Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישה מחברת ליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3228 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש דרך לדעת לפי רשיון הרכב או מסמך אמין כלשהוא שאני יכולה לבקש האם הרכב היה בליסינג פרטי או רכב חברה כזה שכל עובד קורע אותו ועושה קקי בבגאז'?

פורסם

אפשר לשאול את הנציג לשם החברה שאולי הרכב היה בה ואז לדבר עם קצין הרכב של אותה חברה ולתת לו את מספר הרכב שיבדוק.

מעבר לזה - שום דבר.

ומאיפה הגעת לזה שעושים קקי בבגאז' ? 0o

Xpeng P7 LR - For me

Xpeng G6 LR For the wife ;)

פורסם

אין באמת דרך לדעת.

הגעתי לחברת ליסינג בעבר לראות רכב, הרכב היה בצבע אדום יפה ונראה במצב טוב - אבל העובד היה חבר שלי והוא אמר לי שהרכב אמנם רשום "השכרה" אבל בפועל שירת את המשטרה הצבאית כניידת סמויה.

מיותר לציין שבעבר רכב מסוג זה היה נמכר במגרשי הצבא, עם 200-300 אלף קילומטר ובהפחתה של 70 אחוז מהמחירון - כיום מחזירים אותם לחברת ההשכרה אחרי שנה בערך, עם 50-60 אלף ק"מ - והרכבים נמכרים בהפחתה של 20% מהמחירון.

הדבר היחיד שניתן לעשות ברכישה מחברת ליסינג היא קודם כל למצוא את הרכב השמור ביותר (ויש גם שמורים ובמצב מדהים, המבחר בחברות באמת מסחרר, אסור להתפשר) ועם הרכב הזה להתקדם הלאה ולדאוג לקבל את ההנחה המקסימלית, כמה שיותר קרוב ל-20% במקרה של רכב ליסינג ועד 27% במקרה של רכב השכרה.

פורסם

למה שלא יעשו? אתה עובד חברה, נתנו לך אוטו מחלקה לנסיעה ופתאום לחוץ לך באמצע הדרך. למה לעמוד בחוץ כמו חורני?

בקיצור תלוי באמון.

האם בדיקה במכון בדיקה ואחריות לשנה תכסה את כל הפאשלות שאולי נהיו בגלל הליסינג?

פורסם
אין באמת דרך לדעת.

הגעתי לחברת ליסינג בעבר לראות רכב, הרכב היה בצבע אדום יפה ונראה במצב טוב - אבל העובד היה חבר שלי והוא אמר לי שהרכב אמנם רשום "השכרה" אבל בפועל שירת את המשטרה הצבאית כניידת סמויה.

מיותר לציין שבעבר רכב מסוג זה היה נמכר במגרשי הצבא, עם 200-300 אלף קילומטר ובהפחתה של 70 אחוז מהמחירון - כיום מחזירים אותם לחברת ההשכרה אחרי שנה בערך, עם 50-60 אלף ק"מ - והרכבים נמכרים בהפחתה של 20% מהמחירון.

הדבר היחיד שניתן לעשות ברכישה מחברת ליסינג היא קודם כל למצוא את הרכב השמור ביותר (ויש גם שמורים ובמצב מדהים, המבחר בחברות באמת מסחרר, אסור להתפשר) ועם הרכב הזה להתקדם הלאה ולדאוג לקבל את ההנחה המקסימלית, כמה שיותר קרוב ל-20% במקרה של רכב ליסינג ועד 27% במקרה של רכב השכרה.

1. איך אתה מזהה שמור? היום חברת הליסינג מתקנת שריטות ועושה ניקוי רציני לכל רכב שחוזר.

2. לגבי ההפרש בין ליסינג להשכרה - בדיוק זה מה שאני רוצה לדעת וזה למעשה בנוי על אמון כפי שאתם אומרים.

ואם כבר אז שאלה 3 שעולה - האם יש דרך לדעת בכל רגע מהו מחירון לוי יצחק עדכני לכל מיני דגמים?

פורסם

1. למרות מה שכותבים כאן חלק מהגולשים - האדם הממוצע משתדל לשמור על רכבו - גם אם הוא בליסינג.

2. רכב שהיה בליסינג בד"כ יוכלו להגיד לך איזה חברה חכרה אותו.( ואולי אפילו יתנו לך לדבר עם מי שהרכב היה ברשותו)

3. כמעט תמיד יספרו שמדובר ב"ליסינג נהג יחיד" למרות שבד"כ זה לא בדיוק המצב

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לפי דעתי בלבד:

נקודת ההנחה הבסיבית היא ש כ 95 אחוז עושים קקי בבגאז. את הרכבים של ה 5 אחוז שהם באמת שמורים וזה גם במרכאות מנהג יחיד בכאילו, המגרשים מעבירים בניהם מאחד לשני.

קיצר אתה משלם 10 או 15 אלף פחות וקבל מעטפת זהה לפרטי אך כל המכלולים שחוקים ובלויים, לא תדע רק אם תשווה אחד מול אחד באיכות הנסיעה. קח פרטי וקח ליסינג לסיבוב ישר תדע מה זה מה אין אפס פה. ואם תחזיק את הרכב תקופה אתה תראה בעיות של בלאי שלא תפגוש ברכב זהה פרטי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

איך מזהים רכב שמור?

קודם כל, לפי כמות תיקוני הצבע. הליסינג אוהבים לצבוע באיכות נמוכה, וככל שהם צובעים יותר חלקים באיכות ירודה, סימן שהרכב היה יותר שרוט ודפוק לפני כן.

עוד אינדיקטור טוב הוא פנים הרכב - לא כמות הניקיון שלו או כמות הוקס שמרחו על הדשבורד - זה יהיה בנדיבות בכל רכב.

צריך להסתכל על מקומות מועדים לפורענות - כיסא הנהג, ידית הילוכים, הגה, ידיות פתיחת הדלת.

אם כל אלה שחוקים - סימן שהרכב עבר חיים קשים.

לפני 6 שנים הלכתי לרכוש ביחד עם חמי רכב ליסינג, קיה ריו - מחברת בלו סקאי. היו כמה קיה ריו שם, אבל אחת נראתה שמורה הרבה מעבר לאחרות. למעשה, הדבר היחיד שהצלחתי לזהות שהיה שם שחוק, היה מגבים, צמיגים ועוד רצועה אחת של המזגן - וזה גם מה שהתברר בבדיקה. הרכב היה פשוט במצב מושלם, על גבול מצב תצוגה - למרות שהיו לו 78 אלף ק"מ.

יש לציין שהרכב הזה משרת היטב עד היום את חמי בלי תקלות מיוחדות ויש לו כבר 150 אלף ק"מ.

בכל הנוגע לרכבים נפוצים - עדיף להשקיע זמן לעבור בין הסוכנויות ולחפש רכב שמור ביותר. יש כאלה.

פורסם

אני אציג כעת רכב ספציפי - רכב שבחברה שלי מחזיר מישהו שאני סומכת עליו לחברת הליסינג. מדובר בקורולה שעשתה 107 אלף ק"מ ב3 שנים (עלתה לכביש בנובמבר 2014) אבל רק הוא ואישתו נהגו. הרכב מטונף מילדים אבל חוץ מזה נראה שמור. התקשרתי לחברת הביטוח שלי ואמרו לי שהמחירון 85 אלף. בחברת הליסינג טוענים שהמחירון 91 אלף והם רוצים עליו 76 אלף אחרי הורדת 15% ירידת ערך בגלל ליסינג + קילומטרז' גבוה. אני בהתלבטות. מצד אחד המחירון כנראה לא באמת מה שהליסינג אומר אלא מה שהביטוח אומר אבל מצד שני ביד 2 מפרטי רוצים הרבה יותר. מצד שלישי גם במקרה הזה אני בטוח יודעת שהרכב היה אצל משפחה ולא רכב מחלקה ציבורי בחברה.

בינתיים הסתכלתי על רכבים שנחשבים קצת יותר זולים אבל סבבה כמו קיה סיד ויונדאי i30. אז קודם כל כמעט כל המודעות באזור הצפון הן ממגרשים וגם שם המצב לא מזהיר. אפילו על רכבים עם 100 אלף ק"מ רוצים קרוב ל70 אלף. אני בהתלבטות אם לא שווה כבר לשלם 76 ולקחת קורולה (למרות ששונאת שדופקים אותי במחיר).

פורסם (נערך)

השאלה, כמה זמן הרכב הזה צפוי להיות אצלך?

אם הכוונה להחזיק בו 5-6 שנים נוספות, אולי שווה ( בכל מקרה רמת המחירים תהיה די נמוכה, וההפרש של 10 אלפים ₪ בין רכב פרטי ליוצא ליסינג יישמר או אפילו יקטן ).

את מכירה את מי שנהג ברכב ומשוכנעת שהרכב לא עבר תאונות והתעללות.

אבל אם תחליטי למכור בעוד 2-3 שנים, כאשר המחירון עדיין גבוה, כן תפסידו סכום רציני במכירה בגלל קילומטראז' ורישום ליסינג.

אם תחליטי לקנות את הקורולה, אולי במשא ומתן סופי תצליחו להוריד עוד קצת מהמחיר בעיקר בשביל הרגשה טובה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מצטער, אבל לא מצליח להבין למה לרכוש קורולה ב-76K כשאפשר לרכוש רכבים משפחתיים נורמליים, חדשים לגמרי - ב-89 עד 91K.

הנה למשל דוגמא:

http://www.motodeal.co.il/deals/%D7%A7%D7%99%D7%94_%D7%A8%D7%99%D7%95

כל ההפרש מול הקורולה הזוועתית עם 100 אלף הקילומטרים - הוא 13K.

מההפרש הזה צריך להוריד באופן די מיידי את ההוצאות שיהיו על המכונית כבר בשנה הקרובה:

צמיגים - 1K, מצבר - 0.5K, טיפול 120K (לא יודע מה עלותו).

יש בערך 2000-3000 ש"ח נוספים בטיפולי אחזקה שגרתיים שכבר דורשים הוצאה של כסף.

תוסיף בדיקה בעלות של 500 ש"ח - ואנחנו כבר מדברים על הפרש של פחות מ-10K בין רכב חדש לגמרי, לבין רכב טחון שנסע 100 אלף ק"מ בשלוש שנים וחירעו אותו ילדים קטנים.

בפריסה ל-60 תשלומים, מדובר על בערך 180 ש"ח בחודש - שיקבעו אם תסעו ברכב חדש לגמרי, נעים, באחריות מפגוש לפגוש במשך 3 שנים - או שתקנו רכב טחון, שבסופו של דבר גם יתחיל לייצר תקלות של בלאי, שלא תשמעו עליהן אפילו ברכב שקניתם כחדש לגמרי.

פורסם

בעיקרון אני מסכים ( קורולה משומשת יקרה מדי ) , אבל אי אפשר להשוות ריו לקורולה. - אלה רכבים מסוגים שונים, בגודל שונה. לא תוכל להסתדר בריו עם 3 ילדים כמו בקורולה, למשל.

קיה פורטה זהו רכב מקביל לקורולה, ובעסקת ליסינג 0 קילומטרים היא עולה 100 אלף שקלים לחדשה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שוק הקטנות חיסל את שוק המשפחתיות הגדולות.

הקיה ריו של היום יותר גדולה מהקורולה של שנת 2000, שהייתה הסטנדרט.

יכול להיות שליאת מעוניינת בקורולה כי היא צריכה רכב "משפחתי" - בהחלט יכול להיות שהריו תענה על הצרכים שלה.

עדיף ללכת לסוכנות ולעשות נסיעת מבחן. לפני שקונים רכב טחון בכסף גדול, שווה לבדוק האם בכלל כדאי להתעסק איתו.

אני גם לא מדבר על רכבים כמו דאצ'יה לוגאן, שמציעה רכב משפחתי אוטומטי מלא ב-70K ועם 5 שנות אחריות. נכון, אין ממש פוזה או מראה מודרני במיוחד - אבל בכ"ז - חדש, זול, אחריות מלאה 5 שנים.

• תוכן חדש...