Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרתם דברי טעם. ה 50 לשעה המדוברים הולכים ישירות למנקה, בנוסף אנחנו מפרישים מה שמגיע לפי החוק. למנקה הקודמת גם הייתי נותן 300 שח בראש השנה ופסח. הלוואי והיה לנו זמן שהוא לא יום שישי בבוקר לנקיונות. זה ממש השלוש שעות היחידות שיש לי ולאשתי בשבוע. אחרי שהילדים הולכים לישון שנינו גמורים. אגב במקרה שלנו להביא מנקה זאת פשרה, שנינו בראש של מה שאפשר לעשות לבד עושים לבד. זה גם יוצא טוב יותר ועולה פחות.

עדיין אני לא מצליח להבין למה מישהי תלך לעבוד בניקיון דרך כוח אדם ולא באופן פרטי.

לפני שבועיים היתה אמורה להתחיל מישהי, כשאשתי התקשרה בבוקר לודא שהיא מגיעה, היא עדכנה שהיא לא תגיע.

קשה, קשה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

העוזרת שלי מקבלת, חוץ מהשכר (כ-50 ש"ח לשעה):

חופש שנתי בתשלום

דמי הבראה

ביטוח לאומי

פנסיה

דמי נסיעה

הכל לפי החוק\צוי הרחבה.

אז אין תנאים סוציאליים?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העיניין הוא שלנקות בתים (שונים) כעבודה קבועה 7-8 שע'

ביום זה קריעת תחת,יש לי דודה חרוצה שעשתה את זה

במשך 8 שנים ונשחקה,ולמרות המשכורת המתנות והתנאים חזרה

להיות שכירה ב רבע משכורת אגב.

לנקות בתים כעבודה נוספת יש שני חסרונות:

1)נדרש תיאום מס ולפעמים זה שכר הפסד אחרי הקיזוזים.

2)קושי ומאמץ רב אחרי יום עבודה.

לנקות בשחור זו אלטרנטיבה לטפשים שאינני בעדה.

לעבוד ללא ביטוח ותנאים ואפילו להסתכן ולסכן את המעסיק.

בתגובה זו אני חושב שעניתי לפות''ש על שאלתו.

פורסם
העוזרת שלי מקבלת, חוץ מהשכר (כ-50 ש"ח לשעה):

חופש שנתי בתשלום

דמי הבראה

ביטוח לאומי

פנסיה

דמי נסיעה

הכל לפי החוק\צוי הרחבה.

אז אין תנאים סוציאליים?

כל הכבוד, אבל אני די משוכנע שאתה החריג ולא הכלל. מניסיוני רוב האנשים שמעסיקים עוזרת בית אפילו לא מודעים שצריך לשלם בגינה ביטוח לאומי.

פורסם (נערך)

לא מודעים - עד שחוטפים כאפה.

הורים של חבר טוב שלי למדו את הלקח על בשרם. המנקה שלהם נפצעה (די רציני) בזמן שניקתה אצלם את הבית. לפי מה שסיפר, זה נגמר בהסכם פשרה איתה על סכום של 5 ספרות.

מדובר בעוד כמה שקלים, באמת שאין סיבה שלא לשלם אותם.

עריכה אחרונה על ידי malcishua
פורסם

תשאל את עצמך למה אתה לא עובד בנקיון, ותבין מדוע אחרים לא רוצים.

מדובר בעבודה קשה ושוחקת וגם אפילו כבוד למי שעוסק בה אין והוא נחשב למי שנמצא בתחתית שבתחתית ולמי שעוסק בעבודה הנחותה ביותר שיש.

פורסם
הייתה לי הרגשה שאתה חושב ככה. אינני מבין איפה מדברי הבנת שזאת עבודה כיפית וקלילה.

לא אפרט מה הניסיון שיש לי בעבודה זאת, מכיון שהוא לא רב. ורק שיהיה ברור שאני לא מכיר אותו מצד המעסיק.

אך אשאל אותך שאלה נוספת, לגבי עבודה שעבדתי בה ארבע שנים.

חשמלאי בניין זאת עבודה קלה?

לעבוד במשך תשע שעות עם פטיש ואיזמל ו/או לסחוב שקי מלט (חמישים קילו כל שק) על הגב במרומי האין מדרגות (סתם שיפועים שדפוקים בהם קרשים) ו/או להכין גג לפני יציקה ולאף אחד לא איכפת אם זה חום יולי אוגוסט או הצינה והגשם של ינואר.

בסוף היום אתה מסריח ומלוכלך ואין לך אפילו מקום לשטוף את עצמך.

ודרך אגב לא הרווחתי שכר שהוא פי אחד וחצי משכר המינימום אלה הרבה (הרבה) יותר קרוב למינימום.

אז איזה עבודה יותר כדאית?

הרבה עבודות לא כייפיות וקלילות כולל חשמלאי בניין. ההבדל הוא שאתה עובד אצל מעסיק אחד עם ביטחון תעסוקתי והמנקה צריך םעבוד אצל 10 מעסיקים שונים בלי שעות קבועות ובלי ביטחון.

6אחרי שעבדתי גם בצציבות בטון ועבודות פיזיות אחרות אני יכול להגיד לך בפה מלא שע6זר בית זו עבודה הרבה יותר שוחקת וקשה מנטלית (למשל בעל בית שעומד לך על הראש כל הזמן).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לא מודעים - עד שחוטפים כאפה.

הורים של חבר טוב שלי למדו את הלקח על בשרם. המנקה שלהם נפצעה (די רציני) בזמן שניקתה אצלם את הבית. לפי מה שסיפר, זה נגמר בהסכם פשרה איתה על סכום של 5 ספרות.

מדובר בעוד כמה שקלים, באמת שאין סיבה שלא לשלם אותם.

אני פיטרתי עוזרת כאשר סירבה לתת לי את מספר ת.ז. שלה לצורך תשלומים לבט"ל. עד לפני קצת למעלה מעשור תשלומי בט"ל לעוזרת בית היו רק עם שם המעסיק ולא נדרש שם העובד. באמצע העשור הקודם הכללים השתנו ונדרש ציון שם העובד ומספר ת"ז (או דרכון, לעובד זר) - והעוזרת, שלא רצתה לאבד את קצבת הבטחת ההכנסה שלה, העדיפה לעזוב את העבודה כאשר התעקשתי לשלם עבורה בט"ל. בינתיים נוספה גם הדרישה לפנסיה, שגם היא, כמובן, שמית.

ושכחתי עוד סעיף, שחשוב למעסיק: ביטוח חבות מעבידים. זה נכלל בביטוח הדירה, אבל צריך לודא שקיים. זה מעבר לתשלומי בט"ל ותשלומי הפנסיה שכוללים רכיב של ביטוח אבדן כושר עבודה.

ואם העוזרת מפוטרת צריך לשלם לה פיצויי פיטורין. חודש בשנה, מינוס רכיב הפיצויים שנכלל בתשלומי הפנסיה. כאשר אמא שלי פיטרה את העוזרת שלה אחרי 12 שנה זה הגיע לכ-7000 ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספיריאל..העובדת שלך יכלה להמשיך לעבוד אצלך חוקי ולשנות ל השלמת הכנסה. עד 1000 שח לחודש מדובר באותו סכום של קצבה. אם מעל אז טיפה יורדת הקצבה.

פורסם

יוסי - זה היה לפני למעלה מ-10 שנים. ומי שלא רוצה לעבוד אצלי - שתמצא פרנסה במקום אחר.

תביא בחשבון שהעוזרת מרויחה אצלי 1000 ש"ח בחודש, אבל עובדת אצל חצי תריסר מעסיקים לפחות. ואם הם מתעקשים לדווח היא תפסיד את הקצבה.

פורסם

כן. וזה מגן בעיקר עליך, אם מתרחשת תאונה. תביא בחשבון שהיא יכולה תמיד לתבוע אותך בטענה שרשלנות שלך או משהו דומה גרם לה לנזק, ואתה עלול להדרש לשלם לה כל החיים.

פורסם (נערך)

כמובן שהצדק איתך,אני חושב כמוך,וכתבתי שהורי

העסיקו מנקה ושילמו לה כחוק,עם כל הזכויות כפי שציינת.

ברור שאין מצב שמעסיק יכנס לעיננינים אישיים של עובד/ת

רק אני מניח שרב החצי תריסר לא דווחו ולכן עם אחד ישר לא היתה נפגעת לה הקצבה.

אבל זה נקודתי,ולא העיניין הראשי.

אני כתבתי יותר לידע כללי שישנה אפשרות גם להרויח ביושר,כחוק,

וגם להמשיך לקבל קיצבה,אם מדובר בסכומים קטנים יחסית.

עריכה אחרונה על ידי yossy

• תוכן חדש...