Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CX-5 / פיג'ו 3008

yahi69
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
גם בלי האיבזור העדיף בקודיאק, מדובר ברכב מרווח משמעותית, בג'אז ענק, ומנוע וגיר עדיפים.

לגבי האיכות, המאזדה ליגה או שתיים אפילו מעל הדור הקודם אין בכלל ספק, אבל היא עוד לא באמת מרגישה פרמיום (ביום שכן אולי אחסוך לעצמי הון לא קטן...), אבל משהו באיכות ההרכבה והחומרים בקודיאק פשוט מרגיש איכותי יותר והוא בהחלט מרגיש קטגוריה מעל. כך אני חושב, וכך גם חושבים רוב המגזינים המוטוריים (מחו״ל), אבל זכותכם בהחלט לחשוב אחרת.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מרווח משמעותית - אז זהו שלא ממש. זה מאוד תלוי איך אתה מגדיר מרווח, אם מה שמעניין אותך זה רק מרווח ברכיים אז כן, אפשר להסיט את הכיסאות בשורה המרכזית עד הסוף לאחור ויהיה מרווח ברכיים טוב יותר מאשר במאזדה (אך פחות טוב מאשר בטיגואן אגב).

אם מעניין אותך מרווח לשלושה מאחור (כלומר הרוחב הפנוי בין ידיות הדלתות) אז תתפלא שהמאזדה מרווחת יותר עם 135ס״מ מול 131ס״מ בקודיאק (בדיוק כמו אאוטלנדר).

בגאז׳ ענק - שוב זה לא חד משמעי. כאשר המושבים האחוריים מורמים אז יש תא מטען סימלי וזה ברור, אך גם כאשר הם מקופלים תא המטען לא כל כך גדול מאחר והוא רדוד מאוד (בערך 30ס״מ עד הווילון).

אם הווילון מקופל אז אכן יש תא מטען גדול, אך לא נעים להתנהל כך (כשכל אחד יכול לראות לך את תא המטען).

למאזדה יש תא מטען גדול יותר ממה שהנתונים מרמזים וגם פטנט מאוד נוח שהווילון עולה יחד עם הדלת האחורית וכאשר סוגרים אותה הוא יכול להתאים את עצמו לתא המטען (אם יש חפץ גבוה במיוחד).

מנוע וגיר עדיפים - יכול להיות אך רק בתנאי שהם עובדים. המנועים ובמיוחד הגירים של VAG בשנים האחרונות לא השיגו לעצמם של של אמינים במיוחד במילים עדינות.. בכל מקרה אף אחד מהשתיים לא מהיר במיוחד ולא זה מה שיקבע לי אישית.

לאמינות מצד שני כבר יש משקל הרבה יותר גדול במקרה זה, וכאן ככל הנראה המאזדה תהיה הימור בטוח יותר.

לגבי האיכות - אכן המאזדה לא פרימיום ולא נעליים, וכל כתב רכב שמקשקש זאת שיהיה בריא. אך גם הקודיאק רחוקה מזה שנות אור. הרכב מרגיש פשוט וזול וזה בדיוק מה שהוא אמור להיות, רכב פרקטי וזול יחסית, ממש לא רכב פרימיום (אולי בגירסה בהירה הוא מרגיש טוב יותר אך זאת לא זמינה באולם התצוגה ובכל מקרה לא רלוונטית לגירסת הפתיחה)

לגבי איכות החומרים בקודיאק, הדשבורד בהחלט מרגיש נעים (כמו באוקטביה) אך לא טוב יותר מהמאזדה. בשאר הרכב אפשר למצוא פלסטיקה נוקשה וזה בסדר גמור מבחינתי (מיותר להוסיף משקל ועלויות על חלקים שרק כתב רכב יקיש עליהם), כך גם במאזדה.

סה״כ לא ראיתי הבדל באיכות החומרים (אם כבר במאזדה יש חלקים רבים מצופים עור שמרגיש הרבה יותר טוב) אך המאזדה מעוצבת ומרגישה הרבה הרבה יותר נאה ומרשימה (או יוקרתית אם תרצה).

אכן לכל את הזכות לחשוב אחרת, אם לא אז כולנו היינו נוסעים בסובארו DL :)

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מכיר את שיטות המדידה היחודיות שלך אלון, לדעתי הגיע הזמן שתרשום עליהן פטנט... [emoji6]

יכול להיות שלגבי הרוחב אתה צודק, אבל לגבי מרווח הרגליים הקודיאק לימוזינה ליד המאזדה, והבגאז׳ וילון או לא משמעותית גדול מזה של המאזדה שלא מבריק במיוחד בהשוואה למתחרות, ובארץ קטן משמעותית מאירופה בגלל הגלגל ספייר.

בסופו של יום איך שאתה לא מסתכל על זה, הקודיאק שימושית יותר.

תבין, מאוד רציתי לאהוב את את המאזדה, ומבחינות מסויימות אני כן. אבל מנוע וגיר פאסה, איבזור עלוב ומחיר גבוה מאוד הופכות אותה ללא רלוונטית לפחות עבורנו (אני צריך להחליף את הקליאו של אשתי במשהו גדול יותר מתישהו בעתיד הלא רחוק).

פורסם (נערך)
המגזינים הם כמו מחקר איכותני - אפשר להגיע למסקנות מנוגדות.

ועדיין, לא נתקלתי במגזין שערך ביניהם השוואה עם תוצאות כפי שהנך מציג, מאוד אעריך הפנייתך.

מסכים אתך וברור שכתבי רכב (גם הכי אובייקטיבים ומקצועיים) הם בסופו של יום בני אדם עם דעות שונות וכו. יצא לי לקרוא מבחן השוואתי של הקודיאק מול הcx5 מול הקוגה, שם המאזדה ניצחה, ויצא לי לקרוא מבחן של הקודיאק מול הcx5 מול הטיגואן שם הקודיאק ניצחה. אנסה למצוא לך, אבל בינתיים ככה לדוגמא מסכמים What Car הבריטיים את הסקודה ואת המאזדה

בנושא הספציפי הזה...

IMG_1542.pdf

IMG_1541 2.pdf

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

זה גם מאוד תלוי באיזו מנוע/גיר/רמת אבזור מדובר באותו דגם

פורסם
אני מכיר את שיטות המדידה היחודיות שלך אלון, לדעתי הגיע הזמן שתרשום עליהן פטנט... [emoji6]

יכול להיות שלגבי הרוחב אתה צודק, אבל לגבי מרווח הרגליים הקודיאק לימוזינה ליד המאזדה, והבגאז׳ וילון או לא משמעותית גדול מזה של המאזדה שלא מבריק במיוחד בהשוואה למתחרות, ובארץ קטן משמעותית מאירופה בגלל הגלגל ספייר.

בסופו של יום איך שאתה לא מסתכל על זה, הקודיאק שימושית יותר.

תבין, מאוד רציתי לאהוב את את המאזדה, ומבחינות מסויימות אני כן. אבל מנוע וגיר פאסה, איבזור עלוב ומחיר גבוה מאוד הופכות אותה ללא רלוונטית לפחות עבורנו (אני צריך להחליף את הקליאו של אשתי במשהו גדול יותר מתישהו בעתיד הלא רחוק).

שיטת המדידה מאוד פרקטית אם אתה זקוק לאכלס בשורה האחורית יותר משני נוסעים, ובמקרה שלי שלושה ילדים עם כיסאות בטיחות/בוסטרים.

אז אתה מגלה שהרוחב בין הדלתות מגביל אותך ואתה מגיע למצב שלא ניתן לגשת לאבזמי החגורות או גרוע מכך לא ניתן לסגור דלתות.

לגבי תא המטען של הרכב, אכן על הנייר הוא קטן אך בפועל הוא לא.

הוא לא ענק אך הוא מספק בהחלט.

יכול להיות שתא מהטען של הקודיאק 5 מושבים ענק (אם הוא יותר עמוק) אך אין כזה בכדי להתרשם ממנו באולם התצוגה.

מנוע וגיר פאסה?! מה אומר לך, אני בטוח שבעלי DSG7 או הגיר הרובוטי של פורד היו שמחים להחליף את הגיר לפלנטרי יפני מטומטם.. מבחינת גיר אני הכי לא מסכים איתך, רכב זה לא רק גדג'ט, הוא צריך גם לנסוע ברמת אמינות גבוהה..

לגבי המנוע, אכן הוא לא הברקת המאה, אך הוא לא חלש יותר ממנוע טורבו קטן וצריכת הדלק שלו טובה יחסית.

נכון שהוא יאלץ להוריד הילוכים בהאצה עקב מומנט נחות ממנועי טורבו, אך זכור לי שגם ה-DSG רץ להעלות הילוכים ובכל האצה קלה הוא מוריד.

אני לא אומר שהוא עדיף על מנוע טורבו, אך זה לא בכזה הפרש גדול כפי שאתה מציג את זה (לדעתי לפחות).

לגבי אבזור, אשמח אם תציין מה ממש חסר במאזדה שיש בגירסת הפתיחה של הקודיאק, מלבד אבזור בטיחות (אולי פיספסתי משהו).

• תוכן חדש...