Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי רכב חברה - מגאן 2 חדשה

רכשתי נגן מתוצרת סוני - 5510 וכעת אני מעוניין לשפר את איכות הסאונד משמעותית

הנגן הוא איכותי מספיק עבורי אבל למרות שהחלפתי רמקולים קדמיים ושמתי טוויטרים אני לא מצליח לקבל איכות נורמלית מעל ווליום מסוים ולא גבוה במיוחד

השאלה היא האם לרכוש רמקולים קומפוננט, או להחליף את הרמקולים מקדימה מעבר לוואן וואי, או לרכוש גם מגבר וגם רמקולים, או גם מגבר וגם קומפוננטים

אני לא מתכוון להרעיד את השכונה כשאני עובר עם הרכב, אבל אני בהחלט מעוניין לשמוע מוזיקה טובה בווליום גבוה ולשמוע את הבסים מבלי עיוותים וסאונד מזעזע

אני מעדיף להחליף את הרמקולים הקדמיים בלבד ולא להתחיל לשחק עם התקנות מורכבות.

בנוסף, האם ניתן למקם את המגבר (אם מגבר מומלץ בכלל) מקדימה? באזור הנוסע או שחובה להתקין אותו מאחור

אודה לכל המלצה והסבר.

תודה רבה, משה

פורסם

קודם כל, תתחדש! המכשיר שקנית נראה לי דיי איכותי ומבחינת האופציות שלו הוא דיי דומה לשלי (CDX-M9905XCDX-M9905).

לפי מה שאתה מתאר, אנחנו שותפים לאותה בעיה!! "הד-יוניט" מצויין, רמקולים קומפוננט חדשים, ואיכות סאונד על הפנים....

אני התקנתי את המערכת במוסך מוסמך (אוטו-דיפו) ולכן התבאסתי עוד יותר...

אבל נחש מה הבעיה!?

חבר שלי, שהספיק להתקין כמה (עשרות) מערכות בחיים שלו, שמע את הסאונד, הזדעזע, הוציא את הרדיו-דיסק מהמקום - ונחש מה הוא גילה?............

המפגרים חיברו את הפלוס והמינוס הפוך (של חיבורי הרמקולים)!!!!!!!!!! וכן, זה כן משנה!

ברגע שהחלפנו את הצדדים, הסאונד השתפר פלאים, ועכשיו יש לי מערכת עם סאונד מבין הטובים, ואפילו בלי צורך במגבר (המגבר הפנימי של סוני דיי חזק גם ככה).

וגם לי יש רמקולים קומפוננט, ככה שזה לא משנה איזה יש לך... כל עוד הם חדשים הם צריכים להשמע מצויין.

בהצלחה!

(וספר לי אם זה פתר ת'בעיה :wink:)

בברכה!

יונתן.

פורסם

קודם כל, תתחדש! המכשיר שקנית נראה לי דיי איכותי ומבחינת האופציות שלו הוא דיי דומה לשלי (CDX-M9905XCDX-M9905).

לפי מה שאתה מתאר, אנחנו שותפים לאותה בעיה!! "הד-יוניט" מצויין, רמקולים קומפוננט חדשים, ואיכות סאונד על הפנים....

אני התקנתי את המערכת במוסך מוסמך (אוטו-דיפו) ולכן התבאסתי עוד יותר...

אבל נחש מה הבעיה!?

חבר שלי, שהספיק להתקין כמה (עשרות) מערכות בחיים שלו, שמע את הסאונד, הזדעזע, הוציא את הרדיו-דיסק מהמקום - ונחש מה הוא גילה?............

המפגרים חיברו את הפלוס והמינוס הפוך (של חיבורי הרמקולים)!!!!!!!!!! וכן, זה כן משנה!

ברגע שהחלפנו את הצדדים, הסאונד השתפר פלאים, ועכשיו יש לי מערכת עם סאונד מבין הטובים, ואפילו בלי צורך במגבר (המגבר הפנימי של סוני דיי חזק גם ככה).

וגם לי יש רמקולים קומפוננט, ככה שזה לא משנה איזה יש לך... כל עוד הם חדשים הם צריכים להשמע מצויין.

בהצלחה!

(וספר לי אם זה פתר ת'בעיה :wink:)

בברכה!

יונתן.

פורסם

קודם כל תודה על העצה הטובה.

כרגע אין לי רמקולים קומפוננט. אני מחפש רמקולים טובים כאלה.

הגודל של הרמקול צריך להיות חמש ורבע אינטש.

לפי מה שאתה מספר, מספיק שאתקין רמקולים קומפוננט איכותיים למדי, איכות הסאונד שלי תשתפר, וגם בווליום גבוה?

ושוב אני שואל, לרמקולים קומפוננט אין צורך במגבר?

ואם מישהו יכול להמליץ על רמקולים קומפוננט במחיר שפוי שיתנ ו לי איכות גבוהה, אתם מוזמנים לספר לי.

ושוב, תודה על העזרה.

פורסם

בוודאי שאתה צריך מגבר, אולי תמצא כמה סטים בודדים שיסחבו בלי מגבר, כמו דגם מסויים שברח לי השם שלו של מגנאט, אבל אם אתה רוצה צלילים איכותיים ונקיים בעוצמה חזקה (גם לא בכזאת ש"תרעיד לך את השכונה") אתה צריך הגברה חיצונית בשביל הקומפוננט, וזה לא אומר שאתה חייב להתקין גם רמקולים אחוריים כמו שטענת שאתה מעדיף לא לעשות. רק רצוי שתבדוק את עניין הגישה לרמקולים שלך בדלתות הבנתי מהודעות שדנו בהם בפורום הזה בעבר שיש בעיה עם המגאן 2 בגישה לפנים הדלת שלהם!

בהצלחה לך בכול דרך שתבחר.

פורסם

תוכל לחבר קומפוננט לרדיו דיסק!! אין צורך במגבר.

אם אתה מעוניין לשמוע בווליום גבוה תצתרך מגבר מכייון שהמגבר הפנימי של ה-HU חלש מידי! כ-22 RMS. כאשר קומפוננט ממוצע יכול לקבל50-100 RMS, מגבר יפתור את הבעיה הזו ותוכל לנצל את הרמקולים הרבה יותר טוב ולשמוע בווליום הרבה יותר גבוהה ובאיכות!! כמובן תלוי בקומפוננט ובמגבר.

מה התקציב שלך לכל העסק??

פורסם

תודה רבה למגיבים

אין בעיה בגישה לרמקולים הקדמיים במגאן 2 זה די פשוט וקל. הייתי וראיתי כאשר החלפתי את הרמקולים המקוריים.

השאלה היא, איפה לשים את המגבר. כל נושא הקידוחים ברכבי חברה הוא מאוד בעייתי.

ולכן, ההעדפה לרמקולים בלי מגבר.

אגב, מה דעתכם על הרמקולים הבאים (שיושבים היטב במיקום המקורי בדלתות הקדמיות של המגאן): http://www.audionet.co.il/details.asp?id=517&lead_id=&look=

קישור לרמקולים

פורסם

אתה צריך קומפוננט נציל (מעל 90 DB) כדיי שיעבוד טוב על הרדיו דיסק.. ואם אתה רוצה איכות לא הייתי ממליץ לך על פיוניר.. מה התקציב שלך בשביל הקומפוננט?

לגבי המגבר אתה מחבר אותו על פלטה מעץ MDF או משהו. ואת הפלטה אתה מחבר בתא מטען איפה שהמושבים האחוריים.. להמחשה:

http://www.autosound.co.il/main.asp?url=userpictures.asp&uid=1271

פורסם

תומאס יש לי שאלה, למה אתה מטעה את הבחור? ראית פעם קומפוננטים נצילים פחות מ80 DB (אשמח ללינק),רוב הקומפוננטים הם סביבות ה 90 DB ויותר אז מה שכתבת הוא רחוק מלהיות נכון.

וגם פלטת MDF לבגאג'??? מה רע בסיביט למשל? לא חבל להוציא כסף סתם?

פורסם

פרזיק לא רשמתי מתחת ל90 אלא מעל 90 ולגבי הפלטה רשמתי MDF או לא משנה איזה.. תקרא טוב..

בקשר ל80 רשמתי בטעות התכוונתי 90 זה קורה לפעמים!

פורסם

לא נעים להגיד, אבל בבגאז' (הענק, כשלעצמו) יושב ציוד צלילה.

כשהבגאז' מלא, והוא מתמלא בקלות, אני חושש שציוד יעוף על המגבר או שאולי לא יהיה לו אוורור מספיק.

מצד שני, יש בצדדים של הבגאז' מן מגרעות שניתן אולי להתקין בהן מגבר קטן.

אני מבין שאני לא זקוק למגבר גדול מדי.

לגבי התקציב, חשבתי להקצות מקסימום 1000 ש"ח. אחרי הכל, זה לא הרכב שלי וכל מה שאני משקיע, אני אצטרך להחזיר את המצב לקדמותו ולפרק הכל, כך שאין פה כל כך הרבה מקום למשחקי מקסום האודיו.

אם צריך, והתקציב שלי קטן מדי (ושימו לב שלא רציתי מערכת "מפוצצת", אלא מספיק איכותית בווליום גבוה), אולי אקנה אותה בחלקים, דהיינו החודש את הרמקולים ולאחר מכן את המגבר.

אני יכול גם לרכוש אותם משומשים.

ראיתי פה שמישהו מוכר קומפוננטים של אלפיין. האם הם טובים?

ומדוע הפיוניר לא איכותיים מספיק? יש להם את נצילות ה- 90 דיבי הנדרשת.

ושוב, המון תודה למגיבים. מצטער על הניג'וס אבל אני באמת לא ממש מבין בזה ואני מודה ושמח לכל תגובה.

פורסם

האלפיין מאוד איכותיים.. אני בעל הקומפוננט ופיוניר לא יודעים להכין רמקולים איכותיים לא יודע אם מספיק בשבילך.. חוץ מהסדרה הצהובה המפתיעה אבל עדיין.. בגדול כל אחד עם השמיעה שהוא אוהב!

• תוכן חדש...