Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2943 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, תקופה ארוכה לא הייתי פעיל בפורום, מקווה שעוד יש כאלה שזוכרים אותי(;

אז ככה, עבדתי בעסק המשפחתי במשך שנתיים (תשתיות תקשורת) צברתי המון ניסיון וידע והחלטתי שאני רוצה ללמוד. למדתי הנדסאי תוכנה ולאחר שנתיים הבנתי שאני ממש לא רוצה לעסוק בזה. משם התגלגלתי לחברה שמפתחת מדפסות דפוס בתור אינטגרטור.

ההרגשה שאני לא ממצא אפילו רבע מיכולותיי עם שכר ממוצע במשק גורמת לי לחשוב לעומק על פתיחת עסק בעתיד.

חשבתי על ללמוד קודם כל התקנת מצלמות אבטחה ואזעקות, לצבור ניסיון בעסק המשפחתי ובהמשך

לפתוח עסק משלי שמשלב תשתיות תקשורת, רשתות, מצלמות, אזעקות וכיבוי אש.

מהתייעצות עם אנשים חלקם אומרים שהשוק מלא במתקינים ושאין מספיק עבודה לכולם וחלק ממש תומכים ברעיון.

אם יש כאן אנשים מהתחום אשמח לשמוע את דעתכם.

יום נפלא

תמיר.

פורסם

יש לי חבר שהתחיל לפני כמה חודשים עסק להתקנת מצלמות אבטחה, יש תחרות בשוק (איפו אין?) והוא סגר את הבסטה לפני שבוע כי שנוסף לכול הקשיים הוט נכנסים לתחום והולכים לתת בראש לכול הפרטיים. (לפחות זה מה שהוא אומר) כרגע הוא מנסה עסק של דגים מעושנים ומיובשים.

בתור הנדסאי תוכנה אינטגרטור בHP זה לא תפקיד מי יודע מה, לדעתי תצבור ניסיון בתחום שלך בעבודה (תוכנה) ואז כשתתמקצע תתחיל לתת עבודות מהצד, תצבור קהל לקוחות, תלמד עד לשלב שבו יגמר לך הזמן ואז כבר תשכור שירותים של אנשים ותתחיל לנהל צוות שנותן פתרון בעולם התוכנה.

הרבה יותר פרספקטיבי מעסק בתחום המצלמות

פורסם

כעוסק בתחום התקשורת (בין היתר) השוק מוצף מתקיני מצלמות וכאלו שעושים תקשורת, רובם זה אנשי אזעקות במקצועם.

לא רק שהשוק מוצף, חלק ניכר גם עובדים בצורה כזו שהם נותנים הצעות מחיר בעלויות מצחיקות שאפילו נמוכים ממחירי עלות או שהם מתקינים כל מיני מערכות מדבקה.

כנל בתקשורת, יש כלכך הרבה חוסר מקצועיות ושימוש בציוד הכי נחות שיש כך שכאשר אתה נותן הצעה עם ציוד נורמאלי אז זה נראה כאילו אתה יקרן.

במצלמות אין מה "ללמוד" כל ספק ילמד אותך איך להתקין.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לדעתי, היום, כדי לפתוח עסק, כל עסק, צריך שיהיה לך ייתרון, בשווק רווי כל כך סתם לתת שירות טוב זה לא יתרון.

אם אין לך יתרון, אין לך זכות קיום.

אני עוסק מורשה כבר 8 שנים, אם הייתי יכול לחזור ולתקן את הטעות הזאת הייתי טס לעבר והולך להיות שכיר.

שלא תבין אותי לא נכון, יש לזה יתרוונות ואני אוהב להיות עצמאי, אבל היום אם אין לך איזה רעיון מיוחד זה פשוט לא שווה את זה.

פורסם

אספר לך בדיחה שהבוס שלי לפני 45 שנה סיפר לי

מה ההבדל בין יהודי לגוי

יהודי בא לעיירה שואל מה יש , פותח דומה

גוי בא לעיירה שואל מה אין, פותח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אחת הטעויות הגדולות ולצערנו גם הנפוצות ביותר בארץ, היא שחבר'ה עם המון רצון, אמביציה ויכולות הולכים ופותחים עסק, כעצמאיים.

מה שהם לא מבינים שגם בכדי להחזיק חנות מכולת יש צורך ללמוד. זה כבר לא כמו פעם. עסק - גם קטן - צריך לדעת לנהל בכדי שיחזיק מעמד ויתפתח. ממרום שנותיי ראיתי אינספור עסקים/מסעדות וכו' שנפתחו בקול תרועה רמה ולא החזיקו מעמד. לא רק ניהול העסק יכול להיות לקוי, סקר השוק שנעשה לפני כן היה מרושל, הניהול והחזון לעתיד היו לקויים ועוד. את כל אלה לומדים כיום. שמעתי שבאחד המשרדים הממשלתיים מעניקים לימודי ערב במחיר מסובסד אבל זאת רק שמועה, וזה יהיה המינימום הנידרש. אני מכיר מישהו שלמד לתואר של כלכלה ומנהל עסקים וסיים, פתח חנות, לאחר מכן עוד אחת וכעת יש לו 6 חנויות. הבחור עדיין מבקר בקורסי ערב ולומד, מתפתח.

פורסם
אחת הטעויות הגדולות ולצערנו גם הנפוצות ביותר בארץ, היא שחבר'ה עם המון רצון, אמביציה ויכולות הולכים ופותחים עסק, כעצמאיים.

מוכר, ממקור ראשון. :wink:

אני מכיר מישהו שלמד לתואר של כלכלה ומנהל עסקים וסיים, פתח חנות, לאחר מכן עוד אחת וכעת יש לו 6 חנויות. הבחור עדיין מבקר בקורסי ערב ולומד, מתפתח.

וזו הגישה היחידה שיכולה לעבוד לאורך זמן- לדעת שאתה לא יודע, וללכת להשיג את הידע שאין לך. כשהייתי עצמאי, כל הזמן שאבתי חומר ומידע, גם לגבי התחום, גם לגבי ניהול, ובגדול לגבי כל דבר שחשבתי שאני צריך לדעת או להבין בו משהו. אני עדיין אוהב ללמוד דברים חדשים עד היום, זה הרגל שנדבק וטוב שכך.

פות"ש,

טוב תעשה אם תכין שיעורי בית רציניים מאד לפני שאתה עושה צעד.

אחרי שתסיים, זרוק הכל לפח, ותכין אותם מחדש מזווית ראייה שונה.

עסק ראשון לא הולך כמו שאתה חושב שיילך. מה שאתה חושב שאתה חייב לדעת, הוא לא הכרחי, ומה שאתה חייב לדעת, אתה אפילו לא חושב על זה בשלב השיעורי בית.

אני לא מגיע מהתחום, אבל עצתי לך היא לא לנסות להיכנס לשוק רווי אלא אם יש לך משהו חדש ושונה להציע. ולא, "שירות טוב" לא נחשב, כי אף אחד לא יודע מה רמת השירות שלך לפני שקנו ממך, ואם זה כל מה שיש לך להציע, יילכו למישהו עם מחיר נמוך יותר:roll:.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

בשביל להפוך לעצמאי מצליח צריך לעבוד שנים בענף, ללמוד את התחום מהיסוד, ליצור קשרים עם ספקים ולקוחות ולבנות מוניטין של איש מקצוע ברמה גבוהה על מנת שתהיה לך אפשרות למשוך אליך לקוחות.

בנוסף, צריך ללמוד נושאים נלווים למשל יכולת לקרוא ולהבין מסמכים, תמחור, הבנה בסיסית בהנהלת חשבונות, מיסוי ודיני עבודה, הבנה כיצד מתנהלת העבודה מול הרשויות, הבנה בסיסית בהיבטים רגולטוריים של הענף ועוד.

לא מנסה לבאס אותך, אבל הרבה מאוד אנשים חושבים שעצמאי זה קיצור דרך לכסף קל אז הם פותחים תיק וחוטפים סטירה בפרצוף.

לדעתי לפני שאתה רץ לפתוח תיקים ברשויות נסה למצות את עולמו של השכיר. עולמו של השכיר מגלם בתוכו יתרונות רבים שלא בהכרח באים לידי ביטוי במשבצת "נטו לתשלום" בתלוש, אבל מדובר בפריווילגיות שלא קיימות לעצמאיים. לדוגמא חופשה, מחלה, דמי הבראה, פיצויים, פנסיה, אבטלה ועוד.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם
אז ככה, עבדתי בעסק המשפחתי במשך שנתיים (תשתיות תקשורת) צברתי המון ניסיון וידע והחלטתי שאני רוצה ללמוד.

חשבתי על ללמוד קודם כל התקנת מצלמות אבטחה ואזעקות, לצבור ניסיון בעסק המשפחתי ובהמשך

לפתוח עסק משלי שמשלב תשתיות תקשורת, רשתות, מצלמות, אזעקות וכיבוי אש.

קשה מאוד לייעץ על סמך מידע מאוד חסר, שגם אם היה... לא מבין בתחום שלך כלום.

אבל כמה נקודות למחשבה:

זה שעבדת בעסק המשפחתי זה טוב, השאלה אם רק בצד המקצועי או שאתה מכיר גם את הצד החשבונאי/ניהולי?

אני הייתי שוקל (שוב, רק רעיון) לפתח את היוזמה שלך תחת העסק המשפחתי. בלי להכיר את מבנה השליטה והיחסים בתוך המשפחה, איך להסדיר יחסים כאלו ושאר ירקות (מאוד מאוד חשובים), יש לזה, עקרונית, כמה יתרונות פוטנציאלים:

1. אם תצליח מישהו נוסף שהעסק שווה השקעה של משאבים, זה מחזק את האמון בך וברעיון, מצד מי שמכיר אותך.

2. כל עניין המנהלה/כספים כבר יהיה מטופל במנגנון קיים, ויוריד ממך ה-רבה התעסקות וזמן ללמוד ולהכיר.

3. יש גם משאבים אחרים שתוכל לחסוך עליהם כסף (מחסן אולי, כלים, שימוש ברכבים וכו').

כך העסק המשפחתי יוכל לשמש כחממה לעסק החדש שלך.

שוב, רק רעיון.

מה שחשוב, אם ללכת על כזה צעד זה:

1. להסדיר בדיוק איך עובדת חלוקת המשאבים, מי נושא באיזה עלות ו...כיצד מפרידים את העיסוק שלך כעסק נפרד, במקרה ואחד מהצדדים רוצה להפרד

2. להכין תוכנית עסקית, ויעדים, שאם אתה לא עומד, אתה סוגר. שום תוכנית עסקית לא מצליחה להתממש ככתוב, אבל בלי יעדים, ויותר חשוב מזה, קו אדום שמתחתיו חותכים ולא ממשיכים לנסות, אתה נידון לכישלון בטוח. עסק צריך תמיד תוכנית עסקית ותקציב שנגזר ממנו. חייב להמדד מול מספרים ברורים, שיגידו לך אובייקטייבת - הצלחת או נכשלת, ממשיכים או מפסיקים.

אם אתה לא יודע להכין תוכנית, תמצא עזרה. יש רשויות ממשלתיות שמסייעות, יועצים פרטיים או סתם איש עסקים מנוסה.

_________

אני אתן לך סתם דוגמא: אני מבצע בקרה ותכנון תקציבי על עסק, ב-4 חודשים האחרונים. לפני חודש חייבתי את העסק להזין לבסיס הנתונים של ניהול הייצור את כל המקרים בהם נדרש ייצור חוזר (מה שפעם לא היו עושים, כי הייצור תמיד קשור ללקוח בתוכנה. פשוט היו עושים שוב). כלומר, לפתוח לקוח שקוראים לו "עבודות חוזרות" ולהזין את העבודות החוזרות אליו. הנחיתי את מנהל הייצור לבצע תחקיר והסקת מסקנות על כל עבודה חוזרת.

תוך חודש מס' העבודות החוזרות ירד בחצי.

רק מזה ששמתי מדידה ומספרים וידעו כולם ששמים על המס' הזה עין.

(מה היו הטעויות בפועל, אין לי מושג. לא מבין בזה...).

ככה זה.

מה שאתה לא מודד, אתה לא מנהל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...