Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי סיריון 2006 ושבוע הבא צריך לעשות טסט (כבר עברה שנה :D).

שנה שעברה דוד שלי טיפל לי בזה כי הוא באותה תקופה העביר טסט לאשתו אז השנה זה פעם ראשונה שאני עושה את זה בעצמי ולא רוצה לעשות טעויות.

קודם כל הטיפול האחרון לרכב נעשה לפני 14 חודשים אז השבוע אלך לעשות טיפול ואני מניח שזה טוב לעשות טיפול בסמוך לטסט... יש משהו מיוחד להגיד במכון?

בתכל'ס הדבר היחידי שאני חושב עליו שאולי יכול להכשיל אותי זה הבדיקת זיהום אוויר, וזה בעיקר כי אין לי מושג בנושא הזה אז לא יודע מה המצב של הרכב בתחום. בנסיעה אין איזה גז חריג או משהו אבל אני מניח שיש עוד דברים שיכולים להכשיל בבדיקת זיהום... עדיף לרכוש במוסך איזה תוסף?

גלגל ספייר, משולש ואפוד יש. בלמים הוחלפו לפני 3 חודשים. עוד טיפים?

אגב הבנתי שמומלץ לעלות סל"ד ממש לפני הסטט. מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה בתור? ז"א בלי שהרכב ייסע, גז על N ואמברקס למטה?

תודה לכל העוזרים.. עברתי על כמה פוסטים אבל הרוב מלפני 5~10 שנים אז מעדיף לקבל מידע מעודכן.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין שום קשר בין טיפול לטסט.

אם הגיע הזמן לעשות טיפול לרכב, עשה אותו ללא קשר לטסט.

לגבי זיהום אוויר תוסף דלק אף פעם לא מזיק ולהגיע לטסט לפחות אחרי חצי שעה נסיעה כשהמנוע בטמפרטורת עבודה.

לבדוק אורות, איתותים. (להיעזר במישהו )

בדוק שיש לך וסט זוהר, פח אשפה מאחור.

בדוק מגבים תקנים מלפנים ומאחור.

צמיגים אם אינם בלויים.

בגדול אתה לא צריך לומר כלום לבוחן.

יש תחנות במסלול הטסט ואתה מקבל הוראות ברורות כיצה לנהוג בכל תחנה.

ואם אתה נכשל הם אומרים לך מה הליקויים.

חלק מהליקויים מצריכים מוסך וחלק אפשר לפתור בחנות המכון.

פורסם

אני ניגש לטיפול ואז לטסט, ככה אין הפתעות בדמות גומיות קרועות או נזילות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני ההיפך כי אז אני יודע במה להתמקד במוסך ולא סתם להוציא כספים על תיקונים שלא יתרמו מאומה על מעבר הטסט.

תיקונים שאני יכול לדחות אותם לזמן המתאים לי.

יכול להיות מצב שבו יתקנו מכלולים שאינם דחופים ואז בטסט תידרש לתקן עוד כמה דברים ואז ההוצאה שלך על כל עניין הטסט כבר הופכת לגבוהה

פורסם

אני חושב הפוך , אם בטסט מכשילים על דברים שבמוסך היו צריכים להתריע עליהם זה מראה על המקצועיות שלו.

Sent from my iPad using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
היי,

יש לי סיריון 2006 ושבוע הבא צריך לעשות טסט (כבר עברה שנה :D).

שנה שעברה דוד שלי טיפל לי בזה כי הוא באותה תקופה העביר טסט לאשתו אז השנה זה פעם ראשונה שאני עושה את זה בעצמי ולא רוצה לעשות טעויות.

קודם כל הטיפול האחרון לרכב נעשה לפני 14 חודשים אז השבוע אלך לעשות טיפול ואני מניח שזה טוב לעשות טיפול בסמוך לטסט... יש משהו מיוחד להגיד במכון?

בתכל'ס הדבר היחידי שאני חושב עליו שאולי יכול להכשיל אותי זה הבדיקת זיהום אוויר, וזה בעיקר כי אין לי מושג בנושא הזה אז לא יודע מה המצב של הרכב בתחום. בנסיעה אין איזה גז חריג או משהו אבל אני מניח שיש עוד דברים שיכולים להכשיל בבדיקת זיהום... עדיף לרכוש במוסך איזה תוסף?

גלגל ספייר, משולש ואפוד יש. בלמים הוחלפו לפני 3 חודשים. עוד טיפים?

אגב הבנתי שמומלץ לעלות סל"ד ממש לפני הסטט. מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה בתור? ז"א בלי שהרכב ייסע, גז על N ואמברקס למטה?

תודה לכל העוזרים.. עברתי על כמה פוסטים אבל הרוב מלפני 5~10 שנים אז מעדיף לקבל מידע מעודכן.

תעשה בעצמך בדיקת אורות - אור דרך נמוך + גבוה, אור חניה, איתותים, אורות בלם, תאורה של לוחית הרישוי. תחליף נורות איפה שצריך. אם הגומי של המגבים יבש וקשה למגע, תחליף את המגבים. תסתכל על המציגים - יש יובש או שחיקה חריגים? כן? אולי צריך להחליף. אם נראים תקין תנפח אותם ללחץ אוויר הנכון. לא צריך תוספי דלק. לפני הטסט תסע תסע קצת בסל"ד גבוה בכביש מהיר, אל תגיע לטסט ישר מהבית אלא אחרי נסיעה של לפחות 20 דקות. אם יש תור ארוך תשאיר את המנוע פועל בזמן המתנה בתור.

אם נכשלת, לך למוסך עם רשימת הליקויים. שיתקן את הליקויים ויעשה טיפול. אם עברת, שיעשה רק טיפול.

פורסם

לא חדש בלעבור טסטים כמו הבחור אבל אשמח לדעת למה להגיע לטסט רק אחרי 20-30 דקות נסיעה? מה הסיבה והתאוריה? לא שמעתי על זה בחיים

פורסם

זה מאפשר לממיר הקטליטי להגיע לטמפרטורת עבודה, איפה שהוא עובד ביעילות מקסימלית. זה יקל על מעבר בדיקת זיהום אוויר.

אם תגיע אחרי 5 דקות נסיעה, הממיר עוד יהיה קר ופחות יעיל ואם הוא בנוסף ישן ופחות יעיל עקב בלאי - סיכוי גבוה יותר שלא תעבור את בדיקת זיהום האוויר.

פורסם

תודה רבה לכולם. רשמתי את כל הטיפים מקווה שלא יהיו בעיות בלתי צפויות :)

מישהו יכול רק להגיד איך בדיוק מעלים סל"ד בצורה הכי בטוחה (בתור)?

פורסם

בתור אתה לא מעלה סל"ד.

בזמן הטסט המזגן צריך להיות סגור.

אני לוקח את הרכב בדרך כלל לטיפול ואז לטסט. לא ההפך. לדעתי זאת השיטה הנכונה. מעולם לא נכשלתי ככה בטסט.

בדיקת אורות/מגבים וכו' - אפשר לעשות בבית. לי האמת זה לא כזה משנה, כי במקרה הכי גרוע ונכשלתי על איזה אור חנייה שלא שמתי לב שנשרף מחליפים לי במקום.

הבעיה היא עם להיכשל בתיקונים שמצריכים מוסך כי הם יכולים להיות יקרים וזה גם בזבוז זמן לבוא וללכת.

כמו כן אם הפנסים הקדמיים דהויים - הייתי עושה פוליש קטן לפני.

עוד טיפ קטן שלדעתי חשוב - אני משתדל להגיע עם רכב נקי. יגידו לך שזה שטויות וכו' - אבל אם הרכב נראה יחסית שמור ומטופח הם בד"כ פחות מתעסקים בשטויות.

אבל הטיפ הכי חשוב - תבחר טוב את המכון טסטים שלך. תבחר מכון שמצד אחד בודק בצורה רצינית מערכות בטיחות ולא מזלזל.

מצד שני לא מתעסק בשטויות ומחפש להכשיל אותך.

אחרי שבקומפיוטסט ראשון מזרח שלחו אותי בשני רכבים שונים לחפש דברים שלא קיימים ואז שחזרתי הבוחן אמר לי - נכון. באמת לא קיים. או שברכב אחר לא הצליחו למצוא מספר שלדה ואז אני הייתי צריך לחפש איפה הוא ברכב ולהראות להם - הבנתי שלשם אני לא חוזר יותר.

פורסם

^ תודה רבה חבר על הטיפים אקח לתשומת ליבי.

עדכון:

הלכתי היום לעשות טיפול. בנוגע לזיהום אוויר במוסך אמרו לי שאין להם איך לדעת ורק בטסט יכולים להגיד. בכ"מ הוסיפו לי תוסף שמנקה קצת, אמרו לי לדאוג לנסוע איזה 100K עד היום של הטסט.

לצערי הרב גילו בעיה קטנה - הראו לי שבתפוחים יש טיפה קרעים בקצוות. אמרו לי שפעם זה לא היה מעניין אבל בשנים האחרונות מחמירים. בהתחלה הוא אמר לי עדיף להחליף ואז עובד אחר במוסך אמר 50 50 שיכשילו על זה ושאני אלך קודם לטסט ואז נראה אם צריך להחליף.. למישהו יש ניסיון בנושא? בסה"כ הכל טוב עם ההגה, גם במוסך אמרו. באמת יכולים להכשיל אותי על זה?

חוץ מזה שאלה קצת לא קשורה, זה הטיפול השני שאני עושה לרכב (האחרון היה לפני איזה 14 חודש) והסתכלתי עכשיו על הקבלה וראיתי שמצויינים רק 3 דברים:

שמן מנוע

מסנן שנן פינמי

מסנן אויר ת.ח

ככה זה בדרך כלל? פשוט אני זוכר בטיפול הקודם שהיה רשימה הרבה יותר ארוכה חחחח אבל אז זה היה פעם ראשונה עם הרכב ולא סגור מה עבר עליו.

תודה לכל העוזרים.

פורסם (נערך)

תלוי ברכב.

במוסך לא מורשה טיפול כזה אמור לעלות באיזור ה-300-600 ש"ח כתלות בסוג הרכב ואיכותי החלפים.

לגבי הגומיות - לא ראינו מה מצבן. אבל גומיות שיש ספק סביר שיקרעו - הייתי מחליף.

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

אז הנה, חזרת למה שאמרתי בהתחלה.

לך ישר לטסט אחרי שבדקת את מה שאתה יכול לבדוק בעצמך. אם עברת מצויין. לא עברת, תגיע למוסך עם רשימת ליקויים ותתקן.

מיותר לבצע בדיקה במוסך לפני טסט, כמו שראית בעצמך מוסך לא יכול לבדוק זיהום, לא יכול להדוק עוצמת בלימה ולא יכול לדעת אם גומיה קצת סדוקה תעבור או לא תעבור.

פורסם

עוד טיפ קטן שלדעתי חשוב - אני משתדל להגיע עם רכב נקי. יגידו לך שזה שטויות וכו' - אבל אם הרכב נראה יחסית שמור ומטופח הם בד"כ פחות מתעסקים בשטויות.

אבל הטיפ הכי חשוב - תבחר טוב את המכון טסטים שלך. תבחר מכון שמצד אחד בודק בצורה רצינית מערכות בטיחות ולא מזלזל.

מצד שני לא מתעסק בשטויות ומחפש להכשיל אותך.

אחרי שבקומפיוטסט ראשון מזרח שלחו אותי בשני רכבים שונים לחפש דברים שלא קיימים ואז שחזרתי הבוחן אמר לי - נכון. באמת לא קיים. או שברכב אחר לא הצליחו למצוא מספר שלדה ואז אני הייתי צריך לחפש איפה הוא ברכב ולהראות להם - הבנתי שלשם אני לא חוזר יותר.

רכב נקי - טיפ חשוב.

בוחן/מכון שלא מתעסק ב'קטנות' חוטא לעיסוקו ובסוף מפספס בגדול(דין פרוטה כדין מאה)

קומפיוטסט מזרח ראשל"צ(גילוי נאות למי שעדיין לא מכיר ולא שמע עלי, אני עובד שם) - כבר למעלה מעשור(למיטב זכרוני) שהנך חוזר על המנטרה הזו. כנראה שהרווח כולו שלנו מאחר ואנו לא חשים בחסרונך.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
רכב נקי - טיפ חשוב.

בוחן/מכון שלא מתעסק ב'קטנות' חוטא לעיסוקו ובסוף מפספס בגדול(דין פרוטה כדין מאה)

קומפיוטסט מזרח ראשל"צ(גילוי נאות למי שעדיין לא מכיר ולא שמע עלי, אני עובד שם) - כבר למעלה מעשור(למיטב זכרוני) שהנך חוזר על המנטרה הזו. כנראה שהרווח כולו שלנו מאחר ואנו לא חשים בחסרונך.

מר kompy היקר.

לפי התגובה שלך אני מניח שאתה עובד זוטר.

כי מנהל בית עסק לא אמור לומר ללקוח ״אנו לא חשים בחסרונך״

ואם אני טועה ואתה לא עובד זוטר אז זה חמור פי כמה וכמה.

ככה לא מדברים ללקוחות!

אני לעולם לא ביקרתי בקומפיוטסט מזרח ואחרי התגובה הזו שלך גם לא אבקר.

ואם אתה מתכוון לומר לי דברים כמו לא צריך אל תגיע או בסגנון.. אז תחסוך את זה ממני

• תוכן חדש...