Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באיזה רכבים מהשנים הללו קיים נוהל כזה?

בכל רכב בלי מרימים הידראוולים אמורים לעשות כיוון שסתומים.

הכיוון המקורי בהחלט יכול "לברוח" אחרי 100 אלף ק"מ בגלל בלאי של צלחת השסתום, של קנה השסתום, של תושבת השסתום, של הקאמשאפטים, של ה tappet (איך קוראים לזה בעיברית)?

הכיוון אמור להחזיר את מרווחי השסתומים למידות המקוריות, זה משהו שחשוב לעשות.

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה התופעות שבגינן מחליטים{או אתה מחליט בתור מכונאי} על ביצוע כיוון שסתומים ברכבים מהשנים 2016 ואילך? {מלבד הוראות יצרן או יבואן}.

או, מה הסימפטומים? האם הם קיימים, גם ללא פתיחת מכסה שסתומים?

בפעם המיליון, תיתיחס בבקשה,

לא דברתי על הוראות יצרן, אלה בתור מכונאי.

תודה יגאל.

פורסם

אתם מתעלמים משני דברים

בספר היצרן המקורי האמריקאי לאותו מנוע כתוב בפירוש רק אם יש רעשים חריגים לבדוק ולכוון.

בנוסף יש פה בהיסטוריה בחור שכתב שפתחו לו ומאז היו לו נזקים גדולים במנוע.

אם יש פה מישהו עם לינק לבנאדם מומחה מיצובישי אז אשמח לשמוע ולסוע למוסך שלו. אזור צפון.

פורסם
כתבתי מקודם בנזין 2.0

קיימים שני סוגי מנועים. אחד בעל הספק של 107KW והשני 110KW. המנועים לא זהים בכלל כאשר אחד הינו בעל גל זיזים בודד והשני כפול.

בדוק ברישיון הרכב את דגם המנוע אשר מותקן ברכבך.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
למה לחכות לתופעות? ולמה להתעלם מהוראות יצרן או יבואן?

יש הוראת יצרן לבדוק מרווח, בודקים מרווח.

פותח האשכול וגם אנוכי לא מתעלמים מהוראות הייצרן שכותב שחור על-גבי לבן.

If found any noise from the valve any time, please check the valve clearance.

דרך אגב גם ההנחיות הייצרן מאזדה דומות עבור מאזדה 3.

Engine valve clearance Audible inspect every 120,000 km (75,000 miles), if noisy, adjust

ברור לך שההנחיות האלה לא נכתבו סתם ככה כי למהנדס רכב משועמם התחשק לכתוב הנחיות שנוגדות את תפיסתך.

כאשר המירווח משתנה חוץ מאשר רעש חריג לאחר התנעה קרה קיימים גם סימפטומים נוספים כגון: בעיות בסל"ד סרק, איבוד כוח ועוד...הרבה לפני שנגרם נזק ממשי למנוע.

הנחיות ייצרן הם לא עבורך או עבורי אלא נכתבו עבור מכונאי רכב שעבר הכשרה והסמכה מתאימים. מכונאי עם ניסיון יודע לאבחן רעש הנובע מכיוון שסתומים לקוי ובצירוף תלונות של בעל הרכב וגם בדיקה של הרכב במהלך נסיעה בהחלט אפשר לסמוך על קביעתו גם מבלי לפרק מכסה שסתומים.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

הנחיות ייצרן הם לא עבורך או עבורי אלא נכתבו עבור מכונאי רכב שעבר הכשרה והסמכה מתאימים.

1. איך אומרת גברת גרב, קאט דה בולשיט.

2. לגבי שאר הקישוטים\קושים ששמת, זה לא סותר את מה שכתבתי. כל מה שאמרתי הוא: מה שכתוב תעשה. כתוב לעשות בדיקה ולכוון, תעשה בדיקה ותכוון. כתוב תעשה בדיקה בהינתן רעש חריג, פעל על פי ההנחייה, אני רק בעד. הבעיה מתחילה ברגע שאנשים מתחילים לתת פרשנות משלהם להנחיות יצרן, או מתרעמים על בעל מקצוע שמבקש לפעול על פי הנחיות יצרן.

יום טוב גם לך

פורסם

זה מעניין, שסתומים מרעישים כשהרווח גדל מעבר למה שאמור להיות.

אבל אם המרווח קטן, הם לא ירעישו. המרווח יקטן עקב שחיקה של תושבת השסתום וצלחת השסתום. השסתום "יתקרב" יותר לקאמשפט על חשבון המרווח.

מעניין איך אמורים לאבחן לפי שמיעה את הקטנת המרווחים.

פורסם
בדיקת כיוון שסתומים "אמיתית" ומקצועית מתבצעת על ידי מדידת מרווחים בין חלקי מערכת תפעול השסתומים בהתאם להגדרת היצרן. לא על ידי שמיעה, ולא על ידי חוש שישי. לשם כך אין ברירה אלא להוריד מכסה שסתומים (לא פעולה נוראית בכלל).

לחייב על המדידה הזו אלפי שקלים גם מבלי שיש צורך בכיוון זה כבר סיפור אחר...

1. איך אומרת גברת גרב, קאט דה בולשיט.

בכלל לא בולשיט אבל זכותך לכתוב משפטים חסרי טעם וריח.

2. לגבי שאר הקישוטים\קושים ששמת, זה לא סותר את מה שכתבתי. כל מה שאמרתי הוא: מה שכתוב תעשה. כתוב לעשות בדיקה ולכוון, תעשה בדיקה ותכוון. כתוב תעשה בדיקה בהינתן רעש חריג, פעל על פי ההנחייה, אני רק בעד. הבעיה מתחילה ברגע שאנשים מתחילים לתת פרשנות משלהם להנחיות יצרן, או מתרעמים על בעל מקצוע שמבקש לפעול על פי הנחיות יצרן.

בהודעה הקודמת כתבת בזלזול שבדיקה על ידי שמיעה אינה בדיקה אבל בהודעה האחרונה שינית את דעתך למה ?

התשובה ברורה אל תכתוב כלום.

פורסם

התשובה הקודמת שלי הסתמכה על הנחיית היצרן הקודמת שדובר עליה פה. אם הנחיית היצרן היא כפי שציינת אני אומר אמן.

אבל מה זה משנה לך, אתה הרי תתפס למילים ותעוות מציאות רק בשביל לצאת צודק ולגמד חבר פורום אחר על חשבונך. אנחנו מכירים מספיק שנים בשביל לדעת את זה.

לגבי הבולשיט שכתבת, הוא בולשיט כיוון שבמרבית העולם הרכבים לא מטופלים על ידי אותם אנשים שציינת. חוץ ממערב אירופה וחלק מצפון אמריקה, במרבית המקומות אתה תתאמץ מאוד למצוא אנשים שיעמדו בדרישות שלך. לכן הנחיות המהנדסים לאחזקת רכב נכתבות בשביל אנשים עם זוג ידיים, סט כלים, והמינימום ידע הנדרש על מנת לבצע אותן, ולא אנשים שעומדים בסטנדרטים של מרק10

יום טוב גם לך

פורסם

המנוע הוא 4j11

מצרף תמונה כי לא הצלחתי לשים פה pdf

מעניין מה שקורה שם עם הפתיחה המשתנה לפי עומס

אני חלילה לא רוצה לחסוך פשוט הדילמה היא אם לגעת או לא בטח שההנחיה האמריקאית היא רק אם יש רעש! בנוסף דיברתי עם מישהו שעבד במורשה ואומר שסתם מרימים מכסה וסוגרים.

בכל מקרה נראה לי שאלך למורשה ואני מקווה שלא יעשו נזק

Screenshot_20181003-233406_Drive.jpgScreenshot_20181003-233425_Drive.jpg

פורסם

אני חלילה לא רוצה לחסוך פשוט הדילמה היא אם לגעת או לא בטח שההנחיה האמריקאית היא רק אם יש רעש! בנוסף דיברתי עם מישהו שעבד במורשה ואומר שסתם מרימים מכסה וסוגרים.

בכל מקרה נראה לי שאלך למורשה ואני מקווה שלא יעשו נזק

אתה הולך למורשה בכדי שיעבדו עלייך ?

:razz:

כמה יעלה לך הסיפור של "סתם הרמת מכסה שסתומים" ?

• תוכן חדש...