Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

vadim, כמה אנשים אתה מכיר שיש להם 2-3 טרה בייט מסוג SSD במחשב ? זה עדיין יקר משמעותית מכונן רגיל.

הרוב קונה 256-512 רק לטובת מערכת הפעלה ותוכנות, כל האחסון עדיין נעשה בכוננים קשיחים סטנדרטיים וגם למצב הזה לקח הרבה מאוד שנים להגיע.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה לדעתי לא מאינטרס כי עושים את העדכונים בחינם במוסך.

אז האינטרס פה דווקא לחסוך בזמן ובכוח העבדוה. פשוט לא סומכים עדיין על העידכונים האוטומטיים.

אני חושב שזה עניין כלכלי.

מחשבים וטלפונים לא נכנסים אחת לשנה למוסך לטיפול שנתי, ואין בעיה אמיתית להכריח אותם לעשות ריסטרט מדי פעם. בנוסף, הם מחוברים באופן קבוע לרשת.

לציוד מורכב יותר, שלא יכול לעשות ריסטרט ככה סתם באמצע היום, יש פרוצדורות עדכון מורכבות יותר.

רכבים, לעומת זאת, לא מחוברים לאינטרנט, לא יכולים ככה סתם לעצור ולעדכן תוכנה, אמורים להגיע לנקודת שירות לפחות פעם בשנה, ובעדכונים שהם כן מקבלים אין לרוב משמעות קריטית (זה לא שמישהו יפרוץ לרכב בלי העדכון, מקס' הגיר יהיה קצת יותר נעים או המנוע יהיה קצת חסכוני יותר).

קח את כל זה, ותחשוב על ההשקעה הנדרשת להגיע לרמה גבוהה של עדכונים אמינים. זה פשוט לא משתלם כלכלית בשום צורה שהיא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
ואדים - ישראל היא אי, אבל גרמניה לא. וחוקי התנועה בגרמניה שונים מאלה של הולנד, או בלגיה, או צרפת, או שויצריה, או אוסטריה, או צ'כיה, או פפולין - ואלה רק השכנות (וסלחו לי שרי תחבורה ששכחתי). זה אומר שרכב אירופי יצטרך לשאת קבצים של חוקי ומנהגי התנועה בכל מדינה (חוקים זה פשוט, אבל מנהגים קשה להגדיר) - כמה עשרות סטים. וכמובן "לחשב מסלול מחדש" כל אימת שעוברים את הגבול.

דור ואמיר - מישהו זוכר את הפרוייקטים של DARPA בנושא? כמה יצרנים נכנסו לתחרות, כמה מהם השלימו את הקילומטר הראשון? אז מאז עברו הרבה מים ב-global ocean conveyor belt וגם הרכבים האוטונומיים עשו כבר מיליוני קילומטרים, אבל התהליך היה ממושך, ועדיין לא הסתיים.

מה ההבדל בין מה שאמרת עכשיו לבין זה שאני שוכר רכב בחו"ל ויש לו מפות של חלק ניכר ממדינות אירופה? מעבר לכך, הרכב קורא תמרורים - מה עוד חסר?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש לך סט מפות שאו שאינו מעודכן או שהוא אונליין.

מפמפמים לנו הרבה על IOT ועל הרכב המקושר, אבל יש שתי בעיות: אחת היא נושא אבטחת המידע והשתלטות מרחוק על רכב, והאחרת היא הצורך באמצעי תקשורת אמין בלי חורים בכיסוי ועם תקן אחד בכל העולם. תראה מה קורה עם תקני הסלולר - למרות שהייתי מצפה שהם יהפכו יותר אחידים במהלך השנים קורה בדיוק ההפך: אם ל-GSM יש 4 פסים הרי שבדור הרביעי יש לא פחות מ-61 פסים (43 פסי FDD ו-18 פסי TDD). רק מ ראה כמה קשה להסכים על תקנים אחידים. ואני כבר לא מדבר על צרות מהסוג שיש אצלנו עם משרד הביטחון ובמדינות אחרות עם כל מיני שירותים מבחינת הקצאת תדרים. וכמובן שיטות שידור שונות והשד יודע איזה מכשולים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מאמין שניתן למצוא פתרונות לדברים האלו.

אגב, אם חוזרים לנושא התעופה - שם דווקא אין בעיה של פריסת תקשורת, בהנחה שניתן להעביר Data על תדרי רדיו HF. אני יודע שב-VHF אפשר, לא יודע מה לגביי תדרים אחרים, היתרון של HF במטוסים הוא הטווח.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור - רוחב הסרט בתדרי HF קטן מאד, ובגלל הטווחים הארוכים והחשיפה לרעש התקשורת איטית מאד. אפילו תקשורת מורס, שהיא דרך התקשורת הפשוטה אבל האמינה ביותר, נתונה להרבה הפרעות בפסים אלה.

כאשר חובבי הרדיו החלו לפרוש את הרשתות שלהם באמצע שנות ה-80 (הרשת הדיגיטלית הישראלית היתה מהראשונות בעולם, לקח מהעברת מידע איטית מאד בעת רעידת האדמה במכסיקו ב-1985) רשת ה-VHF בפס 2 מ' פעלה ב-1200 באוד, הרשת ארוכת הטווח ב-HF פעלה ב-300 באוד. מא נמתין למרק10 שעוסק בדברים האלה היום לעדכן אותנו.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יודע שהיום במקומות מסוימים משיגים מהירויות 10-30 מגה מ-VHF. (אני נוטה לשער שהמידע עובר תיקון בזמן הפענוח במידת הצורך) אולי עם פריסה כלשהי (לא יודע עד כמה זה ניתן ליישום בכלל) אפשר לבנות תשתית טובה לתחום הרכב, לתחום התעופה ככל הנראה זה יהיה בעייתי בטווחים שמציע VHF. (אני מקווה שאני לא מערבב יותר מדי בנושא הרדיו, כי עיקר ההבנה שלי בתחום הרדיו קשורה לשירות הצבאי שלי)

פורסם

דור - אני לא יודע מה משיגים היום ב-VHF (עד 300 מה"צ). מה שכולנו מכירים זה ה-UHF (בין 300-3000 מה"צ) שבו פועלות רשתות הסלולר במהירויות של עשרות ואף מאות מס"ש

א ב ל

הרשתות שעליהן אתה מדבר פועלות בטווחים קצרים וסובלות מעט מאד מהפרעות. אני מציע לך לחפש איזה רדיו "גלים קצרים" ולהאזין איפה שהוא בין 10-30 מה"צ, לתחנות במרחק אלפי ק"מ (אלה הטוווחים שאתה צריך למטוסים). תגלה שיש הרבה מאד הפרעות - אם סטטיות, אם מתחנות בתדרים שכנים, אם מכל מיני סיבות אחרות. אבל הבעיה המרכזית של תקשורת דיגיטלית במהירויות גבוהות היא רוחב הפס הנדרש לשידור, וב-HF פשוט לא ניתן להקצות רוחב פס כזה כדי להעביר מידע בקצבים גבוהים, ונניח שתפנה תדרים לצורך זה, מספר הערוצים שתוכל להפעיל בלי שיפריעו זה לזה קטן מאד. הרי בתדרי ה-HF גם תחנות מרוחקות באלפי ק"מ יפריעו אם הן משדרות בתדר קרוב, ובתלות בתנאי התפשטות הגלים זה אפילו לא מחייב הספקים גדולים.

הצעה נוספת - בדוק פעילות של חובבי רדיו בסביבתך. ראיתי שבפקולטה להנדסת חשמל ב-BGU יש תחנת חובבים (איני יודע אם היא פעילה), ובודאי שיש חובבים פעילים בדרום - זה יוכל להיות מעניין בשבילך. חובבי הרדיו נמצאים בדרך כלל בחזית הטכנולוגיה - במגבלות הרישוי הם אוהבים לבנות מכשור ולערוך ניסויים - כך שאולךי תוכל להתרשם ממשהו. כאשר אני כותב "חזית הטכנולוגיה" זה, למשל, מה שהזכרתי קודם: חובבי רדיו החזיקו רשת תקשורת דיגיטלית עולמית בימים שהגופים האחרים היחידים שהכירו דבר דומה היו הביטנט הבין אוניברסיטאי וכמובן הרשת של ARPA. אי אילו שנים לפני שהאינטרנט הפך למנחלת הציבור הרחב.

פורסם
vadim, כמה אנשים אתה מכיר שיש להם 2-3 טרה בייט מסוג SSD במחשב ? זה עדיין יקר משמעותית מכונן רגיל.

הרוב קונה 256-512 רק לטובת מערכת הפעלה ותוכנות, כל האחסון עדיין נעשה בכוננים קשיחים סטנדרטיים וגם למצב הזה לקח הרבה מאוד שנים להגיע.

לא.

הטענה שלו (אני משער) הייתה במובן שכל המכשירים הסלולאריים כיום + מחשבים חדשים, מבוססי זכרון פלאש, מזה שנים.

זה בהחלט הפך למיינסטרים כאשר לכל אדם בכיס, בכל העולם (אוכלוסיית מחזיקי הסמארטפונים ומדובר על מאות מליוני אנשים בעולם) יש שבבי פלאש.

בנוסף, כיום כבר מרבית המחשבים מגיעים עם הכונן והטכנולוגיה בתור כונן מערכת ועבודה ראשי, לאחר מכן יש אחסון משני.

המודעות מאוד גבוהה.

בוודאי שאנשים עדיין קונים 250-500 וכן הלאה ויש לכך סיבה פשוטה מאוד - היצע וביקוש והמחיר שמתקשה לרדת.

יש בעיה גדולה מאוד של אספקת זיכרונות RAM ושבבי FLASH בעולם בין אם זה במכוון ובין אם זה בגלל צריכה ריאלית אמיתית.

מפעלים שלמים משדרגים פסי ייצור ומרימים ומכפילים את יכולות הייצור שלהם.

המחירים לא ירדו כי למעשה, הכל מתבסס היום על RAM ועל FLASH, כמעט באופן בלעדי.

כל סמארטפון, כל מערכת בידור בין אם זה לבית או לרכב, מולטימדיה, טלוויזיות חכמות וכן הלאה.

הכל דורש שבבי פלאש ולא מעט ראם גם כן.

אז כן, מאז שנות ה 2000, הינה זה הגיע.

כל העולם מכוסה בזה.

דרך אגב, מספיק שתציץ בסטטיסטיקות של STEAM וחברות אחרות בנוגע לציוד ומערכות המיחשוב שיש לאנשים בעולם, גם אז וגם היום, מרבית האנשים היו מסתפקים בכוננים של 250-500 גיגה מבוססי אחסון מגנטי!

בוא אשאל הפוך, כמה אנשים אתה מכיר שבאמת צריכים כונן קשיח גדול יותר מ 500 גיגה? אני מכיר בודדים.

כי אנשים שמאחסן מלאי סרטים, פורנו וטרה בייטים של מידע לא נדרש, זה לא המדד והם, בודדים למעשה.

פורסם
מפמפמים לנו הרבה על IOT ועל הרכב המקושר, אבל יש שתי בעיות: אחת היא נושא אבטחת המידע והשתלטות מרחוק על רכב, והאחרת היא הצורך באמצעי תקשורת אמין בלי חורים בכיסוי ועם תקן אחד בכל העולם.

א) מסכים. אבל לדעתי פיירוול שמכבד את עצמו יספיק. זה לא שונה מאבטחת מידע במחשב האישי או בסמארטפון.

ב) רשת סלולר. כמעט כל הטלפונים היום בעולם תומכים בכל הסטנדרטים המקובלים. את העניין של עדכון קבצי הגדרות/מפות אפשר לעשות על תשתית סלולר קיימת. לגבי תקשורת בין רכבים עצמם, לדעתי צריך איזשהו פתרון של מין רשת אד הוק, כאשר רכב מתקשר ישירות עם הסובבים אותו.

אגב, רשתות GSM בארץ משתמשות ב-UHF. רשתות LTE לא.

https://en.wikipedia.org/wiki/LTE_frequency_bands

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

כמעט כל רשתות הסלולר בעולם משתמשות ב-UHF. לפי הגדרה זה התחום בין 300 מה"צ ל-3 גה"צ. אאל"ט בעולם יש רשתות (או תכנית לרשתות) ש"פולשות" לתחום ה-SHF הנמוך סביב 3.5 גה"צ ובין 5-6 גה"צ.

אם תבדוק בטבלה שהבאת היא מכילה למעלה מ-60 פסים במספר תקנים. אני מסופק אם יש איזה מכשיר סלולרי, בודאי בשימוש אזרחים מהשורה, המסוגל לתקשר בכל הפסים האלה (ותוסיף עליהם את פסי ה-GSM, הדור השלישי ועוד כמה טכנולוגיות אזוטריות, תגיע ל-80-90 פסים).

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

ספריאל, VHF במטוסים עובד על תדרים אחרים, גבוהים ממש במעט מאלו שאתה יכול לקלוט ברדיו FM ברכב.

וה-VHF עם המהירויות שדיברתי עליהן הוא בתדרים נמוכים יותר.

לגביי הרדיו - זה נחמד, אבל פחות רלוונטי לי כרגע, תודה על ההצעה בכל אופן.

פורסם
תראה מה קורה עם תקני הסלולר - למרות שהייתי מצפה שהם יהפכו יותר אחידים במהלך השנים קורה בדיוק ההפך: אם ל-GSM יש 4 פסים הרי שבדור הרביעי יש לא פחות מ-61 פסים (43 פסי FDD ו-18 פסי TDD). רק מ ראה כמה קשה להסכים על תקנים אחידים. ואני כבר לא מדבר על צרות מהסוג שיש אצלנו עם משרד הביטחון ובמדינות אחרות עם כל מיני שירותים מבחינת הקצאת תדרים. וכמובן שיטות שידור שונות והשד יודע איזה מכשולים אחרים.

בדיוק הפוך - בדורות הקודמים היה הבדל משמעותי בשיטת השידור שגרם לכך שלא יכולת לקנות טלפון אמריקאי או אסייתי ולהשתמש בו באירופה. מאז הדור השלישי ובטח בדור הרביעי, הרחיבו את התקן שיכלול את כל התדרים שקיימים בכל העולם כך שמשתמש הקצה יכול להפעיל כל מכשיר בכל מקום, והמכשיר בוחר את התדרים מתוך אלה שקיימים במדינה בה משתמשים בו באופן אוטומטי לגמרי. לפי האנלוגיה הזאת, רכב אוטונומי יוריד מרשת נתונים ציבורית את חוקי התנועה במדינת היעד וישתמש בהם אוטומטית ללא כל התערבות של המשתמש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

דור, תדרי ה-VHF "נקיים" יותר מתדי ה-HF בגלל מאפייני התפשטות גלים: תדרי ה-VHF נקלטים באופן רגיל רק בקו ראיה או קצת יותר מזה, לא יותר מכמה מאות ק"מ בגובה טיסה, פחות מזה מהקרקע. תדרי ה-HF מוחזרים על ידי כדור הארץ ועל ידי היונוספירה, מה שמאפשר להם "לדלג" אלפי ק"מ. לכן הם שימושיים במטוסים לתקשורת לטווח ארוך, אבל, מצד שני, תחנות מרוחקות יכולות להפריע למעבר המידע. גבול תדר ה"הקפצה" הוא דינמי ומשתנה בהתאם לגובה היונוספירה, פעילות שמש ועוד גורמים. בעבר הפעלתי מכשיר חובבים ב-144 מה"צ (אאל"ט זה מעל תדרי התקשורת של המטוסיפ ומתחת אלה של האניות) ובדרך כלל הטווח שלי ממרומי הכרמל הגיע עד מרכז הארץ, צפת, ולעתים גם קפריסין או באר שבע. היו גם כמה ארועים חריגים של תופעת הולכת התשדורות, יצא לי לשוחח עם תחנות בצ'כוסלובקיה ובמאלטה עם 300 מיליואט FM, אבל אלה היו תנאים משוגעים שנפתחו באופן חד פעמי למספר דקות. בשידורי HF כל העולם היה פתוח לפני, אם כי בתנאים משתנים לפי התדר, שעות היממה, מחזור השמש וכו'.

אישית אין לי ניסיון בתקשורת אלחוט דיגיטלית (חוץ מאשר, כמובן, מכשיר הסלולר, אולם זה פועל בטווח של קילומטרים בודדים), אבל נניח שאפשר לקבל מהירויות של כמה עשרות מס"ש ב-VHF - מגבלות הטווח יאפשרו לך לשלוט במטוס, נניח, מתל אביב עד קפריסין. מעבר לכך תזקק למימסור שהופך את המערכת להרבה יותר מורכבת ומעכב את האות.

פורסם

שים לב שדיברתי על שילוב הטכנולוגיה הזאת (שלא נניח שהיא קיימת, היא קיימת ובשימוש) של ה-VHF בשימוש לכלי רכב כאופציה טובה לעדכון מפות וחוקים ובכלל להוות גיבוי להתממשקות למכוניות שמסביבך (בעולם שבו הכול אוטונומי כמובן). בתעופה יצטרכו לחשוב בבוא היום על פיתרון אחר.

• תוכן חדש...