Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CX-5 / פיג'ו 3008

yahi69
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחרונה מכרתי את הספיריט 2005 שליוותה אותי ב6 שנים האחרונות כיוון שאני זקוק לתא מטען יותר מרווח.

אין לי ניסיון רב במכוניות אחרות, אבל ניתן לאמר שהתרגלתי לחווית הנהיגה, לתאוצה המהירה ולכוח זמין בלחיצה על דוושת הגז ואני מחפש חוויה זהה בגי'פון.

לכן, הדברים החשובים מבחינתי הם, תא מטען רחב (להכנסת עד 2 כסאות גלגלים ביחד) ונהיגה מהנה עד כמה שניתן, אפשר גם להתחשב בבידוד רעשים טוב.

לאחר חיפוש בן כמה ימים צמצמתי את האפשרויות לדגמים האלה.

CX-5 החדשה או פיג'ו 3008

שניהם נראים מדהים, עם יתרון לפיג'ו נתונים על הנייר מראים כי הם ספורטיבים, ביחס לגי'פונים הקיימים בשוק..

אשמח לקבל חיזוק\המלצה לאחד מהדגמים. אני גם פתוח להצעות אחרות.

תודה רבה!

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש אין סוף שרשורים בפורום לגבי הרכבים האלא. ממליץ בחום לערוך חיפוש קודם כל ולקרוא.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

הי,

עמדתי מול דילמה פחות או יותר דומה.

שני הרכבים מצוינים, בעיניי הטובים בקטגוריה (לאחר שהתנסיתי גם על טיגואן ולא התחברתי).

אני אישית בחרתי במאזדה, כי הוא הרבה יותר לטעמי ואיכותי בעיניי והנהיגה בו מהנה מאוד.

אבל זה לא משהו חד משמעי, חבר טוב שלי לדוגמא התחבר יותר אל הפיז'ו ובחר בו לרכישה.

התנסות על שני הרכבים תרמה רבות להחלטתי וממליץ גם לך להזמין נסיעת מבחן ולחוות על "בשרך".

פורסם

יש שיקולים לכאן ולכאן, אולם בשורה התחתונה ה cx5 החדש הוא ברמה אחרת ולדעתי עדיף.

נ.ב.

גם ה cx5 הקודם, שעדיין נמכר במחירי מבצע לא רעים בכלל, הוא רכב מעולה ועדיף לדעתי על הפיג'ו.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם (נערך)

טוב אז לא תכננתי להתערב, אבל נראה שיש פה חברים שכלכך החלטיים שהמאזדה עדיפה ועוד חד משמעית (ואפילו הקודמת מאיזושהי סיבה תמוהה) ומבלי לציין למה. אז הרשו לי...

בשורה התחלנו שניהן מעולות נקודה. בשיקולים של שלדה וכנראה שגם שמירת ערך המאזדה עדיפה.

בשיקולים של איבזור, מנוע, גיר, בג'אז הפיזּו עדיפה חד משמעית.

יכול להיות שהמבחן המקיף הבא של אתר נטקאר (חוץ מהפורום שלנו פה באמת שאין שום אתר או מגזין מוטורי אחר בארץ ששווה משהו חוץ מנטקאר) שם בחנו עשרה ג׳יפונים שונים.

המאזדה נפלה במבחן נוחות המושבים, והפיזו ניצחה בשורה התחתונה.

http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=72

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

אגב רק להוסיף שיש לי כרגע שלושה חברים שונים שמחכים ל3008 שלהם.

אחד מהם לא רצה לשמוע על שום דבר שאינו יפני (ב20 שנה האחרונות נסע רק בהונדה) עד שחבר אחר שיכנע אותו לבחון את הפיזּו, והשאר היסטוריה...

כל השלושה בדקו את המאזדה כמו גם מתחרות אחרות כך שלא, זה ממש לא חד משמעי שהCX5 עדיפה.

בכל מקרה לכל אחד שיקולים אחרים וטעם שונה, ולכן נסיעת מבחן בכל אחת מהן היא חובה.

פורסם

בעיניי, אין מה להשוות בין חווית הנהיגה בין cx5 ל-3008.

הרגשתי במאזדה הרבה יותר טוב מהרגע הראשון - אחיזת הכביש, כניסה לפניות, נוחות הנסיעה היו טובים חד משמעית מה-3008.

ה-cx5 גם שקט בצורה יוצאת הדופן.

העדיפות של 3008 ראיתי בהאצה ויציאה מן המקום, למרות שמאזדה לא נופל ממנו גם בזה משמעותית.

בהתאם לתחושתי והתרשמותי פנים הרכב של פיז'

ו אמנם מיוחד וחביב, אך של מאזדה ברמת פרימיום של ממש מבחינת האיכות.

פורסם (נערך)

לחלוטין לא מסכים לגבי נוחות הנסיעה במאזדה מול הפיזּו. כמעט רוב חוות הדעת שתקרא על הפיזּו מציינות ספציפית את נוחות הנסיעה המשובחת .

לגבי האיכות, היא גבוהה מאוד במאזדה אין ספק, אבל צר לי זה עוד לא פרמיום (לאיזה רכב פרמיום אתה רגיל שאתה משווה אותו?) והאיכות בפיז׳ו מעולה גם כן (אפשר להתווכח עד מחר איזו עדיפה מבחינה זו), בתוספת אפקט וואו, שבמאזדה לא קיים (ובעצם באף ג׳יפון או רכב ברמת מחיר כזו).

פורסם

זכותך לא להסכים וזה בסדר גמור.

בגלל זה מציין שזוהי חוות הדעת שלי.

כמעט כל סרטון שראיתי בחו"ל בנוגע למאזדה, משבחים את המאזדה בצורה גורפת.

יותר חשוב מכך - שגם תגובות הקוראים לרוב די חד משמעיות.

להלן הדוגמא לסרטון בסגנון זה המשווה בין CX5 לבין הטיגואן:

אפילו ראיתי סרטון מעניין מאוד ברוסית (165אלף צפיות, לשמחתי מבין רוסית ברמה סבירה) שגם בו המאזדה גבר על הטיגואן (הכי מפתיע היה שמדדו את הבגאז' וגילו להפתעתם שהבגאז' של מאזדה גדול יותר - התעמקי בנושא וקראתי באחד המגזינים האירופיים שמאזדה מודדים עד המדף ובג'יפונים האחרים נהוג למדוד כל הבגאז' ומכאן ההבדלים במימדים):

פורסם (נערך)
זכותך לא להסכים וזה בסדר גמור.

בגלל זה מציין שזוהי חוות הדעת שלי.

בהחלט, ואם לכולם היה את אותו הטעם ברכבים העולם היה מקום משעמם משהו... [emoji4]

לגבי ההשוואה לטיגואן, יכול מאוד להיות, אבל ההשוואה פה ל3008, שבכמעט כל מבחן שראיתי/קראתי מחו״ל ניצחה את הטיגואן.

אגב, אני ממש לא חושב שהמאזדה רעה, רחוק מכך. אני כן חושב שהVFMשלה בארץ ביחס לפיזּו מבחינת מחיר/אבזור בעייתי. אחד החברים שרכש את ה3008 אחרי הנסיעת מבחן במאזדה אמר לסוכן שהרכב מאכזב מבחינת האיבזור, ומה ענה לו הסוכן? אתה צודק, ואני ממליץ לך לגשת לסוכנות פיז׳ו הקרובה כי קשה לנו להתחרות בהם...

פורסם
בהחלט, ואם לכולם היה את אותו הטעם ברכבים העולם היה מקום משעמם משהו... [emoji4]

לגבי ההשוואה לטיגואן, יכול מאוד להיות, אבל ההשוואה פה ל3008, שבכמעט כל מבחן שראיתי/קראתי מחו״ל ניצחה את הטיגואן.

אגב, אני ממש לא חושב שהמאזדה רעה, רחוק מכך. אני כן חושב שהVFMשלה בארץ ביחס לפיזּו מבחינת מחיר/אבזור בעייתי. אחד החברים שרכש את ה3008 אחרי הנסיעת מבחן במאזדה אמר לסוכן שהרכב מאכזב מבחינת האיבזור, ומה ענה לו הסוכן? אתה צודק, ואני ממליץ לך לגשת לסוכנות פיז׳ו הקרובה כי קשה לנו להתחרות בהם...

בהחלט ושמח למדי לנהל דיאלוג זה, גם אם מתנהל בצורת המחלוקת, אך באופן מכובד.

תודה על כך.

לצערי, לא מצאתי שום השוואה מעמיקה/רצינית בחו"ל בין ה-cx5 לבין ה-3008.

בנוגע לאמרת נציג המאזדה מעט מפקפק ברצינות דבריו.

אני די בטוח שיימכר הרבה יותר cx5 מאשר 3008.

מהמר על כפול ואף מעבר.

למרות מחיר הבסיס הגבוה מהותית.

פורסם

אני הייתי הולך על המאזדה בלי לחשוב פעמיים "חד משמעי".

לקנות פיג'ו זה הימור, לרכבים יפנים יש כבוד גדול בהרבה בחינות, והם השיגו את זה "ביושר", בגלל זה יש להם שמירת ערך טובה ושוק חזק.

למאזדה יש אמא ואבא, ותוכל להיות בטוח שבעתיד אם תצטרך את השוק תמצא אותו, ב3008 זה הימור, הרוב חושב שמדובר בהצלחה, יכול להיות שכן, אך יכול להיות גם שלא ולדעתי מוקדם לפסוק כך, לפחות לא כרגע כאשר הדגם עדיין חדש.

לפי מה שקראתי בהרבה פורומים, גם כך חשבו על ה3008 הקודם כסוג של "הצלחה", עד שמהר מאוד התברר שמדובר במוצר פיג'ו טיפוסי.

פורסם

יכול להיות שהמבחן המקיף הבא של אתר נטקאר (חוץ מהפורום שלנו פה באמת שאין שום אתר או מגזין מוטורי אחר בארץ ששווה משהו חוץ מנטקאר) שם בחנו עשרה ג׳יפונים שונים.

המאזדה נפלה במבחן נוחות המושבים, והפיזו ניצחה בשורה התחתונה.

http://www.netcar.co.il/focus.php?ix=72

סליחה, הם בחנו 12 מתחרות לא 10.

• תוכן חדש...