Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקום העבודה שלח מתוך הערכה ורצון לקדם עובד בחברה. רציתי לדעת מה ההשלכות בעזיבת מקום עבודה כאשר הוא מממן קורס (העשרה). לא נחתם אף חוזה עם תנאים כלשהם על התשלום עבור הקורס ועזיבת מקום העבודה.

האם גם אם לא נחתם כזה חוזה יש סעיף בחוק שמגן על המעסיק לדרוש כסף והוצאות על הקורס?

פורסם

מה אתם הייתם עושים במצב דומה כאשר אתם 3 שנים במקום עבודה והוציאו אותכם לקורס שרציתם מתוך הערכה ורצון לשמר אותך ובעתיד הרחוק (כ6 שנים) גם לקדם לתפקיד ניהולי. כאשר נמאס כבר משעות העבודה, התנאים ורצון לשנות תפקיד- מחליטים שהגעתם לפרק בחיים בו אתם רוצים לעזוב. איך כדאי להתנהל במצב דומה?

פורסם

לדבר עם הממונה + משאבי אנוש ולהגיד את שעל הלב - יכול להיות יניידו אותך למשהו שיותר ידבר אליך מבחינת שעות, תנאים ותפקיד.

משכנתא זה קל

פורסם

כמה זמן משך הקורס ?

האם יש בפניך ממש עכשיו, "הזדמנות חד פעמית" להקלט במשרה מיוחדת ?

ואולי כוונות מקום עבודתך הן באמת לקדם אותך ? (נכון שכנראה אין תעודת ביטוח לכך, אבל אולי כדאי לבדוק גם את זה בשיחת הבהרה ?)

alfa 156 2.5.

פורסם

הקורס נמשך כחצי שנה ונותרו כחודשיים לסיומו.

אין בחברה ניוד תפקידים. אם החברה לא תיסגר ואמשיך לעבוד בה אז ככל הנראה אחליף את הבוס וזה בעצם הקידום. אבל זה עוד לא מעט שנים ואין לדעת מה יקרה בדרך.

אין לי משרה שקורצת לי ומפתה אותי לעזוב את מקום העבודה כרגע אך אם אתחיל לחפש ולקחת את מציאת העבודה הבאה ברצינות אני מאמין שתוך מספר שבועות עד חודשים בודדים אמצא משהו.

פורסם

אם חברה מסויימת נקלעת פתאום למצוקה תקציבית, יש לה בעיה לפטר עובדים לפי הצורך הכלכלי?

גם אם אותו עובד בדיוק עבר דירה, בשביל להיות קרוב לעבודה, לדוגמא?

אין.

אז גם אתה יכול בכל רגע נתון להחליט שלא מתאים לך בעצם המשרה הזו.

הפסידו עליך את הקורס?!

הפסידו.

זה חלק ממהלך עסקים רגיל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אם חברה מסויימת נקלעת פתאום למצוקה תקציבית, יש לה בעיה לפטר עובדים לפי הצורך הכלכלי?

גם אם אותו עובד בדיוק עבר דירה, בשביל להיות קרוב לעבודה, לדוגמא?

אין.

אז גם אתה יכול בכל רגע נתון להחליט שלא מתאים לך בעצם המשרה הזו.

הפסידו עליך את הקורס?!

הפסידו.

זה חלק ממהלך עסקים רגיל.

אתה כמובן צודק אבל זה מאוד לא חכם. אתה גם יכול להגיד לבוס שלך ללכת להשתגל אבל זה בטח לא ישפר את סיכוייך להתקדם בארגון או לקבל המלצות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מה הקשר בין להיות גס לבין להתפטר?

זכותו של עובד להתפטר. זה יכול להיות לא נוח למעסיק בכל מיני מצבים, ותמיד יגרור עלויות. סה לה וי.

פורסם

חוקית, כל עוד לא נחתם שום חוזה, אתה צודק.

מוסרית, זה לא לעניין.

פשרה שלי, בלע את הצפרדע, תמשיך עד סוף הקורס (זה גם ייתרון לקבלה למקום העבודה הבא במידה וזה קורס רלוונטי למקצוע שלך), תמשיך בעבודה עוד כמה חודשים ואז תודיע שאתה מתפטר ותמציא איזה תירוץ שלא קשור לעבודה כי לדעתי "הגיע הזמן שלי להמשיך הלאה ולהתפתח", חודשיים אחרי סיום קורס לא יתקבל טוב בכלל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה הקשר בין להיות גס לבין להתפטר?

זכותו של עובד להתפטר. זה יכול להיות לא נוח למעסיק בכל מיני מצבים, ותמיד יגרור עלויות. סה לה וי.

זכותו להתפטר וזכותו גם לעבור באור ירוק כשהוא רואה משאית דוהרת לצומת וברור לכולם שהיא לא תעצור.

למעסיקים יש כוח גם אחרי שעובד עוזב. הם מכיריפ מעסיקים אחרים ויש להם את הכלים להפיץ את הדברים. אני לא בטוח שמעסיק שישמע על דבר כזה ישמח לקבל עובד כזה לעבודה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הגינות זה שם המשחק.

אם היית מספר שביום ראשון חתמת עם מקום עבודה חדש, ביום שני אתה נשלח לקורס יקר וביום שלישי בכוונתך להתפטר, הייתי אומר שאינך נוהג בהגינות.

אבל קורס שנמשך שנה וחצי לא יכול למנוע גם מהעובד ההגון ביותר להתפטר מעבודתו. עזוב בצורה מכובדת והוגנת, ותקבל (כנראה) יחס דומה בחזרה.

:turn-l:
פורסם
זכותו להתפטר וזכותו גם לעבור באור ירוק כשהוא רואה משאית דוהרת לצומת וברור לכולם שהיא לא תעצור.

למעסיקים יש כוח גם אחרי שעובד עוזב. הם מכיריפ מעסיקים אחרים ויש להם את הכלים להפיץ את הדברים. אני לא בטוח שמעסיק שישמע על דבר כזה ישמח לקבל עובד כזה לעבודה.

יש הרבה שנוטים להתנהג באופן פלילי כנקמנות, אבל לא בזה עסקינן.

הקורס התחיל, ועכשיו הוא החליט לעזוב. אם הוא יישאר עד סוף הקורס + חודשיים-שלושה, מה הרוויח המעסיק?!

להפך, אם הוא לא מסיים את הקורס בטוח שהוא לא ניצל את מתן הקורס ואז עזב.

במקסימום, שייתן למעסיק זמן למצוא מחליף הולם.

עובד לא צריך לדאוג למעסיק. מעסיק שרוצה עובדים קבועים, שייתן קביעות או שישלם מספיק שלא יהיה כדאי להם לעזוב.

ככה עובד השוק.

אם מחר המעסיק יחליט שהוא סוגר פעילות מסויימת, הוא שולח את העובדים הביתה טיק-טק, לא חשוב מה מצבם הכלכלי באותו הרגע, נכון?!

נכון?!

נ.ב. אין דין חנות מכולת כדין חברה של אלף עובדים. ברור שהיכן שיש שיקולים של יחסים בינאישיים, זה אחרת. אני מכיר מעסיק שהיה מחלק אחוז קבוע מהרווחים חזרה לעובדים, והראה להם שקיפות לגבי הספרים. עסק אחר, חוזה אחר. עולם אחר. שם הוא היה מחוייב להם והם לא.

אחרת - החוזה מגדיר את דרגות החופש של הקשורים אליו.

• תוכן חדש...