Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CX-5 / פיג'ו 3008

yahi69
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נתקלתי בסרטון קנדי העורך השוואה זאת - Mazda CX-5 vs BMW X3

מובן לי וידוע לי שהמכוניות בליגה אחרת.

אבל מסקרן לראות תגובות המגיבים הקנדיים המעדיפים את ה-cx5.

רק עצם ההשוואה כבוד גדול למאזדה לדעתי.

פורסם

זה לא עניין של כבוד למאזדה או כי הם חושבים שהיא ברמה של X3.

זה דבר די שכיח במגזינים מוטוריים מחו״ל לערוך מבחני השוואה בין דגמים שכביכול לא ממש שייכים לאותה קטגוריה. זה קורה הרבה במגזינים בריטיים למשל.

טופ גיר ערכו לפני מספר חודשים (גליון מאי נדמה לי) מבחן ג׳יפים וג׳יפונים שם ערבבו כעשרה רכבים מכל הבא ליד כולל 3008, Q7, בנטלי בנטיאגה, סטלביו, קודיאק, קאיין ועוד כמה שאני לא זוכר.

מי לקחה מקום שני בעיצוב תא הנוסעים אחרי הQ7? הפיזּו...

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

היום עשיתי נסיעת מבחן על ה-CX5.

הרכב נחמד מאוד ויש שיפור ענק לעומת הדגם הקודם (שממש לא אהבתי), הוא נוח יותר, שקט יותר, הגיר עובד טוב יותר (הקודם הרגיש עצל), תא הנוסעים הרבה יותר מושקע ונעים והנסיעה מעודנת.

סה״כ רכב נחמד מאוד ביחס לג׳יפון (עדיין אני חושב שהקאמרי הנוכחית שלי יותר נוח ושקט ממנו).

בעליות לדניה הוא סחב בסדר (לא משהו לרוץ לספר עליו לחברה) ובסיבובים הוא גם נחמד (עדיין לא פיאסטה אבל סבבה לג׳יפון).

מה שמאכזב קצת זה:

1. הרכב מרגיש קצת איטי ביחס למה שאני רגיל (אומנם על הנייר הוא אמור להיות זריז יחסית אבל בפועל הקאמרי וגם הפיאסטה עושים לו בית ספר).

2. המרווח לברכיים מאחור ממש לא משהו (כמו ה-3008 והרבה פחות מהטיגואן).

3. המערכת נראית מעצבנת, עם שליטה מסורבלת ובאופן כללי לא נראית טוב (זו של הטיגואן נראית הרבה יותר טוב וגם ה-3008 ).

4. הרכב מרגיש לי קצת פשוט מבפנים, על אף ריפודי העור (אולי בגלל שרכב המבחן עם ריפודים שחורים, אולי..)

בהשוואה ל-3008, אני חושב שהמאזדה קצת יותר נוחה ומעודנת, אך סה״כ שניהם רכבים טובים כל אחד בדרכו.

לי אישית אף אחד מהם לא עשה ואוו בכדי שאני ארשום את הצ׳ק, אבל זה אני הבעייתי, אישתי הייתה מוכנה לסגור עיסקה כבר היום על ה-CX5 עם ריפודים לבנים.. ;)

לגבי ה-3008 הוא מנצח באבזור, אך בתחושה הכללית אני חושב שה-CX5 מנצח אך לא בהפרש גדול, ומאוד יכול להיות שהייתי משנה את דעתי לאחר נסיעה בפרימיום.

לצערי נסיעת המבחן על הטיגואן לא יצאה לפועל עקב חובבנות של הסוכנויות בצפון, אך זה נושא לפוסט נפרד..

אגב, בהזדמנות נכנסנו גם לסקודה בכדי להתרשם מהקודיאק (בשבילי זו פעם שניה, לאישתי פעם ראשונה).

אישתי פסקה שהוא מרגיש הרבה יותר פשוט ופחות מרשים מה-CX5, ובתצוגה היה את הדגם המאובזר..

האמת שהיא צודקת ודיי איששה את מה שאני הרגשתי בעצמי, וכך ירד מהפרק גם הקודיאק שמתומחר הרבה יותר ממה שהוא שווה בפועל.

אגב ימי מכירות, הם נותנים הנחה מטורפת של 1000-2000₪ על דגמי ה-4x4, שווה.. NOT

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם

ממליץ לך מאוד לבצע נסיעת מבחן על דגם פרימיום , רכב מדהים גם לי הייתה בדיוק אותה התלבטות ולאחר ביצוע נסיעות מבחן בחרתי ללא שום התלבטות ב3008 דגם דיזל פרימיום , בנוסף אתה מקבל הבונוס צריכה של 1/15.

המון הצלחה

פורסם

הרכב נחמד מאוד ויש שיפור ענק לעומת הדגם הקודם (שממש לא אהבתי), הוא נוח יותר, שקט יותר, הגיר עובד טוב יותר (הקודם הרגיש עצל), תא הנוסעים הרבה יותר מושקע ונעים והנסיעה מעודנת.

סה״כ רכב נחמד מאוד ביחס לג׳יפון (עדיין אני חושב שהקאמרי הנוכחית שלי יותר נוח ושקט ממנו).

בעליות לדניה הוא סחב בסדר (לא משהו לרוץ לספר עליו לחברה) ובסיבובים הוא גם נחמד (עדיין לא פיאסטה אבל סבבה לג׳יפון).

מה שמאכזב קצת זה:

1. הרכב מרגיש קצת איטי ביחס למה שאני רגיל (אומנם על הנייר הוא אמור להיות זריז יחסית אבל בפועל הקאמרי וגם הפיאסטה עושים לו בית ספר).

3. המערכת נראית מעצבנת, עם שליטה מסורבלת ובאופן כללי לא נראית טוב (זו של הטיגואן נראית הרבה יותר טוב וגם ה-3008 ).

4. הרכב מרגיש לי קצת פשוט מבפנים, על אף ריפודי העור (אולי בגלל שרכב המבחן עם ריפודים שחורים, אולי..)

בהשוואה ל-3008, אני חושב שהמאזדה קצת יותר נוחה ומעודנת, אך סה״כ שניהם רכבים טובים כל אחד בדרכו.

לי אישית אף אחד מהם לא עשה ואוו בכדי שאני ארשום את הצ׳ק, אבל זה אני הבעייתי, אישתי הייתה מוכנה לסגור עיסקה כבר היום על ה-CX5 עם ריפודים לבנים.. ;)

לגבי ה-3008 הוא מנצח באבזור, אך בתחושה הכללית אני חושב שה-CX5 מנצח אך לא בהפרש גדול, ומאוד יכול להיות שהייתי משנה את דעתי לאחר נסיעה בפרימיום.

לצערי נסיעת המבחן על הטיגואן לא יצאה לפועל עקב חובבנות של הסוכנויות בצפון, אך זה נושא לפוסט נפרד..

אגב, בהזדמנות נכנסנו גם לסקודה בכדי להתרשם מהקודיאק (בשבילי זו פעם שניה, לאישתי פעם ראשונה).

אישתי פסקה שהוא מרגיש הרבה יותר פשוט ופחות מרשים מה-CX5, ובתצוגה היה את הדגם המאובזר..

האמת שהיא צודקת ודיי איששה את מה שאני הרגשתי בעצמי, וכך ירד מהפרק גם הקודיאק שמתומחר הרבה יותר ממה שהוא שווה בפועל.

לך עם אשתך ותקנה CX5 עם כסאות לבנים, לכל רכב יש חסרונות, עם החסרונות ברכב הזה לא ממש יפריעו לך אז מה המניע?

פורסם

מה שמאכזב קצת זה:

שלום אלון,

תודה לך על השיתוף.

אני ערכתי כמה נסיעות מבחן והיו דילמות לא מעטות וcx5 היה היחיד שבאמת נהניתי ממנו וחשקתי בו גם לאחר "ניתוח הממצאים" וגם רכשתי (אגב, עדיין לא קיבלתי).

אצל אשתי שהתלוותה אליי לכל נסיעת מבחן לרגע לא היה מקום לספק - הכי אהבה והתחברה אל- cx5 ושמחתי לדעת שאצל שנינו הרכב זוכה לקונצנזוס מלא.

אם אתה שואל אותי, אם אינך מרגיש את ה"וואו" והרצון האמיתי לרכוש את המאזדה - וותר.

ייתכן שאתה צריך רכב מנהלים מרווח וגדול ובסכומים הללו פחות או יותר תשיג אחד כזה.

פורסם
שלום אלון,

תודה לך על השיתוף.

אני ערכתי כמה נסיעות מבחן והיו דילמות לא מעטות וcx5 היה היחיד שבאמת נהניתי ממנו וחשקתי בו גם לאחר "ניתוח הממצאים" וגם רכשתי (אגב, עדיין לא קיבלתי).

אצל אשתי שהתלוותה אליי לכל נסיעת מבחן לרגע לא היה מקום לספק - הכי אהבה והתחברה אל- cx5 ושמחתי לדעת שאצל שנינו הרכב זוכה לקונצנזוס מלא.

אם אתה שואל אותי, אם אינך מרגיש את ה"וואו" והרצון האמיתי לרכוש את המאזדה - וותר.

ייתכן שאתה צריך רכב מנהלים מרווח וגדול ובסכומים הללו פחות או יותר תשיג אחד כזה.

אני בטוח שרכב ״מנהלים״ (משפחתית בגודל מלא) יהיה מרווח יותר ונעים יותר לנהיגה (נניח הסונטה היבריד) אך חשוב גם שלום בית עם האישה שמתעקשת על ג׳יפון.. ;)

הרכב היחיד שהיא מוכנה לשקול הוא קאמרי חדשה אך את הדגם הנוכחי (זה שנשאר במחסני היבואן ונמכר ב-170,000₪) אני לא מתכוון לרכוש והדגם החדש (והמעולה) כנראה יהיה יקר מידי אם וכאשר יגיע לישראל (כנראה בתחילת 2018 ).

פורסם

אז כמה הקודיאק שווה בפועל? והאם הCX5 (המאובזרת בקמצנות ביחס למתחרות) כן שווה את המחיר שלה שנושק ל200 אלף וצפונה לדגמים המאבזרים יותר? לא נראה לי...

בכל אופן, הקודיאק איכותית מהמאזדה (הלא רעה בכלל מכשלעצמה).

פורסם
אז כמה הקודיאק שווה בפועל? והאם הCX5 (המאובזרת בקמצנות ביחס למתחרות) כן שווה את המחיר שלה שנושק ל200 אלף וצפונה לדגמים המאבזרים יותר? לא נראה לי...

בכל אופן, הקודיאק איכותית מהמאזדה (הלא רעה בכלל מכשלעצמה).

כמה הוא שווה, כנראה שלא 185,000₪ (על הכביש) לדגם הבסיסי, לפחות לא בשבילי.

לדעתי אין לו שום אבזור עדיף על ה-CX5 הבסיסית מלבד אבזור הבטיחות (שתכלס בקרת שיות אדפטיבית לא מעניינת אותי מה שמשאיר רק תיקון סטיה מנתיב בערך), אך זה אישית לא שווה לי עוד 20,000₪.

לגבי איכות הרכב, אין לי מושג על מה אתה מדבר, ה-CX5 מרגישה יותר איכותית בכל פינה בערך, והשוונו אותה לדגם המאובזר של הקודיאק.

פורסם

אני מסכים לחלוטין עם אלון.

אמנם הנדסת האנוש בקודיאק טובה, אך גם במאזדה היא לא נופלת ממנו (אלא אם כן המטריות עושות את ההבדל).

בנוגע לאיכות תא הנוסעים ונראותו - ההבדל הוא גדול ובולט לטובת מאזדה, בהתאם לראות עיניי ותחושתי.

פורסם

גם בלי האיבזור העדיף בקודיאק, מדובר ברכב מרווח משמעותית, בג'אז ענק, ומנוע וגיר עדיפים.

לגבי האיכות, המאזדה ליגה או שתיים אפילו מעל הדור הקודם אין בכלל ספק, אבל היא עוד לא באמת מרגישה פרמיום (ביום שכן אולי אחסוך לעצמי הון לא קטן...), אבל משהו באיכות ההרכבה והחומרים בקודיאק פשוט מרגיש איכותי יותר והוא בהחלט מרגיש קטגוריה מעל. כך אני חושב, וכך גם חושבים רוב המגזינים המוטוריים (מחו״ל), אבל זכותכם בהחלט לחשוב אחרת.

פורסם

המגזינים הם כמו מחקר איכותני - אפשר להגיע למסקנות מנוגדות.

ועדיין, לא נתקלתי במגזין שערך ביניהם השוואה עם תוצאות כפי שהנך מציג, מאוד אעריך הפנייתך.

• תוכן חדש...