Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3103 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רק מאיר עניין דק- אך מהותי-

קראוון אי אפשר לנהוג מפני שאין לו מנוע והוא נגרר אחרי רכב מנועי.

מוטורהום (motorhome) או קאמפר (גרסה קטנה של מוטורהום) אלו כלים אחודים שניתן לנהוג אותם.

בישראל זה שולי כי האחד נדיר והשני גם.

אבל בחבלי ארץ גדולים יש לכל אחד מאלו קהל מעריצים גדול, ולבלבל ביניהם זה כמו לבלבל בין ישראל לעמי האזור רק בגלל שכולם נמצאים במזהת.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המקור של הסיפור עם ה2007 הוא כזה:

בעבר לא היה רשום ברישיון הפלסטיק הישראלי את הותק בכל סוג רכב.

לאחר המעבר לסטנדרט האירופאי התחילו לרשום את שנת הרישיון בתוך הדרגות מאחורי הכרטיס.

נהגים שחידוש רשיונם לא הגיע, נסעו עם רישיון פלסטיק שלא מצוין בו הוותק ונתקלו בצרות. לכן משרד הרישוי אפשר להחליף את הכרטיסים חינם.

מאחר שעברו 10 שנים מאז שנת 2007, הסיפור הזה הפך לטריויה חסרת משמעות.

באותה שנה נולדה גם דרגת הרישיון "רשאי לנהוג עד 4 טון בישראל" לנהגים וותיקים. מאחר והתאימו את הרישיון הפרטי לסטנדרט האירופאי עד 2.5 טון.

לעניין השירשור, אני גם מעדיף לשלם את ה20 ש"ח ולנסוע בראש שקט.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

ספטמבר 2014 -מינכן יורופקאר - לא נדרש שום רישיון בינלאומי, שבוע לאחר מכן BMW WELT, עבור M3 E92 לא נדרש גם שום רישיון, ויותר מיזה, אפילו לא הייתי בגיל המתאים לנהוג ברכב, ועדין התייחסו אלי כשווה ערך.

פורסם (נערך)
רק למה לעזאזל התוקף שלו הוא לשנה אחת? אה כן, עוד מסחטת כספים.

זה מקובל בכל העולם, שריד לאמנה מ-1949. ממה שהבנתי יכול להיות בתוקף עד 3 שנים, אבל בדקתי באיזה אתר או שניים מחוץ לישראל והמקובל הוא שנה אחת.

ו-BMW - הסטנדרד האירופי הוא 3.5 טון, לא ארבעה. הרישון הישראלי ההיסטורי הוא 4 טון, אז כדי לא לפגוע בבעלי רשיון ותיקים הנהיגה ברכב עד 4 טון הותרה בישראל בלבד.

למי שזוכר, בעבר היותר רחוק רשיון רכב פרטי כלל גם רשיון לטרקטור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בארה"ב לא נדרש רישיון ממס"י למיטב ידיעתי. קיבלתי רכבי השכרה ללא בעיה עם הרישיון הישראלי. אפילו עצרו אותי שוטרים פה ושם ולא התלוננו על הרישיון.

ביוון דרשו ממני רישיון ממס"י בדלפק של חברת השכרה. הלכתי לשניה (דלפק ליד) ושם הסתפקו בישראלי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

היינו בטיול של 15 יום באירופה . 3 משפחות 13 איש 3 רכבים תינוקות סבתות...לוז עמוס ביותר

הדבר האחרון שנהייתי צריך זה ששוטר יעצור ואולי יהיה סיכוי של 1:1000 שהוא יבקש את הרישיון הבין לאומי ואז אכלתי אותה.

בסוף השוטר שעוצר אותך יכול דפוק לך יום שלם בטיול.

ושוב חברת ההשכרה לא ויתרה על הרשיון של ממסי....1:30 לפנות בוקר אחרי טיסה שכולם כבר גמורים ולפני עוד 3 שעות נהיגה.

.ה 16 שח האלה לא הזיזו לי

פורסם

אני עדיין מחכה לתשובה ממשרד הרישוי.

איזה אינטרס יש לפקידה (לא בעלת החנות) לגבות סתם 16 ש"ח? מה היא מרוויחה מזה?

בכל מקרה, הרישיון שלי הונפק ב 2008. אין לי מושג אם הוא בתקן המתאים או לא.

פורסם

תבדוק אם בצד האחורי ליד הציורים של כלי הרכב השונים מוטבעת גם השנה שבה הנפקת את רשיון הנהיגה לרכב האמור.

אם כן , אז זה אמור להיות בסדר.

אם לא , לא יודעים מה הוותק שלך בנהיגה ואז יכולה להיות בעיה.

אני שכרתי לא מעט רכבים בכל רחבי אירופה בשנים האחרונות (בגרמניה בקיץ האחרון , אוסטריה, איטליה , צרפת , אנגליה , ספרד ואולי שכחתי מדינה או שתיים)

ולא הייתה שום בעיה עם הרשיון הישראלי .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

מול שופט, בבית משפט, אין בעיה.

הבעיה ש99.9% מהפעמים שאתה מציג רישיון זה מול אנשים שהם לא שופטים, ולא בטוח (בלשון המעטה) שהם מודעים לגרסא העדכנית ביותר של החוק.

ולכן מומלץ לקחת רישיון בין לאומי בלי קשר לאם חובה או לא.

כל הרעיון ברישיון בין לאומי זה חתיכת קרטון שכתוב עליה באנגלית את פרטי הנהג ובמה מותר לו לנהוג.

הבאסה היחידה היא שאי אפשר להוציא את זה באינטרנט וצריך פיזית להגיע להצטלם לשלם ולהפיק את זה.

אבל כרגיל משרד הרישוי כמו רוב משרדי הממשלה חי במאה הקודמת טכנולוגית, בין השאר בגלל גיל וותק כח האדם שעובד שם ואי תיגמולו על יזמות.

הרעיון של "קביעות" זה אחד הקונספטים המעוותים ופסולים בעיניי.

כמו בשוק הפרטי - מי שטוב - נשאר מי שלא - הולך הבייתה.

עצם זה שכח האדם אינו מתחלף, ודם חדש לא נכנס למערכות האלו, זו אחת הבעיות במשרדים הממשלתיים בכלל.

פורסם

ב3 שנים האחרונות שכרתי רכבים ב:איטליה,צרפת,שוויץ,קפריסין ובריטניה - תמיד הכנתי רישיון בין לאומי ומעולם לא נדרשתי לו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אז מה זו הפסקה הזאת?

"יש להציג רשיון נהיגה מקומי ישראלי ורשיון בינלאומי בתוקף כמסמך משלים על מנת להוכיח שקיים היתר נהיגה."

להבנתי, סעיף זה מדבר על המרת רישיון זר לרישיון גרמני.

בהמשך בדקתי גם באתר של המקביל למשרד התחבורה בגרמניה - מספיק רישיון ישראלי רגיל.

פורסם

מנסיוני בעולם בכל חברות ההשכרה הספיק הרישיון הרגיל. פעם אחת בקליפורניה, באיזור לייק טאהו עצר אותי שוטר על מהירות, הצגתי את הרישיון הרגיל, והוא טען שזה לא רישיון קביל במדינת קליפורניה ואסור לי לנהוג. ביחד איתי ברכב היה בחור מקומי, השוטר סגר איתנו דיל שאם הוא יעבור לנהוג במקומי הוא משחרר אותנו בלי דו"ח גם על המהירות.

שבוע אחרי זה שוב נתקלתי שוב בשוטר בקליפורניה באיזור סן פרנסיסקו, סתם כי עמדתי בצד הכביש, והוא לא התלונן על הרישיון...

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

ממה שאני מבין, עדיף, בשביל 16 ש"ח לא לקחת את הסיכון. מסכים שזה לא הכי נוח להוציא אבל למי שגר באיזור השרון, ממליף על קניון רננים. שלוש פעמים הוצאתי שם בשנים האחרונות ותמיד היה צ'יק צ'ק

פורסם

קראתי שבמקסיקו הרשיון הישראלי לא מספיק ולכן הוצאתי ממסי.

לא היתה לי בעיה לשכור שם רכבים (ושכרתי מסוכנויות מסודרות) ולהציג רשיון ישראלי בלבד.

בדיעבד עשיתי את הממסי רק למקרה ואם יהיה תאונה, אז חברת הביטוח הרפואי לא תתעלם ממני בטענה שנהגתי עם רשיון לא מתאים - כמו שקורה להרבה ישראלים בתאילנד ששוכרים קטנוע ואין להם רשיון ובזמן תאונה הביטוח הרפואי לא מטפל בהם.

אגב, בהתחלה שמתי לב שהרכבים במקסיקו "חלשים" יותר ממקביליהם הישראלים - שכרתי שם פולו סדאן שהיתה מצויידת עדין במנוע 1.6 מיושן שכבר הוחלף מזמן - מנוע זהה נמצא אצתי בבורה, ובמקסיקו הרגשתי שהביצועים שלו חלשים יותר.

בנוסף שכרתי ניסאן ורסה, שלמעשה היתה ניסאן אלמרה ששווקה פה עד לא מזמן גם עם מנוע 1.6 וגיר רציף וגם היא הרגישה חלשה יותר.

בדיעבד שתדלקתי הבנתי שהסיבה לכך היא האוקטן הנמוך במקסיקו (יש שם אוקטן 88 ואוקטן 92)

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...