Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאיפה להזמין טיסה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מלכישוע - עניין הפרשי המחירים מורכב מאד, ותלוי ביום ובשעה. מעבר לכך שלעתים עדיף לרכוש כרטיס קצת יותר יקר ולחסוך, למשל, לילה או שניים במלון. או להגיע ליעד בשעה נוחה ולא אחרי לילה לבן. או לטוס לשדה יותר נוח.

כל זה טוב ויפה, אבל לא קשור למושא התגובה שלי. אני הגבתי על האמירה המופרכת הזו:

אלעל בדרך כלל מוכרים בעצמם במחיר הנמוך ביותר, תבדוק באתר שלהם.
  • תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חולק עליך. צריך לבדוק את ההתאמה והעלות הכוללות של העסקה, ולא רק על פרט בודד של מחיר כרטיס הטיסה. לעתים עדיף לשלם תוספת תמורת גמישות (אפשרות ביטול או שינוי), שירותים נלווים, שעות טיסה נוחות, נמל יעד יותר נוח - מדדים שכל אחד מאתנו יתן להם משקל (למחיר) שונה. זה בהחלט מתקשר לנושא השרשור, שכן בהרבה מקרים, אם כי לא בכולם, ההפרשים במחיר מבטאים תנאים שונים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
פעם אחרונה שטסתי הזמנתי מאקספדיה שהיו הכי זולים.

מי שהיה אמור לטוס איתי היה חייב לבטל בגלל סיבות רפואיות, לא היה עם מי לדבר.

הם פשוט מנתקים את הטלפון.

בחיפוש בגוגל זה קבוע אצלהם.

אקספידיה מופיעים באתרים שמתלוננים על נוכלים.

אתה יכול לשלם תוספת בשביל שכן תהייה לך אופציה להחזר כספי אבל אז הם כבר לא זולים.

אני מודה שמעולם לא נזקקתי לשירות לקוחות שלהם לשום דבר שהזמנתי מהם, אבל מכיוון שהם רק מתווכים ומייצרים הזמנה ישירות אצל חברת התעופה, הייתי פועלת במקרה הזה ישירות מול חברת התעופה. לא רואה איך אקספדיה אמורים לעזור לי כאן (למרות שניתוק טלפון זה בהחלט לא טיפול).

אגב, במקרה הספציפי הזה, אני עושה ביטוח טיסה מייד אחרי שהזמנתי כרטיסים. לא סומכת על אף חברת תעופה שתתחשב בשום דבר.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

הערתה של מיקה לגבי ביטוח הנסיעות חשובה מאד.

אישית זו הפעולה הראשונה שאני עושה לאחר הזמנת כרטיסי טיסה.

לשים לב שחלק מהחברות מבטחות רק 45 יום לפני הנסיעה (או, לפחות, כך היה בעבר) - אם מזמינים יותר מוקדם צריך לערוך סקר שוק ולבחור בחברה שמבטחת גם יותר מוקדם.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
חולק עליך. צריך לבדוק את ההתאמה והעלות הכוללות של העסקה, ולא רק על פרט בודד של מחיר כרטיס הטיסה. לעתים עדיף לשלם תוספת תמורת גמישות (אפשרות ביטול או שינוי), שירותים נלווים, שעות טיסה נוחות, נמל יעד יותר נוח - מדדים שכל אחד מאתנו יתן להם משקל (למחיר) שונה. זה בהחלט מתקשר לנושא השרשור, שכן בהרבה מקרים, אם כי לא בכולם, ההפרשים במחיר מבטאים תנאים שונים.

אני לא מבין על מה אתה חולק. אני מסכים אתך לגמרי שהמחיר הוא לא הקריטריון היחיד לפיו העסקה נשפטת. אני אישית כמעט תמיד לא קונה את האופציה הזולה ביותר. אבל כאן ספציפית הגבתי על מה שאייל כתב. שים לב שהוא לא דיבר על זמני טיסה, גמישות, שירותים נלווים או כל קריטריון אחר, אלא רק על המחיר:

אלעל בדרך כלל מוכרים בעצמם במחיר הנמוך ביותר, תבדוק באתר שלהם.

והתגובה שלי היתה שמעולם לא נתקלתי אפילו במקרה אחד שבו הכרטיס של אל על היה הזול ביותר. האם על כך אתה חולק?

פורסם

בהחלט שכן, אם כי לא מקרים רבים - אבל סה"כ אני לא טס הרבה מאד, ובוחר את החברה לפי שילוב של יעד רצוי, תאריכים רצויים, מחיר ולפעמים רכיבים נוספים בחבילה.

פורסם

ועוד דבר נשכח - תלוי מתי בודקים.

לפני כ-4 שנים חיפשתי יד לחופשת חנוכה. מצאתי טיסות לליסבון עם AF/KLM (הלוך דרך פריז, חזור דרך אמסטרדם). המחיר היה $380. התלבטתי יומיים, קניתי ב-$420 - בערך חודשיים לפני הטיסה . כעבור כמה שבועות עלתה מחשבה לצרף את אחד הילדים - המחיר כבר היה $700. יומיים לפני הטיסה - $1000.

והכי יפה - הטיסה לליסבון היתה זולה מהטיסה לפריז או אמסטרדם באותה טיסה בלי המשך.

פורסם
אני מודה שמעולם לא נזקקתי לשירות לקוחות שלהם לשום דבר שהזמנתי מהם, אבל מכיוון שהם רק מתווכים ומייצרים הזמנה ישירות אצל חברת התעופה, הייתי פועלת במקרה הזה ישירות מול חברת התעופה. לא רואה איך אקספדיה אמורים לעזור לי כאן (למרות שניתוק טלפון זה בהחלט לא טיפול).

אגב, במקרה הספציפי הזה, אני עושה ביטוח טיסה מייד אחרי שהזמנתי כרטיסים. לא סומכת על אף חברת תעופה שתתחשב בשום דבר.

ביטוח נסיעות רגיל מכסה ביטול כרטיס רק בתנאים מאוד מסויימים, כדאי לקרוא את הפוליסה לפני שבונים על זה.

לפניקס יש ביטוח כרטיס טיסה , אבל ההחזר עומד על 80% ממחיר הכרטיס.

פורסם

אני לא מכיר ביטוח שמכסה שינוי דעה של המבוטח.

במקרה האמור היה מדובר על סיבה רפואית, שכמובן מכוסה.

נדמה לי שנתקלתי ]עם גם בביטוח צו 8.

וד"א - בשריפה הגדולה בכרמל ב-2010 זרקתי זוג כרטיסי טיסה אחרי שעשיתי צ'ק אין (ברשת), כאשר הודיעו כי הדליקה סמוכה לאוניברסיטה, כמה מואת מטרים מהמקום בו גרתי. מאלב לא החזירו לי אפילו את המיסים שהיו חייבים להחזיר. שמחתי מאוד כשרש"ת הפילה אותם לקרשים.

פורסם

^

ביטוח כזה קיים והוא חדש, התחילו על כך פרסומים בזמן האחרון וגם בשיחה היום עם סלע הוא גם סיפר לי על כך.

לוקחים עמלה בערך 10% ובמקרה של ביטול (מכל סיבה שהיא, גם עצם זה ששינית את דעתך) מחזירים מקסימום 80%.

במקרה דנן נראה שהכרטיסים היו זהים, אותה טיסה בדיוק, אותם ימים ואותם שעות, אך את נושא התנאים לא בדקתי לעומק.

בכל מקרה, הייתי בדעתכם, הייתי מזמין ישירות באינטרנט אחרי סקר שוק, אבל בתוספת של כמה גרושים אתם מדברים עם מישהו שמסביר לכם הכל,

נותן לכם את כל המידע שאתם צריכים והכי חשוב חבר פורום שיעמוד לצידכם אם תצטרכו.

סה"כ המחיר הכי זול (באתרים שאני לא מכיר) היה 594$ לעומת 607$ שיצא לי אצל סלע, לקחת סיכון בשביל 13$ ?

* הוא השיג כרטיס אחד אחרון בקטגורית המחיר הזולה יותר, מה שאי אפשר לעשות דרך הזמנה באינטרנט.

אגב, המחיר אצל אלעל היה 642$.

ועדיין, כמו שספיראל אמר, כל טיסה לגופה...

פורסם

הפרש של $13 הוא זניח לכל הדעות ומצדיק כל סיבה שהיא.

אבל חייב לומר שאני אישית לא רואה את הערך המוסף בהזמנה מול סוכן. לא מבין מה יש לו להסביר לי, איזה מידע הוא יכול לתת לי שאין באתר החברה או בכלל איזה שירות הוא מספק לי שאני לא יכול לבצע בעצמי במינימום מאמץ.

אני רגיל להזמין ישירות באתר החברה שאני טס בה, או מקסימום בסקייסקאנר, ובמקרים הבודדים שהיו לי בעיות פשוט התקשרתי לשירות הלקוחות של החברה (או ניגשתי לדלפק בנמל התעופה) ותמיד קיבלתי שירות מצוין. אני מניח שהסוכן עושה במקרה כזה את אותו הדבר (יוצר קשר טלפוני עם החברה), ולכן לא רואה את הטעם בטלפון השבור הזה.

פורסם (נערך)

יש הצדקה להזמנה באמצעות סוכן כאשר מדובר באיזה סיור מסובך עם צורך ביצירת שילובים לא טריויאלים שמצריכים הכרת החברות והקשרים ביניהן. לא לנופש הרגיל ביוון.

מקום שבו סוכנות תעזור הוא כאשר רוכשים חבילות נופש וטיולים מאורגנים - משום מה אלה נמכרים אצלנו בדרך כלל בטלפון ולא ברשת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

האמת היא שמעולם לא יצאתי לטיול מאורגן - יתכן שכאן לסוכן יש יתרון, אין לי מושג.

לגבי טיול מורכב וכו׳ - מסכים אתך, אני אישית מעדיף לעשות את זה בעצמי אבל לרוב האנשים עדיף להשתמש בסוכן (או מומחה בנושא) במקרה כזה.

לגבי חבילות נופש - לא רואה איפה יש יתרון לסוכן. אני אישית מעדיף גם להרכיב את הנופש לבד ולא להזמין חבילה מוכנה מראש. אבל גם אם לא - אין שום בעיה להזמין אונליין, לא רואה את הצורך בסוכן.

פורסם

גם אני מעדיף להרכיב את הנופש עצמאית, זה חלק מהנה מהטיול.

ובכל זאת:

1. יש מצבים בהם היעד אינו מתאים לטיול עצמאי, או שטיול מאורגן מפשט לוגיסטיקה מורכבת או מגבלות אחרות.

2. יצאתי כהה פעמים לחופשות קצרות (4-5 ימים) וגם ארוכות יותר שבהן השילוב של טיסה ומלון (או טיסה ורכב, או שלושתם) היה הרבה יותר זול מהרכבה עצמית. עסקות כאלה משווקות על ידי סוכנים, בדרך כל מוצאים אותן במודעות הזעירות בדף האחרון של הביביתון. יותר מזה, חלק גדול מטיסות אלה הן טיסות שכר שאינן פתוחות באתר חברת התעופה אלא רק דרך משווקים. עם זאת, בחלק מאותם מקרים החבילה המוצעת היתה בסיס שעליו בניתי תוכנית יותר מורכבת, אם כי נזקקתי לסוכנות לשינוי טיסות, כיון שהשינוי לא היה נגיש ישירות.

פורסם
יצאתי כהה פעמים לחופשות קצרות (4-5 ימים) וגם ארוכות יותר שבהן השילוב של טיסה ומלון (או טיסה ורכב, או שלושתם) היה הרבה יותר זול מהרכבה עצמית. עסקות כאלה משווקות על ידי סוכנים, בדרך כל מוצאים אותן במודעות הזעירות בדף האחרון של הביביתון.

מעניין, אף פעם לא נתקלתי במקרה כזה. בהנתן טיסה ומלון ספציפיים, תמיד הצלחתי להזמין בעצמי במחיר זול יותר מכל מה שמצאתי בתור ״חבילה״.

• תוכן חדש...