Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה שמן ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
gs - 10W40

השמן של המנוע ותיבת ההילוכים משותף (נכון לכל האופנועים כמעט למעט איזוטריים כמו הרלי ו-2 פעימות).

מישהו יודע איכן אפשר למצוא שמן 120W ?

Machines need love too - Terminator I

פורסם
השמן של המנוע ותיבת ההילוכים משותף (נכון לכל האופנועים כמעט למעט איזוטריים כמו הרלי ו-2 פעימות).

מישהו יודע איכן אפשר למצוא שמן 120W ?

תבדוק בתחנת הדלק, במידה ואין להם למכירה תבקש מהמנהל שיבדוק בקטלוג שמנים יכול להיות שיעשו לך הזמנה מיוחדת עבורו.
תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שמן 120W?:shock:

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
אולי הכוונה שמן 220 וולט :shock:
אהלן אבי - כן שמן 120W שמן ממסרת לתיבה ידנית ברכבים כבדים - הדבר הטוב ביותר לשימון שרשרת (ע"פ PB). ב- 6 שנים האחרונות אני משתמש ב- 90W (שמן ממסרת לרכב פרטי) וזה פשוט וקל לנקות והשרשרת מחזיקה עשרות אלפי קילומטרים (הנוכחית עם 40,000K על אופנוע ספורטיבי).

חוץ מזה החישוב שלך לא נכון:

120W = U^2/R וכיוון שכל אחד יודע ש- U=12V בדו"גים יוצא ש- R = קטן מ- 1.:loco:

פורסם

אני לא מבין, אתה מחפש שמן מנוע/גיר?

או שמן לשרשרת?

כמה פעמים ספרת עד 10 וכלום לא קרה?

סיני בעל מוסך ''מוטו-ספידי'' מנתח בכיר לקטנועים, ובכלל אלוף העולם בהכל,והכי חשוב? נורא צנוע.

שיפורים לקטנועים, קיטים,קרבורטורים, אגזוזי לחץ,וריאטורים,הצתות משופרות,רולים וקפיצי מצמד,שסתומי עלים,ועוד.....

פורסם
אהלן אבי - כן שמן 120W שמן ממסרת לתיבה ידנית ברכבים כבדים - הדבר הטוב ביותר לשימון שרשרת (ע"פ PB). ב- 6 שנים האחרונות אני משתמש ב- 90W (שמן ממסרת לרכב פרטי) וזה פשוט וקל לנקות והשרשרת מחזיקה עשרות אלפי קילומטרים (הנוכחית עם 40,000K על אופנוע ספורטיבי).

חוץ מזה החישוב שלך לא נכון:

120W = U^2/R וכיוון שכל אחד יודע ש- U=12V בדו"גים יוצא ש- R = קטן מ- 1.:loco:

ניסיון שלי עם שמני גיר סמיכים במיוחד (דוגמאת 120), לא היה מוצלח. אולי באנגליה זה טוב, לנו פשוט יש יותר מדי אבק וחול, והעסק הופך לעיסה לא סימפטית.

לא חסרים תרסיסים יעודיים לשרשרת. גם קל ונוח לשים, לא משפריץ, ואין צורך לנגב.

על ZX9, שרשרת החזיקה לי 42,000 ק"מ, ואני אפילו לא חושב שאי פעם טרחתי לנקות אותה. ריסוס שבועי, וזהו.

פורסם

לא חסרים תרסיסים יעודיים לשרשרת. גם קל ונוח לשים, לא משפריץ, ואין צורך לנגב.

על ZX9, שרשרת החזיקה לי 42,000 ק"מ, ואני אפילו לא חושב שאי פעם טרחתי לנקות אותה. ריסוס שבועי, וזהו.

1. שמן 120 זה המלצה של המוסכניק אני השתמשתי עד עכשיו ב- 90 וזה נהדר. זה זול - 20 ש"ח ל- 5 ליטר!! (1/10 מעלות תרסיס) + משמנת שעולה 20 ש"ח לכל החיים (רק לא לאבד אותה).

2. כנראה לא תארתי נכון את מושג הניקוי - זרוק שמן בכמויות על השרשרת ובנסיעה הראשונה הכל עף יחד עם הגי'פה - לא נפט ולא שטויות.

3. אם כבר לפחות בשמן 90 הבעיה הפוכה השמן דק מדי.

4. PB כתבו על שמני O RING יעודיים: - "Stick they do o-ring compatible there not

כשהטענה העיקרית היתה שהדביקות שלהם היא כ"כ גבוהה שהאבק הרפש נספחים לשמן וטוחנים את השרשרת (דוגמא קלאסית זה PJ1 הכחול שהוא נוזלי בצורה מדהימה אבל בהתיבשות שלו לאחר דקות הופך דביק בצורה מדהימה. זה נשאר על ה- o ring ואף פעם זה לא היה נראה לי בריא במיוחד.

5. בתקופה שהשתמשתי בזה השרשרת שלי החזיקה 20,000 באותו שימוש בדיוק על אותו אופנוע באותם תנאים השרשרת החזיקה 27,000K ולא החלפתי אלא פשוט מכרתי אותו.

6. האין טוב בלי רע - כמות השמן על הצמיג האחורי היא גדולה יחסית בשיטה שלי (במיוחד עם השמן הזה) ולכן צריך להיזהר.

• תוכן חדש...