Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזה שאין חוזה העסקה אני מסיק שמדובר במקום בינוני או קטן (ארגונים גדולים מחתימים על חוזה) ושוב, הדברים הם לא שחור לבן ולכן צריך למצוא פיתרון שנוח לשני הצדדים. חוקית מותר לשני הצדדים לשבור את הכלים אבל מעשית מי ששובר את הכלים לא תמיד מרויח מזה משהו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אספר לך: לפני כשנתיים שלח אותי מקום העבודה, בלחץ שלי, ללמוד תואר שני. שכר לימוד על חשבוני, היום והנסיעה עליהם. וגם קיבלתי שדרוג לרכב שרציתי זמן רב. חשבתי אז, שזה ייתן לי דרייב להמשיך ולחכות לפרישת המנכ"ל, שהיתה צפויה אך לא ברור מתי. בקיצור, זה החזיק בדיוק שנה. יש גבול כמה זמן אפשר לעבוד בהולד. קמתי והלכתי.

פורסם

צביקי, אתה שילמת את הלימודים שלך והמעביד נהנה מהידע שאתה צובר עוד במהלך הצבירה אז זה מצב שונה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
מזה שאין חוזה העסקה אני מסיק שמדובר במקום בינוני או קטן (ארגונים גדולים מחתימים על חוזה) ושוב, הדברים הם לא שחור לבן ולכן צריך למצוא פיתרון שנוח לשני הצדדים. חוקית מותר לשני הצדדים לשבור את הכלים אבל מעשית מי ששובר את הכלים לא תמיד מרויח מזה משהו.

להתפטר זה לא 'לשבור כלים' .

זה מהלך נורמלי. עובדים באים והולכים.

ככה זה עובד.

בקשר בין עובד למעביד, זה המעביד שיש לו יותר גמישות ופחות תלות. אם לעסק חשוב מאוד לשמר עובד, יש לו תמיד אפשרות לשלם יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל, זכותך החוקית המלאה להחליט שאתה קם ועוזב עכשיו ואתה לא מחויב לשום פיצוי או דבר דומה מול המעסיק שלך.

Having said that, במצבים כאלה עדיף להיות חכם מאשר צודק, לכן כדאי, לפני שמחליטים לעזוב, לשקול את הנקודות הבאות:

1. אם נותרו עוד חודשיים, וכבר השקעת 4 חודשים, לא עדיף להשלים את הקורס (בלי קשר להתפטרות)? אפילו רק שיהיה ברזומה.

2. אתה כבר 4 חודשים במסגרת שונה מזו שאתה רגיל אליה, ויכול להיות שזה קצת מעוות את התפישה שלך. לדעתי עדיף לסיים את הקורס ולחזור לעבודה, ואם אתה עדיין מרגיש אותו הדבר אחרי חודש-חודשיים חזרה בעבודה שלך (או אולי בתפקיד חדש? זה גם יכול לשנות את התמונה) - רק אז כדאי להתחיל לשקול עזיבה.

3. המלצה חמה ממקום העבודה הקודם - ובכלל קשר טוב עם מעסיקים קודמים - שווים את משקלם בזהב כשאתה מחפש מקום עבודה חדש. אם המתנה של כמה חודשים היא המחיר עבור אלה - יכול להיות ששווה להשקיע אותה. זה כמובן תלוי מאוד בתחום שלך ובסטטוס שלך בתחום - אם אתה למשל המומחה היחיד בארץ לעיבור פלמינגואים ויש דרישה עצומה בשוק לאפרוחי פלמינגו - כנראה שהסעיף הזה פחות קריטי. אחרת - אל תזלזל בו, הוא יכול להיות ההבדל בין העסקה לדחיה, דווקא במשרה שנורא רצית.

בהצלחה!

פורסם
צביקי, אתה שילמת את הלימודים שלך והמעביד נהנה מהידע שאתה צובר עוד במהלך הצבירה אז זה מצב שונה.

לא מדויק. קיבלתי העלאה בשווי השכר לימוד. בדיעבד, המעביד שילם לי גם פיצויים לפי אותה העלאה.

פורסם

3. המלצה חמה ממקום העבודה הקודם - ובכלל קשר טוב עם מעסיקים קודמים - שווים את משקלם בזהב כשאתה מחפש מקום עבודה חדש. אם המתנה של כמה חודשים היא המחיר עבור אלה - יכול להיות ששווה להשקיע אותה. זה כמובן תלוי מאוד בתחום שלך ובסטטוס שלך בתחום - אם אתה למשל המומחה היחיד בארץ לעיבור פלמינגואים ויש דרישה עצומה בשוק לאפרוחי פלמינגו - כנראה שהסעיף הזה פחות קריטי. אחרת - אל תזלזל בו, הוא יכול להיות ההבדל בין העסקה לדחיה, דווקא במשרה שנורא רצית.

בהצלחה!

כמה חודשים אחרי הקורס זה סביר לעזוב?

פורסם

זה לא עניין של נימוסים והליכות, יו קנואו.

אם אתה בטוח שאתה עוזב, תגיד למעסיק כמה יותר מוקדם ותישאר עד שייתארגן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...