Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

GCC

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבעיה בכיריים האינדוקציה הזולות היא שדרגות החימום הנמוכות עובדות בלי PWM. כלומר מחמם קצת בעוצמה מקסימלית, מנתק גוף חימום לכמה שניות, מחמם שוב במקסימום עוצמה ושוב מנתק וחוזר חלילה.

לא טוב לדברים שדורשים חום קבוע ונמוך.

מה שמרגיז, לרוב היצרנים לא רושמים שיטת חימום בדרגת חימום נמוכה.

פורסם

תבדילו בין קרמיות/הלוגן לאינדוקציה

גם מה שקררה כתב קודם לא נשמע שזה היה אינדוקציה.

פורסם (נערך)

אמנם לא יצא לי לעבוד עם כיריים מסוג אינדוקציה, אבל כן יצא לי לעבוד המון עם כיריים קרמיות שנחשבות לאיכותיות. כמו דריש, גם אני מרגיש שאין תחליף לשליטה שאתה מקבל בכיריים שפועלות על גז, במיוחד למי שמבשל הרבה (ומגוון). לא מכיר מטבחים של מסעדות שיש בהם כיריים קרמיות. בכירת גז, אתה שולט על העוצמה המדויקת של הכירה נקודתית בכל רגע נתון (שלא לדבר על כך שיש לך אינדיקציה ויזואלית לעוצמה, אבל זה באמת פחות קריטי).

קחו לדוגמא מצב שבו יש צורך להוריד את עוצמת הכירה ממקסימום למינימום (למשל בבישול אורז). בכירה קרמית, זה לא יקרה מיד, מכיוון שהמשטח עצמו עדין חם ויקח לו זמן להתקרר (במיוחד מכיוון שתחתית הסיר - החמה גם היא - עדיין צמודה למשטח). בכירת גז, לעומת זאת, הנמכת (או כיבית) את הלהבה - החימום מפסיק מיד.

בנוסף, יש מקרים שבהם אתה ממש צריך להשתמש באש... אבל זה בעיקר למתקדמים.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם
הבעיה בכיריים האינדוקציה הזולות היא שדרגות החימום הנמוכות עובדות בלי PWM. כלומר מחמם קצת בעוצמה מקסימלית, מנתק גוף חימום לכמה שניות, מחמם שוב במקסימום עוצמה ושוב מנתק וחוזר חלילה.

לא טוב לדברים שדורשים חום קבוע ונמוך.

מה שמרגיז, לרוב היצרנים לא רושמים שיטת חימום בדרגת חימום נמוכה.

בשביל זה יש את הזכוכית שתשמור על החום.

נראה, אולי אמדוד בחום נמוך.

פורסם
אמנם לא יצא לי לעבוד עם כיריים מסוג אינדוקציה, אבל כן יצא לי לעבוד המון עם כיריים קרמיות שנחשבות לאיכותיות. כמו דריש, גם אני מרגיש שאין תחליף לשליטה שאתה מקבל בכיריים שפועלות על גז, במיוחד למי שמבשל הרבה (ומגוון). לא מכיר מטבחים של מסעדות שיש בהם כיריים קרמיות. בכירת גז, אתה שולט על העוצמה המדויקת של הכירה נקודתית בכל רגע נתון (שלא לדבר על כך שיש לך אינדיקציה ויזואלית לעוצמה, אבל זה באמת פחות קריטי).

קחו לדוגמא מצב שבו יש צורך להוריד את עוצמת הכירה ממקסימום למינימום (למשל בבישול אורז). בכירה קרמית, זה לא יקרה מיד, מכיוון שהמשטח עצמו עדין חם ויקח לו זמן להתקרר (במיוחד מכיוון שתחתית הסיר - החמה גם היא - עדיין צמודה למשטח). בכירת גז, לעומת זאת, הנמכת (או כיבית) את הלהבה - החימום מפסיק מיד.

בנוסף, יש מקרים שבהם אתה ממש צריך להשתמש באש... אבל זה בעיקר למתקדמים.

כל מה שרשמת לא נכון לגבי אינדוקציה.

אתה לא רואה את זה במסעדות וכו' כי זה שביר מידי למקום שעפים בו סירים וכלים כבדים.

כמו כן במקומות שבהם משצמשים בשיטת טיגון על ווק אין מקום לאינדוקציה.

מעבר לזה אין שום ייתרון/שימוש אחר לגז שלא ניתן לבצע באינדוקציה

באינדוקציה כל שטח הכלי מקבל את אותה הטמפרטורה והשליטה על הטמפרטורה אבסולוטית, כלומר - הורדת מ 9 ל 1 או 0 אז מיידת החום משתנה מיידית, אתה אפילו יכול לגעת עם היד מייד על המשטח ולא להכוות.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

פורסם

באינדוקציה כל שטח הכלי מקבל את אותה הטמפרטורה והשליטה על הטמפרטורה אבסולוטית, כלומר - הורדת מ 9 ל 1 או 0 אז מיידת החום משתנה מיידית, אתה אפילו יכול לגעת עם היד מייד על המשטח ולא להכוות.

למה ההבדל כזה גדול בין כירה קרמית לאינדוקציה (מבחינת מהירות ההתקררות)? איך המשטח מתקרר כל-כך מהר?

פורסם
בשביל זה יש את הזכוכית שתשמור על החום.

נראה, אולי אמדוד בחום נמוך.

בפועל לא עובד טוב בכירות הפשוטות. אתה רואה את המרק, רותח לשנייה חזק, ואז מפסיק כמה שניות, רותח חזק, מפסיק וכו'.

פורסם
למה ההבדל כזה גדול בין כירה קרמית לאינדוקציה (מבחינת מהירות ההתקררות)? איך המשטח מתקרר כל-כך מהר?

כיוון שהאינדוקציה מחממת ישירות את ליבת הסיר בעוד בקרמיות הכירה עצמה מתחממת.

פורסם (נערך)
הבעיה בכיריים האינדוקציה הזולות היא שדרגות החימום הנמוכות עובדות בלי PWM. כלומר מחמם קצת בעוצמה מקסימלית, מנתק גוף חימום לכמה שניות, מחמם שוב במקסימום עוצמה ושוב מנתק וחוזר חלילה. לא טוב לדברים שדורשים חום קבוע ונמוך. מה שמרגיז, לרוב היצרנים לא רושמים שיטת חימום בדרגת חימום נמוכה.

אתה צודק לחלוטין לגבי משטר החימום בעוצמות נמוכות אבל ככל שהעוצמה נמוכה פחות כך התופעה פחות חשובה, כי אחוז גדול יותר מזמן הבישול הוא תחת חימום.

אם הסיר מכיל מסה גדולה של תבשיל ובוודאי אם יש בו הרבה רוטב או מים זה בטל בששים בגלל האינרציה התרמית הגבוהה של מים.

לא יודע איזה בישול בחום קבוע ונמוך כל כך רגיש שלא ניתן להתאים לו חימום ON/OFF. תוכל לפרט?

חוץ מזה אם זה כל כך מפריע חשבתי על טריק - להרחיק מעט את הסיר מהכיריים, למשל להגביה את הסיר על 3 גפרורים (ללא ראש כמובן) או על פיסות שכבה אחת של דיקט. זה יצריך שימוש בעוצמת חימום גבוהה יותר ויקטין את תנודות הטמפרטורה בתוך הסיר.

אפשר גם להשתמש בפלטת ברזל המשמשת בדרך כלל לחימום סירים שאינם מתאימים לאינדוקציה על כיריים אינדוקציה. הוספת שכבת ביניים כזו תמצע את הטמפרטורה שתחדור לסיר.

אני חוזר ומזכיר, 180 ש"ח לכיריים אינדוקטיביות מצדיקים קצת אילתור אם יציבות החימום כל כך קריטית.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

לדוגמא קרם פטיסייה, או כל בסיס לגלידה אני לא יכול להכין על הכירה הזו וחוזר לגז.

בטח זה פתיר על כירות משוכללות יותר עם PWM בתדר גבוה.

פורסם (נערך)

טוב, כמו שהצהרתי באיזה מקום במעלה השרשור אני מבין בלאכול, לא בלבשל.

חוזר ומציע לך להשתמש בשכבת חיץ מתכתית מברזל (עולה כמה גרושים ומיועדת לסירים שאינם מתמגנטים אבל שבכל זאת רוצים לנצל על כיריים אינדוקטיבים). ההיגיון הטכני שלי מכוון לכך שתנודות החום תפחתנה בגלל קיבול החום וגם בגלל שתאלץ להפעיל בחום יותר גבוה, כך שאחוז הזמן ללא חימום יפחת.

אשמח אם תנסה ותפרסם. יוכל להועיל לבשלנים אחרים. אותי רק הזמן לאכול.

זה מזכיר לי רכב שטח שבו מפחיתים לחץ אויר כדי להשיג עבירות משופרת בחול. לא מרכיבים על הרכב זחלים אלא מבצעים אילתור שברוב המקרים פותר את הבעיה.

רק חשוב איך בפגישה עם החברים תוכל לתת להם לטעום קרם חלק, טעים ואחיד ולומר שזה בושל על כיריים של 8500 ש"ח ובעצם הן עלו 180 ש"ח........

לגבי מה שכתב SORVAL לגבי כלי בישול לאינדוקציה מתוצרת פוקס בהם מדד הפרשי טמפרטורה של 20 מעלות על גבי התחתית, זה יכול להיות קשור גם לגודל הרשת המתכתית המוטבעת בקרקעית מבחוץ ביחס לשטח הכולל של הקרקעית (רואים אותה, היא חיצונית) וגם לעובי החומר ממנו עשוי כלי הבישול. אני מאמין שבכלי נירוסטה המתאים לאינדוקציה לא תתקל בבעיה כזו כי כל החלק החיצוני של הסנדויץ' המרכיב את קרקעית הכלי מתחמם וגם אם ההולכה לא אידאלית, כל עוד אין התנפחות של פנים הסיר מול הקרקעית (וכבר ראיתי כזה כשל בסיר נירוסטה) תהיה אחידות בטמפרטורה.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

טוב, בינתיים כירת האינדוקציה שלי מאופסנת ואני משתמש בגז. בדירה הזו גז מרכזי ולא בלונים, גם כך משלם תשלום קבוע.

שימוש בשכבה מתאמת גם די מחסל את יתרונות האינדוקציה ומוסיף עוד גורם שאוגר חום שלא בהכרח טוב לבישול (רוצה להנמיך עכשיו את האש מהר, ולא לחכות הרבה זמן שיתקרר).

בכל מקרה, אם נחליט לגור בבית משלנו אין ספק שגז לא יהיה. רק כירת אינדוקציה טובה.

פורסם
כיוון שהאינדוקציה מחממת ישירות את ליבת הסיר בעוד בקרמיות הכירה עצמה מתחממת.

אני מבין, אבל אחרי נאמר אפילו כמה דקות, המשטח יגיע לאותה טמפרטורה כמו תחתית הסיר, מכיוון שהסיר מונח עליו. נכון שהסיר חימם אותו ולא הסלילים, אבל התוצאה היא אותה תוצאה, לא?

• תוכן חדש...