Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריכת דלק בירידה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגע שתעביר ל N מחשב הדרך יראה צריכה ממוצעת לשעת פעולה של המנוע בתצוגה של ליטרים לשעה 0.7 סתם דוגמא.

כשהמנוע פועל בסרק, מחשב הרכב לא יכול להראות לך 0.

כך לפחות בלא מעט הרכבים שאני באופן אישי, נהגתי וראיתי.

פורסם

ממה שאני מכיר, צריכה פר שעה מוצגת בעמידה. אם בנסיעה תשלב לניוטרל, המחשב יציג צריכת דלק שהמנוע צורך בסרק אבל יחשב אותה פר מהירות באותו רגע.

זאת אומרת יציג צריכה נמוכה כלשהי גבוהה מ 0.

פורסם
פונקציה נדירה מאוד ברמה שהופכת אותה ללא רלוונטית לשרשור.

מה זאת אומרת נדירה?

בתיבה אוטומטית פלנטרית ב-D, אתה עוזב גז - אתה מנתק את הגלגלים ממערכת ההינע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מצד שני גם אם תשים ניטרל ותסע מחשב צריכת הדלק יראה צריכה אפס אבל כפי שרשמו מעליי הרכב כן צורך דלק.

לא נכון - אצלי בשיוט בניוטרל צריכת הדלק שמראה המחשב היא 0.1-0.2 ליטר ל 100 ק"מ. אני לא חושב שזוהי הצריכה האמיתית, אבל זה מראה שיש צריכה כלשהי.

"ai motoare capul doare"

פורסם

לי זה עדיין נשמע תמוהה כל הסיפור הזה, המנוע עובד הוא צורך דלק, כמה זה כבר שאלה אחת,

לדעתי גם בירידה ש"הגלגלים מסובבים את המנוע" עדיין יש הזרקת דלק, כמות קטנה אבל יש,

לא נראה לי שיש מצב שהמנוע מסתובב בלי הזרקת דלק בכלל.

פורסם

נשמע אלוי תמוה אבל זה בדיוק מה שקורה, בכל רכב עם הזרקת דלק וגם בחלק מרכבי קרבורטור אין הזרקת דלק בעת בלימת מנוע.

מחשב ניהול מנוע, כשהוא מזהה את השליוב הבא:

1. דוושת גז משוחררת

2. סל"ד מנוע מעל משהו כמו 1500 סל"ד.

מפסיק לשלוח פקודה לפתיחת מזרקים, באותו זמן צריכת דלק שווה ל 0.

מתי הוא מחדש את הפקודה? כשסל"ד מנוע יורד מתחת לערך הנ"ל או כשנהג לוחץ על הגז.

הזרקת דלק בזמן נסיעה עם הילוך משולב ודוושת גז משוחררת מיותרת לגמרי, למה בעצם זה נשמע לך תמוה?

מה זאת אומרת נדירה?

לא זוכר האמת מתי פעם אחרונה נהגתי ברכב אוטומטי פלנטרי שלא מספק סוג כלשהו של בלימת מנוע בירידה. לדעתי זה פיצ'ר שקיים בכל התיבות הפלנטריות עם פיקוד אלקטרוני ונעילת ממיר מומנט, שזה משהו כמו 20-25 השנים האחרונות.

פורסם
מצד שני גם אם תשים ניטרל ותסע מחשב צריכת הדלק יראה צריכה אפס אבל כפי שרשמו מעליי הרכב כן צורך דלק.

לא נכון. אם תשלב ניוטרל ותדרדר בירידה המנוע יראה צריכת דלק של סרק/מהירות. וגם אם במסך המספר יהיה 0 זה עדיין לא אומר שהמנוע לא צורך דלק. הוא כן.

יותר מזה, כשאתה מתדרדר בניוטרל אין בלימת מנוע ואז יש שחיקה מוגברת של הבלמים, ואז צריך להחליף אותם יותר מוקדם, וזה עוד כסף.

מה זאת אומרת נדירה?

שלילי בזנ"טי. סע באוטו עם תיבה פלנטרית ב-120 קמ"ש ותעזוב את הגז. הסל"ד לא נופל ל-700. אני מכיר את המערכת הזו במרצדס (נקראת Coasting) ואם אני זוכר נכון גם ב-BMW.

לי זה עדיין נשמע תמוהה כל הסיפור הזה, המנוע עובד הוא צורך דלק, כמה זה כבר שאלה אחת,

לדעתי גם בירידה ש"הגלגלים מסובבים את המנוע" עדיין יש הזרקת דלק, כמות קטנה אבל יש,

לא נראה לי שיש מצב שהמנוע מסתובב בלי הזרקת דלק בכלל.

שוב, לא נכון. כשהמנוע מקבל "כוח" מהגלגלים (הם מסובבים אותו כי הם מחוברים לציריות-גיר-מנוע) אין סיבה להזריק דלק אם הנהג לא מבקש כוח.

בדיוק כמו שאם תדחוף או תגרור עכשיו את האוטו בהילוך משולב ותפתח את ראש המנוע, תראה את הצילינדרים זזים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

שלילי בזנ"טי. סע באוטו עם תיבה פלנטרית ב-120 קמ"ש ותעזוב את הגז. הסל"ד לא נופל ל-700. אני מכיר את המערכת הזו במרצדס (נקראת Coasting) ואם אני זוכר נכון גם ב-BMW.

פתחתי לא מזמן שירשור על מערכת Coasting. בשירשור אמרו שיש את זה גם בתיבות DSG7 במודלים החדשים יותר.

את השירשור פתחתי אחרי שראיתי באיזה פורום צילום של לוח שעונים של אוקטביה עם כיתוב Coasting או משהו כזה בתרגום אחר.

עולה משירשור שבלחיצה הראשונה על הבלם התיבה תשלב להילוך ותנצל את בלימת המנוע.

ה Coasting פועל רק כשעוזבים את הגז ולא לוחצים על הבלם.

• תוכן חדש...