Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

CX-5 / פיג'ו 3008

yahi69
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3237 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דגמים צרפתיים מוצלחים? אם תנסה לבחון רכישה של מגאן RS או קליאו RS דור שלישי תגלה שהרכב נמכר במחירים מגוכחים גבוהה מעל המחירון שלו - וזה רנו! כזה של יצרן צרפתי של ממש.

אגב, גם המגאן סטיישן בגירסאת הדיזל מצליחה לא רע בכלל בשוק היד שניה - יש פה כבר כמה סיפורים על אנשים שחיפשו כאלה משומשות והיה קשה להם למצוא אחת במצב טוב במחיר טוב, אפילו שמדובר שוב ביצרן צרפתי.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגאן וקליאו rs, באמת, אלו הדוגמאות הכי טובות? :)

טוב, אני מניח שאם נחפש ממש טוב אפילו נמצא יפנית ללא שוק בכלל, סתם סתם.. ;)

לגבי מגרן סטיישן אני בספק שזה נכון והיא כל כך מבוקשת, אבל אולי.

פורסם (נערך)

ערב טוב חברים,

ראיתי אתר זה שמציג בצורה מאוד נעימה מסירות הרכב ב2017.

https://eizeoto.co.il/Population

מסתברת ממנו (במידה והנתונים נכונים) תמונת מצב הבאה מבחינת מסירות הרכב השנה:

מאזדה (cx5) - 2835 מסירות

פיג'ו (3008 ) - 1307 מסירות

פולקסווגן (טיגואן, לשם השוואה) - 505 מסירות

שימו לב, שהמאזדה עד אמצע יולי שיווקה רק את הדגם הישן ורוב מוחלט של המסירות כנראה של הדגם הישן ועדיין הפער יותר מכפול יחסית למכירות של הפיג'ו וכמעט פי 6 מאלו של טיגואן.

כל זאת למרות מחיר הבסיס הגבוה של ה-cx5 (בשונה מהספורטאג' והטוסון שמכרו הרבה יותר מכולם במחירים נמוכים יותר).

עריכה אחרונה על ידי hi1983
פורסם
ערב טוב חברים,

ראיתי אתר זה שמציג בצורה מאוד נעימה מסירות הרכב ב2017.

https://eizeoto.co.il/Population

מסתברת ממנו (במידה והנתונים נכונים) תמונת מצב הבאה מבחינת מסירות הרכב השנה:

מאזדה (cx5) - 2835 מסירות

פיג'ו (3008 ) - 1307 מסירות

פולקסווגן (טיגואן, לשם השוואה) - 505 מסירות

שימו לב, שהמאזדה עד אמצע יולי שיווקה רק את הדגם הישן ורוב מוחלט של המסירות כנראה של הדגם הישן ועדיין הפער יותר מכפול יחסית למכירות של הפיג'ו וכמעט פי 6 מאלו של טיגואן.

כל זאת למרות מחיר הבסיס הגבוה של ה-cx5 (בשונה מהספורטאג' והטוסון שמכרו הרבה יותר מכולם במחירים נמוכים יותר).

מה הפלא, הנה יש לנו פה מישהו ש"יודע" בדיוק כמה יותר תפסיד הפז'ו יחסית למזדה בעוד כך וכך שנים, בלי קשר לעובדה שמדובר במכונית חדשה לחלוטין עם הנעת דיזל, ואת זה הוא "יודע" מהדגם הקודם שאכן רכש לעצמו ושלא בטובתו מוניטין די מחורבן. האמת היא שעם "ידענים" כאלו די מפליא שפז'ו בכלל מצליחה למכור משהו. ובכדי לתת נופך של אמינות ל"ידיעה" הזו שלו הוא גם טורח להדגיש כמה עזה חיבתו לאוטו הצרפתי הזה, אולי אפילו למותג וזה בכדי שנפנים שאם אוהב כמוהו מכיר ב"שחיטה" הזו במחיר שעתיד לעבור הפז'ו, חזקה על כך שזו כבר כמעט עובדה ניצחת.

פורסם
אגב אם כבר שרשור על 3008, מישהו כאן יודע בכמה מציעים במבצע (עד מחר) את הפרימיום דיזל?

נמכרת ב

139

פורסם (נערך)
מה הפלא, הנה יש לנו פה מישהו ש"יודע" בדיוק כמה יותר תפסיד הפז'ו יחסית למזדה בעוד כך וכך שנים, בלי קשר לעובדה שמדובר במכונית חדשה לחלוטין עם הנעת דיזל, ואת זה הוא "יודע" מהדגם הקודם שאכן רכש לעצמו ושלא בטובתו מוניטין די מחורבן. האמת היא שעם "ידענים" כאלו די מפליא שפז'ו בכלל מצליחה למכור משהו. ובכדי לתת נופך של אמינות ל"ידיעה" הזו שלו הוא גם טורח להדגיש כמה עזה חיבתו לאוטו הצרפתי הזה, אולי אפילו למותג וזה בכדי שנפנים שאם אוהב כמוהו מכיר ב"שחיטה" הזו במחיר שעתיד לעבור הפז'ו, חזקה על כך שזו כבר כמעט עובדה ניצחת.

כל הכבוד, אכן תגובה עמוקה מאוד.

אולי כבודו יעזור לי להגיע להחלטה, האם אתה בטוח שהפיג׳ו הזו, היא היא ולא אחרת, היא הראשונה מבין כל רכבי היצרן אשר נמכרו עד עתה בארצנו, אשר סוף כל סוף תסים קץ למסורת ארוכת השנים של פיג׳ו בארץ?

אתה באמת חושב כך?

הלוואי ואני הייתי בטוח כמוך בדבר, הבעיה שאני קצת סקפטי, בעיקר כי זה בדיוק מה שאמרו וייעצו לי לפני שאבי (לא אני) רכש את ה-3008 הקודמת.

לכן אני שוב אומר, כיום אני כבר לא מאמין שהמצב ישתנה (גם אם הרכב יהיה אמין יותר מלקסוס) ואני אישית לוקח זאת בחשבון כאשר אני שוקל אם לרכוש את הרכב או לא.

מחר יש לי נסיעת מבחן על ה-CX5 (שהאמת אני לא מתלהב ממנה כל כך, נחמדה אבל ממש לא מה שרושמים עליה בכל חור) ועל הטיגואן, על ה-3008 עשיתי נסיעת מבחן בתחילת השנה.

לומר לך שאני סגור על איזה רכב, ממש לא (לצערי).

לכל רכב יתרונות וחסרונות, כאשר היתרון הגדול של ה-3008 זה אבזור והחיסרון הגדול שלה זה חוסר וודאות לגבי אמינות וסחירות עתידית (מנוע הדיזל מבחינתי זה לא יתרון כי אני לא נוסע הרבה).

מולה יש את ה-CX5 שהיתרון הגדול שלה זה אמינות וסחירות והחיסרון הגדול שלה זה מחיר מול אבזור (למרות ריפודי העור).

ויש גם את הטיגואן שהיתרון שלה הוא מרווח עצום מאחור (מבחינתי זה חשוב מאוד) ותא נוסעים הכי פרקטי עם הנדסת אנוש הכי טובה, החסרון שלה זה שוב אבזור (מול ה-3008, אך באופן כללי היא מאובזרת לא רע) ושוב אמינות וסחירות לא ידועים.

בינתיים אני לא מצליח להגיע להחלטה, אך אם אני אשכנע את עצמי שהשוק של ה-3008 יהיה סבבה לגמרי כי היא האחת שתצליח לשנות את ההיסטוריה של פיג׳ו בארץ, או אז יהיו לי חיים הרבה יותר קלים.. אבל מה לעשות שאני לא כזה..

ועוד משהו קטן, בתגובתך הרוטנת אתה מציג זאת כאילו אני יוצר את המצב ובגללי (ובגלל שכמותי) זה מצבה של פיג׳ו בארץ.

אז כך, בעבר היו לי ולמשפחתי: 405 (שלוש), 205, ,106, קסארה פיקסו (שתיים), 3008.

אז לא, כנראה שזה לא בגללי, אבל מה לעשות שאני קורא את המצב כמו שהוא, והוא כנראה שלא הולך להשתנות בזמן הקרוב וממש לא בגללי (והלוואי שאני טועה בגדול).

עריכה אחרונה על ידי alonjp
פורסם
נמכרת ב

139

זה המחיר של הבסיסית, אם זה היה המחיר של הפרימיום מחר אני בסוכנות סוגר הזמנה..

אני מניח שאת הפרימיום ניתן להשיג ב-160,000, אך לא בטוח ומהסוכנות לא חזרו אלי כמובן (שרות בארץ זה משהו חמקמק ונדיר).

פורסם

סתם מחשבה מסקרנת, בין היתר נאמר פה על אופי שוק הרכב בארץ, ההערצה ליפניות ושהשורשים של זה בשנות ה-80 וה-90. שנים אני קורא בין היתר על דפי פורום זה שהציבור הוא מטומטם ושהאירופאיות יותר נוחות, מודרניות, בטיחותיות וכד'... אני אישית לא כל כך מסכים עם זה.

בכל אופן יצא לי לבדוק את מצב השוק ברוסיה, מדינה שלא עברה את התהליך של "רכבים יפנים אמינים בשנות ה-80 וה-90 ואירופאים בעיתיים"... ועדיין מצב השוק שם דומא מאוד למצב אצלינו. איך בדיוק נכבדי הפורום, חובבי המותגים האירופאיים מסבירית זאת? גם שם הציבור מטומטם ולא מבין מהחיים שלו או שבאמת ליפניות יש מוניטין של אמינות ולאירופאיות מוניטין של רכבים בעיתיים?

פורסם

אולי כבודו יעזור לי להגיע להחלטה, האם אתה בטוח שהפיג׳ו הזו, היא היא ולא אחרת, היא הראשונה מבין כל רכבי היצרן אשר נמכרו עד עתה בארצנו, אשר סוף כל סוף תסים קץ למסורת ארוכת השנים של פיג׳ו בארץ?

אתה באמת חושב כך?

הלוואי ואני הייתי בטוח כמוך בדבר, הבעיה שאני קצת סקפטי, בעיקר כי זה בדיוק מה שאמרו וייעצו לי לפני שאבי (לא אני) רכש את ה-3008 הקודמת.

לכן אני שוב אומר, כיום אני כבר לא מאמין שהמצב ישתנה (גם אם הרכב יהיה אמין יותר מלקסוס) ואני אישית לוקח זאת בחשבון כאשר אני שוקל אם לרכוש את הרכב או לא.

מחר יש לי נסיעת מבחן על ה-CX5 (שהאמת אני לא מתלהב ממנה כל כך, נחמדה אבל ממש לא מה שרושמים עליה בכל חור) ועל הטיגואן, על ה-3008 עשיתי נסיעת מבחן בתחילת השנה.

לכל רכב יתרונות וחסרונות, כאשר היתרון הגדול של ה-3008 זה אבזור והחיסרון הגדול שלה זה חוסר וודאות לגבי אמינות וסחירות עתידית (מנוע הדיזל מבחינתי זה לא יתרון כי אני לא נוסע הרבה).

מולה יש את ה-CX5 שהיתרון הגדול שלה זה אמינות וסחירות והחיסרון הגדול שלה זה מחיר מול אבזור (למרות ריפודי העור).

ויש גם את הטיגואן שהיתרון שלה הוא מרווח עצום מאחור (מבחינתי זה חשוב מאוד) ותא נוסעים הכי פרקטי עם הנדסת אנוש הכי טובה, החסרון שלה זה שוב אבזור (מול ה-3008, אך באופן כללי היא מאובזרת לא רע) ושוב אמינות וסחירות לא ידועים.

בינתיים אני לא מצליח להגיע להחלטה, אך אם אני אשכנע את עצמי שהשוק של ה-3008 יהיה סבבה לגמרי כי היא האחת שתצליח לשנות את ההיסטוריה של פיג׳ו בארץ, או אז יהיו לי חיים הרבה יותר קלים.. אבל מה לעשות שאני לא כזה..

ועוד משהו קטן, בתגובתך הרוטנת אתה מציג זאת כאילו אני יוצר את המצב ובגללי (ובגלל שכמותי) זה מצבה של פיג׳ו בארץ.

אז לא, כנראה שזה לא בגללי, אבל מה לעשות שאני קורא את המצב כמו שהוא, והוא כנראה שלא הולך להשתנות בזמן הקרוב וממש לא בגללי (והלוואי שאני טועה בגדול).

אני דווקא מרגיש שבארץ מפרגים ל-CX5 הרבה פחות מאשר באירופה, ברוסיה וארצות הברית.

ברוב מוחלט מן הכתבות והסרטונים בחו"ל הרכב זוכה לשבחים מאוד גדולים, הן מצד הבוחנים והן מצד קהל המגיבים.

בהצלחה בנסיעת המבחן!

פורסם
זה המחיר של הבסיסית, אם זה היה המחיר של הפרימיום מחר אני בסוכנות סוגר הזמנה..

אני מניח שאת הפרימיום ניתן להשיג ב-160,000, אך לא בטוח ומהסוכנות לא חזרו אלי כמובן (שרות בארץ זה משהו חמקמק ונדיר).

צודק, יכול להיות שהתבלבלתי לגבי פרסומת שראיתי.

פורסם

אתה באמת חושב כך?

1. אם חשובה לך הסחירות ואתה מטיל בה ספק, לגיטימי אגב אבל ספק אינו וודאות כפי שאתה טוען, אז קנה דיזל למרות שאתה לא צריך, שהרי מרבית הסיכויים שפז'ו כזו תהנה מסחירות עדיפה על הנעת בנזין.

2. ודאי שהתרומה שלך למצב השוק הנוכחי של פז'ו היא זניחה עד אפסית, אלא שהיא מייצגת הלך רוח ותפיסה כללית, חסרת הצדקה להבנתי ונסיוני ולשם כיוונתי.

3. הלעג מיותר, לא מתאים לשיח כזה, אפילו קצת ילדותי..

פורסם (נערך)

מבחן חביב ומאוזן מאוד של רמי גלבוע מאתמול - לא קשור למאזדה אמנם, אבל 3008 מול טיגואן.

http://cars.walla.co.il/item/3094954?utm_source=Generalshare&utm_medium=sharebuttonapp&utm_term=social&utm_content=twitter&utm_campaign=socialbutton

Sent from my iPhone using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי robertf
פורסם

היפג'ו הצליחה לייצר קונצנזוס בין-לאומי (לפחות ישראל ואירופה :wink:) - היא פשוט הכי טובה בסגמנט שלה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...