Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1) למה אני צריך להגיע עם רכב שטוף? זה חלק מהמבחן השנתי? מכון שפוסל לפי ניקיון הרכב פועל בניגוד לחוק.

2)להכנה של מסמכים אין שום קשר לכבוד אלא להכנס מראש למבחן ולזירוז התהליך.

3)אם תבקש מלקוח ששכח או שלא יודע למה צריך לכבות מזגן אז אני מאמין שהוא יכבה.

4)כל אחד הוא מכונאי? כל אחד זוחל מתחת לרכב לזהות נזילות? בשביל זה יש בור, שתבדקו ליקויים ותרשמו אותם בטופס כדי שהלקוח יתקן.

5)מסכים, צריך לכבות במידה ולא אפשר לבקש.

6)גם תא מטען פנוי אינו ברשימת טופס המבחן השנתי ככה שזה לשיקול הלקוח.

אתה לא מצפה שכל אחד יתחיל לרוקן רק בשביל הטסט את תא המטען שלו.

משום מה הסקת שאני לא חושב שצריך לתת כבוד אז טעית.

גם הלקוח צריך לתת כבוד ואם הוא מתלונן אז יש דרך וצורה לטפל בו.

אבל לבוא ללקוח בדרישות כמו לשטוף את הרכב או לרוקן את תא המטען זה מראה על כשל ודקדקנות יתר.

1. מדוע הבוחן צריך לגשת לרכב, להרים מכסה מנוע/תא-מטען, לפתוח דלתות ברכב מטונף?

2. מסמכים - רבים היום בכלל לא טורחים להדפיס את הביטוח. הם מראים לנו אותו בנייד וכשאנו לא מקבלים זאת, מתחילה שרשרת של התבטאויות. אצלנו, את המסמכים מקבל הבוחן בכניסה ומעביר לפקיד/ה בכניסה למכון(התשלום הוא בסוף). רכב אשר נכנס בשערי המכון ללא המסמכים הנדרשים, פשוט תוקע את התור, במיוחד חוצפנים אשר יורדים מהרכב ןנגשים למשרד הראשי לצורך הדפסה.

3. לבקש?! תנסה אתה לבקש מלקוח בשיא הקיץ לכבות מזגן, אכלתי די מרורים כדי לדעת זאת.

4. לא צריך להיות מכונאי כדי לזהות נזילות(לא על כל הזעה הרכב נפסל), די להסתכל על הכביש/חניה כדי לראות את הכתמים שהרכב מותיר. גם עשן יתר קל מאד לזהות.

5. זה לא דבר מובן מאליו. אנשים ברוב חוצפתם גם סוגרים חלונות.

6. זו כן דרישה. 1. איך בדיוק הבוחן יבדוק גלגל חילוף וציוד? 2. ציוד רב גורם לשקיעת הקפיצים, אשר יכול לגרום לפסילה על גובה רכב לא תקין. 3. משקל עודף(ישנה גם דרישה ללא יותר משני אנשים ברכב) גורם למשקל רב יותר בעת בד' הבלמים וליעילות גבוהה יותר מצדם שלא לצורך(ולעתים אף לפסילה שלא לצורך).

עכשו מובן יותר? כשל? דקדקנות?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
Kompy , קח בחשבון שאת המשכורת שלך משלמים לקוחות. ולקוחות מרוצים הם לקוחות שחוזרים. אולם מיעוט (בכוונה ? ) של מכוני רישוי בהחלט הופך את הלקוחות לשבויים. אבל תמשיך ככה. אתה מרחיק עוד לקוחות. זה בסדר.

לקוח אשר חושב שהוא משלם את משכורת הבוחן, הוא החוצפן והוא זה שבא בדרישות שמנוגדות לתקנות.

הייתי אומר שהבקשות והדרישות גובלות בחוצפה אבל לפחות עזרנו לפות״ש לאן לא ללכת למבחן השנתי

לקוחות אשר אינם מכבדים את הדרישות המינימליות הללו, שיחפשו מקום אחר. אין לי כל בעיה עם זאת.

לא קיימת גומייה לדוושה הזאת. זה לא יוצר עם גומייה. לא יובא עם גומייה ועבר טסט מעל 20 שנה בלי גומייה. עד שבוחן אחד בודד בקומפיוטסט החליט אחרת.

היא קיימת. לא חסרים רכבים אשר מצויידים בה. עבר? לא אינו מדד לתקינות.

מדובר בקולט. וזה לא משנה. כי הרכב נכשל ועבר. בלי לעשות כלום.

בחלק מדגמי הקולט יש שתי נורות לתאורה אחורית. עבר? הבוחן 'החליק' או שהיתה בעיה אחרת(מגעים רופפים, לפעמים מכה מדליקה/מכבה נורה).

פה לדעתי אתה טועה ובענק.

אתה בעל מקצוע ומתפקיד הבוחן לדעת את הדברים הללו. לא היה מדובר ברכב חדש. מעל עשור. זאת הייתה סאאב.

זאת ההגדרה של חוסר מקצועיות. וזריקת האחריות על בעל הרכב? נו באמת. המספר היה גלוי לחלוטין. הוא פשוט היה בתא המטען.

והגלגל הרזרבי השונה - גם. גלוי ותקין.

ממש דגם רכב 'נפוץ', נו באמת? גם היום, לפחות 90% מהבוחנים(אפילו יותר) אינם יודעים את מיקומו של מס' השלדה ברכב הנ"ל.

כנ"ל לגבי השוני במידה של הגלגל החילופי.

על תחושות סובייקטיביות...

פורסם
1.

3. משקל עודף(ישנה גם דרישה ללא יותר משני אנשים ברכב) גורם למשקל רב יותר בעת בד' הבלמים וליעילות גבוהה יותר מצדם שלא לצורך(ולעתים אף לפסילה שלא לצורך).

מתנצל אבל הרמת להנחתה , אז בא לי לשאול איך משקל רב יותר גורם ליעילות גבוהה יותר....

להלן מה שידוע לי לגבי בדיקת הבלמים.

1) שעולים עם הרכב על המכשיר המכונה בודקת את משקל הסרן שעלה על המכשיר, נניח חצי ממשקל הרכב - 500 ק"ג

2) המכונה מגלגלת את הגלגלים במהירות קבועה

3) הנהג אמור ללחוץ לאט ובקצב קבוע על דוושת הברקס.

4) הדינמו של המנוע החשמלי שמסובב את הגלגלים מרגיש את עוצמת הבלימה של הברקסים (כי עכשיו הוא צריך להשקיע יותר כח וחשמל על מנת לסובב באותה מהירות).

5) הדרישות לאישור הברקסים הם כח בלימה משותף לשני הגלגלים 50% ממשקל הסרן, כשאר ההפרש לא גדול יותר מ 30% מהצד הגבוה, כלומר ברגע שעוצמת הברקסים מגיעה ל 250 ק"ג במשתוף של שני הסרנים. הלא מדובר על הפרש יותר מ 145 ק"ג לצד אחד ו 105 ק"ג לצד שני (30% מ 145 זה בערך 45 ק"ג) . המכונה מוציאה אישור.

6) אז אפילו אם יש לי רפידות קרמיות מעולות, והחלפתי למשאבת בלם מתוגברת חשמלית, זה לא יבוא לידי ביטוי בבדיקה, כי המכונה תעצור את הבדיקה ברגע שאגיע ל 50% מעוצמת הבלימה.

עכשיו ברצינות, איך יותר אנשים באוטו גורם לבעיה או פסילה שלא לצורך במערכת בלמים תקינה?

פורסם
החובה היא של בעל הרכב להגיע למכון עם מספרי מנוע ושלדה גלויים. הבוחן אינו אנציקלופדיה למיקומם, במיוחד אם זהו דגם חדיש יחסית. במידה והמידע אינו זמין(היום הוא יותר זמין כשיש הוראות רישום ואוטודאטה, עדיין לא לכולם), על בעל הרכב ליצור קשר עם המח' הטכנית של היבואן לברור המיקום.

החובה היא להגיע עם מס' שלדה ומנוע גלויים, או לדעת איפה הם ?

אני לא יודע מה באמת החוק אומר, אבל לבקש מלקוח לדעת איפה מס' שלדה ומס' מנוע זה העברת אחריות.

מכון הטסטים לא יכול להתקשר לאחד המוסכים ? הרי בטוח יענו לו בסבר פנים יפות ובמהירות. האיגוד/משרד התחבורה לא יכול להעביר/להנפיק חוברת ? העיקר לתת ללקוח למצוא דברים שאין לו שמץ שלו מושג מה הם או איפה הם.

רק ממשיך את הקו התמוהה בו ללקוח אחריות בלעדית על הצמיגים.

לכל הצדקנים שלא מכירים מקרוב וממשיכים לשכנע אנשים שאין תקלות .

בסוף מאחוריי הייעוץ יש בן אדם שיפגע.

פורסם
1. מדוע הבוחן צריך לגשת לרכב, להרים מכסה מנוע/תא-מטען, לפתוח דלתות ברכב מטונף?

2. מסמכים - רבים היום בכלל לא טורחים להדפיס את הביטוח. הם מראים לנו אותו בנייד וכשאנו לא מקבלים זאת, מתחילה שרשרת של התבטאויות. אצלנו, את המסמכים מקבל הבוחן בכניסה ומעביר לפקיד/ה בכניסה למכון(התשלום הוא בסוף). רכב אשר נכנס בשערי המכון ללא המסמכים הנדרשים, פשוט תוקע את התור, במיוחד חוצפנים אשר יורדים מהרכב ןנגשים למשרד הראשי לצורך הדפסה.

3. לבקש?! תנסה אתה לבקש מלקוח בשיא הקיץ לכבות מזגן, אכלתי די מרורים כדי לדעת זאת.

4. לא צריך להיות מכונאי כדי לזהות נזילות(לא על כל הזעה הרכב נפסל), די להסתכל על הכביש/חניה כדי לראות את הכתמים שהרכב מותיר. גם עשן יתר קל מאד לזהות.

5. זה לא דבר מובן מאליו. אנשים ברוב חוצפתם גם סוגרים חלונות.

6. זו כן דרישה. 1. איך בדיוק הבוחן יבדוק גלגל חילוף וציוד? 2. ציוד רב גורם לשקיעת הקפיצים, אשר יכול לגרום לפסילה על גובה רכב לא תקין. 3. משקל עודף(ישנה גם דרישה ללא יותר משני אנשים ברכב) גורם למשקל רב יותר בעת בד' הבלמים וליעילות גבוהה יותר מצדם שלא לצורך(ולעתים אף לפסילה שלא לצורך).

עכשו מובן יותר? כשל? דקדקנות?

אני לא אכנס איתך לכל הסעיפים כי הרי לא נסכים כאן, מה גם שזה מעייף אותי.

כשהתכוונתי לכשל, לווא דווקא התכוונתי למקצועית, אלא יותר לתודעת שירות.

שאין ספק שבנוסף לקורס בוחני רישוי לא היה מזיק לכם לעבור קורס על איך מתייחסים ללקוח.

בלויאליות המחמירה שלך אתה גורם נזק לאותו עסק אתה מנסה לשמר!

בדרישות המחמירות שלך (והחצופות) אתה והמכון שאותו אתה מייצג הולכים על חבל דק על גבול החוקיות.

אני לא יודע אם באמת תרגיש בחסרונינו , אבל תהיה בטוח שכל מי שקורא את התרד הזה (וזה לא מעט) לא יגיע למכון אחרי מה שרשמת.

בוחני רישוי אולי יש להם סמכות מוחלטת את תקינות הרכב שמגיע למבחן השנתי, אך אין להם את הזכות להשפיל או לזלזל בלקוחות שלהם. ובטח לא לומר להם אינכם רצויים כאן.

פורסם

מי שמשלם את המשכורת של הבוחן זה המכון. והמקור לכסף למכון הוא התשלומים של הלקוחות. אם ההקשר הלוגי הזה לא ברור לך , אז פרשתי.

ועצם זה שאתה ממשיך להתעקש, רק מצדיק את הקביעה של לקוחות שבויים. בנוסף לתקנה החדשה שאם התחלת במקום מסוים , אין לך את החירות ללכת לבצע בחינה חדשה במקום אחר , אלא כעבור 30 ימים. אם זה לא לקוח שבוי, קשה לי לדמיין מה כן.

ואם חושדים שמעון מסוים לא מבצע את עבודתו, יתכבד משרד התחבורה , יבצע ביקורת ויסגור את המכון. לנעול לקוח זאת חוצפה.

לקוח אשר חושב שהוא משלם את משכורת הבוחן, הוא החוצפן והוא זה שבא בדרישות שמנוגדות לתקנות.

לקוחות אשר אינם מכבדים את הדרישות המינימליות הללו, שיחפשו מקום אחר. אין לי כל בעיה עם זאת.

על תחושות סובייקטיביות...

Sent from ...

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

"ועצם זה שאתה ממשיך להתעקש, רק מצדיק את הקביעה של לקוחות שבויים. בנוסף לתקנה החדשה שאם התחלת במקום מסוים , אין לך את החירות ללכת לבצע בחינה חדשה במקום אחר , אלא כעבור 30 ימים. אם זה לא לקוח שבוי, קשה לי לדמיין מה כן. "

בשביל זה קיים הפורום, שאנשים ידעו מראש לא ללכת למכון הזה ולהעמיד את עצמם במקום של לקוח שבוי.

פורסם
מתנצל אבל הרמת להנחתה , אז בא לי לשאול איך משקל רב יותר גורם ליעילות גבוהה יותר....

אנסה להסביר את עצמי טוב יותר.

בעל הרכב בעת בדיקת הבלמים עם רכב עמוס, צריך לפצות את ההפרש שנוצר בין רכב עמוס ללא עמוס, ע"י עוצמת בלימה חזקה יותר כדי להשיג יעילות טובה יותר.

אם רכב X בעל משקל של 500 ק"ג(על סרן אחד) יש לו צורך לתת יעלות בלימה של 250 ק"ג, אזי כשהוא עמוס, הוא צריך לפצות על העומס ולתת יעילות גבוהה יותר.

ישנם מצבים שרכבים יצלחו את המבחן כשהם אינם עמוסים, אך כשהם עמוסים הם לא יצלחו אותו.

פורסם
מי שמשלם את המשכורת של הבוחן זה המכון. והמקור לכסף למכון הוא התשלומים של הלקוחות. אם ההקשר הלוגי הזה לא ברור לך , אז פרשתי.

ועצם זה שאתה ממשיך להתעקש, רק מצדיק את הקביעה של לקוחות שבויים. בנוסף לתקנה החדשה שאם התחלת במקום מסוים , אין לך את החירות ללכת לבצע בחינה חדשה במקום אחר , אלא כעבור 30 ימים. אם זה לא לקוח שבוי, קשה לי לדמיין מה כן.

ואם חושדים שמעון מסוים לא מבצע את עבודתו, יתכבד משרד התחבורה , יבצע ביקורת ויסגור את המכון. לנעול לקוח זאת חוצפה.

Sent from ...

למכון רישוי אין לקוחות שבויים אלא לקוחות מרוצים אשר ממשיכים לחזור מדי שנה(ואף פעם בחצי שנה ולעתים עם יותר מרכב אחד).

תקנת ה-30 ימים אינה חדשה אלא קיימת עימי קום המכונים[1968]. נכון היה ניתן לעקוף אותה ע"י הצהרת שקר של בעל הרכב בעידן הלא ממוחשב.

ההגיון מאחורי זה - רכב נפסל על ליקוי בטיחותי, הולך לתקן אותו במוסך מדרכה, חוזר ומבצע מבחן מחדש כאילו לא היה כלום.

בעידן הממוחשב בעל הרכב חייב לתקן במוסך מורשה(אשר אמור להיות עליו מעקב) ולחזור עם אישור תיקון ואסמכתה(חשבונית, כרטיס עבודה), אלא אם בחר לחכות 30 ימים(רק מעטים בוחרים בזאת).

*אגב, בעלי רכבי האספנות הם החוצפנים הגדולים בשוק. נכון, ישנם רכבים מדוגמים, אך לא חסרות בינהם גם גרוטות. הם אלו אשר מעלים דרישות להקלות(שלא מגיעות להן) במהלך הטסט בתואנה של רכב שבקושי זז(אז מה?).

פורסם

השתדלתי לא להתערב כיוון שאין שום קשר בין הוויכוח שהתפתח פה לבין כותרת השרשור, אבל...

בעל רכב צריך לדעת היכן ממוקם מספר השלדה? תגיד תודה אם יודע מה זה מספר שלדה.

למכון רישוי אין לקוחות שבויים אלא לקוחות מרוצים אשר ממשיכים לחזור מדי שנה(ואף פעם בחצי שנה ולעתים עם יותר מרכב אחד).

מארי אנטואנט היא גם בין הלקוחות המרוצים שחוזרים אליכם מדי חצי שנה כיוון שהם מרוצים מהשירות?

אולי גם אלה ששבים לטסט חוזר היו כל כך מרוצים מהמבחן הראשון שבאו להבחן שוב תוך שבוע?

אין קשר לחובה שרירותית בחוק ל-2 טסטים בשנה לרכב מעל 20 שנה?

אין קשר לחובה בחוק לטסט לכל רכב פעם בשנה?

אם יש יותר ממכון אחד באזור, לקוחות חוזרים אם הבדיקה הייתה "לא בלתי סבירה" ולא חוזרים אם חשו משהו בלתי סביר. לפעמים עושים סיבוב בין כמה מכונים ואז חוזרים לאותו מכון. לפעמים מכון אחר סגור, אז חוזרים לאותו מכון.

אני אישית כן חזרתי 3 פעמים לאותו מכון ליד הבית, וגם עם רכבים מהמשפחה, כיוון שהבדיקה והדרישות היו סבירות, ולא ניסו לדחוף לי דברים לא קשורים. לא הייתי קורא לדבר הזה "מרוצה" בשום אופן.

אני חוזר כי אני מחוייב במבדק, וכי המכון נמצא קרוב, ולא משום סיבה אחרת.

לא מכיר מישהו שהיה מבצע את הבדיקה ללא החובה בחוק (לא מדבר על טיפול שנתי במוסך).

טול קורה מבין ציריך.

ולגבי ההערה המכלילה על בעלי רכבי אספנות אין לי מילים.

פורסם

על דבריך אלו נאמר: מרוב עצים - לא רואים את היער.

כתבת כ"כ הרבה על נושא הרישוי רק כדי לכתוב ולהוציא את אשר על לבך, על מהממסד בכללותו שהנו מכתיב את החוקים והנהלים(אגב, זה קיים במקומות רבים בעולם).

אז זהו, רווח לך, אתה יכול לקבל את השבת בלב שקט ושלם.

פורסם
אתה רוצה יחס/כבוד?

ראשית תתייחס גם אתה אל המכון ועובדיו בכבוד.

כמה שזה נכון ורלוונטי לכול נתוני השירות בארץ. היחס המזלזל מצד לקוחות כלפי נותני שירות בארץ הוא בהרבה מקרים מגעיל.

איזה כייף לי :)

פורסם
ולגבי ההערה המכלילה על בעלי רכבי אספנות אין לי מילים.
אכן, לפעמים שאין מה להגיד, עדיף לא להגיד כלום.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

טוב ניגשתי היום לטסט:

קודם כל, הטוב - *אנחת רווחה גדולה* - עברתי.

הרע - בתור מישהו שזה פעם ראשונה שלו בטסט חייב להגיד שא. זה היה נראה ממש חאפרי וב. בקושי נותנים הסבר לאנשים. למזלי עברתי על הפוסט בפורום שהציגו בדיוק מה עושים בטסט אז ידעתי פחות או יותר אבל לפניי היה עוד נהג שהיה נראה כאילו זה טסט ראשון שלו וזה הגיע למצב של צעקות של שני הצדדים אחד כלפי השני.

בבדיקת זיהום הוא רק חיבר אותי ולא אמר לעלות סל"ד ולא כלום (אבל ייבש אותי איזה 15 דקות), וגם לא בדקו את הדברים שצריכים להיות באוטו (פח אפוד משולש צמיג ספייר.)

חוץ מזה כרגיל במדינת הקומבינות כל שנייה הבדיקה נעצרת כי ניגשים לבנאדם שאיתך, איזה מישהו שהוא מכיר מהסופר/מהמכון כושר/מהשכונה אנערף מבקש ממנו שידלג לו על X או יעזור לו לעבור בY. בין היתר הוא לקח את הערכים של הזיהום אוויר שלי על עוד 2 רכבים לפי מה שהבנתי... זה ספציפית לא מפריע לי, אבל היה די מעצבן לראות אנשים שנותנים להם לדלג בתור ולדלג על בדיקות מסוימות בזמן שאני ורוב האנשים יובשנו ממש הרבה זמן.

חוץ מזה אמרו לי שאני צריך להחליף נורות מאחורה. אני אתמול ביום ובלילה עשיתי בדיקה עם חבר ובדקתי תמונות באינטרנט של מה תקין ומה לא ובסך הכל היה נראה לי בסדר גמור. מקווה שבאמת הייתה איזושהי בעיה ולא סתם אמרו את זה כדי שאקנה אצלם (מי יחפש חנות אחרת בשביל נורות)

בכ"מ תודה רבה לכל העוזרים כאן. עקבתי אחרי כל הטיפים ומאמין שזה יעזור לאחרים :)

פורסם

חוץ מזה אמרו לי שאני צריך להחליף נורות מאחורה. אני אתמול ביום ובלילה עשיתי בדיקה עם חבר ובדקתי תמונות באינטרנט של מה תקין ומה לא ובסך הכל היה נראה לי בסדר גמור. מקווה שבאמת הייתה איזושהי בעיה ולא סתם אמרו את זה כדי שאקנה אצלם (מי יחפש חנות אחרת בשביל נורות)

תאורה שצריכה לכיות מאחורה:

1. תאורת לילה אחרית שדולקת במקביל לאור דרך נמוך/גבוה/אור חניה בשני הפנסים. צבע אדום

2. אורות בלימה - בשני הפנסים + נורה שלישית למעלה. צבע אדום.

3. אורות רוורס, צבע לבן, לעיתים רק בפנס אחד.

4. אור ערפל, צבע אדום - לעיתים רק בפנס אחד.

5. איתות, כמובן השני הצדדים, צבע כתום.

6. תאורת לוחית רישוי, לרוב 2 מנורות קטנות.

האם בדקת את כל זה?

• תוכן חדש...