Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
את השמן הנ"ל לא תשיג אצל הפרסי או באוטו דיפו, כי משיקוליו הוא, היבואן נמנע מלהתמודד בשוק החופשי ומעדיף שהשמן ימכר לאלה שהתנסו בשימוש בו, או לחבריהם, בדרך של המלצה מפה לאוזן.יוסי

את רויאל פרפל אני לא מכיר, שמנים אני כן מכיר אבל לא בזה עסקינן, מה שאני באמת מבין בו זה שיווק וכלכלה ביבוא.

מה שכתוב למעלה ומודגש באדום זאת שטות אחת מוחלטת!!! לא שחו"ח אני טוען שאתה אומר שטויות, פשוט האכילו אותך בלוקש ואתה בלעת אותו,קומפלט.

אין כזה דבר לאט לאט מפה לאוזן.את הסחורה+ההובלה+המיסים והמכסים היבואן משלם במזומן ולמפרע! ואז הוא ישים את הסחורה במחסן ויגיד, לאט לאט,אין לאן למהר... זה שטויות. או שהיבואן פשט את הרגל וזה עודפים או שהיו לו תיכנונים ליבא והוא התחרט או שהוא נתקע עם הסחורה בגלל המחירים או השד יודע מה. לא שזה מוריד או מעלה מאיכות השמן. מותר לשאול כמה הוא עולה?

בקשר לסובארו (שהרי זו הסיבה שהתכנסנו כאן,לא?) לפי מה שאתה מתאר אז:

1. תעשה פלאשינג ותגיד שלום למנוע.

2. מחיר כל החומרים שתיארת לא רחוק שנות אור ממחיר מנוע חדש לסובארו :wink: שממילא כבר עכשיו גוסס.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לאיציק...

הרכב עבר 202K בד"כ לא אוכל שמן, בשבועיים האחרונים הוספתי קילו שמן.

עד עכשיו השתמשתי בשמן 20/50W.

הקרבורטור עבר ניקוי לפני כחודש אצל צביקה.

איך אני בודק אם השסתומים הידראולים (כשהרכב היה אצל צביקה בניקוי הוא אמר לי שהם הידראוליים).

האם יכול להגרם נזק מביצוע "פלאשינג" + החלפת שמן ל 10/40W ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
לאיציק...

הרכב עבר 202K בד"כ לא אוכל שמן, בשבועיים האחרונים הוספתי קילו שמן.

עד עכשיו השתמשתי בשמן 20/50W.

הקרבורטור עבר ניקוי לפני כחודש אצל צביקה.

איך אני בודק אם השסתומים הידראולים (כשהרכב היה אצל צביקה בניקוי הוא אמר לי שהם הידראוליים).

האם יכול להגרם נזק מביצוע "פלאשינג" + החלפת שמן ל 10/40W ?

במנוע שעבר מעל 200,000 קמ זה סיכון לעשות פלאשינג.

תצרוכת השמן שגברה בשבועיים האחרונים לא משמחת במיוחד.

מתי הרכב עבר טיפול בפעם האחרונה ?

בנוגע לשסתומים, גם בכאלה עם חיווי של "שסתומים הדראוליים" יש מקום לכוון (מניסיון כבר כיוונתי כזה אחד).

האם בהתנעת בוקר לוקח לנורת לחץ השמן הרבה זמן להכבות ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
רק לי זה מוזר (לאחר 9 תגובות שלא אמרו כלום בעניין) שהבחור מדבר על "מרימים הידראולים" שהם "טלטלים" ? :shock:

כאילו דה?

כתבת בשרשור אחר שהמנוע גם התחיל לאכול שמן בסיטונאות. זה הזמן לומר לו "ביי ביי" במקום להשקיע כסף שנחוץ לך בתרופות אליל למיניהן.

צודק.

מעבר לזה - DL 1600 87' עם מרימים הידראוליים ? יש חיה כזו?

פורסם

טיפול הרכב עבר לפני 5K (שמנים פלאגים ופילרטים).

נורת לחץ שמן בהתנעה דלוקה לא יותר מ 3-4 שניות.

לגבי הכיוון,הוא יכול לעזור בעניין הרעש ?

פורסם

אם כבר בעניני עברית

אני סבור שמרימים נקראים נדנדים בעברית.

אגב, אני זוכר שכיוון של שסתומים הדראולים נעשה ע"י שימסים דמויי טבעת.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם
טיפול הרכב עבר לפני 5K (שמנים פלאגים ופילרטים).

נורת לחץ שמן בהתנעה דלוקה לא יותר מ 3-4 שניות.

לגבי הכיוון,הוא יכול לעזור בעניין הרעש ?

3-4 שניות זה המון, כדאי לבדוק את משאבת השמן ולוודא שהקרטר נקי ולא מלא בבוצה.

בנוסף, צריך לשמוע ולבדוק את המנוע בשביל לדעת מה מצבו והאם כיוון שסתומים או החלפת שמן יעזרו.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאיציק...

השאלה האם החלפת השמן והפלאשינג יכולות לגרום נזק או שבמקרה הגרוע הן פשוט לא יועילו ?

פורסם
לאיציק...

השאלה האם החלפת השמן והפלאשינג יכולות לגרום נזק או שבמקרה הגרוע הן פשוט לא יועילו ?

הפלאשינג עלול (מדובר בסבירות מסויימת, לא 100%) לגרום לנזק למנוע בגיל הזה.

אפשר לנסות החלפת שמן ל 10W40, אני הייתי מתחיל עם בדיקה בסיסית לוודא שהכל תקין (משאבת שמן, קרטר נקי) והאם ניתן לכוון שסתומים או לא. במידה וכן, הייתי בודק מרווחים לוודא שהכל תקין. במידה ומדובר במנוע שעבר 202,000 קמ ללא כיוון שסתומים -סביר להניח שחובה לכוון.

לפי ספר היצרן מתחילת שנות ה-80, בדיקה של מרווח שסתומים צריכה להתבצע אחת לשנה או 12,500 ק"מ. כיוון הוא לפי הצורך (במנועים המודרניים ללא מרימים הדראוליים זה אחת לכמה שנים / עשרות אלפי ק"מ).

איציק

Dscf0169.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לאיציק...

אתה יכול לתת הערכת מחיר לכיוון שסתומים ומקום ממולץ באזור ת"א (שיהיה גם זול) לבצע את הכיוון.

או אולי תוכל אתה לעזור בעניין (את האמת אני מעדיף שזה יהיה אתה).

פורסם
לאיציק...

אתה יכול לתת הערכת מחיר לכיוון שסתומים ומקום ממולץ באזור ת"א (שיהיה גם זול) לבצע את הכיוון.

או אולי תוכל אתה לעזור בעניין (את האמת אני מעדיף שזה יהיה אתה).

אני יכול לעזור בעניין. צור קשר בה"פ.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...