Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 2015

Ben A
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2923 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

אנו משפחה עם שתי תאומות בנות שנה ושלושה חודשים (=עגלת תאומים), שוקלים לרכוש אוקטביה 1.2 או 1.4 שנת 2015 עם עד סביבות 60-70K ק"מ. תקציב מעט גמיש עד סביבות 80+ אש"ח. יש לנו נסועה שנתית של סביבות 15K ק"מ ואני מניח שתוך שנתיים שלוש נרצה להחליף אותו. אנו די סגורים על הרכב הזה בגלל המרחב הפנימי (אנחנו גבוהים) והבגאז' הגדול שלו (עגלה ועוד).

מעדיף לרכוש מפרטי אבל לא שולל ליסינג (אלא אם תגידו אחרת :)).

1. האם הרכב אמין? / הבנתי שביטוח של רכב זה יקר מאד - האם זה בגלל שהוא לא אמין? :)

2. האם ישנן תקלות שכיחות שצפוי להיתקל בהן?

3. האם נכון של 1.4 יש רצועת טיימינג ול 1.2 אין? האם זה אמור לשנות לי משהו?

4. קראתי של 1.4 יש בידוד רעשים טוב יותר ומזגן טוב יותר - האם כך הדבר?

5. יצא לנו לבדוק כמה אוקטביות וברובן המזגן לא קירר כמו שצריך - האם זו בעיה ידועה?

בדקנו גם הונדה סיוויק סטיישן שהיתה לנו צפופה יחסית, אנו לא מעוניינים בהיברידית ולפני כן היתה לנו סוזוקי קרוס אובר אשר לה בגאז' קטן יחסית.

6. האם יש לכם המלצות לרכב אחר? למשל רנו מגאן אסטייט היתה לנו נוחה בנסיעת מבחן אבל אני ממש חושש מתקלות רבות. האם רנו פלואנס דיזל תהיה אמינה? (כמובן שנתונים וק"מ שמתאים לסכום שברשותינו)

תודה והמשך יום נעים,

בן

פורסם
שלום רב,

אנו משפחה עם שתי תאומות בנות שנה ושלושה חודשים (=עגלת תאומים), שוקלים לרכוש אוקטביה 1.2 או 1.4 שנת 2015 עם עד סביבות 60-70K ק"מ. תקציב מעט גמיש עד סביבות 80+ אש"ח. יש לנו נסועה שנתית של סביבות 15K ק"מ ואני מניח שתוך שנתיים שלוש נרצה להחליף אותו. אנו די סגורים על הרכב הזה בגלל המרחב הפנימי (אנחנו גבוהים) והבגאז' הגדול שלו (עגלה ועוד). תא המטען אכן פסיכי. לפני כחודשיים נסענו לאילת. ארזנו עגלת תאומים, לול, מכשיר חיטוי בקבוקים, טונה של צעצועים, משטח פעילות, קופסאות אוכל וכו'. כמובן גם דברים עבורנו. הכל נכנס יפה. לעומת זאת במושב האחורי אין מצב לשני כסאות בטיחות גדולים ומישהו ביניהם. כסא אחד קדימה אחד אחורה.

מעדיף לרכוש מפרטי אבל לא שולל ליסינג (אלא אם תגידו אחרת :)).

1. האם הרכב אמין? / הבנתי שביטוח של רכב זה יקר מאד - האם זה בגלל שהוא לא אמין? :) זו האוקטביה השלישית שלי בליסינג. האוקטביה הראשונה היתה במצטבר במוסכים חודש וחצי. השניה לא התקלקלה, אבל כשהחזרתי אותה לליסינג הגיר כבר לא היה חלק לחלוטין ושחרר דפיקה מדי פעם. התקלות העיקריות ברכב הן בגיר. תיקון של כ- 4,500 ש"ח במוסך מתמחה בגירים. בוא נאמר כך, מכספי שלי אני לא הייתי רוכש אוקטביה עם גיר DSG.

2. האם ישנן תקלות שכיחות שצפוי להיתקל בהן?

3. האם נכון של 1.4 יש רצועת טיימינג ול 1.2 אין? האם זה אמור לשנות לי משהו?

4. קראתי של 1.4 יש בידוד רעשים טוב יותר ומזגן טוב יותר - האם כך הדבר? לא ידוע לי על דבר כזה. האוקטביה 1.8 מגיעה עם מתלה אחורי נפרד ונוחות נסיעה טובה יותר. האוקטביה 2018 שלי הרבה יותר שקטה במושב האחורי מגרסת ה-2014 שהיתה מהדהדת מאחור.

5. יצא לנו לבדוק כמה אוקטביות וברובן המזגן לא קירר כמו שצריך - האם זו בעיה ידועה? לדעתי כך המזגן. רוב האנשים לא מבינים על איזו בעיה אני מדבר, לדעתי המזגן מעט חלש. בנוכחי, צבע לבן וריפוד פנימי לבן אני בד"כ כבר מרוצה. בקודם שהיה שחור עם ריפוד פנימי שחור - התחלת נסיעה בימים חמים מאוד היתה סבל.

בדקנו גם הונדה סיוויק סטיישן שהיתה לנו צפופה יחסית, אנו לא מעוניינים בהיברידית ולפני כן היתה לנו סוזוקי קרוס אובר אשר לה בגאז' קטן יחסית.

6. האם יש לכם המלצות לרכב אחר? למשל רנו מגאן אסטייט היתה לנו נוחה בנסיעת מבחן אבל אני ממש חושש מתקלות רבות. האם רנו פלואנס דיזל תהיה אמינה? (כמובן שנתונים וק"מ שמתאים לסכום שברשותינו)

תודה והמשך יום נעים,

בן

חמשתווים

פורסם (נערך)

לא רק הגיר לא אמין, הרכב הזה לא אמין בעליל וכדאי לחשוב פעמיים לפני שמתקרבים.

אפרט תקלות מנסיון מהציי שבו אני עובד:

מפוחי מזגן נוטה לשבוק חיים ולהרעיש .

בולמים מתעייפים ונוזלים מהר יחסית לאורך חיי הרכב.

משאבות מים נוטות לנזול ולהרעיש.

בורר הילוכים נדפק מתי שבא לו.

טיימינג ידוע לי כבעייתי מאד במנוע 1.2 (מרעיש בהנעות).

התקלות האלה יכולות להגיע למעלה מ15 אלף ש''ח.

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

פורסם

בס"ד

בור ללא תחתית.

עדיף מאוד ללכת על סוג רכב אחר.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

הגיר ידוע כבעייתי.

בנוסף לתקלות שצוינו-יכולות להגיע בטפטופים או במכה(כואבת לכיס).

הייתי מחפש רכב אמין יותר.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

השאלה מה אתה מחפש. להגיע מaלb מאזדה 3 תעשה את העבודה. מאידך, האוקטביה לדעתי הרבה יותר חזקה, איכותית, מרווחת והרבה יותר רכב. אני כרגע בחיפושים של אוקטביה לאבי ויצא לי גם לבדוק אילו את במאזדה 3 - ברגע שהוא פתח את הדלת וטרק הוא אמר לי שהדלת מרגישה לו כמו נייר וישר פסל אותה.

פורסם

תודה רבה לעונים!

ירדתי מהאוקטביה (ומהרנו)...חושב על קיה סיד סטיישן או מאזדה 6 סטיישן למרות שהבגאז' שלה קטן יחסית...

פורסם

מאזדה 6 סטיישן הבגאז דווקא גדול, חבר בדיוק קנה 2015. רכב יפה, נוסע סביר (מנוע 2.0), הוא שדרג ממאזדה 3 1.6...

המאזדה 6 יותר מרווחת מהסיד, לשיקולך

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

חפש לך 308 סטיישן, גם תא מטען מרווח להפליא, גם מושב אחורי מרווח יחסית לדגם ההצ'בק, גם אוטו מצוין עם גיר פלנטרי נורמלי ( ברוך השם ), גם חזק נוח ונעים מאוד בנסיעה וגם בתקציב שלך תוכל לרוץ שנה או שנתיים קדימה או להשאר עם עודף לפיסטוקים. לגנותו, העדר פתחי מיזוג מאחור שקיימים באוקטביה, כמו גם בסיד וב I30 ומיתוג זוועתי למדי, נטול אחיזה במציאות.

פורסם

תודה רבה!

בקשר לפג'ו, ביד2 אין ככ את גרסת ה 1.6 גיר פלנטרי אלא בעיקר את ה1.2 טורבו - לא להתקרב לגרסת הטורבו?

• תוכן חדש...