Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CX-5 / פיג'ו 3008

yahi69
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האדם הממוצע לא חי בסרט, ולכן אין מנוס מנסיעת מבחן. רק היא תוכל להכריע מה נכון לך.

לגבי סחירות, אמינות וכו' המאזדה מסתמנת כהימור בטוח אם מסתכלים על ההסטוריה. אני באופן אישי רוכש רכב כדי לנסוע - לא כדי למכור, לכן שיקול הסחירות מבחינתי האישית הוא משני.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני הייתי הולך על המאזדה בלי לחשוב פעמיים "חד משמעי".

לקנות פיג'ו זה הימור, לרכבים יפנים יש כבוד גדול בהרבה בחינות, והם השיגו את זה "ביושר", בגלל זה יש להם שמירת ערך טובה ושוק חזק.

למאזדה יש אמא ואבא, ותוכל להיות בטוח שבעתיד אם תצטרך את השוק תמצא אותו, ב3008 זה הימור, הרוב חושב שמדובר בהצלחה, יכול להיות שכן, אך יכול להיות גם שלא ולדעתי מוקדם לפסוק כך, לפחות לא כרגע כאשר הדגם עדיין חדש.

לפי מה שקראתי בהרבה פורומים, גם כך חשבו על ה3008 הקודם כסוג של "הצלחה", עד שמהר מאוד התברר שמדובר במוצר פיג'ו טיפוסי.

בוא אעיר את עיניך.... שוק יד 2 בארץ מת. זה לא משנה אם זה פג'ו הונדה סיטרואן או סוסיתא.

להגיד שלקנות פג'ו זה "הימור" אבל לקנות יפני זה "בטוח" זה פשוט לדבר בסיסמאות ריקות מתוכן.

עולם הרכב של היום כל כך מגוון וכל כך שונה, חברות אירופאיות עם גירים יפנים, חברות אמריקאיות עם טכנולוגיה אירופאית ומכוניות יפניות שהבעלים שלהם אירופאים.

כל עולם הרכב הופך לסלט ורוב רובם של הרכבים החדשים שיוצאים הם פשוט מצויינים.

רכב קונים כדי שיהיה שימושי וכדי שיהיה כיף לנהיגה. רכב אינו נכס ורכב (כמו כל מוצר חשמלי אחר) אינו "בטוח", לפעמים מה לעשות יש תקלות.

גם לא הבנתי מה היומרה להגיד ש"בעתיד אם תצטרך את השוק תמצא אותו" איזה שוק בדיוק? רוצה לראות כמה שווה היום CX5 בת 4 שנים? לך תבדוק...(הרבה פחות).

בקיצור - אין נכון או לא נכון ברכבים, שכל אחד יקנה רכב שנראה לו מתאים לו ושישמור עליו ויהיה בסדר.

(Sold) Chevrolet Aveo 2006

Citroen C3 2017

C5 Air Cross 2020

פורסם
בהחלט ושמח למדי לנהל דיאלוג זה, גם אם מתנהל בצורת המחלוקת, אך באופן מכובד.

תודה על כך.

לצערי, לא מצאתי שום השוואה מעמיקה/רצינית בחו"ל בין ה-cx5 לבין ה-3008.

בנוגע לאמרת נציג המאזדה מעט מפקפק ברצינות דבריו.

אני די בטוח שיימכר הרבה יותר cx5 מאשר 3008.

מהמר על כפול ואף מעבר.

למרות מחיר הבסיס הגבוה מהותית.

גם אני בטוח כמוך שמזדה תמכר במספרים גדולים יותר, לא בגלל שהיא טובה יותר, פשוט בגלל שהיא מזדה. ואגב 3008, נדמה לי שיתרונה הגדול, מעבר לשאלות של העדפה אישית וטעם פרטי, היא העובדה שאתה יכול להשיג הנעת דיזל חסכונית ונמרצת במחיר שאף ג'יפון אחר לא יודע להציע, ודאי לא המזדה.

פורסם
בוא אעיר את עיניך.... שוק יד 2 בארץ מת. זה לא משנה אם זה פג'ו הונדה סיטרואן או סוסיתא.

להגיד שלקנות פג'ו זה "הימור" אבל לקנות יפני זה "בטוח" זה פשוט לדבר בסיסמאות ריקות מתוכן.

עולם הרכב של היום כל כך מגוון וכל כך שונה, חברות אירופאיות עם גירים יפנים, חברות אמריקאיות עם טכנולוגיה אירופאית ומכוניות יפניות שהבעלים שלהם אירופאים.

רכב קונים כדי שיהיה שימושי וכדי שיהיה כיף לנהיגה. רכב אינו נכס ורכב (כמו כל מוצר חשמלי אחר) אינו "בטוח", לפעמים מה לעשות יש תקלות.

גם לא הבנתי מה היומרה להגיד ש"בעתיד אם תצטרך את השוק תמצא אותו" איזה שוק בדיוק? רוצה לראות כמה שווה היום CX5 בת 4 שנים? לך תבדוק...(הרבה פחות).

בקיצור - אין נכון או לא נכון ברכבים, שכל אחד יקנה רכב שנראה לו מתאים לו ושישמור עליו ויהיה בסדר.

לא הייתי מתרגש יותר מדי מהחבר המכובד המצוטט אצלך, מצד אחד המותג הזה פסול אצלו מהסיבות שמנה, מצד שני ובמקום אחר הוא ממליץ בכל פה על פז'ו 301, קצת מבלבל הענין הזה אצלו.

פורסם (נערך)
לא הייתי מתרגש יותר מדי מהחבר המכובד המצוטט אצלך, מצד אחד המותג הזה פסול אצלו מהסיבות שמנה, מצד שני ובמקום אחר הוא ממליץ בכל פה על פז'ו 301, קצת מבלבל הענין הזה אצלו.

אם צריך אני ממליץ גם על רכבים אחרים של פיג'ו, ותוכל לראות את זה גם בתגובות אחרות שלי אפילו מהשבוע הזה, המלצתי לבחור על פיג'ו 108, שזה לא 301, פשוט אתה כל כך נעול.

ואני לא חייב לך שום דבר, חבוב.

התגובות שלך כמו הרוב כאן שמחליטים להתעמת במקום להקשיב, לא אמרתי שיש לי בעיה עם רכבי פיג'ו אלא יש לי בעיה כללית עם השירות שלהם ועם הסחירות שלהם, ואני שוב חוזר ואומר ותוכל לקרוא את זה בתגובות ישנות שלי שאני תמיד אהבתי את הרכבים של הצרפתים, פשוט זה הטבע של הישראלים, נכנסים עם הראש בקיר והאגו מתנפח בלי סיבה ובלי להבין מי למה וכמה.

עריכה אחרונה על ידי boobleit
פורסם

אין בכלל מקום להשוואה.

השוק אכן לא פשוט, אבל מאזדה פרטיות - שמורות נמכרות די מהר ובמחיר סביר, ופיג'ו (לצערי!) פשוט לא נמכרות, או שנמכרות בדיסקאונט שובר לב.

זה המצב נכון להיום ואין טעם לעצום עיניים.

אם הגישה היא שקונים בשביל ליהנות ולא אכפת מה יקרה אח"כ אני לגמרי מכבד את זה, אבל לא צריך להשלות את עצמך לגבי הסיכויים למכור פיג'ו בשלב מאוחר יותר.

בהצלחה

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

יובל, אם אני לא טועה לאחרונה רכשת את ה-3008, תתחדש, רכב מצוין!

אך אנא ממך אל תשלה את עצמך או את חברי הפורום שהשוק של ה-3008 זהה לזה של ה-CX5.

אני לא מתיימר להיות נביא, אך מה לעשות דיי קל לנבא את השוק הישראלי (בערך באותה הקלות שאני יכול לנחש מי יבחר לראשות הממשלה אם מחר היו נערכות בחירות).

השוק הישראלי מאוד לא אוהב אירופאיות בכלל ופיג'ו/סיטרואן בפרט, ואת זה ניתן לראות על פי הביקוש ביד-2.

ואם כבר הצעת לבדוק כמה תעלה מאזדה CX5 בת 4 מול ה-3008, אז שמעתי ויישמתי, להלן הממצאים:

פיג'ו 3008 שנת 2013 - מספר בודדות למכירה (פחות מ-10), כולן של פרטיים ולא מגרשים (לדעתי מעיד על כך שאף מגרש לא מעוניין להתעסק איתן), במחיר של החל מ-49K ש"ח כאשר המחירון 64K ש"ח.

מאזדה CX5 שנת 2013 - כרגע יש 155 מודעות (לדעתי מעיד על סחירות גבוהה מאוד), חלקן ממגרשים (כלומר מגרשים לא "פוחדים" לסחור בהן) - במחירים של 100-130K ש"ח כתלות בדגם, מחירון של הבסיסי 100K ש"ח.

אני אישית מסיק מזה שיהיה קשה מאוד למכור פיג'ו 3008 שנת 2013 וזאת על אף המחיר המאוד נמוך (אגב כחדש הוא עלה אותו הדבר כמו ה-CX5).

מה זה אומר על ה-3008 החדשה?

מבחינת רכב שום דבר כנראה, היא יכולה להיות מצוינת או פח אשפה, זה ממש לא משנה לנתוני הסחירות של מודל 2013.

מצד שני, זה כן מעיד על כך שהצרכן הישראלי לא אוהד תוצרת צרפתית ולא משנה מאיזה דגם, כך שאני מניח (הנחה מושכלת עד כמה שניתן) שגם ה-3008 החדשה לא תשנה את השוק ואת חיבתו לתוצרת צרפת.

לכן כן יש לצפות למכירה קלה יותר של מאזדה CX5 בת 4 אל מול 3008 אשר כנראה גם תשמור על ערכה פחות טוב.

עכשיו יעשה את החשבון כל אחד אם הוא מוכן לשלם עוד פרמיה של נניח 5K ש"ח בשנה (בממוצע) על ירידת הערך + חיים קשים במכירה בשביל לנסוע על 3008 ולא על CX5.

האמת שאני אישית גם באותה הדילמה בדיוק ובעצמי עדיין לא הגעתי להחלטה.

מצד אחד אני אומר "יאללה, עוד 5K בשנה לא יהרגו אותי", מצד שני אני אומר "ס'אומו, 5K ש"ח בשנה, זה פאקינג 20K ש"ח, אני יכול לרכוש כבר רכב בתקציב 185K ש"ח וזהו"..

חיים קשים...

פורסם

באופן כללי, מחיר יד 2 נגזר ממוניטין היצרן. המוניטין של קונצרן PSA בקאנטים לאחר תקופת זמן ממושכת בה נמכרו הרבה דגמים של הקונצרן עם מנוע THP דור ראשון שהיה קטאסטרופלי (אני מתייחס למנוע ככללותו כולל הרכיבים הפריפריאלים שלו). במקרה הזה היצרן והיבואן גם הגיבו מאד לאט לכשלים הרבים של המנוע הזה וזה היה הגורם הדומיננטי בהחרבת המוניטין של היצרן.

לבנות מוניטין לוקח זמן, וה-3008 היא מכונית אופטימאלית לשיקום המוניטין של היצרן (יש לה מכלולי הנעה מוכחים ואמינים) והיא מכונית מצוינת. אני בטוח שהמקרה שלה לא יהיה כמו של ה-3008 הקודמת, אך סביר להניח ששמירת הערך שלה תיהיה נחותה מה-CX5 לה אמינות מצויינת (וגם היא מכונית מצויינת).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
יובל, אם אני לא טועה לאחרונה רכשת את ה-3008, תתחדש, רכב מצוין!

אך אנא ממך אל תשלה את עצמך או את חברי הפורום שהשוק של ה-3008 זהה לזה של ה-CX5.

אני לא מתיימר להיות נביא, אך מה לעשות דיי קל לנבא את השוק הישראלי (בערך באותה הקלות שאני יכול לנחש מי יבחר לראשות הממשלה אם מחר היו נערכות בחירות).

השוק הישראלי מאוד לא אוהב אירופאיות בכלל ופיג'ו/סיטרואן בפרט, ואת זה ניתן לראות על פי הביקוש ביד-2.

ואם כבר הצעת לבדוק כמה תעלה מאזדה CX5 בת 4 מול ה-3008, אז שמעתי ויישמתי, להלן הממצאים:

פיג'ו 3008 שנת 2013 - מספר בודדות למכירה (פחות מ-10), כולן של פרטיים ולא מגרשים (לדעתי מעיד על כך שאף מגרש לא מעוניין להתעסק איתן), במחיר של החל מ-49K ש"ח כאשר המחירון 64K ש"ח.

מאזדה CX5 שנת 2013 - כרגע יש 155 מודעות (לדעתי מעיד על סחירות גבוהה מאוד), חלקן ממגרשים (כלומר מגרשים לא "פוחדים" לסחור בהן) - במחירים של 100-130K ש"ח כתלות בדגם, מחירון של הבסיסי 100K ש"ח.

אני אישית מסיק מזה שיהיה קשה מאוד למכור פיג'ו 3008 שנת 2013 וזאת על אף המחיר המאוד נמוך (אגב כחדש הוא עלה אותו הדבר כמו ה-CX5).

מה זה אומר על ה-3008 החדשה?

מבחינת רכב שום דבר כנראה, היא יכולה להיות מצוינת או פח אשפה, זה ממש לא משנה לנתוני הסחירות של מודל 2013.

מצד שני, זה כן מעיד על כך שהצרכן הישראלי לא אוהד תוצרת צרפתית ולא משנה מאיזה דגם, כך שאני מניח (הנחה מושכלת עד כמה שניתן) שגם ה-3008 החדשה לא תשנה את השוק ואת חיבתו לתוצרת צרפת.

לכן כן יש לצפות למכירה קלה יותר של מאזדה CX5 בת 4 אל מול 3008 אשר כנראה גם תשמור על ערכה פחות טוב.

עכשיו יעשה את החשבון כל אחד אם הוא מוכן לשלם עוד פרמיה של נניח 5K ש"ח בשנה (בממוצע) על ירידת הערך + חיים קשים במכירה בשביל לנסוע על 3008 ולא על CX5.

האמת שאני אישית גם באותה הדילמה בדיוק ובעצמי עדיין לא הגעתי להחלטה.

מצד אחד אני אומר "יאללה, עוד 5K בשנה לא יהרגו אותי", מצד שני אני אומר "ס'אומו, 5K ש"ח בשנה, זה פאקינג 20K ש"ח, אני יכול לרכוש כבר רכב בתקציב 185K ש"ח וזהו"..

חיים קשים...

קודם כל תהליך הסקת המסקנות שלך כל כך פגום שאני מציע שלפני כל החלטה חשובה תתייעץ.

רכבים מבוקשים - יהיה נדיר למצוא אצל סוחרים.

זה שיש המון רכבים ביד 2 ממש לא מצביע על סחירות.

אבל בלי קשר -

3008 הקודמת - רכב ידוע לשמצה. לא הייתי משווה אותו כלל לנוכחית.

פורסם

אגדת היפני שומר הערך ונמכר במחירון נמצאת רק במוחם הקודח של רבים.

שוק המשומשות כיום מת לחלוטין לרכבים בטווח גילאים של עד 3 שנים, וזו מהסיבה הפשוטה שהמימון והליסינג המימוני מאפשרים כמעט לכל אחד להוציא רכב חדש מהנילון ללא צורך לשלם את מלוא ערך הרכב כבר בקניה...

אני מכיר בעל סוזוקי קרוסאובר בת 3 אשר לא מצליח למכור את הרכב למרות 15K ק"מ על השעון ומחיר של 84K...

השוק עבר מהפך ללא חזור והוא דומה יותר ויותר לשווקי חו"ל וארה"ב , ליסינג מימוני ל 3 שנים שבו משולם על אובדן הערך , ולאחר מכן מוחזר לחברת המימון ומפתחות של רכב חדש מתקבלות בשימחה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

נכון להיום אין ספק שלמזדה שוק עדיף על זה של פז'ו, לגזור מכך את מצב השוק בעוד מספר שנים כשמדובר ב 3008 חדשה לחלוטין, מוצלחת כנראה ובמיוחד עם אלטרנטיבת דיזל חסכונית ונעימה שהמזדה הזו כלל לא מציעה, זה למצער לא מבוסס ודאי לא רציני.

פורסם

שוק המשומשות כיום מת לחלוטין לרכבים בטווח גילאים של עד 3 שנים, וזו מהסיבה הפשוטה שהמימון והליסינג המימוני מאפשרים כמעט לכל אחד להוציא רכב חדש מהנילון ללא צורך לשלם את מלוא ערך הרכב כבר בקניה...

אני מכיר בעל סוזוקי קרוסאובר בת 3 אשר לא מצליח למכור את הרכב למרות 15K ק"מ על השעון ומחיר של 84K...

השוק עבר מהפך ללא חזור והוא דומה יותר ויותר לשווקי חו"ל וארה"ב , ליסינג מימוני ל 3 שנים שבו משולם על אובדן הערך , ולאחר מכן מוחזר לחברת המימון ומפתחות של רכב חדש מתקבלות בשימחה..

אמא שלי מכרה I30 מודל 2013 עם 17 אלף קילומטר על השעון לפני שבועיים, היה קשה למכור - הרבה חרטטנים שמחפשים הטבות ולא הרבה טלפונים, אבל בסוף הרכב נמכר ב3 אלף שקל מעל מחירון משוכלל.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
קודם כל תהליך הסקת המסקנות שלך כל כך פגום שאני מציע שלפני כל החלטה חשובה תתייעץ.

רכבים מבוקשים - יהיה נדיר למצוא אצל סוחרים.

זה שיש המון רכבים ביד 2 ממש לא מצביע על סחירות.

אבל בלי קשר -

3008 הקודמת - רכב ידוע לשמצה. לא הייתי משווה אותו כלל לנוכחית.

ואוו צודק, איזה מזל שיש לי אותך..

בזמן הקרוב יש לי כמה החלטות בנוגע לקריירה, אתה חושב שתהיה פנוי לעזור לי?

באופן כללי, מחיר יד 2 נגזר ממוניטין היצרן. המוניטין של קונצרן PSA בקאנטים לאחר תקופת זמן ממושכת בה נמכרו הרבה דגמים של הקונצרן עם מנוע THP דור ראשון שהיה קטאסטרופלי (אני מתייחס למנוע ככללותו כולל הרכיבים הפריפריאלים שלו). במקרה הזה היצרן והיבואן גם הגיבו מאד לאט לכשלים הרבים של המנוע הזה וזה היה הגורם הדומיננטי בהחרבת המוניטין של היצרן.

לבנות מוניטין לוקח זמן, וה-3008 היא מכונית אופטימאלית לשיקום המוניטין של היצרן (יש לה מכלולי הנעה מוכחים ואמינים) והיא מכונית מצוינת. אני בטוח שהמקרה שלה לא יהיה כמו של ה-3008 הקודמת, אך סביר להניח ששמירת הערך שלה תיהיה נחותה מה-CX5 לה אמינות מצויינת (וגם היא מכונית מצויינת).

מחירון יד-2 נגזר מלוי יצחק.

יכול להיות שהוא מתחשב במוניטין אבל אני לא בטוח שניתן לשנות גוף כזה גדול ומסורבל, גם אם המוניטין של ה-3008 יהיה מעולה.

מה לעשות, הוא תמיד חתך את המחירים של הצרפתיות וזה ככל הנראה לא הולך להשתנות בזמן הקרוב.

לגבי הסיבה למוניטין הרעוע של הצרפתיות ממש לא נעוץ במנועי ה-THP לבדם, כבר כתבתי בשרשורים אחרים, אנחנו החזקנו (ועדיין מחזיקים) ב-3008 שנת 2011 והיו לא מעט תקלות מהותיות שלא היו קשורות למנוע.

אבל עזוב, גם הרבה לפני שנולד מנוע THP יצא לצרפתיות שם רע כי הגיר AL4 היה הולך אחרי 100,000 ק״מ, ולפניו היו אינספור בעיות חשמל, ולפניו היו ראשי מנוע שהולכים, ולפניהם היו ציריות ומסרקי הגה...

וזה לא שחברות אחרות חפות מתקלות, פשוט לצרפתיות היו קצת יותר בזמן שליפניות לא היו שום תקלות (בשנות ה-80 90) ומאז יצא השם הרע לצרפתיות.

כיום אני דיי בטוח ש-99.9% מהאוכלוסיה לא יודעים דבר על בעיות האמינות ב-3008 הקודמת, הם פשוט יודעים שצרפתיות ״נוחות אבל לא אמינות״ וש״אסור להתקרב אליהן״.

חבל אבל זה המצב.

מה אתה אומר, אגדה אה..

תספר את זה לבעלי אאוטלנדר שמצליחים משום מה למכור אתו בתוך יומיים במחיר מעל המחירון, זאת בזמן שבעלים של 5008 מתיבשים שבועות עד שמצליחים למכור בעשרות אחוזים מתחת למחירון אם בכלל..

או בעלים של מאזדה CX5 בת 4 שמצליח למכור אותו בתוך זמן קצר במחירון בזמן שבעלים של 3008 מתבשל במחשבה אם בכלל לפרסם כי אין לו כוח להמתין חודשים למכירה במחיר בזיוני.

עזוב, תן לי דוגמא של פיג׳ו שנמכרת בתוך פחות משבוע במחיר מחירון (וזה כשמחירי המחירון של פיג׳ו נמוכים בעשרות אחוזים מהמתחרים).

לא אגדה ולא נעליים, אלא עובדות מהשטח.

כשנותנים עיצות למישהו צריך לחשוב כאילו היה זה הכסף שלנו.

כרכב ה-3008 החדשה מסתמנת כמעולה (ואני מאוד שמח כי אני דיי אוהד של פיג׳ו, עוד מימי ה-405 שהייתה לי כרכב ראשון), לא יודע אם יותר מ-CX5 או טיגואן, אך בהחלט רכב מוביל.

לגבי סחירות עתידית, צריך להיות עיור למציאות או סופר דופר אופטימי בכדי לחשוב שעם ישראל ישנה את דעתו ופתאום ירוץ אחריה כמשומשת במחיר יפנית מקבילה.

אם אני לבסוף ארכוש את ה-3008 זה יהיה למרות האמור ומתוך ציפיה ודיעה צלולה שככל הנראה הרכב יאבד ממחירו הרבה יותר מ-CX5.

פורסם
אמא שלי מכרה I30 מודל 2013 עם 17 אלף קילומטר על השעון לפני שבועיים, היה קשה למכור - הרבה חרטטנים שמחפשים הטבות ולא הרבה טלפונים, אבל בסוף הרכב נמכר ב3 אלף שקל מעל מחירון משוכלל.

למכור בתוך שבועיים ב-3 אלף מעל המחירון זה נקרא אצלך קשה?!

הלוואי על כולנו. :)

• תוכן חדש...