Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רגע לפני רכישת רנו פלואנס דיזל, הרכב עבר 120K ק"מ.

בבדיקה עלו הליקויים הבאים:

* צריכת שמן לבדוק בנסיעה (מוזר, יום לפני נעשה טיפול), רעשים אביזרי מנוע. רטיבות שמן צינור מגדש טורבו ומצנן.

* לתקן זווית היגוי ציר קדמי ואחורי, סטיות הגה.

* תיקון והחלפת פגושים (תוקן פגוש קדמי).

* מצבר ישן

* צריכת שמן, לבדוק צריכת שמן בנסיעה.

לגבי הרטיבות בטורבו, עד כמה הסיפור מורכב / בעייתי?

ראיתי 5 רכבים כאלו, בכולם צינור הטורבו "הזיע".

מה דעתכם?

פורסם
מה אמרו לך במכון בעל פה? זה לא פחות חשוב לפעמים.

ציין שזה בעל משמעות מאוד נמוכה ואמר: "זה כלום, תבדוק שהאוטו לא מחסיר לך טיפה שמן לאורך הרבה ק"מ"

פורסם

דעתי האישית והלא-מקצועית כבעלים של אחת עם כ-130K ובת 6.5 שנים:

צינור הטורבו מגיע מצופה בשכבת גומי דקה ומחוספסת בצבע שחור. לעניות דעתי, מה שנראה כ"טורבו מזיע" הוא השכבה הזו, שפשוט לא עומדת בחום, מתנזלת ומטפטפת מטה. אצלי ניקיתי את הצינור מהג'יפה השחורה, ומאז אני בודק באופן קבוע, אין שום סימני הזעה או נזילות. דגמתי גם נקודות שהג'יפה הנ"ל הצטברה בהן מתחת (כנראה צינור EGR) עם מקלות אוזניים, זה לא נראה כמו שמן, לא מריח כמו שמן ולא מרגיש כמו שמן. גם אין אצלי שום איבוד שמן ניכר (בעבר חששתי שהיה איבוד שמן, אבל זו כנראה הייתה נטו היפוכונדריה שלי).

מודגש כי הנ"ל זו רק התיאוריה הפרטית שלי, כמו כן מצב צינור הטורבו לא בהכרח מעיד על מצב הטורבו עצמו וכן מכלולים אחרים. אם אתה יכול, קח את הרכב למוסך שמכיר אותו היטב וראו כאלה בעשרות אם לא במאות, שיעיפו מבט.

חזיר דיזל

פורסם

למעט הצינור שדורש מבט במוסך הבדיקה ניראית בסדר, איזה שמה הרכב?

בדיקת צריכת שמן פוגשים בהרבה בדיקות זה לא אומר שיש בעיה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה על התגובות.

האוטו אכן במצב טוב, עושה רושם ששמרו עליו יפה עם היסטוריה מלאה במוסך מורשה רנו.

אכן נראה כמשהו שולי ואני הולך על רכישת הרכב.

תודה על העזרה!!!

פורסם

וכדאי כבר שיתחברו עם סורק תקלות/מכשירי אבחון לגיר כדי לבדוק היטב את עניין מחשב הגיר,הרגיש מעט והנוטה להתקלקל באיזור הק"מ הזה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מחשב הגיר של הפלואנס נוטה להתקלקל? שמעתי שזה קורה בקליאו האוטומטית החל מקילומטר מסויים אבל לא שמעתי על הפלואנס שנחשבת לאמינה מאוד.

פורסם (נערך)
מחשב הגיר של הפלואנס נוטה להתקלקל? שמעתי שזה קורה בקליאו האוטומטית החל מקילומטר מסויים אבל לא שמעתי על הפלואנס שנחשבת לאמינה מאוד.

בבנזין מדובר על גיר רציף CVT ובדיזל זה גיר רובוטי.

רק דוגמה מחיפוש קל ובטוח שיש כמה נוספות (לא אמרתי שהתקלה סדרתית אך עדיין תקלה שקיימת)

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?571281-%D7%AA%D7%A7%D7%9C%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8-%D7%91%D7%A8%D7%A0%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1&highlight=%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91+%D7%92%D7%99%D7%A8+%D7%A4%D7%9C%D7%95%D7%90%D7%A0%D7%A1

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בעבודה שלי פלואנסים דיזל. נמכרו עם נסועה של 150 עד 220.

זה של ה220 נמכר ללר שום בעייה.

רכב נוסף נמכר ללא שום בעייה.

ב3 אחרים היו בעיות:

החלפת מחשב גיר ב80 אצלי.

החלפת טורבו ב150 ברכב אחר.

ועוד רכב עם בעייה משמעותית אחת שאני לא סגור מה היתה.

להתרשמותי הרכבים בצד האמין של הסקאלה אך אינם מקררים יפניים. ניתן לבנות עליהם לנסועה של 200000 קמ בתנאי שלוקחים בחשבון 5000 שח בצמ לתיקון.

את הרכב,אגב, לא הייתי קונה בגלל מזכן חלש מדי.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תוכן חדש...