Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מזגן אלקטרה עילי בן 7~ דגם 28d.

לאחר בעיות התנעה של מפוח היחידה הפנימית ומהירות סיבוב איטית הוחלף קבל. הכל חזר לעבוד. זה לפני שנה.

הטכנאי הנוכל שם, מתברר, קבל משומש עם ערך אחר.

הקבל המקורי של אלקטרה מלבני שחור - CBB65D - עם שני הדקים וערכו 2uF.

הנוכל שם קבל עם 4 הדקים - 2 בכל צד. שערכו 2.5uF. שני החוטים היו מחוברים רק להדקים התחתונים של הקבל - האלה שבצד הנגדי של בורג החיבור.

אני מנסה להשיג קבל חדש ולא מצליח - כל הקבלים של 2uF שמצאתי הם דגם CBB61 ויש להם 4 הדקים.

קבל CBB61 עם שני הדקים שקניתי הם היו קטנים מדי והחוטים לא יושבים עליהם ונופלים. אז לא החלפתי.

ההחלפה של הקבל קלה ביותר והוא אפילו לא חלק מהלוח אלא חיצוני לו.

האם אפשר לחבר רק שני חוטים על קבל של 4 הדקים ?

האם CBB61 במקום CBB65 קריטי ?

מה חשיבות ערכי הטמפרטורה על הקבל - המקורי רשום עליו "40/85/21" ומצאתי קבל עם 4 הדקים שערכיו "40/70/21" - מה המספרים האלה בכלל ?

עריכה אחרונה על ידי student
בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

בעצם לא ציינתי שהמפוח אחרי שנה שוב מסתובב לאט יותר במיוחד אחרי כמה זמן שהמזגן עובד ובטח הקבל מתחמם או משהו.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

CBB61 מול CBB65 זו צורה פיזית - לא חשוב.

גם 2.5 מיקרו מול 2 הבדל לא משמעותי.

שלושת המספרים הם נתוני אקלים - טמפ מינ/מקס/לחות. לא קריטי.

הנה CBB65 - מוכר מישראל

http://www.ebay.com/itm/CBB65D-2uf-HAOYA-CAPACITORS-2-MF-370V-UL-50-60Hz-Cylinder-Motor-Compressor-Start-/172105057878?hash=item281242c656:g:u~8AAOSw~OVWxHZT

או שתקנה קבל 2 מיקרו חדש בכל חנות חשמל/ציוד מיזוג וכו'.

ממליץ להצטייד במד קיבול. קבל תקין יראה קרוב לערך הנקוב. קבל פגום - בד"כ ערך נמוך או 0.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
:turn-l:
פורסם

1. בהחלט חשוב אם ערך הקבל 2 מיקרו' או 2.5 מיקרו'. הדבר לא יגרום לכשל אבל עשוי להשפיע על צריכת הזרם ועוד...

2. לצערי רוב הקבלים הנמכרים בשוק הם ללא שם וצריך לסמוך על המוכר שהוא מייבא קבלים איכותים ולא זבל סיני שנשרף אחרי שנה כמו במקרה שלי וכנראה גם במקרה שלך.

אתה יכול לנסות לרכוש קבל שווה ערך במחסנים של אלקטרה. המחיר נעה בין 50-100 שקלים.

הקבלים מסדרת CBB65 הינם בעלי מנגנון הגנה פנימי אשר מונה פיצוץ של הקבל או שחרור גזים לאטמוספירה.כמו כן הקבלים האלה בעלי יכולת 'ריפוי עצמי' לכן מומלץ להתקין קבל שווה ערך למקורי.

המספרים

40/85/21 מתייחסים לתכונות או עמידות הקבל לתנאי אקלים לפי תקן

IEC 60252 כגון: טמפ' עבודה מינימלית ומקסימלית, בדיקת הקבל בלחות של 95 אחוז לאורך 21 ימים ועוד...

בקיצור אם הייצרן החליט שהקבל צריך לעמוד בתקן מסויים רצוי לקנות קבל שווה ערך או טוב יותר.

נסה למצוא קבל תוצרת

Wuxi Hongguang שהיה ספק OEM של חברת LG.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על ההסבר !

הקבל שאני צריך הוא מלבני שחור אז הלינק מאיביי לא מתאים (קבל גליל כסוף)

ובמקרה שלי הקבל המוחלף נדפק שוב כי הטכנאי שם קבל משומש!. הקבל שרוט לחלוטין ונראה שהיה כבר בשימוש קודם..

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

תן בתמונה של הקבל שמותקן אצלך. הצבע לא תמיד מעיד על סוג הקבל.

היכן אתה מתגורר ? אל תסמוך על האתרים הישראלים אם קבל X או Y נמצא במלאי אלא תתקשר ותברר.

http://www.dubin.co.il/sg_product~550091~222~9033.htm

http://www.emiliz.com/product/%D7%A7%D7%91%D7%9C-%D7%9E%D7%9C%D7%91%D7%A0%D7%99-25-%D7%9E%D7%99%D7%A7%D7%A8%D7%95-%D7%A4%D7%90%D7%A8%D7%93-%D7%9C%D7%9E%D7%96%D7%92%D7%9F

http://www.aviv-parts.co.il/DEFAULT.asp

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...