Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2967 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוחלט במוסך להחליף את הטורבו סביר להניח שבצעו בדיקת מחשב בזמן נסיעה וגילו חוסר פעילות או חוסר סחיבה של הטורבו.

לכן, הלקוח כאן ששואל לא סיפק את מרבית הפרטים אבל מההנחה שלי, הוא לא מעורה בהם כל כך.

הטורבו מקבל שמן ונוזל קירור לכן עם החלפתו יתכן חוסר קטן בזה ובזה (מסירים צנרת מן הסתם), ניתן להשלים ואין צורך לבצע החלפת שמן מלאה ובמיוחד שלא מסנן שמן ובמיוחד שלא את נוזל הקירור.

אלה אם כן היו כאלו לא זהירים ושפכו את כל תכולת השמן ונוזל הקירור יחדיו והפילטר, נפל לו מעצמו על הרצפה (ציניות).

במידה ובעיית הטורבו נבעה מחוסר טיפול הולם והשמן ברמה ירודה ונוזל הקירור וכו' במצב לא תקין אז כן, יש צורך להחליף אבל את זה צריך לראות ולהבין ולפי העין, קשה להחליט (רק בבדיקות מעבדה).

לאחר החלפת הטורבו, קח לך לתשומת ליבך להחליף שמנים בשמן איכותי לפניי הגעת הטיפול 15K ובהתאם לאופי הנסיעה שלך.

וודא כי מערכת הקירור שלך עובדת כראוי גם כן.

פורסם

מה הסיבה להחלפת הטורבו - האם סתימה עקב בוצה, יש לבדוק את מצב השמן איכותו והתאמתו.

אם עקב קרע באחד הצינורות וחוסר בשימון או קירור - למלא מפלסים נכונים לאחר ההחלפה.

לדעתי כדאי גם להחליף את השמן במנוע - אפשר ועקב שחיקת הטורבו, יש חלקיקי מתכת בשמן הישן.

במידה והייתה שחיקה בטורבו - הייתי שוקל גם ביצוע פלאשינג למנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

נתקלתי כבר מספר פעמים בהמלצה להחליף שמן ופילטר לאחר החלפת מגדש טורבו, גם מבעלי מקצוע פה בפורום, וגם בספרות מקצועית.

אם כבר השקעת כמה אלפי שקלים טובים במגדש, שים עוד 200 שקל בשביל שהמגדש הזה יעבור הרצה עם שמן טרי ונקי.

יום טוב גם לך

פורסם

כפי שהחברים המליצו כאן, המטרה כמובן שלא תבזבז כספים מיותרים אבל הסיבות הגיוניות ואם הטורבו כשל וחלילה נמצאים חלקיקים כאלו ואחרים במערכת - בצע החלפה מלאה.

אני משער שהרכב טופל לא על ידך בשנים האחרונות? סביר להניח שהשמן שהוכנס לרכב הוא של MOTORCRAFT חצי סינטתי (BLEND) וזה שמן המתפרק מוקדם הרבה יותר לעומת שמנים בקטגוריות אחרות.

המלצה מאוד חמה היא לעבור לעשות שימוש בקסטרול MAGNATEC A5 החדש START&STOP.

כן, הוא לא זול אבל זה מה שהרכב בקטגוריה שלך עם הרכיבים שיש לך וסוג המנוע והטורבו, צריכים.

בהחלט ובנוסף לכך אם אתה מתכנן לבצע החלפות מדי 15K ולא להקדים.

זכור, ברכב הזה השמן מבצע מספר תפקידים כמו כן מערכת הקירור - לא תשקיע בשמן אתה תשקע ובהחלט יש לך מה ללמוד מהמקרה הזה כיוון שאתה לא הראשון (אני מניח שהרכב יוצא ליסינג בעבר?).

פורסם

פרוטוקול של יצרני הטורבו מחייב, בהחלפת טורבו, החלפת שמן, פילטר שמן,פילטר אויר וצינור הזנת שמן מהמנוע לטורבו.

בעת החלפת הטורבו. לא אחרי אלא באותו מעמד.

מה שהורס טורבו זו בוצה שסותמת את צינור הזנת השמן לטורבו.

שמן מתאים ואיכותי שמוחלף כל 10K, ישמור על הטורבו

פורסם (נערך)
נתקלתי כבר מספר פעמים בהמלצה להחליף שמן ופילטר לאחר החלפת מגדש טורבו, גם מבעלי מקצוע פה בפורום, וגם בספרות מקצועית.

אם כבר השקעת כמה אלפי שקלים טובים במגדש, שים עוד 200 שקל בשביל שהמגדש הזה יעבור הרצה עם שמן טרי ונקי.

כמה זה נכון והגיוני. ניתקלתי גם אני בהמלצה דומה שאומרת להחליף כל נוזל שבא במגע עם חלק פגום, קודם לעשות החלפה עם החלק הפגום עדיין מותקן, ורק אח"כ להתקין את החדש. נתנו דוגמה של משאבת מים (שאני לא בטוח שמקפידים על זה בארץ ואם כך חבל).

עריכה אחרונה על ידי Coro

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

• תוכן חדש...