Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שתיל פלפל גוסס

Proof
שימו לב! השרשור הזה בן 2205 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב אנשים

לפני מספר חודשים היה פה שרשור על גידול פלפלים, שעשה לי חשק לנסות גם ⁦:-D. מפה לשם, הגיעו זרעים מגרמניה, שתלתי לפי המלצות של pepper joe. ביום שישי האחרון שמתי לב שאחד השתילים מתחיל לנבול, ואין לי מושג למה.

מצע הגידול של השתיל הוא אדמת כבול רגילה שמוכרים במשתלות בארץ, מעורבבת עם בערך רבע מהכמות חול מסונן. המצע לח, ואני משתדל להשקות פעם בכמה ימים בלבד. השתיל מונח בצל בחום דיי גבוה, ומקבל שמש בשעות הערב. ממש לידו מונחים עוד כמה שתילים שנראים בריאים לחלוטין. מה אומרים בעלי הניסיון?

IMG_20180903_084328.jpg

IMG_20180903_084314.jpg

עריכה אחרונה על ידי jonathanhassin
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוסר מים.

האדמה שלך יבשה, ניתן לראות שמלמעלה היא נראית בגוון כהה כמו אדמה רטובה אבל מהצד, היא ממש בהירה.

אחת הבעיות במצע שתילה שכשהוא מתייבש, קשה שוב להרוות אותו במיים, המיים נוזלים דרך האדמה וישר נוזלים מהתחתית והשורשים לא מסוגלים לספוח את המים מהאדמה ולכן, כמות כזו קטנה בקיץ הישראלי יש להשקות מידי יום (גם למען הצמח אבל בעיקר למען האדמה.

יש לעציץ הזה ניקוז כל שהוא?

אם כן, ממליץ לשים אותו על צלוחית עמוקה במקצת שיש בה מים שהעציץ יוכל לשאוב מה שהוא צריך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על התגובות חברים.

הכלים בתמונה כמובן עם ניקוז בתחתית, וזמניים עד להשרשה יציבה. לאחר מכן השתילים יועברו לאדניות ענקיות. הרעיון היה להשקות פעם בשלושה ימים כדי שהשורשים יעמיקו.

הנחה של עציץ בכלי מים כבאופן רציף לא עלול לגרום להשקיית יתר? פלפל נחשב לרגיש לעודף מים למיטב ידיעתי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פעם בשלושה ימים זה פחות מדי.

אצלי אני זורע בעציצים עם תחתית ״צלחת״, ומשקה כמה שצריך, האדמה צריכה להישאר לחה.

בשביל שהשורשים לא יירקבו יש תמיד איזה ס״מ של טוף בחלק התחתון של העציץ.

מהניסיון שלי (3 שנים/דורות עם פלפלים חריפים),

הפלפלים החריפים לא רגישים באופן מיוחד להשקיית יתר. התנהגות זהה לצמחים אחרים.

לדעתי אתה יכול כבר עכשיו להעביר את הצמחים הבריאים לעציצים גדולים יותר / אדניות.

מומלץ אחרי עוד קצת התחזקות להוסיף דשן (אפילו 20-20-20 הכי פשוט. זהירות עם המינון, כמובן).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ראשית, האדמה יבשה. אם המצע מורכב מכבול נקי - כפי שאמר בגירה, יהיה קשה מאוד להרטיב חזרה.

שנית, הכלי קטן ושקוף. הוא מתחמם מאוד בשמש. או שתחליף לכלי גדול יותר או שלפחות תעטוף אותו בנייר כסף כדי שיהיה אטום לאור.

בכל מקרה, לא הייתי מגדל ירק כמו פלפל בכלי כה קטן.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל להרטיב אדמה שהתייבשה ככה אתה צריך לשים את כל הכלי בתוך דלי מלא במים ל10 דקות,

האדמה סופגת את המים וחוזרת לקלוט מים בהשקייה.

תדאג שתמיד האדמה תהיה לחה כדי שזה לא יחזור למצב שהמים לא יקלטו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האדמה לא התייבשה עד כדי כך. זה אולי נראה ככה בתמונות בגלל שהיא מעורבבת עם לא מעט חול.

עריכה אחרונה על ידי jonathanhassin
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז כנראה שהוא לא יתאושש מזה. ככה זה, לפעמים צמחים מתים גם כשהטיפול מושלם,

זאת הסיבה שלא תמצא שדה ובו רק צמח אחד מכל סוג :wink:

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גידול צמחים זה או עניין של ידע או ניסוי וטעיה, ברגע שלקחת צמח במצב ככ ירוד והעברת אותו לעציץ אחר, חרצת את גורלו, קשה להאמין שיתאושש.

אולי יפיל את כל העלים ואז יתחיל ללבלב מחדש אבל אני בספק.

בכל מקרה, זה "כולה" שתיל פלפל ויש לך עוד ככה שלא אסון.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גידול צמחים זה או עניין של ידע או ניסוי וטעיה, ברגע שלקחת צמח במצב ככ ירוד והעברת אותו לעציץ אחר, חרצת את גורלו, קשה להאמין שיתאושש.

אולי יפיל את כל העלים ואז יתחיל ללבלב מחדש אבל אני בספק.

בכל מקרה, זה "כולה" שתיל פלפל ויש לך עוד ככה שלא אסון.

השתדלתי להעביר אותו יחד עם האדמה שלו, כדי למנוע צורך בקליטה מחודשת.

בכל מקרה, בהחלט לא אסון :-D

תודה חברים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...