Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אנחנו זוג+3 ילדים בני 8, 14 ו 16. היום יש לנו סיטרואן פיקאסו 2008 וסוזוקי סוויפט 2010. רוצים לשדרג את שניהם לרכב יד 2 בן כ 2-3 שנים עד 70-000 לרכב משני ו 90,000 ש"ח לרכב ראשי, כאשר האילוץ הוא שאחד הרכבים יהיה של לובינסקי (יש לי התחייבות אליהם).

 

אתמול ראיתי את הסוזוקי קרוסאובר ונדלקתי:

האם הוא יכול לשמש כרכב ראשי או משני?

 

אם רכב ראשי: הוא יחליף את הפיקאסו, ויתאים ל 99% מהצרכים שלנו (למעט 2-3 נסיעות לנופש בארץ, עם 4-5 מזוודות. מקסיום - אקנה לו גגון לנסיעות האלו). כמו כן, צריך במקרה זה המלצה לרכב משני של לובינסקי (סיטרואן או פיג'ו)

 

אם רכב משני, אז הוא יחליף את הסוויפט, ויהיה מעט גדול יותר מאשר מה שאנחנו רגילים. במקרה זה, אקח פיקאסו C4 מלובינסקי. האם במקרה זה הוא לא יהיה גדול מדי עבור הצרכים שלנו? (יש לציין שאשתי אוהבת רכבים קטנים, כמו סוויפט, דיהטסו שרייד וכו')

 

מה דעתכם?

פורסם

קשה להגיד כמה יהיה לכם נח בקרוסאובר. לטעמי ה-c4 פיקאסו עדיף משמעותית על הקרוסאובר להרכב כזה, מבחינת מרווח, נוחות וכח (אלא אם אתה קונה קרוסאובר חדש, אבל זה לא על הפרק).

 

הבחירה שלי היתה c4 פיקאסו כרכב ראשי ואיזו סופר מיני שבא לכם בתור רכב משני, אבל אולי כדאי שתנסו ללכת כולם ביחד לבדוק את הקרוסאובר ולראות אם הוא מתאים לכם כרכב ראשי.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לגבי רכב ראשי, פיקאסו 5 מקומות נשמע מתאים מאוד לדרישות שלכם מבחינת מרווח פנים. אני לא מכיר את המחירון אבל אם תצליחו למצוא אחד כזה אצל לובינסקי הוא יכול להיות עסקה טובה.

אם הוא לא נכנס בתקציב אז גם פיג'ו 308 סטיישן יכולה להיות אפשרות טובה ומציע מרווח טוב במושב האחורי בזכות בסיסי גלגלים גדול יותר משל גרסת ההאצ'בק.

 

לגבי הרכב השני, ב-70K ואפילו בפחות אפשר למצוא היום לא מעט רכבים חדשים ב-0 ק"מ כמו מיצובישי ספייסטאר, קיה פיקנטו או שברולט ספארק ואם עושים עוד מאמץ קטן אפשר לרכוש יונדאי I10 עם מנוע 1.2 ליטר ברמת האבזור הבסיסית ישירות מהיבואן. אם אתם מעדיפים סוזוקי אפשר לחפש בלאנו מהדגם הנוכחי שהגיעה לארץ ב-2016 ומציעה מרווח פנים עדיף על של מכוניות המיני ואבזור נוחות לא רע. מצד שני אין מערכות בטיחות מקוריות וציון הריסוק שהיא קיבלה הוא 3 כוכבים.

פורסם

אני מסתדר היטב בקרוסאובר מהגרסה הקודמת (2016) גם להובלת המשפחה (5 מבוגרים), כולל 3-5 מזוודות בנסיעות משפחתיות לנופשים ולנתב"ג. לא מרווח כמו ואן קטן, מצריך קצת juggling בהטענת המזוודות, אבל בהחלט doable בלי קושי מוגזם.

 

מבחינת כוח - המנוע מצויין, תיבת ההילוכים הרציפה מסרסת אותו אבל בתמורה חוסכת לא מעט דלק (להערכתי כ-10% בהשואה ל-SX4 עם מנוע דומה, משקל דומה ותיבה פלנטרית זריזה אך בזבזנית). יתרון גדול של מנוע ה-M16A הוא שמדובר במנוע ותיק ואמין מאד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

לגבי הרכב השני, ב-70K ואפילו בפחות אפשר למצוא היום לא מעט רכבים חדשים ב-0 ק"מ כמו מיצובישי ספייסטאר, קיה פיקנטו או שברולט ספארק ואם עושים עוד מאמץ קטן אפשר לרכוש יונדאי I10 עם מנוע 1.2 ליטר ברמת האבזור הבסיסית ישירות מהיבואן.

 

בשביל 7 שנות אחריות יצרן ומניעת ירידת ערך עתידית עדיף להשקיע עוד כמה שקלים ולקנות פיקנטו מהיבואן. בימי מכירות המחיר צונח ל74-76K.

פורסם

האחריות הנוספת היא חלקית ולא על חלקים שנוטים להתפגר בגיל צעיר.

למי שמעדיף לחסוך 8,000 ש"ח יונדאי i10 או מיצובישי ספייסטאר יעשו עבודה טובה בהחלט. אל תשכח שבימי מכירות מחירי היונדאי והמיצובישי צונחים בהתאמה והפער נשמר.

פורסם

אני דווקא הייתי משאיר את הסוויפט,דווקא רכב חמוד והוא בסך הכל רכב שני,בקרוסאובר לא הייתי בוחר,הוא פשוט רחוק מהרמה של שאר המתחרות המוצלחות יותר בסגמנט.

פורסם

תודה: לגבי הקרוסאובר: התרשמתי לחיוב מהדגם החדש. האם הדגם הקודם (2015) לא מרווח כמו החדש?

האם כדאי פשוט לשדרג את הסוויפט לשנתון חדש יותר? (אולי כי סוס מנצח לא מחליפים...)

פורסם

סוויפט 2010 היא מכונית אמינה וזריזה. הדגם שהחליף אותה לא מציע מרווח עדיף וקיבל מנוע קטן וחלש יותר. אם היא מפגינה אמינות סוויפטית טיפוסית אני לא רואה סיבה להחליף אותה כרכב שני.

פורסם

לגבי הקרוסאובר - דומה מאד,האם כי לא בדקתי אם יש שינויים זעירים. את דעתי כתבתי קודם.

 

לגבי הסויפט - מ-2011 הדגם חדש לגמרי (למרות הדמיון העיצובי). המנוע קטן יותר (1.2 ליטר אטמוספרי) כך שהרכב לא זריז במיוחד. תא המטען מהקטנים בקטגוריה אם כי מספיק לקניה שבועית של משפחה.

 

אני חייב לציין שנכון להיום יש לי 3 סוזוקי, ואת ה"נאמנות" למותג פיתחתי בגלל 3 קודמים, שהראו אמינות ו-VFM מצויינים, והנוכחיים לא מכזיבים. הסוזוקי בדרך כלל פחות מאובזרים מהמתחרים, אבל גם זולים בהתאם. את ה-SX4 והקרוסאובר קניתי כיון שהיו זולים בכ-15-20 אש"ח משפחתיות אחרות, כך שלמרות שהן פחות מאובזרות התמורה לכסף מצויינת.

 

כל זאת בהסתייגות מהדגמים החדשים - משום מה היבואן מתעקש להביא דגמים ערומים מאובזרים בטיחות מתקדמים, ומסתפק במובילאיי. מבחינתי סיבה לחשוב 10 פעמים לפני שאני בוחר בסוזוקי חדשה. זה לא רלוונטי למשומשת בת שנתיים ומעלה, שכן אבזור הבטיחות המודרני פשוט לא היה קיים, לפחות בדגמים העממיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

×
×
  • תוכן חדש...