Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מאוד רציני.

אתה זה שנותן ייעוץ לא מבוסס וממציא כל מיני בעלי מקצוע שהוא "מתייעץ" איתם ונותן הצעות שעלולות לפגוע באחריות על חשבון אחרים ורק אחרי זה טורח לברר באיזה דגם מדובר.

זה שבעל רכב זהה קיבל הצעה זולה יותר כולל כיוון ומוסך אחר אמר שאין צורך הרבה יותר רלוונטי מכל מה שכתבת. לטעמי. גם בפרטי אגב קיבלתי הודעות בנושא.

אגב. מה עם הבעלי מקצוע שמשתמשים במפתח מומנט. כולם מחכים שתספר לנו מי הם?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא בדיוק הבנתי את ממשק התגובות פה אבל בכל מקרה.

עצרו סוסים חברים.

הרכב בנזין 2.0 והאחריות לעוד חצי שנה.

לכן האחריות היא לא הפקטור המרכזי.

השאלה פה היא נטו האם לתת למישהו להתעסק עם זה (שאלתי אותם אגב אם אפשר לעשות רק בדיקה והם אמרו שתמיד יש כיוון וזה עם כלים מיוחדים שיש רק להם)

או פשוט לא לגעת עד שיש רעש...

מה שיעזור להחליט זה לשמוע בעלי אאוטלנדרים עם יותר מ60K KM

פורסם (נערך)

עם כל הכבוד למשתמשים פה.

מי שמכיר את הרכבים האלה הכי טוב זה המוסכים המורשים.

ממליץ לך שוב, תתקשר לעוד אחד ותשאל.

אני מכיר 3 בעלי אאוטלנדר, כולם עברו את ה-100 ללא תקלות מיוחדות.

כולם טיפלו במורשים לפי מה שנאמר להם. לא זוכרים ספציפית האם בוצע משהו מיוחד ב-60

פורסם
אני מאוד רציני.

אתה זה שנותן ייעוץ לא מבוסס וממציא כל מיני בעלי מקצוע שהוא "מתייעץ" איתם ונותן הצעות שעלולות לפגוע באחריות על חשבון אחרים ורק אחרי זה טורח לברר באיזה דגם מדובר. - אז לא הבנת בכלל את תשובתי קודם לכן בעניין ההבדלים בין המנועים.

דרך אגב פותח האשכול עצמו כתב שעניין האחריות שתקפה לעוד חצי שנה אינה פקטור מרכזי לכן דברייך לא מחזיקים מיים והתלונות שלך שוות...

אף אחד לא חייב לך דין וחשבון עם מי אני מתייעץ וכיצד ומה נאמר בשיחה. צא לשתות מי ברז ראויים לשתיה.

זה שבעל רכב זהה קיבל הצעה זולה יותר כולל כיוון ומוסך אחר אמר שאין צורך הרבה יותר רלוונטי מכל מה שכתבת. לטעמי. גם בפרטי אגב קיבלתי הודעות בנושא. - פתאום דעה של מישהו שיש לו רכב זהה אבל ייתכן מאוד שהמנוע שונה לחלוטין כן חשובה ?

ברור שקיבלת פניות לאחר שפנית אליהם לקבל מידע שאני לא נחשפתי אליו.

הוויכוח איתך חסר טעם מכיוון שאתה מתעסק בטפל ולא בעיקר והתרומה שלך מבחינה טכנית שקולה ל-0 לכן אני מפסיק לענות לך באשכול.

איזה כייף לי :)

פורסם
לא בדיוק הבנתי את ממשק התגובות פה אבל בכל מקרה.

עצרו סוסים חברים.

הרכב בנזין 2.0 והאחריות לעוד חצי שנה.

לכן האחריות היא לא הפקטור המרכזי.

השאלה פה היא נטו האם לתת למישהו להתעסק עם זה (שאלתי אותם אגב אם אפשר לעשות רק בדיקה והם אמרו שתמיד יש כיוון וזה עם כלים מיוחדים שיש רק להם)

או פשוט לא לגעת עד שיש רעש...

מה שיעזור להחליט זה לשמוע בעלי אאוטלנדרים עם יותר מ60K KM

אם אתה עדיין בספק אני מציע לך לפנות לבעלי מקצוע מומחים בכדי לקבל חוות דעת נוספת. לא טלפונית אלא תגיע עם הרכב.

מוסך זיסו בת"א.

מוסך אורן בחולון.

פורסם

לבעל הרכב שמבקשים עזרה נא לתת נפח וקוד מנוע , בהנחה שהמנוע שלך הוא 4j11 הכיוון יחסית

פשוט ע"י בורג כיוון , אני ממליץ לך לבדוק לפי הוראות יצרן כדי לשמור על החלקים בראש המנוע

שלך שהוא עם חלקים לא סטנדרטים מערכת smart mivec , הכיוון לא אמור לעלות יקר .

פורסם (נערך)

דבר אחד אני לא מבין.

איפה ההגינות? לא מבצעים בדיקות לפני הכיוון?

לבצע כיוון שסתומים ככה סתם, גם אם אין צורך?

כלומר אין רעשים חריגים, או שינויים בעבודת המנוע או תופעות לוואי אחרות...

סתם לפתוח מכסה שסתומים...

העיקר לשלשל הרבה כסף לכיסי מוסכי היבואן, להחזיק את הלקוח שבוי ליבואן, כאשר המילה "אחריות" מתנוססת כדגל על אנטנת הרכב!

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם (נערך)
דבר אחד אני לא מבין.

איפה ההגינות? לא מבצעים בדיקות לפני הכיוון?

לבצע כיוון שסתומים ככה סתם, גם אם אין צורך?

כלומר אין רעשים חריגים, או שינויים בעבודת המנוע או תופעות לוואי אחרות...

סתם לפתוח מכסה שסתומים...

העיקר לשלשל הרבה כסף לכיסי מוסכי היבואן, להחזיק את הלקוח שבוי ליבואן, כאשר המילה "אחריות" מתנוססת כדגל על אנטנת הרכב!

בדיקת כיוון שסתומים "אמיתית" ומקצועית מתבצעת על ידי מדידת מרווחים בין חלקי מערכת תפעול השסתומים בהתאם להגדרת היצרן. לא על ידי שמיעה, ולא על ידי חוש שישי. לשם כך אין ברירה אלא להוריד מכסה שסתומים (לא פעולה נוראית בכלל).

לחייב על המדידה הזו אלפי שקלים גם מבלי שיש צורך בכיוון זה כבר סיפור אחר...

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אורן בעל מקצוע מומחה וניתן לסמוך על חוות הדעת שלו גם במקרה שמדובר על רכב תוצרת מיציבושי וגם גולפים למיניהם.

מכיוון שאתה לא מכיר את אורן מתחילת שנות ה-2000 אז אני אגלה לך שבשנים האלה הוא היה מטפל המון אבל ממש המון בגולפים דור 4 שסבלו בחלקם מבעיות בוצה ואחרים מאכילת שמן מוגברת והמון מנועים עברו אצלו אוברול מלא באותה תקופה ומהיכרות שלי איתו הוא היה מומחה למנועים האלה.

פורסם (נערך)
אורן מומחה גם למיצובישי? יש רכב שהוא לא מומחה אליו?!

אין לזה משמעות, כי העצה לא נכונה ממילא.

אם כבר הוא הולך לבצע בדיקה או כיוון שסתומים וצריך להוריד את מכסה השסתומים שכבר יעשה את זה אצל היבואן כחלק מהטיפול.

לא מצליח להבין את ההיגיון של להמליץ לא לבצע זאת אצל היבואן, שמכיר את הדגם כי זה מיותר אבל כן אצל מישהו אחר שלא מכיר את הדגם ולא יישמר את האחריות.

פורסם
בדיקת כיוון שסתומים "אמיתית" ומקצועית מתבצעת על ידי מדידת מרווחים בין חלקי מערכת תפעול השסתומים בהתאם להגדרת היצרן. לא על ידי שמיעה, ולא על ידי חוש שישי. לשם כך אין ברירה אלא להוריד מכסה שסתומים (לא פעולה נוראית בכלל).

לחייב על המדידה הזו אלפי שקלים גם מבלי שיש צורך בכיוון זה כבר סיפור אחר...

מה התופעות שבגינן מחליטים{או אתה מחליט בתור מכונאי} על ביצוע כיוון שסתומים ברכבים מהשנים 2016 ואילך? {מלבד הוראות יצרן או יבואן}.

או, מה הסימפטומים? האם הם קיימים, גם ללא פתיחת מכסה שסתומים?

באיזה רכבים מהשנים הללו קיים נוהל כזה?

פורסם
מה התופעות שבגינן מחליטים{או אתה מחליט בתור מכונאי} על ביצוע כיוון שסתומים ברכבים מהשנים 2016 ואילך? {מלבד הוראות יצרן או יבואן}.

או, מה הסימפטומים? האם הם קיימים, גם ללא פתיחת מכסה שסתומים?

באיזה רכבים מהשנים הללו קיים נוהל כזה?

למה לחכות לתופעות? ולמה להתעלם מהוראות יצרן או יבואן?

יש הוראת יצרן לבדוק מרווח, בודקים מרווח.

בגישה שלך גם שמן יש להחליף רק כשהמנוע מתחיל לדפוק.

אני לא יודע אילו יצרנים מנחים על בדיקת מרווח שסתומים ואילו לא, אבל הנה לפנינו דוגמא לרכב שיש לו הנחיה שכזו ואני לא רואה סיבה להתעלם מזה קליל רק כי הרכב עדיין נוסע ולא נשמע כמו מכונת תפירה.

רוצה לעשות אחזקת שבר?! זכותך. רק אל תמליץ על כך לאחרים.

יום טוב גם לך

פורסם

אל תכניס לי מילים לפה, בבקשה.

לא אמרתי אחזקת "שבר" או שמן או דברים אחרים, {שאינם דנים בהם כאן בשרשור}

אלה התכוונתית והתייחסתי, בדיוק לכיוון השסתומים בלבד,

איפה שמעת{או ראית}, שאמרתי או המלצתי על "אחזקת שבר"?

ואגב, עדיין לא ענית לי על השאלה...

{להזכירך תגובה מס" 42}

פורסם (נערך)
אל תכניס לי מילים לפה, בבקשה.

...

ואגב, עדיין לא ענית לי על השאלה...

עניתי אבל לא הבנת.

1. ישנה הנחיית יצרן - מבצעים.

2. רוצה להחמיר - זכותך.

3. רוצה להתעלם ולחכות לתקלות מוחשיות (כאלו שניתן לחוש שלא על ידי כלי מדידת מרווח) = אחזקת שבר.

בהקשר לשלושת חוקי האצבע הללו דין כיוון שסתומים כדין החלפת שמן או כל הנחיית יצרן אחרת.

לא אמרתי אחזקת "שבר" או שמן או דברים אחרים, {שאינם דנים בהם כאן בשרשור}

אלה התכוונתית והתייחסתי, בדיוק לכיוון השסתומים בלבד,

איפה שמעת{או ראית}, שאמרתי או המלצתי על "אחזקת שבר"?

{להזכירך תגובה מס" 42}

טענת שהמוסך רק רוצה לשלשל מזומנים כיוון שהוא מבצע בדיקת כיוון שסתומים מבלי שישנו רעש חריג מהמנוע, ורוצה "סתם לפתוח מכסה שסתומים" למרות שישנה הנחיית יצרן לבצע זאת. ראה סעיף 3.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...