Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

קניתי מאייס קומפרסור אוויר שיהיה ברכב. קניתי את הדגם הגדול בעל 2 בוכנות.

הוא מתחבר עם תנינים ישירות למצבר. בדקתי אותו והוא ממלא אוויר מהר. מה הבעיה? חוטי החשמל מתחממים.

בעוד הקומפרסור עשוי מתכת ובנוי היטב עם צלעות קירור ויודע להתמודד עם חום, אני לא בטוח שזה נכון לגבי חוטי החשמל. מדובק בחוטים דקים (כמו חוטים של אוזניות). האם יש פה סכנה של התכת הבידוד? או שזה תקין שחוטי החשמל מתחממים לאור הזרם הגבוה?

בקומפרסור עבד במשך 1-2 דקות (בהם מילא 15 PSI בערך), והחוטים התחממו לטמפרטורה של כוס קפה בערך.

קניתי את הקומפרסור הגדול כדי שאוכל למלא אוויר באופן רצוף מבלי שיתחמם או יתקלקל, ומבאס אם הגורם המגביל יהיו חוטי חשמל. אני רוצה את האפשרות למלא אוויר בבטחון ולא רוצה לפחד שבאמצע הפעולה הבידוד יותך, כי מעבר להפסקת הקומפרסור יש פה סכנה ששני החוטים יגעו וזה יקצר את המצבר.

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

אם תוך דקה שתיים החוטים רותחים ברור שזה לא תקין, השאלה אם זה כשל נקודתי בקומפרסור שקנית או שפשוט מדובר במוצר באיכות ירודה. אני קניתי קומפרסור ב"גתוס" ולא החוטים ולא התנינים מתחממים ככה והוא חזק ומהיר

פורסם

המוצרים הזולים מאייס לא אמינים.

קניתי קומפרסור גדול מאייס, בשימוש השני שלו נשרף המתג.

החלפתי את המתג באחד בעל סף זרם גדול יותר והיום עובד מצויין .

אם אתה חושש, אתה יכול להחליף את החוטים לעבים יותר.

פורסם

מה הכוונה בסף זרם גדול יותר?

וחשבתי על להחליף את החוטים. אבל מבלי לפרק את הקומפרסור, אני יכול רק לחתוך את החוטים בתחילתם ואז לחבר עבים יותר. אבל אז יש לי צוואר בקבוק של חוט דק שיעבור בו אותו הזרם ולכן הוא יתחמם באותה מידה (וחוזק של מערכת נמדד לפי החוליה החלשה ביותר שלה ולכן זה לא יתרום בכלום - מלבד זה שאני אדע מראש איזה אזור בכבל יותך קודם).

מי שיצא לו להשתמש בקומפרסור דו ראשי, אשמח לדעת האם יצא לו לשים לב האם חוטי החשמל מתחממים.

פורסם

אכן המוליכים נראים דקים, לא בצורה קטסטרטפלית, בהתחשב בעובדה שהקומפרסור לא אמור לעבוד ברציפות יותר מכמה דקות, אבל עדיין דקים מידי עבור הזרם שאמור לעבור בו.

הכי טוב יהיה לפרק את היחידה ולהחליף את המוליכים, אבל גם לחתוך אותם קצר ללא פירוק היחידה, וחיבור חוטים עבים יותר כנראה יספיק, מכיוון שהתנגדות עולה עם אורך המוליך.

פורסם

עוד נקודת כשל בקומפרסורים זה צינור האוויר הפלסטי שגם הוא מתחמם מאוד עד כדי חור בצינור.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
עוד נקודת כשל בקומפרסורים זה צינור האוויר הפלסטי שגם הוא מתחמם מאוד עד כדי חור בצינור.

נכון!

שכחתי לכתוב את זה. הצינור גומי באמת מתחמם מהר (יותר מחוטי החשמל).

הכי טוב יהיה לפרק את היחידה ולהחליף את המוליכים, אבל גם לחתוך אותם קצר ללא פירוק היחידה, וחיבור חוטים עבים יותר כנראה יספיק, מכיוון שהתנגדות עולה עם אורך המוליך.

ההתנגדות הכוללת בהחלט תרד (כי כמו שכתבת ההתנגדות עולה עם אורך המוליך), אבל ההתנגדות פר אורך צינור מסויים תשאר זהה.

כלומר נניח שהחוט הדק גורם לפליטה של 2 יחידות חום למטר (ליחידת זמן), ואורכו מטר. כלומר סך הכל פולט 5 יחידות חום (לאותה יחידת זמן).

נגיד שמחליפים 90 ס"מ לחוט עבה שפולט רק יחידת חום אחת למטר (ליחידת זמן). אז נכון שסך הכל יפלטו 0.9*1+0.1*2=1.1 יחידות חום (ליחידת זמן), אבל במקטע של החוט הדק, עדיין נפלט אותה כמות חום לכל מ"מ של חוט.

לכן הטמפרטורה של החוט הדק תשאר זהה למצב הקודם. (עד כדי השפעה של פיזור חום, שהוא זניח לעומת פליטת החום עקב ההתנגדות).

כאמור, חוזק מערכת נקבע לפי החוליה החלשה ביותר בה.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מנצל"ש - קניתי את הקומפרסור ה-"בינוני" של ACE (בוכנה אחת) ומה שמעצבן אותי בו זה החיבור לוונטיל של הגלגל - זה חיבור בהברגה שבדיעבד הסתבר לי שבפירוקו, הוא עלול להוציא את שסתום האוויר של הצמיג (גיליתי אחרי שהתחיל לרדת אוויר בגלגל אחד אחרי שהתחלתי להשתמש בקומפרסור)

חשבתי לקנות צינור אוויר עם "אקדח" ומד לחץ בדומה לזה:

https://www.amazon.com/TEKLAN-Digital-Inflator-Pressure-Gauge/dp/B077YC7HZH

אבל שיתחבר לחיבור המהיר של המדחס.

מישהו משתמש באביזר כזה ויכול להמליץ על משהו במחיר סביר ?

• תוכן חדש...