Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה קרניבל 2003 - לפירוק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי קיה קרניבל 2003 שנמצאת אצלי 13 שנים והיתה במצב שמור ומצוין.

לפני כחודש באמצע נסיעה הלכו הטורבו והמנוע. אין כדאיות כלכלית לתקן את הרכב.

מגרשי החלפים מציעים 10% מהמחירון ובגלל שהמנוע מושבת 50% מסכום זה כלומר מציעים לי 800 ש"ח והגרירה עלי :-D. למעשה כל חלק בנפרד (מראות, דלתות, פגושים וכו') שווה מאות או אלפי שקלים. אולי יש למישהו רעיון איך לסיים את הקשר עם האוטו הזה בסיטואציה משמחת יותר כלכלית?

תודה רבה.

פורסם

אם יש לך זמן ויכולת למכור לבד - תמכור לבד.

אם אין לך זמן או מקום למכור לבד - תמכור לפירוק.

לחילופין - שים מודעה ביד 2, תרשום מה הבעיה עם הרכב, ותרשום שאתה מבקש עבורו 7000 שקל. תמכור לראשון שיבוא עם כסף. להערכתי אתה תתפלא ויבואו קונים. שים כמובן תמונות יפות של הרכב מבפנים ומבחוץ, שמי שמסתכל על המודעה יבוא לו החשק לקנות ממך בזול ולתקן.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אין כדאיות כלכלית להחליף מנוע ברכב הזה עקב עלויות גבוהות.הכי טוב למכור את הרכב בחלפים.זה דורש מקום והרבה זמן אם יש לך.כל רכב מגיע קיצו מתי שהוא.תתקדם לרכב הבא.בהצלחה

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

צר לי אבל בחיים הוא לא יקבל 7000 אלף עבור רכב ללא מנוע.

עוד אפשרות היא תנסה להעלות אתה הרכב כמו שהוא ובנוסף אולי תנסה לברר עם מוסכים, יכול להיות שלמישהו שוכב מנוע כזה בצד, ומבחינתו הרכב שלך זהב.

קרה כך לחבר שלי שמכר למוסכניק באלנו ללא מנוע.

פורסם (נערך)

הסיבה שהטורבו והמנוע הלכו...

4 ימים לפני הנסיעה שבה הלך המנוע האוטו היה במוסך. החליפו יוניט חום מנוע. היתה לי תחושה שיש נזילה של נוזל קירור. בקשתי לבדוק אמרו שבדקו ושאין נזילה. נסעתי על כביש 6 120 קמ"ש (אולי יותר). שמחתי שמד החום בדיוק באמצע כל הזמן. ירדתי מכביש 6 לכביש 471 והעניינים התחילו להתדרדר במהירות. פתאום נדלקה נורית שמן אדומה. הייתי צריך לעצור מיד אבל בגלל שהייתי במהירות גבוהה עם אוטו מלא ילדים החלטתי להמשיך עד תחנת הדלק הקרובה. אחרי כדקה החל לצאת עשן כבד מהמנוע, נשמע תקתוק חזק והמנוע כבה. מכונאי נחמד שעצר לסייע אבחן שהטורבו התקלקל והשמן נזרק ממנו. כמו כן אמר שהצינור של מי הקירור קר כלומר שאין נוזל קירור. גם שניסינו למלא מים ברדיאטור הם נזלו מלמטה. גררתי את האוטו למוסך שבו טופל לפני הנסיעה (מטפל באוטו מספר שנים) והוא שם עד היום. כמובן שהמוסך טוען שאין קשר בין חום מנוע לבין קריסת הטורבו. לדבריו מדובר באוטו ישן שתקלה כזו יכולה לקרות מעצמה. אין לי איך להוכיח אחרת ואני לא אלחם בו. יש גם אחריות שלי שלא עצרתי מיד בצד. כל הליך משפטי יעלה יותר ממה ששווה האוטו. אני השלמתי כבר עם מה שקרה ויש לי כבר אוטו אחר. אני פשוט רוצה לסיים את הפרשיה.

עריכה אחרונה על ידי זאב ג.
פורסם
צר לי אבל בחיים הוא לא יקבל 7000 אלף עבור רכב ללא מנוע.

עוד אפשרות היא תנסה להעלות אתה הרכב כמו שהוא ובנוסף אולי תנסה לברר עם מוסכים, יכול להיות שלמישהו שוכב מנוע כזה בצד, ומבחינתו הרכב שלך זהב.

קרה כך לחבר שלי שמכר למוסכניק באלנו ללא מנוע.

נראה לי שלהעלות ליד 2 אין לי מה להפסיד...

פורסם
שלום רב,

יש לי קיה קרניבל 2003 שנמצאת אצלי 13 שנים והיתה במצב שמור ומצוין.

לפני כחודש באמצע נסיעה הלכו הטורבו והמנוע.

רק אני רואה את הסתירה בדבריך?

בוא נבהיר פה משהו - לרכב בן 14 "במצב שמור" לא הולך לא מנוע ולא טורבו!! מגדש טורבו לא הולך סתם ככה אלא אם מתעללים בו עם שמנים שהוא לא אוהב ועל אחת כמה וכמה מנוע

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
הסיבה שהטורבו והמנוע הלכו...

4 ימים לפני הנסיעה שבה הלך המנוע האוטו היה במוסך. החליפו יוניט חום מנוע. היתה לי תחושה שיש נזילה של נוזל קירור. בקשתי לבדוק אמרו שבדקו ושאין נזילה. נסעתי על כביש 6 120 קמ"ש (אולי יותר). שמחתי שמד החום בדיוק באמצע כל הזמן. ירדתי מכביש 6 לכביש 471 והעניינים התחילו להתדרדר במהירות. פתאום נדלקה נורית שמן אדומה. הייתי צריך לעצור מיד אבל בגלל שהייתי במהירות גבוהה עם אוטו מלא ילדים החלטתי להמשיך עד תחנת הדלק הקרובה. אחרי כדקה החל לצאת עשן כבד מהמנוע, נשמע תקתוק חזק והמנוע כבה. מכונאי נחמד שעצר לסייע אבחן שהטורבו התקלקל והשמן נזרק ממנו. כמו כן אמר שהצינור של מי הקירור קר כלומר שאין נוזל קירור. גם שניסינו למלא מים ברדיאטור הם נזלו מלמטה. גררתי את האוטו למוסך שבו טופל לפני הנסיעה (מטפל באוטו מספר שנים) והוא שם עד היום. כמובן שהמוסך טוען שאין קשר בין חום מנוע לבין קריסת הטורבו. לדבריו מדובר באוטו ישן שתקלה כזו יכולה לקרות מעצמה. אין לי איך להוכיח אחרת ואני לא אלחם בו. יש גם אחריות שלי שלא עצרתי מיד בצד. כל הליך משפטי יעלה יותר ממה ששווה האוטו. אני השלמתי כבר עם מה שקרה ויש לי כבר אוטו אחר. אני פשוט רוצה לסיים את הפרשיה.

המקרה שלך נשמע לי מאוד מוכר כי זה קרה לי עם הרכב של אחותי ממש לפני חודש..

וזה היה תוצאה של 3.5 שנים כשאחותי התעללה ברכב בכל אספקט... החל מנוזל קירור לא נכון ועד לשמנים לא מתאימים. אומנם הרכב בחיים לא התחמם אבל ממה שידוע לי היה מדובר בפקק בתוך הבלוק שנאכל כתוצאה של מי קירור לא מתאימים לרכב ועד לצינור קירור המגדש שגם הוא נאכל וכתוצאה מכך המגדש עצמו(כלומר ה-cartridge שהתעקם מהחום למען הדיוק)

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

פעם במקרה כזה היו פשוט מורידים את המספר ונוטשים את האוטו ברחוב/פרדס/שיחים. היום כנראה תקבל קנס על זה.

או הופכים למחסן, למרות שאם הרכב חונה בחניה ציבורית, הוא ייגרר מתישהו, ואתה תקבל קנס.

מה עם לפנות לסוחר ברזל?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אנשים דורשים על רכבים כאלו 10-15 אלף ש"ח על רכב במצב נסיעה, על רכב כמו שלך נדרשת הוצאה של 8-10 אלף ש"ח לפחות כדי להחזיר אותו למצב נסיעה בתנאי שלא יצוצו עוד דברים בדרך.

תעשה את החשבון לבד ותגלה שאם תרצה למכור אותו AS IS הוא לא שווה הרבה יותר מ-2000-3000 ש"ח.

וגם אז מעטים האנשים שיקנו רכב כזה ויתחילו להתעסק עם עניין של החלפת מנוע וכל הכאב ראש שזה מצריך (כמו למשל לקחת את הרכב בגרר = עוד כסף).

פורסם
רק אני רואה את הסתירה בדבריך?

בוא נבהיר פה משהו - לרכב בן 14 "במצב שמור" לא הולך לא מנוע ולא טורבו!! מגדש טורבו לא הולך סתם ככה אלא אם מתעללים בו עם שמנים שהוא לא אוהב ועל אחת כמה וכמה מנוע

לא מדוייק.

למגדש טורבו יש סוף, בדיוק כמו לכל מכלל אחר במכונית.

ברגע שמתפתח חופש בציר, הוא מעביר שמן לתאי השריפה, ומורגשת ירידה חדה בסחיבה, כמו גם עישון מאסיבי.

לו בעל הקאיה היה עוצר בצד מיד שנדלקה נורית לחץ השמן, התיקון יכול היה להסתכם ב 2-3K, שה עדיין כלכלי, אם שאר המכונית במצב טוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

"שמור" מבחינתי זה טיפולים בזמן ותיקון תקלות במיידי לאורך כל השנים בלי לחסוך כסף. כנראה פישלתי בבחירת המוסך...

• תוכן חדש...