Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כל כך הרבה אופציות שפשוט הלכתי לאיבוד

יש מזדה 2 אוטומטית או אלטו ידנית או בצד השני בכלל קורולה ישנה או סיויק ידנית אני באמת לא יודע מה תהיה האופציה הטובה ביותר.

אני מחפש רכב שהנסועה היומית תהיה באזור ה50 ק"מ ליום ככה שהאוטו צריך להיות חסכוני

מבחינת גודל לא הכי אכפתי אבל עדיפות למיני או סופר מיני

בנוסף אני מחפש אוטו אמין שלא יראה הרבה מוסך ועדיפות לגיר ידני בעקבות צריכת הדלק

תודה על העזרה 8)

פורסם

מבין כל האופציות שהעלת, האלטו עדיפה, היא תהיה צעירה יחסית (בטח ביחס לקורולה או סיביק בתקציב הזה), היא פשוטה יחסית, חסכונית, נחשבת אמינה, אבל פחות או יותר כאן זה נגמר. הרכב די חלש, לא מאובזר ולא בטיחותי.

במסגרת התקציב הייתי מציע לך לחפש קליאו III ידנית. אפשר למצוא אחת משנת 2011-2012, היא מרווחת ונעימה יותר מהאלטו, נוחה, בטיחות טובה יחסית לזמנה, מאובזרת לא רע (יש למשל בקרת שיוט, מחשב דרך מפורט, פנסי ערפל קדמיים מקוריים, מגביל מהירות, מערכת מקורית עם שליטה מההגה מ-2012), תא מטען גדול יותר, ניתן להושיב בה 5 אנשים (כולל נהג) לעומת 4 באלטו. החיסרון היחיד שלה: ביצועים. היא מכונית די חלשה. (מצד שני עבור שיוט של 100-110 קמ"ש היא תעשה את העבודה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מבין כל האופציות שהעלת, האלטו עדיפה, היא תהיה צעירה יחסית (בטח ביחס לקורולה או סיביק בתקציב הזה), היא פשוטה יחסית, חסכונית, נחשבת אמינה, אבל פחות או יותר כאן זה נגמר. הרכב די חלש, לא מאובזר ולא בטיחותי.

במסגרת התקציב הייתי מציע לך לחפש קליאו III ידנית. אפשר למצוא אחת משנת 2011-2012, היא מרווחת ונעימה יותר מהאלטו, נוחה, בטיחות טובה יחסית לזמנה, מאובזרת לא רע (יש למשל בקרת שיוט, מחשב דרך מפורט, פנסי ערפל קדמיים מקוריים, מגביל מהירות, מערכת מקורית עם שליטה מההגה מ-2012), תא מטען גדול יותר, ניתן להושיב בה 5 אנשים (כולל נהג) לעומת 4 באלטו. החיסרון היחיד שלה: ביצועים. היא מכונית די חלשה. (מצד שני עבור שיוט של 100-110 קמ"ש היא תעשה את העבודה)

חשבתי על הקליאו אבל הסטיגמות של צרפתיות גורמת לי לסגת ממנה,מצד אחד האוטו נראה מצוין מצד שני כולם אומרים לי שאם אני אקנה רנו אני לא אצא מהמוסך

פורסם

מנוע ה1.2 חלש אבל די חיסכוני ונחשב לאמין, גיר ידני אז בכלל מצוין.

זה הסיכום שלי:

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2914/סקירת-גולשים/מסכמים---שנה-עם-רנו-קליאו-2012

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מנוע ה1.2 חלש אבל די חיסכוני ונחשב לאמין, גיר ידני אז בכלל מצוין.

זה הסיכום שלי:

https://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2914/סקירת-גולשים/מסכמים---שנה-עם-רנו-קליאו-2012

ואם אני מעלה את התקציב לאזור ה23-25?האם יש אופציה לשיפורברמה ניכרת מטווח המחירים הזה?

פורסם
חשבתי על הקליאו אבל הסטיגמות של צרפתיות גורמת לי לסגת ממנה,מצד אחד האוטו נראה מצוין מצד שני כולם אומרים לי שאם אני אקנה רנו אני לא אצא מהמוסך

מכיר את הסטיגמה ממש לא מסכים איתה.

אכן לצרפתיות מסויימות יש "מחלות" שגרמו להן לסטיגמה הזאת כמו טרמוסטט שהיה נדבק ב206 1.4 וגורם לאטם ראש להיפרץ או תיבת ההילוכים האוטומטית AL4 שבהתחלה לא ידעו איך לטפל בה והיו מחליפים תיבות (כיום מחליפים שסטומים בעלות של 700 שקל והכול בסדר) או מנוע ה1.6 120\156 כ"ס שנודע כמנוע בעייתי.

אך לא רק לצרפתיות יש מחלות לקיה יש מחלות מסויימות למדומני עם יוניט אור בלם ומנוע ה2.0 ליטר עם חופש שמתפתח בבוכנות 3 ו4 (מחלה נפוצה בעיקר ברוסיה בארץ פחות שמעתי על הנ"ל אולי בגלל איכות הדלק העדיפה) ולניסאן מיקרה יש מחלות עם התיבה הרציפה שלהן.

בשורה התחתונה לדעתי עדיף לבחור רכב צרפתי חדש יחסית שמעצם היותו חדש יחסית הוא יהיה פחות "שחוק" ודגם שהמחלות שלו או ידועות לך לטיפול ולא כול כך נוראיות (למשל רכב עם תיבת AL4) או רכב שאין לו מחלות ידועות (יכול להעיד על עצמי שהעדפתי לקנות צרפתיה ידנית בת 3 שנים ב25 אלף מאשר לקנות רכב מיצרן אחר בן 5-7 שנים).

תנסה אולי להגדיל את התקציב מעט פורד פיאסטה ידנית זה רכב מעולה יחסית לאלטרנטיבות ותוכל למצוא אחת כזאת במצב טוב במחיר מעט מעל התקציב

פורסם

באוזר ה 25 אתה כב קרוב ל 208 ידנית, הא בטיחותית יותר, מודרנית יותר ובעלת איכות חומרים עדיפה, בנוסף נוחות טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

וגם חזקה יותר, הספק גבוה יותר, מומנט טוב יותר שמגיע מוקדם יותר מהקליאו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...