Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכר רכב אופל קורסה שנת 2017 שקנה את הרכב בשלמה SIXT מציע אותו למכירה

הוא טוען כי אפשרי להעביר בעלות ישירות אלי, (לדלג מעליו) כך שבמקום שאהיה יד שלישית, אהיה יד שנייה.

עד כמה שזכור לי מי שקנה רכב מליסינג ומוכר אותו הלאה חייב להעביר בעלות על שמו. יכול להיות שבכל-זאת יש דרך להעביר ישירות אליי או שבהעברת בעלות פתאום נגלה שנינו שזה לא אפשרי?

פורסם

חברת הליסינג שולחת טופס אישור להעברת בעלות חודשיים-שלושה אחרי, אם הוא לא מימש את ההעברת בעלות ניתן.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אפשרי בשני מצבים-

1. המוכר לא העביר בעלות משלמה סיקסט אליו כשקנה את הרכב.

2. המוכר הוא בעל תו סוחר רכב מורשה.

בכל מצב אחר אתה תהיה יד שלישית.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
חברת הליסינג שולחת טופס אישור להעברת בעלות חודשיים-שלושה אחרי, אם הוא לא מימש את ההעברת בעלות ניתן.

קשה להאמין, כי כיום חברות הליסינג/שכר שמוכרות מכוניות יכולות לבצע שינוי בעלות במחשב מקוון למשרד הרישוי ישירות ממשרדיהן, וזה המצב המועדף מבחינת חברות אלה.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אז איך אני יכול לוודא את זה מראש במקום שנגלה את זה בדואר?

אגב על רישיון הרכב שלום כתוב שעל הרכב ש.שלמה רכב בע"מ - וברישום מקורי כתוב "השכרה/החכר"

פורסם

יש מצב שהספח העברת בעלות לא מוצג לך, אפשר לראות ברישיומט את הבעלות הקיימת.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

התשובה הפשוטה היא שהוא סוחר, שאל אותו בצורה ישירה, ותנסה לברר בצורה עקיפה.

בכל מקרה זה נשמע אפור/שחור ואני הייתי נמנע מלרכוש רכב מאדם כזה. לך תדע איזו קומבינה הוא עושה עליך..

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

לא מחייב בכלל שהוא סוחר למרות שלא צריך לשלול על הסף.

לחברות הליסינג לוקח הרבה זמן להעביר בעלות ובפעמים רבות ניתן לקבל מהן ייפוי כח להעביר בעלות ישירות ליד הבאה.

מצריך בדיקה מול חברת הליסינג וקבלת מסמך רשמי וכן מול משרד הרישוי.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
יש מצב שהספח העברת בעלות לא מוצג לך, אפשר לראות ברישיומט את הבעלות הקיימת.

ממש לא, כי אם הבעלות של שלמה לא ניתן לקבל שום פרטים ברישיומט. אם יש למוכר יפוי כח חתום ע"י מורשה חתימה של שלמה להעברת בעלות - אז כנראה זה כשר.

חברות הליסינג/השכרה מאפשרות גם את הדרך הזאת של העברת בעלות, כי אם הן קבלו את הכסף ופרטי הקונה ידועים לה, אין סיכון מבחינתם, וזה עוד ערוץ מכירה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בהחלט ניתן להעביר בעלות למישהו אחר אם עוד לא בוצעה העברת בעלות לרוכש הראשון.

מגיע ייפוי כוח מחברת הליסינג, חברת הליסינג מייפה את כוחו של מי ששילום על הרכב להעביר בעלות ממנה אל מישהו. המישהו הזה יכול להיות אותו רוכש מקורי או כל אחד אחר.

ייפוי כוח מוגבל בזמן (לא זוכר לאיזה תקופה, נדמה לי חודש או חודשיים).

פורסם

הבנתי. מישהו פעם עשה את זה? איך נראה יפוי כח כזה? אם לא נציג יפוי כח כזה ונגיע לדואר פשוט לא ניתן יהיה להעביר בעלות?

פורסם

בלי ייפוי כוח ניתן להעביר בעלות רק אם הרכב כבר על שם המוכר, זאת אומרת אתה תיהיה יד שלישית.

אם הוא לא על שם המוכר אלא עדיין על שם חברת הליסינג, חייב ייפוי כוח.

פורסם
הבנתי. מישהו פעם עשה את זה? איך נראה יפוי כח כזה? אם לא נציג יפוי כח כזה ונגיע לדואר פשוט לא ניתן יהיה להעביר בעלות?

כן, אני עשיתי את זה.. לפני כמה שנים רכשתי רכב משלמה , זה היה רכב שחבר נהג עליו 3 שנים.

הוא עבר אלי ישירות מהחבר ורק סידרתי מול שלמה את התשלום, אני חתמתי על החוזה ואני שילמתי את הכסף.

הרכב יועד לאבא שלי, אחרי שבועיים הגיע ייפוי הכח להעברת בעלות , ייפוי הכח היה על שמי.

הלכתי לדואר עם אבא שלי והבעלות עברה משלמה ישירות עליו.

בתקופה ההיא היו הרבה עובדי היטק שרכשו את הרכב שנהגו בו (במקרה והוא היה עם מעט ק"מ)

ומכרו אותו לאחר שהגיע ייפוי הכח.

תבקש מהמוכר:

צילום של רשיון הרכב

צילום של יופי הכח שיש לו.

וצילום של ת"ז שלו.

תראה שהכל תואם ותקין .. כלומר ייפוי הכח של שלמה רשום על ת"ז של מי שמוכר לך את הרכב.

תחתמו על זיכרון דברים שהמוכר מצהיר על הנקודות האלה, תכין המחאה בנקאית ותראה אותה למוכר.

לכו לדואר:

בדואר הפקידה לאחר הקשת מספר הרכב צריכה לראות שהרכב עדיין רשום על שלמה, ולבקש ייפוי כח של חברת שלמה.

אם היא רואה משהו אחר אל תמשיך את העסקה.

אל תתן לו את הציק הבנקאי .. ואם תחליט לתבוע אותו על מצג שווא , בטח תקבל פיצוי כלשהו.

פורסם

רק להבהרה נוספת, חברת ליסינג נותנת למי ששילם על הרכב יפוי כוח למכור את הרכב מטעמה.

אותו אחד ששילם את הכסף הוא לצורך העיניין נציג מטעם חברת ליסינג שמוכר את הרכב, הוא יכול למכור אותו לכל אחד, כל עוד יפוי הכוח תקף.

פורסם

הייתי מנסה לפנות קודם כל לשלמה ולברר את הסטטוס של הרכב.

במעמד ההעברה תוודא את הייפוי כוח, שבאמת מדובר בייפוי כוח תקני של תאגיד חתום ע"י עו"ד.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...