Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חלק ראשון.

בעוונותיי לא הכרתי כלל את התחום עד שהצטרכתי להחליף כיריים חשמליות לחברה של הבן.

החלטתי לקנות כיריים אינדוקטיביות והיות ומדובר בדירה זמנית בחרתי בדגם המונח על השיש ולא המקובע בתוכו.

נבחר דגם בעל 2 מוקדי חימום מתוצרת 'מידאה' הסינית. יש לי ניסיון מעולה עם מזגנים מתוצרתם, זו חברה גדולה והחלטתי שעבור 650 ש"ח שווה להסתכן. היום המחיר נמוך יותר.

ההספק הנקוב שלהם סביב 3500 וואט והכיריים ניזונים מפזה אחת. שקע רגיל מעל לשיש המוזן בתיילים של 2.5 ממ"ר ומוגן ממא"ט של 16 אמפר מספיק להפעלתם.

הכיריים עשויים זכוכית שחורה, מופעלי מגעי טאץ', כוללים התרעה למשטח חם כל עוד לא הצטננו, מצויידים בטיימר לכיבוי לאחר תום הבישול (אם רוצים) והם כבדים מספיק כך שהם יציבים מאד על השיש. יש להם 8 דרגות חימום עם חיווי ברור וקל מאד להפעילם.

ברור שעשיתי ניסיון הפעלה אצלי ונדהמתי ממהירות החימום שלהם.

אז החלטתי שהגיע הזמן לרכוש משהו דומה גם עבור המשפחה שלי, כי כיום יש לנו כיריים המופעלים בגז.

אשתי הטילה ווטו על עוד מכשיר על השיש (למרות גודלו) אז בחרתי דגם עם מוקד חימום אחד, גם כן מתוצרת 'מידאה'. הכיריים נקנו אצל 'אליאס' ברחוב עלייה בתל-אביב. חנות נהדרת ושירותית מאד.

הדגם הזה (ויש בארץ רק דגם אחד של מידאה בעל מוקד חימום אחד) קל מאד, ונוח לאחסן אותו מעל או מתחת לשיש כשאינו בשימוש. הוא עלה בסך הכל 180 ש"ח. צרפתי צילום של הכיריים.

הפעלת המכשיר אינטואיטיבית, נגיעה בלחצן ההפעלה והמכשיר נדלק על דרגה 6. מכאן ניתן להגביר או להחליש את החימום, וזהו. לדגם הזה אין התרעה למשטח חם ואין טיימר אבל זהו הדגם.

על הכיריים מצויין הספק של 1600 וואט כך שניתן להפעילם גם משקע המוזן בתיל של 1.5 ממ"ר והמוגן ממא"ט של 10 אמפר. פרטים על הצריכה בפועל בחלק השני של הסקירה.

יוסי

20180331_211747.jpg

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חלק שני

לכיריים מהסוגים האלה יש מאוורר קירור פנימי קטן כך שהם לא לגמרי שקטים במצב עבודה. זה לא מפריע אבל צריך להתרגל.

לכן גם לא כדאי לנתק אותם מהחשמל מיד בתום הבישול. יש להמתין שהמאוורר יפסיק לפעול.

כשמדדתי את הצריכה בפועל של הכיריים מצאתי זרם של כ-6 אמפר וזאת במצב חימום מכסימלי. חישוב קצר מראה שההספק נמוך בהרבה מההספק הנקוב אבל אינני מתאונן על מהירות החימום, ועל כך בהמשך. יתכן שסוג הכלי שמחממים על הכיריים משפיע במשהו על הצריכה בפועל אבל לדעתי זה לא חשוב בהינתן שמהירות החימום מדהימה.

לכיריים זרם ערפדי של 0.141 אמפר ולכן לאחר תום הבישול מומלץ לנתק אותם מהחשמל (כאמור לאחר שמאוורר הקירור הפנימי שלהם חדל לפעול).

יתרון עצום של הכיריים לעומת גז הוא שהחימום מתרכז רק, ואך ורק, בחלק התחתון (בקרקעית) של הסיר/המחבת/האילפס/הפינג'ן.

זה חשוב במיוחד למי שמשתמש בסיר לחץ או בכלל בסירי נירוסטה. אם הלהבה לא בגודל המתאים והיא חורגת מתחתית הסנדוויץ' נוצרת חריכה של המזון סביב תחתית הסיר (בגלל שאין פיזור חום נאות בדופן הנירוסטה הדקיקה). בכיריים אינדוקטיביים אין כזה מצב כי רק התחתית עצמה מתחממת.

לגבי זמני החימום, זה פשוט עולם אחר. בגלל שהחום נוצר ישירות בתוך קרקעית הסיר (או המחבת וכך הלאה) הנצילות גבוהה מאד וזמני החימום מתקצרים. כך גם לגבי טיגון, השחמה וכיוצא בזה. אם רוצים ניתן כמובן לבחור בדרגת חימום נמוכה ואז הכיריים הופכים למעין פלטת שבת.

בגלל הקלות של כוון העוצמה אין צורך לטלטל את הסיר בין להבות שונות אלא פשוט לגעת (בדגם שצילמתי) בלחצן המינוס או הפלוס וזהו. קל, פשוט ואלגנטי.

הכיריים לא יתחילו לפעול אם אין עליהם סיר ואם מורידים את הסיר במהלך החימום/בישול הם כובים אוטומטית.

בגלל המשקל הנמוך ניתן לטלטל אותם למרפסת או לנצלם כמוקד חימום זמני נוסף כשמארחים (פלטה לשמירת חום) או כדי לבשל ביותר סירים בו זמנית.

החיסרון הבולט היחידי בו נתקלתי הוא הקושי לנקות אותם. הזכוכית השחורה רגישה מאד לכתמים וצריך סבלנות כדי להבריק אותה בתמיסת סבון ובמטלית רכה. אולי צריך לנסות מגבון.

יוסי

פורסם

חלק שלישי

עקרון העבודה של האינדוקציה הוא השראה של זרמי פוקו (זרמי מערבולת) בתוך הקרקעית של כלי הבישול. לכן הקרקעית צריכה להיות ברת-מיגנוט. סירי ברזל אוטומטית מתאימים לאינדוקציה.

בגלל שבהעדר כלי בישול הכיריים לא מתחילים לפעול כנראה שאי אפשר (לא ניסיתי) להשתמש בכלי קטן מאד על איזור חימום גדול, אבל למרבית השימושים זה לא יפריע.

בכלי אלומיניום מטביעים מעין רשת ברזל לתוך הקרקעית כך שהם מתאימים. בכלי אלומיניום שבהם לא רואים רשת עם חורים עגולים בקרקעית לא ניתן להשתמש אלא אם משתמשים בפלטה ברזלית שניתן לקנות בנפרד המונחת ישירות על הכיריים, ועליה מניחים את כלי האלומיניום. הטריק הזה עובד אבל מקלקל את הנצילות הגבוהה ופגם בזריזות החימום.

גם כלי נירוסטה יש מתאימים ויש שלא. אם אתם בספק הצטיידו במגנט קטן. אם הוא נצמד מבחוץ לקרקעית, הסיר מתאים לאינדוקציה.

ככל שהסיר בו משתמשים גבוה יותר בהשוואה לקוטר, כך אפקט החימום המהיר בולט יותר.

לקראת הפסח מחירי הכלים צללו. סיר לחץ מנירוסטה של 9 ליטר עלה ברמי לוי 120 ש"ח. מחבת אלומיניום מרובעת לאינדוקציה בעלת פסים מוגבהים לצלייה מהירה עלתה בחנות של נעמן-רדד 144 ש"ח, ועוד יש לה ידית מתפרקת כך שניתן להכניסה לתנור אפייה או להסירה כדי לחסוך במקום איחסון.

וחוץ מזה אם הכיריים הישנים נשארים אז אפשר להמשיך לנצל כלי בישול ישנים.

יוסי

פורסם

לפני כ4 שנים התקנו כאלה של סימנס.

מאוד נוח. בעיקר הטיימר. מבחינתי גם עניין דרגות החום נוח מאוד. סיר אורז לדוג, 23 דק על עוצמה 3. יוצא זהה בכל פעם.

לגבי התאמת סירים:

משום מה לא כל סיר שמוטבע עליו הסמל של אינדןציה פועל בכיריים שלי. לא ברור לי אם הבעיה בסיר או בכיריים.

בסירי ומחבתות אלומיניום חשוב לדעת שיש משמעות לאיכות הסיר או המחבת. אצלי בדקתי עם מדחום לייזר. בסוטאז' אלומיניום של פוקס פיזור החום גרוע מאוד. הפרש של יותר מ20 מעלות בין המרכז להיקף התחתית. בסיר איכותי שיש לי ההפרש פחות ממעלה.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם (נערך)

לגבי התאמת הסיר לכיריים, העליתי את הפוסט כדי להצביע שיש היום פתרון אינדוקטיבי בכלום כסף, 180 ש"ח. אולי שווה לך לקנות כיריים כאלה ולו רק כדי לוודא מה מקור הבעיה. לא מין הנמנע שהסיר עולה יותר מהכיריים, אז שווה לבדוק.

לגבי פיזור החום בתוך הסוטאז', האם גודל הרשת הברזלית המוטבעת לתוך קרקעית הסוטאז' קטן בהרבה מגודל הסוטאז' עצמו? כי אם כן זה יכול להסביר חלק מפער הטמפרטורות בקרקעית, כי הפרש של 20 מעלות בכלי אלומיניום נראה לי גבוה במידה חריגה. מצד שני הצפת נקודה שלא בדקתי ועכשיו אתחיל למדוד.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

לגבי איכות חומר כלי הבישול, הייתה לנו ידידה שמתמחה בבישול בריא והפטיש ששיווקה ואולי עדיין משווקת הוא בישול בנוזלים הנפרשים מירקות ללא תוספת מים או שמן.

פורשים ירקות הרוויים בנוזל (פרוסות עגבניה, פרוסות בצל וכך הלאה) ואז מוסיפים בשר ועוד. אני מבין בלאכול ולא בלהכין אוכל אז לא התעמקתי.

כחלק מהפרנסה היא גם שיווקה סירים שווצריים מנירוסטה שהכילו מד טמפרטורה מובנה במכסה, והיללה את הסירים שעלו סכום דימיוני כל אחד. זה איתגר אותי והגעתי לביתה עם סיר נירוסטה סתמי של סולתם.

היא בשלה מאכל זהה בשני הסירים. מדדתי טמפרטורה בשניהם ולא מצאתי הבדלים משמעותיים והיא טעמה משני התבשילים, ולהפתעתה לא היה כל שינוי במרקם או בטעם. אז לא כל היקר עדיף.

דרך אגב בחנתי פעם סירי נירוסטה במחירים מטורפים והמוכרת ידעה לומר לי שהסנדויץ' בקרקעית מכיל נחושת ולא אלומיניום, כלומר הולכת החום עדיפה. לדעתי בבישול אינדוקטיבי בו כל קרקעית הנירוסטה החיצונית מתחממת זה שולי.

יוסי

פורסם

לגבי פיזור החום בתוך הסוטאז', האם גודל הרשת הברזלית המוטבעת לתוך קרקעית הסוטאז' קטן בהרבה מגודל הסוטאז' עצמו? כי אם כן זה יכול להסביר חלק מפער הטמפרטורות בקרקעית, כי הפרש של 20 מעלות בכלי אלומיניום נראה לי גבוה במידה חריגה. מצד שני הצפת נקודה שלא בדקתי ועכשיו אתחיל למדוד.

יוסי

אני לא יודע איפה מסתיימת הרשת. זה סיר סיני. הכל יכול להיות.

זה איתגר אותי והגעתי לביתה עם סיר נירוסטה סתמי של סולתם.

יוסי

סירי סולתם של פעם הם סירים איכותיים. הסולתם של היום זה דרעק.

הסירים האיכותיים שלי הגיעו יחד עם הכיריים. כשי. להפתעתי הם תוצרת גרמניה והבישול בהם באמת יותר אחיד. זה בולט בעיקר בטיגון במחבת או סוטאז'. לא צריך לשנות את המיקום של המזון במהלך הבישול.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

סולתם היום הוא מותג מדבקה. החברה המקורית נמכרה לאלביט וכנראה ממשיכה לעסוק בתחום המקורי שלה - תותחים.

יש לנו כיריים אינדוקציה מתוצרת סאוטר (כאשר עדיין היתה חברה אמיתית ולא מותג מדבקה של אלקטרה) וסירים מכל הבא ליד, ולאשתי אין שום תלונות. סה"כ מאושרת מזה שנאלצנו לוותר על הגז. הבעיה היחידה - נזקקו לשירות פעמיים (לא הייתי נוכח בתיקון, כך שאיני יודע מה היתה התקלה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יוסי, תודה על הסקירה.

חייב לציין שבשנה פלוס האחרונה, מחירי האינדוקציה בצניחה חופשית.

לפני שנה וחצי חיפשתי לבית כיריים אינדוקציה והמחירים היו פסיכיים (כיריים ברוב 75-80 ס"מ ולא 60 ס"מ).

התפשרתי על היילייט (שגם עושים עבודה על הכיפאק, אבל יש להם זמן חימום של דקה-שתיים. באינדוקציה זה 0 ל 100 בשניה ורבע ;-) ).

היום אני רואה שאפשר לקנות כיריים במידה שלי (חיתוך שיש 49X75ס"מ) של "זנוסי" (דגם ZEI8740BBA) החל מ 2264 ש"ח ! שזה סה"כ כ-100 ש"ח יותר ממה שעלו לי הכיריים הנוכחיים (סאוטר VM7700DZ, תוצרת איטליה, שעדיין נמכרות במחיר של כ 2200 ש"ח וצפונה).

עכשיו רק צריך לחכות שהנוכחי יתקלקל בשביל שתהיה סיבה טובה לשדרג :-D;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עקרון העבודה של האינדוקציה הוא השראה של זרמי פוקו (זרמי מערבולת) בתוך הקרקעית של כלי הבישול. לכן הקרקעית צריכה להיות ברת-מיגנוט. סירי ברזל אוטומטית מתאימים לאינדוקציה. אם אתם בספק הצטיידו במגנט קטן. אם הוא נצמד מבחוץ לקרקעית, הסיר מתאים לאינדוקציה.

תודה על ההסבר, הכרתי את הטכנולוגיה בגדול אבל מעולם לא התעמקתי.

משום שהחלפתי הרבה דירות שכורות לאורך השנים, היו לי כיריים מכל הסוגים (כיום יש אינדוקציה של בוש), אבל העדפתי עדיין נתונה לגז. כמה שלא ניסיתי, אני לא מצליח להגיע לאותה רמת שליטה בחום על כיריים חשמליות מכל סוג שהוא, או לטגן עליהן חביתה נורמלית. המעבר לכפתורי טאץ' במקום חוגות אנלוגיות מזכיר לי אינטריור של סיטרואן, וסובל מאותן בעיות אופייניות. היתרון הגדול והיחידי למעשה של האינדוקציה בפרופיל השימוש המוגבל שלי הוא היכולת לנקות אותן מיד בתום השימוש, ולא לחכות חצי שעה שיתקררו או להסתבך עם חלקים נעים.

התחושה שלי היא שהאינדוקציה הייתה אמורה לייתר את הכיריים הוויטרו-קרמיות והחשמליות הזולות של הסטודנטים, אבל משום מה זה עדיין לא קרה. מעניין יהיה לראות את ההיצע בשוק בעוד 5-10 שנים.

פורסם

להורים יש כיריים תלת פאזי חדישות שרכשו לאחרונה miele km6115 ומן הסתם שזה שדרג את חוויית השימוש במטבח במספר דרכים אבל, דרש גם הסתגלות מסויימת לדרגות החום, סגנון הבישול והתאמת הכלים (חצי נזרק ונרכשו חדשים).

כמובן שלהרתיח סיר של 10 ליטר מים לוקח דקה במצב הטורבו 2 כפי שהם קוראים לו אך בהחלט יש עקומת למידה בכל הקשור לכך שלאורך עשרות השנים, הורגלנו לבישול על גז והזמנים, השיטות, וכמויות השמן או אוכל שנשרף פתאום בתחתית, זה משהו שלומדים להתמודד איתו עם הזמן ומבינים, כיצד המערכת עובדת.

היתרון הכי הכי גדול זה למעשה הנקיון ובכך שאין חום וגם טביעת המוצר במטבח, מינימלית (שטוח).

פורסם (נערך)

אשתי, שמבשלת יחסית הרבה לא אוהבת אינדוקציה והיא המחליטה במטבח (ובאופן כללי).

יש לנו פה בארה"ב אינדוקציה שעובדת על כל הסירים ללא המגבלה של האם הסיר מתאים או לא ובתאילנד היתה לנו מערכת שדומה מאוד לתמונה שצרפת שבה המכשיר כבה אוטומטית כשאין סיר או מחבת מתאימים. את שתיהם היא לא אהבה במידה שווה.

לבית החדש שלנו היא החליטה שיהיה גז ואכן כך עשינו.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם (נערך)
התחושה שלי היא שהאינדוקציה הייתה אמורה לייתר את הכיריים הוויטרו-קרמיות והחשמליות הזולות של הסטודנטים, אבל משום מה זה עדיין לא קרה. מעניין יהיה לראות את ההיצע בשוק בעוד 5-10 שנים.

180 ש"ח לאינדוקציה (מוקד חימום אחד) זה יקר? למה לחכות שנים?

לדעתי חוסר ידע וחוסר ניסיון הם המקור להעדר השימוש.

אני מאמין שחוסר השליטה שלך בתוצאות החימום נובע מהמהירות העצומה בה טכנולוגית האינדוקציה מחממת או מפחיתה חימום. צריך להתרגל ולשנן מה עבד עבורך בפעם הקודמת, וליישם.

קצת דומה לכך שבסיבוב בעלייה אתה מתכנן מראש ונערך להורדת הילוך. אם תנסה להמשיך לאחר סיבוב תלול או בתוך הסיבוב בהילוך גבוה מדי המנוע יקרטע, אז בגלל זה לא ננהג בעליות?

יוסי

פורסם

זה נקרא סירי ggc

לא מבין מה הבעיה להוסיף מים לתבשיל

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...