Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מאזדה 3 ספיריט

אני צריך לנקות פילטר אויר לפי מה שכתוב בספר רכב

איך מבצעים את הניקוי ??

בלחץ אויר לפי מה שקראתי יוצר קרעים בפילטר מכיון שהוא עשוי מכונה משהו כזה

פורסם
מתי הוחלף הפילטר הזה?

לא מנקים פילטר אויר - מחליפים.

בפילטר אויר מקורי מנקים ככה כתוב בספר רכב ההחלפה היא או כל 4 שנים או כל 60K

פורסם

כשפילטר עולה 100 ש"ח לא מנקים...יש סיכוי שתעשה יותר נזק מתועלת.

כל כמה זמן צריך להחליף אני יודע- שאלתי מתי הוחלף פעם אחרונה?

פורסם

בהחלט ניתן ואף מומלץ לנקות את פילטר האוויר בכל טיפול כאשר מדובר בפילטר בעל מרווח החלפה ארוך של כמה עשרות אלפי קילומטרים.

את הניקוי צריך לעשות בזהירות על מנת לא לגרום לקרעים במדיית הסינון או עיוות המסגרת שלו, זה יכול להיעשות ע"י לחץ אוויר או טפיחת הפילטר על המדרכה או היד.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

שאלה זו כבר עלתה בפורום בעבר ואני רשמתי אז הסבר ארוך מאוד מדוע לא כדאי לבצע את פעולת הניקוי על מסננים חד פעמיים למערכת יניקת האוויר של המנוע. הפעם אקצר.

יצרני הרכב אינם מומחים במסננים או במערכות סינון ולעיתים יש להם כל מיני הוראות מגוכחות כמו זו ועוד כמו - לא להחליף שמן לגיר או שלל ירקות אחרים. בדרך כלל זה מונע משיקולים אחרים שאותם טחנו בפרוום עד אפר דק, והם אינם מתיישרים עם הגיון של שמירת אמינות המכלולים ברכב. (קרי, כלכליים)

במידנת ישראל לרוב מקצרים את אינטרוול החלפת המסנן עקב קטלוג של מדינתו כברירת מחדל כמידנה עם תנאי אקלים קשים ובצדק!

לכן, אני ממליץ לכל השואל את השאלה הזו - לא לנקות מסנני אוויר או מזגן - לא בטפיחה ולא בלחץ אוויר מכיוון שנותרים קרעים מיקרוסקופיים במדיית הסינון וחלקיקים שכבר יושבים עמוק במבנה התלת ממדי של מדיית הסינון ומעלים את יעילות הסינון עם הזמן (לא משנה מה הרכבה) זזים ונודדים לכיוון הצד הנקי ובסוף מגיעים למכלולי המנוע - מה שלא היה קורה ללולא הופעל לחץ אוויר בכיוון ההפוך לכיוון הסינון המומלץ של המסנן. אם כבר חייבים להוציא גושים או עלים אז טפיחה קלה על מקום רך לא יותר מכמה פעמים וקדימה חזרה לבית המסנן.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם
שאלה זו כבר עלתה בפורום בעבר ואני רשמתי אז הסבר ארוך מאוד מדוע לא כדאי לבצע את פעולת הניקוי על מסננים חד פעמיים למערכת יניקת האוויר של המנוע. הפעם אקצר.

יצרני הרכב אינם מומחים במסננים או במערכות סינון ולעיתים יש להם כל מיני הוראות מגוכחות כמו זו ועוד כמו - לא להחליף שמן לגיר או שלל ירקות אחרים. בדרך כלל זה מונע משיקולים אחרים שאותם טחנו בפרוום עד אפר דק, והם אינם מתיישרים עם הגיון של שמירת אמינות המכלולים ברכב. (קרי, כלכליים)

במידנת ישראל לרוב מקצרים את אינטרוול החלפת המסנן עקב קטלוג של מדינתו כברירת מחדל כמידנה עם תנאי אקלים קשים ובצדק!

לכן, אני ממליץ לכל השואל את השאלה הזו - לא לנקות מסנני אוויר או מזגן - לא בטפיחה ולא בלחץ אוויר מכיוון שנותרים קרעים מיקרוסקופיים במדיית הסינון וחלקיקים שכבר יושבים עמוק במבנה התלת ממדי של מדיית הסינון ומעלים את יעילות הסינון עם הזמן (לא משנה מה הרכבה) זזים ונודדים לכיוון הצד הנקי ובסוף מגיעים למכלולי המנוע - מה שלא היה קורה ללולא הופעל לחץ אוויר בכיוון ההפוך לכיוון הסינון המומלץ של המסנן. אם כבר חייבים להוציא גושים או עלים אז טפיחה קלה על מקום רך לא יותר מכמה פעמים וקדימה חזרה לבית המסנן.

לא כל כך הבנתי אתה יכול לתת קישור למה שכתבת בעבר?

פורסם

לא הבנת את המתומצת אז אתה מבקש את המלא? מה לא ברור במה שכתבתי? בכל מקרה, למה לחפור עוד בנושא? או שתעשה מה שאתה רוצה או שתקשיב להמלצה.

אני לא זוכר את השרשור הזה ואולי אם תריץ חיפוש תגלה שהנושא נידון פה המון פעמים והשרשור הזה הינו מיותר.

הזול עולה ביוקר

פורסם (נערך)
לא הבנת את המתומצת אז אתה מבקש את המלא? מה לא ברור במה שכתבתי? בכל מקרה, למה לחפור עוד בנושא? או שתעשה מה שאתה רוצה או שתקשיב להמלצה.

אני לא זוכר את השרשור הזה ואולי אם תריץ חיפוש תגלה שהנושא נידון פה המון פעמים והשרשור הזה הינו מיותר.

רגע רגע לפי מה שאתה אומר אז עדיך לא לנקות בכלל אלא להחליף כל 15K 10K

דא"ג רוב התוצאות בחיפוש מדברות על פילטר אויר פתוח אני מתכוון לרגיל!!

עריכה אחרונה על ידי sarawel
פורסם

פילטר איכותי לא צריך להחליף כל טיפול, כל 50,000-60,000 זה בסדר גמור בתנאים רגילים.

אם אתה נוסע בדרכי עפר או באזורים מאובקים אפשר לקצר את האינטרוול אבל לא מעבר, בטח שלא לנקות אותו.

פורסם

אחנו מדינה מאובקת אז אני מציע להחליף כל 30K-40K ק"מ.

אין בעיה לנקות מסנן אויר בין מועדי ההחלפות וגם מומלץ, איך לנקות? כמו שאיתמר ויאני הסבירו.

פורסם

הדילמה היא האם לקנות חלופי ולהחליף כל טיפול

או לקנות מקורי ולנקות.... הניקוי שהציעו כאן הוא רק בידיים

ראיתי סרטונים ששמים איזשהו ספריי ושוטפים ומיבשים מה דעתכם על זה?

פורסם

לקנות מקורי ולהחליף כל 2-3 טיפולים, אישית אני לא עושה ניקוי בין לבין.

ספריים ושטיפה מיועדים לפילטרים רב פעמיים.

פילטר רגיל מנייר אחרי שטיפה אפשר לזרוק לפח.

• תוכן חדש...