. כל החלפת ברקסים חורטים ואסור לחרוט פעמים.

למזלי אמרתי לו לא להחליף ולהמשיך רק את הטיפול ..

טיפול הבא עברתי למוסך מורשה יבואן אחר שלא בבעלות היבואן , אחרי שביררתי שהם מוכנים להחליף רק רפידות בלי לחרוט אוטומטית.

הברקסים החזיקו כמו גדולים עד הטיפול הבא והכי מפתיע הצלחות החזיקו עוד מספר החלפות של רפידות בלי חריטה

והוחלפו רק אחרי מספר שנים.

הבעיה היא שאין שחור לי לבן, אין טוב בלי רע, ואין חיובי בלי שלילי ... המוסך הזה היה מעולה לטיפולים שוטפים

הוא לא עשה כולם חוץ משמן , פילטרים ,ברקסים ופעם אחת פלגים .

רק אחרי 7 שנים ו 108 אלף ק"מ .. הבנתי שהם מעולם לא החליפו נוזל בלמים, מעולם לא החליפו שמן גיר, מעולם לא החליפו נוזל קירור... למרות שהלוח הטיפולים היו צריכים להחליף את הנוזלים האלה.

זמנו לא עקבתי אחרי לוח הטיפולים והרכב נסע ונסע ונסע ונסע ונסע ונסע ...

נמכר במצב מעולה ... ולא ברור מה היה נכון יותר לעשות.

Nakamichi האם התשובה שלך הייתה שונה במידה והיה מדובר באאוטלנדר שסיים 45 אלף ב3 שנים והגיע ל 60,000 ק"מ

בשנה ברביעית, האם גם אז ההמלצה הייתה להגיע למוסך מורשה ולפתוח מכסה שסתומים ?

הניסיון הקצר שלי (כולל רכבי הליסינג שהיו לי) שבדר"כ מוסכים רק מזיקים לרכבים, אם עובד לא נוגעים.

אני מאמין שרוב האאוטלנדרים בארץ מגיעים לטיפול 60 אחרי תום האחריות ולא פותחים להם את מכסה השסתומים בכלל.

וגם המוסכים שפותחים (כמו שרשמו פה) זה רק כסת"ח... פותחים מסתכלים מה המצב (99% שהכל תקין) וסוגרים.

אני לא כל כך מבין מה אתה אומר פה בעצם. שהיה מוסך שעבד עלייך?

אם לדעתך מוסך שנוגע רק הורס - אז נפלת על מוסכים גרועים. לצערנו יש כאלו בשפע.

ולמה אתה מתלונן שלא החליפו לך המון דברים, אם בעצם כל מה שעובד אין לגעת בו?

בגדול, לפי מה שאני ראיתי בשרשור - ההמלצה הדי גורפת פה הייתה לקבל חוות דעת נוספת ממוסך אחר.

אם יש מוסך מורשה שטוען שטיפול 60 אפשר לעשות בלי זה. אז הייתי הולך ועדיין מצפה שכלמוביל יכבדו את האחריות או לחילופין מאמין שבאמת זאת פעולה מיותרת.

אין שום היגיון בלקבל חוות דעת ממוסך לא מורשה רק מהסיבה שעל מנת להעריך את מצב השסתומים יש לפתוח את האטם מכסה ואם כבר עושים את זה - שזאת הפעולה שכולם פה כל כך חוששים ממנה ואני עשיתי אותה לבד בבית, אז כבר יעשו את זה במוסך המורשה, שמתמצא יותר וזה יהיה גם חלק מתנאי האחריות, מה גם שהמוסכים שהוצעו כאן שאחד אני מכבד מאוד ומטפל אצלו והשני מטפל בצרפתיות בעיקר - ולשניהם יש פחות ניסיון עם אאוטלנדרים.

לגבי הדיון. זאת מטרת הפורום. אני חושב שכן ראוי ואפילו רצוי שאם משתמש אחד כותב דברים שמשתמש אחר מוצא כלא נכונים - שיגיב על כך.

פורסם (נערך)
הנחתי את זה כאן כבר מזמן.

תשמע, אתה לא מגיב לי יותר. אבל אני כן אגיב לך. - תרגיע בבקשה מכיוון שאתה מגזים בתגובות חסרות הטעם שלך שאין בהם כלום מעבר לגיבוב של שטויות.

איזה דבר חכם כתבת לכול אורך האשכול הזה שנותן לך לגיטימציה לכתוב הודעות מעליבות ומזלזלות בי ?

משתמש יקר, די, נגמרו השעשועים והחלק האמנותי באשכול והגיע הזמן להתרכז בלכתוב הודעות טכניות והמלצות נכונות ולא להגיב באופן אישי.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

נו, ממילא ימחקו את זה עד הבוקר -

מרק היקר - טול קורה מבין עינייך.

אתה יושב וכותב כאן למשתמשים בשפה שלא הייתי חושב אפילו לרשום אותה (תשתוק?) במקביל מחלק הוראות למשתמשים אחרים. בתור מה בדיוק? ואז אתה עוד מתלונן שמדברים אלייך לא יפה? נו באמת...

אני לא מזלזל בך. נהפוך הוא. מכיוון שאני יודע שאתה כן יכול לתרום אני מצפה ליותר.

חוץ מלייעץ לו ללכת למוסך לא קשור - לא אמרת לו כלום.

אני זה שנתן את הלינק למקרה הקודם. אני זה שהמלצתי על פנייה למוסך מורשה אחר. משתמשים אחרים הם אלו שהסבירו שאין טעם לבצע בדיקת כיוון ללא הרמה.

אז למעשה זה שלא נתן כלום זה אתה. אבל אתה ממשיך לזרוק רפש ומילים חסרות מתוכן ואחרי זה עוד להאשים אחרים.

חבל ולא ראוי. זאת דעתי.

פורסם

אתה מעוות את המציאות או שפשוט אתה לא קורא את תוכן ההודעות אשר אתה כותב אשר בחלקן נכתבו לגופו של משתמש ולא לגופו של עניין אם עקיצות פה ושם וגם תוכן מזלזל.

מה זה ? הוראה או פקודה של פוטין ?

אחד המשפטים שנכתוב על-ידך "תשמע, אתה לא מגיב לי יותר. אבל אני כן אגיב לך"

פורסם

רק אומר

התקשרתי להצעת מחיר מ3 מוסכי יבואן

2700

2000

1150 ללא כיוון

שאלתי 4 פעמים אמרו במוסך השלישי שלא מבצעים

וזה מוסך בעיר ענקית שהיא אמרה שהמון מכוניות עוברות שם

רק בישראל, כל אחד מה שהוא רוצה.