Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה מספר לא מועט של ימים יש לי בעיה של איטיות בגלישה - אני בחבילת תשתית וספק אצל 012, עד היום הייתי ב 15 מגה (היום שדרגתי ל 100), אבל בפועל הייתי מקבל 2-4 מגה בלבד. הראוטר שלי הוא TP Link TD W9980.

התקשרתי לתמיכה, והתומך ביקש ממני להריץ Netstat, והתוצאה היתה די דומה לתצלום המסך המצורף. לטענתו זה מוכיח שהמחשב שלי מפוצץ מוירוסים, והם גוזלים לי את רוחב הפס. נשמע לי מוזר, כיון שאומנם אין לי אנטי וירוס, אבל זה מחשב עם תוכנות חוקיות בלבד, שלא יורד אליו שום דבר ממקומות מפוקפקים, ובכל מקרה השימוש במחשב מועט - אבל אמר אז אמר.

פירמטתי את המחשב עם האימג' המקורי של לנובו (מדובר ב X220), ועדיין לא התקנתי כלום, יש רק Windows update שרץ ברקע, ומתוך סקרנות בדקתי שוב ב Netstat ומה שהתקבל זה המצורף - לטענת התמיכה הטכנית כל מה שמעל 3-4 שורות מוכיח שיש וירוסים, אבל ראבאק, פירמוט לגמרי מחדש, אז משהו נשמע לי פה פישי. בנוסף, בדקתי בחיבור כבל לראוטר, וב speedtest אני מקבל בסביבות 40-50 מגה בהורדה, אבל באלחוטי אני עדיין מקבל רק בערך 10 מגה.

אני יודע שיש כאן כמה תותחי מחשבים כבדים, אז קדימה - השמיעו קול :-)

Netstat.PNG

פורסם

הפקודה מוציא דוח של כל החיבורים הפעילים במחשב

זה כולל שירותים פנימיים של המחשב וחיבורים פנימיים, זה כולל כל תקשורת החוצה, כל תקשורת פנימה

כל שטות שאתה מריץ (ביודעין או שלא) יכולה לפתוח המון חיבורים ולכן תקבל המון שורות

אין זה אינדיקציה לכלום.

רק לכך שיש תעבורת רשת, זה לא הוכחה לכך שהקו מפוצץ/וירוסים.

איטיות ב WIFI יכולה לנבוע מראוטר, מהמחשב (ראוטק על תקן N, מחשב על תקן G לדוגמא),רעש רקע (כמות WIFI של שכנים), ערוצים, ועוד כל מיני דברים שאיני בקיא בהם.

פורסם

אמרת טיפילינק אמרת הכל.

אצל מן דהו אין בעיה 10 שנים ו וא גולש 200 מגה בטיפילינק.

אצל הרשלה מאוסטרופולי הטיפילינק לא תפקד מפתיחת האריזה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
אמרת טיפילינק אמרת הכל.

לא נכון. מדובר על ראוטר מעולה עם חומרה חזקה ומעבד נהדר. גם לי יש את אותו אחת. יש לו רשת 1G וWIFI בשני תדרים. אני מקבל איתו את המהירות המקסימלית שהתשתית מאפשרת.

אני מכיר לא מעט אנשים שיש להם את הראוטר הזה, כולל כאלה שקנו אותו בהמלצתי. אף אחד לא דיווח על בעיות עדיין.

אני חושב שלמעט תמיכה בוקטורינג, מדובר על אחד המודם ראוטרים הטובים ביותר למחיר שאפשר לקנות בארץ.

רק צריך לוודא שלא סוגרים אותו בקופסא סגורה איפה הוא יתחמם.

פות"ש, תעלה את המחשב שלך, אל תתחיל לגלוש בשום מקום. תמתין 10 דקות ואז תריץ:

netstat -aon

אולי יש חיבורים חשודים. תחפש את אלו שהם ESTABLISHED. לפי PID תלך לTASK MANAGER ותמצא לאילו פרוססים זה שייך. אם יש חשוד, ייתכן מאוד שיש לך רוגלה או וירוס.

אם אין חשוד, תפתח את הדפדפן, תבטל את כל הפלאגינים, תוודא שאין לך שום TOOLBAR, אם יש תסיר. תתחיל לגלוש רגיל ותריץ כל כמה זמן שוב netstat -aon לראות אם יש חיבורים חשודים.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לטענת התמיכה הטכנית כל מה שמעל 3-4 שורות מוכיח שיש וירוסים

אני לא יודע מי עומד מאחורי התמיכה הטכנית שלך אבל הייתי ממליץ לו לעשות הסבה לתומך ספרים.

אימג׳ מקורי של יצרן כלשהו (לנובו לדוגמא, אבל לא רק) מפוצץ בכלים ותוכנות של היצרן שמועילים יותר או פחות ולוקחים לעתים רוחב פס. חלק יגידו שזה ״וירוסים״, עניין של השקפת עולם :-P

אבל אני לא חושב שזאת הבעיה כאן, כי עם כבל הכל עובד כמו שצריך.

אם אתה מקבל מהירות גבוהה בחיבור בכבל אבל נמוכה בחיבור אלחוטי, תנסה לשנות את הערוץ שבו הראוטר משדר.

זה בעיקר משנה בבניינים שיש בהם כמה רשתות אלחוטיות שמשדרות באותו אזור ואותו ערוץ ומפריעות אחת לשניה.

עוד דבר שצריך לבדוק זה את התמיכה של כרטיס הרשת ואת ההגדרה בראוטר:

ל-wifi יש כמה תקנים (a, b, n וכו׳) שלהם יש מהירות מקסימלית שונה.

אם יש לך אפשרות להשתמש ברשת 5GHz של הראוטר - תנסה גם את זה.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם
אני לא יודע מי עומד מאחורי התמיכה הטכנית שלך אבל הייתי ממליץ לו לעשות הסבה לתומך ספרים.

נו מה חשבת שיגידו לו? חבורה של ילדים מאחורי מסך,עם דף תשובות מודבק מהצד,ואחראי משמרת שמהלך אימים בין כולם לוודא שכולם מנפנפים את הלקוח,העיקר שהתקלה לא בחברה (ככה שמעתי)

מחזק את צביפר,רוב הכתובות זה "סתם" ורק מראה שיש תקשורת פנימית\חיצונית.

אם אתה רוצה לראות ממש מלא כתובות,תפעיל תוכנת שיתוף (טורנט פופולרי,DC,וכו') וברגע שתתחבר\תשתף,תראה המון אייפיז :)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

צבי, במקרה עבדתי בפיתוח wifi הן בחומרה והן ותוכנה וכמה שנים שאני גם בתחום התקשורת/התקנות/שרות, ראיתי ה-ר-ב-ה יותר בתים והתקנות ממה שראית אצל חברים שלך.

עזוב נתונים על הנייר, זה מוצר פח, כל החברה הזו פח, החברה עצמה היא חברה, המוצרים הם מדבקה.

פורסם

עזוב נתונים על הנייר, זה מוצר פח, כל החברה הזו פח, החברה עצמה היא חברה, המוצרים הם מדבקה.

זאת סידרה מעולה של מודם ראוטרים ובכל מקום הדגם הספציפי הזה מומלץ, הוא מקבל ביקורות מעולות, גם בארץ וגם בחו"ל.

יש לו גם סוגי קושה אלטרמנטביים, למי שאוהב לקמפל בעצמו אפשר לקבל תמיכה מלאה גם לWIFI (ייתכן שיהיה צריך להלחים לו פורט סריאלי).

אתה הראשון שאומר שהוא לא טוב. במחיר שלו אני לא מכיר אלטרנטיבות טובות יותר לVDSL.

איזה מודם ראוטר שהוא לא פח אתה יכול להמליץ עד 600ש"ח לבית?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לפני שאתה מחליף ראוטר ניסית יוזר של ספקית אחרת, אולי הבעיה היא ב 012?

אם אין לך ממי לקחת אני יכול לתת לך אחד לצורך הבדיקה.

פורסם

חשבתי לפתוח יוזר בבזק בינ"ל לצורך בדיקה - אבל כיון שבכבל אני מקבל מהירות גבוהה (בדקתי כמה פעמים והממוצע היה 50) וב WIFI מהירות נמוכה (ממוצע 5), אני לא משוכנע שהבעיה היא בספק, כיון שבחיבור פיזי אני כן מקבל מהירות סבירה (לא ה 100 מגה שהבטיחו, אבל סביר).

המחשב שלי יחסית ישן (לנובו X220 כאמור), ואני מתחיל לחשוד שצוואר הבקבוק הוא דווקא כרטיס הויפי המיושן של המחשב.

פורסם

אתה לא רציני... הלכת לפרמט את המחשב כי מישהו אמר לך משהו? מבחינתי לפרמט את המחשב זה אם כלו כל הקיצין ומיציתי את כל האפשרויות קודם לכן. ייקח לי שלושה ימים רק להתקין הכל מחדש ולקנפג כרצוני.

הייתי מריץ Lenovo update לעדכן דרייברים. נדמה לי שהיו עם השנים כמה עדכונים לדרייבר של כרטיס הרשת (גם אצלי X220).

בלי קשר, כדאי להתקין Malwarebytes על כל צרה שלא תבוא.

חזיר דיזל

פורסם

נמצא במצב דומה לשל פות"ש, מישהו יכול להמליץ על ראוטר מומלץ לתשתית הוט?

הסנדלר עובד יחף, אני עובד בבזק ויכול לקבל ראוטר של בזק חינם :wink:

בכל אופן אחרי בדיקה של חיבור ישיר למודם המחשב מקבל 100 מגה, דרך וויפי מגרד את ה-20 מגה.

בחיבור ישיר לראוטר האינטרנט גם איטי אז אני מניח שהראוטר הוא הציוד התקול.

אשמח להמלצה חברים, תודה.

פורסם
זאת סידרה מעולה של מודם ראוטרים ובכל מקום הדגם הספציפי הזה מומלץ, הוא מקבל ביקורות מעולות, גם בארץ וגם בחו"ל.

יש לו גם סוגי קושה אלטרמנטביים, למי שאוהב לקמפל בעצמו אפשר לקבל תמיכה מלאה גם לWIFI (ייתכן שיהיה צריך להלחים לו פורט סריאלי).

אתה הראשון שאומר שהוא לא טוב. במחיר שלו אני לא מכיר אלטרנטיבות טובות יותר לVDSL.

איזה מודם ראוטר שהוא לא פח אתה יכול להמליץ עד 600ש"ח לבית?

בתקציב הזה לא ממליץ על שום מודם ראוטר.

מודם dlink בנפרד וראוטר סיסקו rv110.

שים לב שלמרות שעל הנייר לסיסקו אין את כל הפיצרים שאנשים אוהבים לקרא (5ghz , ac , 1g lan) הוא נותן בפועל ביצועי אלחוט ורשת יציבה הרבה יותר טובה ממה שתקנה בסכום שנקבת (ולעומת הפיצרים שאין...כן יש לו אבטחה ו vpn שtplink וחברות אחרות יכולות לחלום עליהם)

ואת זה רשמתי כי דחקת בתקציב

פורסם

אני מרוצה מאוד מהמודם ראוטר שיש לי, כמו גם כל מי שאני מכיר.

מי שיש לו בית עסק וצריך ביצועי רשת גבוהים בעומסים גבוהים, שיקנה חומרה מתאימה לעסקים. מי שצריך לשימוש ביתי ואין לו 20 בני משפחה שגולשים בו זמנית, יכול להסתפק גם בציוד ביתי. אבל אם כבר בית עסק, אז זה לא VDSL, זה כמה וכמה קוים 1G סימטריים.

לא כתבת עדיין, מה כל כך לא טוב באותו מודם ראוטר.

• תוכן חדש...