Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי קשר לא הייתי ממליץ להוציא רישיון על משאית, אחד המקצועות הכי מחורבנים שקיימים, עובדים מעל 12 שעות 6 ימים בשבוע בשביל 9000 ובנוסף צריכים לשלם על דוחות שזה בלתי נמנע לקבל.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אכן קשה לחזות, אפשר להקפיץ את השרשור עוד 15 שנה ולעשות סיכום :-P

לטעמי התמריצים הכלכליים הם כאלה שהופכים את האפשרות למאוד ריאלית.

למה שהמדינה תשלם על זה שיהיו לה בעתיד עוד עשרות אלפי מקבלי אבטחת הכנסה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הפוך, רוב המטוסים טסים אוטומטית וממריאים ונוחתים אוטומטית ביחוד בתנאי ראות גרועים.

צוות האוויר נמצא לטפל במקרי חרום (מי שראה את הסרט סאלי)

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
אפשרי טכנולוגית - זו אינה שאלה. שמי ישראל מלאים מל"טים.

יש שיקולים נוספים, כמו מצבי חירום, קבלת החלטות לשליטה מרחוק, אחריות וכו' אני לא רואה את מטוס הנוסעים ללא טיס כל כך מהר. אפילו ההצעה של מנכ"ל רייאנאייר להשאיר במטוס טייס אחד ולהכשיר איש צוות נוסף למצבי חירום נדחתה בבוז. יש סיבות טובות לכך שמאוד נוסעים מעל גודל מסויים מצוות בשני טייסים ובצוות קבינה.

שיקולים או לא, התעופה בדרך לשם.

תשימו לב שבמשך השנים כוח האדם בקוקפיט הצטמצם באופן משמעותי - זה התחיל בעבר הרחוק עם 5 אנשי צוות (קברניט, קצין ראשון, מהנדס טיסה, מפעיל רדיו ונווט), ירד לשלושה אנשי צוות (קברניט, קצין ראשון ומהנדס טיסה) עם כניסתן של מערכות אוטומציה מתקדמות יותר מאלו שהיו בעבר, וירד לשני אנשי צוות כבר בשנות ה-70 במטוסים כמו 737 מהדור הראשון ואפילו במטוסים לטווח ארוך יותר כמו 767 שהושק בתחילת שנות ה-80 אם אינני טועה. על ה747-400 שהושק בסוף שנות ה-80 וצמצם את כוח האדם לשני אנשים במטוס כזה גדול אני לא מדבר, וכך גם ה-A320 שהציג יכולות אוטומציה מדהימות לזמנו.

לא מן הנמנע שבתעשייה מפתחים יכולות לצמצום כוח האדם בקוקפיט לטייס אחד או לקוקפיט ללא טייסים כלל ושליטה מרחוק (וכאן נכנסת בעיה אחרת - נושא אבטחת המידע והחשיפה להשתלטות זדונית מרחוק).

יש לא מעט כתבות בנושא ברשת, ואני מתעניין בשני הנושאים האלו (בינה מלאכותית ותעופה), ומסתבר שכבר לא מעט שנים מתעסקים בבינה מלאכותית בתחום התעופה, יש גם הצלחות בתחום הזה מסתבר, למשל באחת הכתבות מספרים שהצליחו לגרום למחשב ללמוד להטיס מטוס באופן מלא ולהתמודד עם כשלים ומקרי חירום בסימולטור.

לא מן הנמנע שביום מן הימים גם יצליחו ליישם את זה באמת. אני בכלל לא אופתע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תחום התעופה מוכיח שהירידה משני אנשי צוות יותר קשה מהירידות הקודמות, לא בגלל שהטכנולוגיה לא מסוגלת לטפל בזה, אלא בגלל שהציבור יתקשה לבלוע מטוס נוסעים ללא טייס. זה אומר משהו על משאיות אוטונומיות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דור - אכן האוטומציה מקטינה את מספר אנשי הצוות, ממה שזכור לי זה קרה גם בים ומספר אנשי הצוות במשמרת באניה הלך והצטמצם, אבל לא ירד לאפס. אבל, האמת היא שהתרחקתי מהעולם הזה.

בתעופה מדובר הן בזמן התגובה הנדרש למצבים לא צפויים וגם בתרבות העבודה שמחייבת עבודת צוות של שניים. ודרך אגב - אחת הבעיות היא שאותם שניים צריכים לשלוט לא רק בהטסה עצמה אלא גם להבין באופן מעמיק את מערכות האוטומציה. מכל מקום, גם אם תוכיח שהמערכות האוטומטיות מסוגלות לשלות בכל מצב לא צפוי (וזו סתירה פנימית, שכן מצב לא צפוי הוא כזה שאינך יכול להתכונן אליו) יחלוף זמן רב עד שהרשויות יקבלו זאת. הרי הליך האישור של כל שינוי תוכנה קטן אורך שנים, אז מהפיכה ממש?

גם בכביש זמן התגובה צריך להיות קצר מאד, ויש עניין של האינטראקציה בין הרכב האוטונומי לרכב נהוג האדם שאינומשדר מידע. יקח לא מעט זמן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם בכביש זמן התגובה צריך להיות קצר מאד, ויש עניין של האינטראקציה בין הרכב האוטונומי לרכב נהוג האדם שאינומשדר מידע. יקח לא מעט זמן.

לדעתי זה לא נכון לחשוב ולתכנן רכב אוטונומי בתור יחידה עצמאית לגמרי. צריך להיות ממשק תקשורת וניווט אחיד לרכבים אוטונומיים מיצרנים שונים (כזה שגם יתכנן את התנועה בהתאם לתנאי הדרך ועומסים, כמו פרוטוקול ניתוב בראוטרים).

כל היצרנים חייבים לתמוך בממשק הזה (רצוי שיהיה גם אחיד בין מדינות שונות).

ברכבים לא אוטונומיים צריך גם להתקין מכשיר שיתממשק מול רכבים אוטונומיים, ויגיד להם שיש רכב נהוג בידי אדם. רכב כזה יקבל עדיפות בתנועה וזכות קדימה על פני רכבים אוטונומיים מטעמי בטיחות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ואדים, כתבתי את זה באחד השרשורים הרלוונטיים לפני די הרבה זמן. אבל מה עם מאות מיליוני כלי רכב קיימים בלי מערכות אלה, שבכלל עדיין לא קיימות, אשר ינועו בכבישים עשורים אחרי שהמערכת יהפכו לתקן? Retrofitting יהיה יקר ולא מעשי, ואם יהיה מעשי יארך לא מעט זמן, וזו אחת הסיבות המרכזיות שבגללן אני מעריך שרכב אוטונומי לא יהיה מעשי בהיקף משמעותי כל כך מהר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דור - אכן האוטומציה מקטינה את מספר אנשי הצוות, ממה שזכור לי זה קרה גם בים ומספר אנשי הצוות במשמרת באניה הלך והצטמצם, אבל לא ירד לאפס. אבל, האמת היא שהתרחקתי מהעולם הזה.

בתעופה מדובר הן בזמן התגובה הנדרש למצבים לא צפויים וגם בתרבות העבודה שמחייבת עבודת צוות של שניים. ודרך אגב - אחת הבעיות היא שאותם שניים צריכים לשלוט לא רק בהטסה עצמה אלא גם להבין באופן מעמיק את מערכות האוטומציה. מכל מקום, גם אם תוכיח שהמערכות האוטומטיות מסוגלות לשלות בכל מצב לא צפוי (וזו סתירה פנימית, שכן מצב לא צפוי הוא כזה שאינך יכול להתכונן אליו) יחלוף זמן רב עד שהרשויות יקבלו זאת. הרי הליך האישור של כל שינוי תוכנה קטן אורך שנים, אז מהפיכה ממש?

אפשר לחשוב גם על פתרונות בנושא, כמו למשל לאפשר שליטה מרחוק מאיזה חדר בקרה או הכשרת איש צוות אחד לתפעול המטוס במקרה חירום.

מהמידע שזמין ברשת - בואינג חוקרת את הנושא לעומק, אני מניח שגם איירבאס עושה את זה.

אולי ייקח זמן להיעלמותם המוחלטת של גורמים אנושיים בקוקפיט (אני נוטה להאמין שזה יקרה בשלב כזה או אחר ב-20-30 השנים הקרובות), אבל בשילוב של מערכות מתקדמות יהיה ניתן לצמצם את הצוות לטייס אחד די בקלות כנראה, כבר עכשיו.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

דור - מה אורך החיים של מטוס? לפחות 30 שנה. נניח שהפתרונות יימצאו בעוד 10 שנים. אחר כך עודה 10 שנים להקמת תשתיות, ועוד כמה עשורים להחלפת המטוסים. זה כאשר אתה תהיה לקראת פנסיה.

יודע מה? איך להנחית מטוס על מסלול שאינו מופיע במפות? שום אוטומט לא היה מנחית את ה- Gimli Glider בשלום. זה בדיוק המקום שבו אין תחליף ליצירתיות האנושית. אז בכביש זה אולי יותר פשוט (גם בכך איני בטוח), אבל עדיין הקשיים עצומים.

פורסם

על משאיות עוד לא שמעתי, על מונית יש כבר סטיגמות או נחרצות - שפשוט לא כדאי ללמוד נהג מונית כיום.

למרות שטרקטור אוטונומי לא שמעתי שיהיה,

מלגזה כבר שמעתי שיש מלגזות אוטונומית

אם תמצא הדרך למשלוח דרך רחפנים, גם פיצה ומזון מהיר, לא יהיה צריך להעסיק נהגים על דו גלגלי.

כבר הרבה מקומות בארץ שהשליח לא עולה לבית, אלא מתקשר ואתה יורד למטה.

גם רחפן או רכב אוטונומי יוכל להגיע עד לכביש בחזית הבניין ותאסוף ממנו את המשלוח.

אין את היתרון שהאוכל מגיע עד לבית כי כבר מזמן שליחים לא נכנסים לבית.

מה עם גרר? הרי מישהו יצטרך לגרור את המכוניות האוטונומיות?

או מה צריך ללמוד בשביל לעבוד בשירותי דרך, הרי גם מכונית אוטונומית יכולה להיתקע בצד הדרך, או שלא?

הכיוון שלך הוא נכון מאוד כי לשם העולם הולך. כל מה שכתבת - קיים (גם מה שלא שמעת עליו עדיין, שאל את גוגל הוא שומע על הכל :) ) אני בהחלט לא הייתי משקיע זמן וכסף כדי ללכת למקצועות האלה.

כן - יקח עוד שנים עד שזה יחליף את הדור הקיים.

לא - אתה לא רוצה להיות שם כשהתהליך הזה מתחיל גם בזמן המעבר אתה למעשה מתחרה מול מכונה שכנראה עושה זאת טוב יותר ממך.

וזכור שאתה שואל את הדברים בפורום של נהגים חובבי רכב, זה לא מייצג את האוכלוסיה הכללית ובטח לא את רואי החשבון שימליצו לראשי החברות הגדולות שהמעבר כלכלי.

ולראיה - מאות הזמנות שכבר רשומות עם מקדמה למשאיות של טסלה שעדיין בפיתוח.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם
לדעתי זה לא נכון לחשוב ולתכנן רכב אוטונומי בתור יחידה עצמאית לגמרי. צריך להיות ממשק תקשורת וניווט אחיד לרכבים אוטונומיים מיצרנים שונים

פספסת לגמרי, אבל ל-ג-מ-ר-י את הקטע של אוטומציה ושל אוטונומיה.

כולם ניסו את השיטה הזאת ונכשלו קשות, בדיוק כפי שקומוניזם נועד לכישלון מלכתחילה. סבלנות, לא לקפוץ :-)

ניסויים שונים של רכבים-ללא-נהג מבוצעים כבר עשרות שנים, וכל מערכת שמבוססת על תשתית,

כגון חיישנים/משדרים על הכביש, נכשלה כישלון חרוץ. המהפכה האמיתית החלה בהבנה שכל גוף נע

צריך לבצע את ההחלטות לבד, בעצמו (מכאן המילה או-טו-נו-מיה), והושלמה כשסוף-סוף התוכנה והחומרה

הגיעו לכוח העיבוד הדרוש לבצע את אותן החלטות בשבריר שנייה.

ברגע שמשתמשים במילים האיומות האלה, ״ממשק״ ו״אחיד״ - הכול משתבש או נתקע מאחור כמו ונצואלה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ואדים, כתבתי את זה באחד השרשורים הרלוונטיים לפני די הרבה זמן. אבל מה עם מאות מיליוני כלי רכב קיימים בלי מערכות אלה, שבכלל עדיין לא קיימות, אשר ינועו בכבישים עשורים אחרי שהמערכת יהפכו לתקן? Retrofitting יהיה יקר ולא מעשי, ואם יהיה מעשי יארך לא מעט זמן, וזו אחת הסיבות המרכזיות שבגללן אני מעריך שרכב אוטונומי לא יהיה מעשי בהיקף משמעותי כל כך מהר.

לא הסברתי את עצמי טוב. הכוונה שלי להתקנה על רכבים קיימים זה ל"קופסה שחורה" שרק תתריע למכוניות אוטונומיות על כך שלפניהן רכב שננהג ע"י נהג אנושי, ויש לתת לו זכות קדימה.

פספסת לגמרי, אבל ל-ג-מ-ר-י את הקטע של אוטומציה ושל אוטונומיה.

כולם ניסו את השיטה הזאת ונכשלו קשות, בדיוק כפי שקומוניזם נועד לכישלון מלכתחילה. סבלנות, לא לקפוץ :-)

ניסויים שונים של רכבים-ללא-נהג מבוצעים כבר עשרות שנים, וכל מערכת שמבוססת על תשתית,

כגון חיישנים/משדרים על הכביש, נכשלה כישלון חרוץ. המהפכה האמיתית החלה בהבנה שכל גוף נע

צריך לבצע את ההחלטות לבד, בעצמו (מכאן המילה או-טו-נו-מיה), והושלמה כשסוף-סוף התוכנה והחומרה

הגיעו לכוח העיבוד הדרוש לבצע את אותן החלטות בשבריר שנייה.

ברגע שמשתמשים במילים האיומות האלה, ״ממשק״ ו״אחיד״ - הכול משתבש או נתקע מאחור כמו ונצואלה.

מה הקשר קומוניזם?

קודם כל אין צורך בבניית כבישים עם חיישנים, היום יש מערכות שעובדות מעולה בלי זה (דוגמת וייז).

דבר שני, הכוונה שלי לממשק אחיד זה לא קומוניזם אלא פרוטוקול אחיד, כמו TCP/IP, שכאשר הוסכם עליו בתור פרוטוקול תקשורת אוניברסלי, נהיה רק יותר טוב מזה.

• תוכן חדש...