Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה.

אמא שלי בשעה טובה עברה טסט, גם אני לפני כ7 חודשים. כרגע רוצים אוטו משפחתי ראשון, אמא שלי לא רוצה להתפשר בעניין של יד שנייה, את האמת לא יודע אם זו החלטה נכונה אבל בכל זאת היא כבר מבוגרת (57) והיה רישיון בחו"ל לפני 25~ שנה.

עכשיו ראינו רכבים והיה את הוולוו V40 שהאמת הביקורות לא טובות על הרכב הספציפי הזה והמחיר עצמו לא נראה כל כך הגיוני. חוץ מזה ראינו את הפולסווגן גולף החדשה 150 כ"ס שנראה לי סבבה לגמרי.

אמא שלי חושבת על עוד רכבים כמו היונדאי I30 ו40, הונדה ג'ז, טויוטה אאוריס וסוברו...

עכשיו אני אישית לא כל כך סגור מה בסוף יהיה אבל חשוב לי לשמוע את הדעות שלכם. בגדול חשוב שיהיה מאובזר בטיחותית, שיהיה נח לשבת ושיהיו חלונות מושחמים מאחור (ילד נכה, לכן הנוחות והאבזור הזה מאוד הכרחי). הנסיעה עצמה שתהיה טובה, פחות מבין בדקדוק של העניין כי לא יצא לי לנהוג יותר מדי, עכשיו כמובן שיתאפשר לאחר הקנייה. כמובן שיהיה כל מני מערכות כמו ווייז אם יהיה מובנה ברכב יהיה טוב. בגדול הייתי רוצה לשמוע מה אתם מכירים ומה האינטרסים לקנות כל רכב.

בנוסף, איזה ביטוח הייתם ממליצים? ביררתי מחירים קצת והבנתי שצד ג' יחד עם חובה שתקף גם עלי (נהג צעיר וחדש) עולה בסך הכל 4 אלף שקל אבל המקיף משהו כמו 14-16. האם יש צורך במקיף? והאם יש דרך להשיג הנחות כמו לדוגמא על הגולף שהיא עולה משהו כמו 143 אלף (ה150 כ"ס כי ה125 באה ללא חלונות שחומים)?

תודה חבר'ה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

5 הסנט שלי על ביטוח רכב - תמיד תתמקח. אל תיקח שום מחיר כ"מחיר אחרון" ואל תהסס לערוך השוואה בין מס' הצעות שקיבלת מחברות שונות. התחרות הגדולה על כל לקוח מאפשרת לחברות הביטוח להתגמש במחר ולפעמים להציע הצעות משופרות הנמוכות במאות שקלים מהצעת המחיר הראשונה. קח בחשבון שאי אפשר להשוות בין מחיר שקיבלת בחברה X למחיר שקיבלת בחברה y מבלי להשוות את הפוליסות. חברה אחת יכולה להציע מחיר כולל של 3000 ש"ח, אבל לדפוק אותך בהשתתפות עצמית אסטרונומית.

פורסם
5 הסנט שלי על ביטוח רכב - תמיד תתמקח. אל תיקח שום מחיר כ"מחיר אחרון" ואל תהסס לערוך השוואה בין מס' הצעות שקיבלת מחברות שונות. התחרות הגדולה על כל לקוח מאפשרת לחברות הביטוח להתגמש במחר ולפעמים להציע הצעות משופרות הנמוכות במאות שקלים מהצעת המחיר הראשונה. קח בחשבון שאי אפשר להשוות בין מחיר שקיבלת בחברה X למחיר שקיבלת בחברה y מבלי להשוות את הפוליסות. חברה אחת יכולה להציע מחיר כולל של 3000 ש"ח, אבל לדפוק אותך בהשתתפות עצמית אסטרונומית.

אקח בחשבון, תודה. מה לגבי הרכב עצמו? זו בנתיים השאלה העיקרית. ומה אומרים על רכבים של 2016?

פורסם

לגבי ביטוח - אל תתפשר על מקיף. תמיד תקח הצעות מ3-4 מקומות שונים ותתמקח, ברכב הנוכחי קיבלתי תחילה הצעות של מעל 12K למקיף ובסוף סגרתי על 7,300. אתה לא תאמין כמה העסק הזה עובד כמו שוק הכרמל.

לגבי הרכב - אני פחות בקיא במערכות בטיחות אך הרוב המוחלט של הרכבים בסגמנט המשפחתיות הן בדירוג של 5 כוכבים. הגולף אכן רכב מצויין, הוא מאד נוח מאד, איכותי ונעים לשהייה, גם הביצועים בגרסת ה-150 כ"ס הם לא רעים בכלל לצד צריכת דלק טובה.

אם אהבתם את הגולף שווה לבדוק גם את הלאון, סה"כ הרכבים מאד דומים מבחינת ניהוג אך הלאון מתומחרת יותר אטרקטיבי וגם יותר מאובזרת בגרסאות הבכירות כמו ה-FR.

לגבי ה-V40, דווקא התמחור לא רע בכלל, צריך לקחת בחשבון שוולוו זה מותג פרימיום לעומת פולקסווגן שזה מותג עממי יותר. מה שכן ה-V40 זכורה לי כרכב צפוף, במיוחד לנוסעים מאחור כך שהיא כנראה פחות תתאים.

פורסם

חלונות מושחרים ניתן לעשות בכל רכב תמורת כמה מאות שקלים. לא הבנתי בדיוק מה הצורך ברכב. נסיעות עירוניות? הסעת נוסעים? כמה ק"מ נוסעים בשנה? כמה זמן מתכוונים להחזיק את הרכב?

פורסם

בעיקר נסיעות עירוניות. הסעה של אנשים לעיתים. מתכוונים להחזיק רכב כמה שיותר, אם משתלם אז לעשות גם טרייד אין.

פורסם

מה לגבי יונדאי איוניק או קיה נירו? מאובזרות מאוד גם בטיחותית. חסכוניות בתוואי נסיעה עירוני ( שתיהן היברידיות) וגם נוחות . ממליץ על נסיעת מבחן

פורסם

אני גם מאמין שהאיוניק/נירו יתאימו יותר.

האיוניק נבחנה בשנה האחרונה וזכתה לציון גבוה מאוד במבחני הריסוק המחמירים של השנה וחצי האחרונות (הגולף והV40 נבחנו רק ב2012 ולפי סטנדרטים פחות מחמירים). היא גם מגיעה עם אבזור בטיחות עשיר הרבה יותר מהשתיים האחרות ובהתחשב בעובדה שעיקר הנסועה היא בעיר, אז העובדה שהיא היברידית תתורגם לחסכון משמעותי מאוד בדלק. אה, היא גם עולה פחות והאחריות עליה ארוכה הרבה יותר...

פורסם
מה לגבי יונדאי איוניק או קיה נירו? מאובזרות מאוד גם בטיחותית. חסכוניות בתוואי נסיעה עירוני ( שתיהן היברידיות) וגם נוחות . ממליץ על נסיעת מבחן

+1

מצטרך להמלצה. יש מערכות בטיחות מתקדמות, כולל בלימה אוטונומית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מאמין שגם בסופ"שים יהיו נסיעות יותר ארוכות למטרת יציאות וגם על כבישים מהירים. איכות גם באיזשהו מקום חשוב, שלא הכל יהיה "פלסטיק" אבל גם לא יותר מדי יוקרתי בלי סיבה. אתה חושב שאייוניק נכנס לקטגוריה הזו?

בנוגע לביטוח, לא להתפשר רק על צד ג'? חובה מקיף? באיזו גישה אפשר להתמקח על המחיר בצורה הכי יעילה?

פורסם
אני מאמין שגם בסופ"שים יהיו נסיעות יותר ארוכות למטרת יציאות וגם על כבישים מהירים. איכות גם באיזשהו מקום חשוב, שלא הכל יהיה "פלסטיק" אבל גם לא יותר מדי יוקרתי בלי סיבה. אתה חושב שאייוניק נכנס לקטגוריה הזו?

בנוגע לביטוח, לא להתפשר רק על צד ג'? חובה מקיף? באיזו גישה אפשר להתמקח על המחיר בצורה הכי יעילה?

לעניין הגימור הפנימי באיוניק, תגשו לסוכנות הקרובה... הגימור בפנים טוב יחסית למקובל בקטגוריה ואני חושב שאתה הולך להיות מופתע לטובה. הרכב לגמרי עומד בתיאור שלך, ממש לא פלסטיקים זולים אבל כמובן שלא מדובר ברכב יוקרה.

בסופו של דבר, חייבים ללכת לראות את המכוניות הרלוונטיות ולקחת לנסיעות מבחן בשביל לוודא שהן נאות עבורכם ומתאימות לצרכים הספציפיים שלכם.

לעניין הביטוח, אם אתה קונה רכב חדש, אתה מאוד מאוד רוצה לעשות ביטוח מקיף, גם אם הוא יהיה יקר. כמו שדניאל רשם, חשוב להתקשר לכמה סוכנים ולהשוות מחירים בכמה חברות ביטוח שונות כשלרוב, בקניה של רכב חדש, היבואן יודע להציע ביטוחים במחירים אטרקטיביים (במסגרת הסכמים שלו עם חברות ביטוח או על בסיס סוכנויות ביטוח שיבואנים מסוימים מחזיקים).

לעניין הוולקום טו יזרעאל, כמי שצופה בלא מעט ביקורות רכב מבריטניה, סוגיית ההאגלינג וברגנינג במהלך רכישה זה לגמרי הקטע גם שם ומי שמכיר קצת מגרשי רכב בארה"ב יודע שהתמקחות אוריינטלית היא חלק אינטגרלי מהעניין. וולקאם טו דה יוניברס.

פורסם
איכות גם באיזשהו מקום חשוב, שלא הכל יהיה "פלסטיק" אבל גם לא יותר מדי יוקרתי בלי סיבה. אתה חושב שאייוניק נכנס לקטגוריה הזו?

כל הרכבים במחירים כאלו הם פלסטיק. בחלקם פלסטיק יותר נעים למגע ובאחרים פחות. בחלקם יש יותר פלסטיק רך ובחלקם פחות. אם יש משהו שניראה כמו עץ - זה פלסטיק צבוע, אם משהו ניראה כמו אלומיניום - זה פלסטיק מבריק (מיוצר על ידי התזת אלומיניום בואקום).

אין מה לדבר של יוקרה אמיתית ברכבים שעולים סדרי גודל של סכומים כאלה (לכל היותר, יש חלקיםן ברכבים שנמדמים חומרים אמיתיים ברכבים יוקרתיים). למעשה, בחלק מהרכבים יש פלסטיק שמרגישה טיפה יותר איכותי מהאחרים.

למשל תא נוסעים גרמני כמו שיש בVAGיות יותר מרשים, יותר מהודר ומרגיש יותר איכותי. אבל הוא עשוי עדיין מסוגים שונים של פלסטיק.

פה ושם יש ציפוי עור לרכבים האלו, לפעמים על ההגה, ידית הילוכים וידית בלם יד. לפעמים יש גם מושבי עור. אבל לעיתים מדובר בעור סינטטי.

ספציפית איוניק, שם משתמשים בחומרי דיפון מיוחדים הניתנים למיחזור, משהו אורגני בשילוב עם כל מיני חומרים. הרכב מנסה להיות ידידותי לסביבה כמה שניתן.

אתם צריכים לראות את הרכב ולנהוג בו כדי להבין אם אהבתם או לא.

אני חושב שמערכות בטיחות אקטיביות הן דבר בעל חשיבות גדולה, במיוחד עבור נהגת לא מנוסה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
כל הרכבים במחירים כאלו הם פלסטיק. בחלקם פלסטיק יותר נעים למגע ובאחרים פחות. בחלקם יש יותר פלסטיק רך ובחלקם פחות. אם יש משהו שניראה כמו עץ - זה פלסטיק צבוע, אם משהו ניראה כמו אלומיניום - זה פלסטיק מבריק (מיוצר על ידי התזת אלומיניום בואקום).

אין מה לדבר של יוקרה אמיתית ברכבים שעולים סדרי גודל של סכומים כאלה (לכל היותר, יש חלקיםן ברכבים שנמדמים חומרים אמיתיים ברכבים יוקרתיים). למעשה, בחלק מהרכבים יש פלסטיק שמרגישה טיפה יותר איכותי מהאחרים.

למשל תא נוסעים גרמני כמו שיש בVAGיות יותר מרשים, יותר מהודר ומרגיש יותר איכותי. אבל הוא עשוי עדיין מסוגים שונים של פלסטיק.

פה ושם יש ציפוי עור לרכבים האלו, לפעמים על ההגה, ידית הילוכים וידית בלם יד. לפעמים יש גם מושבי עור. אבל לעיתים מדובר בעור סינטטי.

ספציפית איוניק, שם משתמשים בחומרי דיפון מיוחדים הניתנים למיחזור, משהו אורגני בשילוב עם כל מיני חומרים. הרכב מנסה להיות ידידותי לסביבה כמה שניתן.

אתם צריכים לראות את הרכב ולנהוג בו כדי להבין אם אהבתם או לא.

אני חושב שמערכות בטיחות אקטיביות הן דבר בעל חשיבות גדולה, במיוחד עבור נהגת לא מנוסה.

מסכים לגבי המערכות בטיחות אקטיביות. תודה על הפירוט. יש סיבה בכלל לחשוב על פולקסווגן גולף, יש משהו שהיא יותר טובה בו מהאייוניק לצרכים שציינתי? אם יש צרכים אחרים שאולי פיספסתי אפשר גם להגיד.

פורסם
מסכים לגבי המערכות בטיחות אקטיביות. תודה על הפירוט. יש סיבה בכלל לחשוב על פולקסווגן גולף, יש משהו שהיא יותר טובה בו מהאייוניק לצרכים שציינתי? אם יש צרכים אחרים שאולי פיספסתי אפשר גם להגיד.

האיוניק היא לא רכב מושלם. שדה הראיה אחורה לא משהו ויש שם קומבינה קצת משונה כדי לשפר אותו.

הגולף היא רכב נמרץ יותר. הרבה יותר אפילו, בהתחשב בזה שאתם חושבים על ה150 כ"ס. היא כנראה גם רכב מרווח ונוח יותר וצביפר ציין גם שהגימור בפנים טוב יותר.

עדיין, אנשים קונים גולף בעיקר בגלל השם והסמל ואם תריץ חיפוש בפורום על תיבת ההילוכים של הגולף (DSG 7) ירד לך הרבה מהחשק...

• תוכן חדש...