Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יונדאי גטס 2005 110 אלף קמ עשה הרכב.

תוך כדי נסיעה נשבר נדנד של שסתום יציאה והמנוע גימגם מאוד ונגרר למוסך, במוסך הוחלף.

לאחר מכן יש הרגשה כאילו שאין מספיק כוח למנוע כמו מקודם.

בתיקון נאמר גם משהו על טיימינג, הרצועה הוחלפה לפני 20 אלף קמ (נראה לי שסתם אמרו כדי להראות הרבה עבודה, כי להבנתי רק מורידים את הפסנתר ומחליפים הנדנד בלי לגעת ברצועה) . המנוע עובד עגול ושקט בכל הטורים.

אז השאלה ממה זה יכול לנבוע מצב של ירידה כח?

ואם בכל זאת הורידו רצועת הטיימינג משום מה והחזירו בטעות בתזוזה של שן, זה יכול להיות הבעיה או שהיה המצב הרבה יותר גרוע?

איך ניתן לאבחן אם הרצועה לא יושבת נכון בלי פתיחה של כל המכסים והסתכלות על סימניי ההרכבה?

בברכה

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

תפתח רק את המכסה העליון, הוא מוחזק עם 2 ברגי 10 וצמת חשמל שרצה מעליו ותפוסה אליו עם 2 קליפסים.

לאחר מכן תפרק גלגל ימין ואת דיפון הפלסטיק, ותסובב את המנוע ידנית עם בוקסה 22, עד שהקאמשפט מתיישר עם סימוני היצרן:

יש חור בגלג"ש הקאמשפט שצריך להיות בשעה 12, ודרך החור אתה אמור לראות חריץ בראש. לפעמים החריץ צבוע אדום.

IMG_2538.jpg

במצב הזה - תסתכל גם על הסרגל של כיסוי הטיימינג התחתון, וצלם לנו אותו מול החריץ בפולי המנוע.

$_1.JPG

אבל כמו שאמרת - הם לא היו צריכים לגעת בטיימינג.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

שכחתי לציין:

בזמן התקלה (כשנשבר הנדנד) הבהבה רצוף הנורית הכתומה של בדוק מנוע.

לאחר התיקון באחת העליות שנסעתי, אחרי המוסך ואחרי שהרכב נסע כ100 קמ נדלקה נורית כתומה של בדוק מנוע.

אני אבדוק תכף מה קוד התקלה שמופיע שם.

פורסם (נערך)

אז בדקתי את הקודים והם:

P1691 P1695 > קשורים כנראה לאימובילייזר (כשמנסים להפעיל ולא הוקלד קוד נכון כנראה)

יש גם P0420

Catalyst system efficiency below threshold (bank 1) i

מה זה אומר?

הפרושים הם מתוכנה שיודעת שהרכב יונדאי וזהו. כך שלא בטוח שהפרוש מתאים לגטס 2005 אוטומט

עוד דברים כשבדקתי עכשיו:

ישנם תיקטוקים מאזור מכסה השסתומים (כמו מרווחים גדולים בין הנדנדים לשסתומים ואחרי כ5 דקות אחרי שהתחמם נעלם. האם זה אומר שמרימי השסתומים ההידראולים תפוסים?

נתתי גז עד הסוף וכאשר הטורים הגיעו לתחילת האדום שזה 5000 המנוע התחיל לגמגם ולא טיפס עוד, האם זה מערכת הגנה או שזה קשור לבעיה?

ואסףאסף תודה על תשובתך, ראיתי שאפשר להגיע לבורג של הפולי התחתון גם דרך חור שישנו בדיפון בדיוק ממולו, אני אבדוק מחר.

עריכה אחרונה על ידי gil5
פורסם

הגעת למנתק הצתה כנראה.

במנוע הזה מומלץ להשתמש ב-5w40 סינטטי מלא, להעלמת רעש המרימים כשהמנוע קר.

תאפס את התקלות בינתים, ואם התקלה על הממיר תחזור אולי שווה לשקול החלפת ממיר.

נכון שיש חור בדיפון אבל לא בטוח שתצליח לראות את הסרגל שדיברתי עליו, כשהדיפון מורכב. תנסה, ואם לא אז תפרק.

Stay Dirty

פורסם

בינתיים אני לא אאפס את התקלות כדי שאם אחזור למוסך בקשר לתיקון, שיראו אותם.

אולי זה הסנסור של הגזים? צריך להמר אם זה סנסור או ממיר?

השמן החליפו במוסך מורשה יונדאי, כנראה 10W40 חצי סינטטי.

אסף, בינתיים צילמתי מה שרואים מלמעלה מכיוון האלטרנטור, סרגל המספרים, עדיין בלי לכוון את

גלג"ש הקאמשפט

, האם לזה התכוונת?

אם כן, מול איזה סימן צריך להיות החריץ שנמצא בפולי כשאכוון את

גלג"ש הקאמשפט לנקודה המתאימה

?

IMG_0001.JPG

פורסם

לא נורא, להבא תמלא 5W40, אני ממליץ על יורול PLX. למרות שעכשיו עם מחירי המוטול, כבר לא חושבים פעמיים והיום כל אחד יכול להרשות לעצמו מוטול.

בדיוק זה הסרגל, שמראה לך נמ"ע (נקודה מתה עליונה) של בוכנה מספר 1.

אם כיוונת את גלג"ש הקאמשפט לסימון היצרן, אז החריץ בפולי יתמקם מול ה-T , שזה באנגלית TDC. (לפני נמ"ע זה BTDC, אחריה ATDC)

סימנתי לך באדום:

IMG_0001.jpg

Stay Dirty

פורסם

כדי להחליף נדנד אין שום צורך בלהוריד טיימינג בגטס דור ראשון כמו שלך אז שלא יחרטטו אותך שעשו טיימינג. מסירים את הפסנתר בלבד ושולפים את הנדנד הבעייתי. מה שכן הייתי ממליץ לעשות בדיקת קומפרסיה לך תדע אם לא עפו חתיכות מהנדנד השבור.

פורסם

אסף, אתה פשוט תותח + יהלום!

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

פורסם (נערך)

מאור, כמו שכתבתי בהתחלה שלא נראה לי שנגעו בטיימינג (אני קצת אני מבין), אחרי שהתווכחתי במוסך על זה, אז חזרו ומזה ואמרו שרק הורידו חגורה כדי לראות שכל הפסנתר והחליל(גל זיזים) עובדים תקין, גם זה אני מאוד בספק, כי צריך לפרק מותחנים וקשה להגיע וכו. למען הסר ספק אני רוצה לוודא שהטיימינג נכון.

סה"כ עבודה + חלקים(נדנד 220 + אטם מכסה 100) + ומעמ 1100 שח (לא החליפו טיימינג). האם יקר למוסך מורשה יונדאי במרכז?

אבל לגבי חתיכות שבורות שיגיעו לפגוע בקומפרסיה, זאת אומרת לפגוע בבוכנות ברינגים או בשסתומים, איך יכול להיות? אני חושב, השברים נמצאו מתחת למכסה השסתומים, מקסימום הפרורים הקטנים יעברו דרך תעלות השמן ויגיעו לקרטר ושם אולי ידבקו למגנט או יתפסו בפילטר שמן. האם צודק?

colauti , אתה שואל על שיפוץ ראש, אז לא היה צריך כי לא נפגע שם כלום, פשוט הנדנד נשבר בחיבור שלו לפסנתר (לא ברור למה, אולי עייפות החומר) ומאותו הרגע שסתום היציאה נשאר סגור קבוע.

עריכה אחרונה על ידי gil5
פורסם

טוב אז בדקתי בדיוק כמו שאסף כתב ואלו התוצאות:

4 מעלות ATDC

האם זה תקין או זה בדיוק קפיצת שן אחת?

מצרף 3 תמונות נבחרות:

IMG_0027.jpgIMG_0007.JPGIMG_0014.JPG

פורסם

אין שום צורך בלנתק גל זיזים כדי לראות שהם תקינים. מספיק להסיר את הפסנתר ואז לסובב את הקראנק כ 2 סיבובים מינימום וכך רואים את כל הזיזים בגל. לגבי החתיכות שעפו מהנדנד כשנישבר ואף אחד לא יכול לומר לאן הם הגיעו אולי חדרו למובילי השסתומים ומשם אחד המובילים ויותר עלול להיפגע. בכל מיקרה חייבים לבדוק קומפרסיה ולחץ הפוך למען הסר ספק.

פורסם

מאור, במוסך אמרו שבדקו את כל האזור ואני מקווה שבדקו טוב לחפש פירורים מהנדנד שנשבר (אולי לצורך זה הוציאו את גל הזיזים).

היה נחמד לבדוק קומפרסיה ולחצים אבל אין לי ציוד לזה.

אני מודאג שיש ירידת כוח למנוע אחרי התיקון, אבל מכיוון שבמוסך אמר שהוריד חגורת טיימינג (אני לא יודע בכלל אם אפשר לעשות זאת ללא פירוק המותחן למטה וכל החגורות שמסביב), ובמיוחד היום שראיתי שהסמן על הפולי לא מול ה T.

האם בטוח שהוא צריך להיות מול ה T ?

פורסם

רק ליתר בטחון, תוריד את כל הרצועות ואת פולי המנוע, ותוודא שהסימון של גלג"ש הקראנק נמצא בדיוק מול הסימון בבלוק, יחד עם הסימון של הקאמשפט.

ציין מהיכן אתה בארץ, אם אתה באזור שלי אוכל להשאיל לך אימפקט לפתיחת בורג הקראנק.

Stay Dirty

• תוכן חדש...